Kje na pnevmatikah je leto izdaje? Označevanje pnevmatik

Pri nakupu novih pnevmatik se kupci pogosto vprašajo, kje naj bi našli oznake, kjer pnevmatike označujejo leto izdaje. S številkami, napolnjenimi na stransko površino, lahko ugotovite leto izdaje izdelka in druge potrebne informacije. Kakovost oprijema ceste je neposredno odvisna od datuma proizvodnje. Kako se ne bi ujeli na tečaj trženja brezvestnih delavcev? Previdno preverite, preden kupite vse potrebne oznake.

Označevanje pnevmatik

Oznake so nameščene na najbolj praktičnem mestu - platišča pnevmatik. Če se na eni strani izbrišejo znaki, lahko na nasprotni strani najdete popolnoma iste informacije. Bočnica koles ne vpliva samo na datum izdelave, temveč tudi na tehnične lastnosti pnevmatik. Previdno preuči vprašanje, dobro kupca je težko zavajati.
Pred potovanjem je zelo pomembno ugotoviti največjo hitrost za kupljene pnevmatike in obremenitev zanje. Označbe s sprejemljivimi parametri so navedene v proizvodnji izdelkov. V primeru kršitve operativnih norm so lahko posledice zelo resne.

Kje na pnevmatikah je leto izdaje? Kje mora lastnik avtomobila poiskati informacije? Označevanje leta izdaje pnevmatik je označeno na njihovih platiščih v obliki štirimestne kode. Prve številke v njem označujejo teden, zadnji pa leto izdaje. Za vse zgoraj navedene parametre je bolje izbrati tiste vrednosti, ki jih priporoča proizvajalec. Najdete jih lahko za model blagovne znamke in leto izdaje. Če želiteDa bi odstopali od priporočene smeri, se je treba zavedati, da lahko tudi manjše lastnosti resno vplivajo na obnašanje stroja.
Poleg različnih znakov in značilnosti so na voljo tudi nove pnevmatike z barvnimi točkami. Pomagajo serviserjem pnevmatikam povedati, kako najbolje določiti pnevmatike na kolesih. Na primer, rumena pika običajno kaže na najlažje mesto, bolje je, da nastavite nasprotno od bradavice. Bela oznaka označuje, da je izdelek testiral VTK. Poleg teh parametrov je treba pri pnevmatikah določiti tudi njihove velikosti.

Velikost pnevmatike

Dimenzija je osnovna informacija, ki vključuje vse, kar je potrebno za pravilen izbor oznake. Širina profila pnevmatik (razdalja med stranskima stenama) vpliva na stabilnost avtomobila in povečuje obremenitev šasije avtomobila. Označuje tudi obliko pnevmatike.

Sodobni modeli so večinoma radialni. Notranji premer vodila ustreza premeru plošče. Povečanje velikosti koles pozitivno vpliva na hitrost, vendar poslabša parametre pospeševanja in zaviranja.

Primeri označevanja

Recimo, da se odločite za nakup izdelka, označenega z 225/40 R18. V tem primeru bodo te številke označevale:
 • 225 - širina profila;
 • 40 - ta vrednost je označena z odstotnim razmerjem višine in širine, pnevmatike z vrednostjo, večjo od 80, pa se imenujejo polni profil;
 • R - radialni tip pnevmatike;
 • 18 - Premer notranjega dela pnevmatike v palcih je enak premeru plošče.
 • Označevanje ameriških izdelkov

  V Ameriki obstajata dve vrsti pnevmatik za označevanje. Eden od njih se razlikuje od evropskega samo s črkami pred kodo: P za potniška vozila, LT za lahka tovorna vozila. Če sprašujete, kje so pnevmatike označene z letom izdaje, je to vplivalo na enak način kot v evropskih proizvodnih modelih - na platišču v obliki štirimestne številke. Pomembna značilnost modelov označevanja, izdelanih v Ameriki, je označitev dovoljenega indeksa obremenitve in tlaka v funtih. To razliko je treba upoštevati pri nakupu. Druga vrsta ima številne temeljne razlike glede na vrsto označevanja, ki je bila sprejeta v Evropi. Oznaka ne zajema samo velikosti pnevmatike, temveč tudi dodatne informacije o konstrukcijskih značilnostih okvirja in prekinjala. Poleg tega so obroči ameriških pnevmatik označeni s preizkušenimi testi: priporočena kilometraža, zmožnost zaviranja na mokrem premazu, odpornost na toploto pri visoki hitrosti.
  Primer - pnevmatike Goodyear 30 * 105 R18 P:
 • 30 - zunanji premer pnevmatike;
 • 105 - širina profila;
 • R - tip konstrukcije pnevmatike (radialen);
 • 18 - premeri pristanka;
 • P - namenjen za osebne avtomobile.

  Druge oznake

  Poleg standardne oznake proizvajalci včasih izdelujejo pnevmatike z redkimi znaki in piktogrami.
 • M + S - ta oznaka velja za vse-sezonske pnevmatike, ki lahko ohranijo dober oprijem na cesti tako v umazaniji kot vsneg.
 • Vse Sezona - pnevmatike s to označbo se lahko uporablja v vseh letnih časih.
 • Rotacijski - usmerjena pnevmatika.
 • Snowflake - zimske pnevmatike.
 • Zunaj - zapis za asimetrične pnevmatike stranke s tem Oznaka mora biti nameščena izven kolesa.
 • levo ali desno. - označeni z namestitvijo kolesi levo morajo biti nameščene na levi strani, in tako dalje D.
 • Tubeless - brez zračnice Pnevmatike določitvi . V odsotnosti oznak za pnevmatike, se lahko uporablja samo s fotoaparatom.
 • največji tlak - največji tlak, ki lahko pnevmatika prenese.
 • , krovna /Drop /voda in druge "vode" znaki kažejo, da se pnevmatike odlično manifestira v deževnem vremenu.
 • REGROOVABLE-rezano utori po nošenju.
 • Pomemben leto gume

  Treba je upoštevati leto pri izbiri pnevmatik? Leto pnevmatike - zelo pomemben parameter, ki jih ne smemo spregledati pri nakupu nove "čevlje". GOST upoštevati nove pnevmatike v prvih petih letih. Podjetja, ki prodaja izdelke kupuje izdelke, do konca leta in ga nosite v zaloge pred izvedbo, saj običajno šteje praksa prodaja "lani" pnevmatike. Veliko se sprašujem o tem, ali ne za nakup pnevmatik lani.

  Nič ni kaznivo. Odvisno od stanja proizvodnje, ne le na starosti, temveč o pogojih za shranjevanje. Pnevmatike niso zelo dobroimajo odprta skladišča, imajo škodljiv vpliv na sonce, sneg in druge neugodne vremenske razmere. Tak proizvod se lahko razlikuje po modri in sivi oblogi. Vendar se običajno prodajajo precej pod njihovo tržno vrednostjo. Če je na obodu lansko leto označen datum proizvodnje pnevmatike, to ne vpliva na kakovost pnevmatike in njene druge značilnosti.
  Toda pnevmatike, ki so že delovale, so bile izpostavljene zunanjemu okolju. Dejstvo je, da ceste pogosto potresemo z reagentom, ki skupaj z vodo, soljo razjeda premaz in naredi pnevmatike nevarne.

  Ali naj kupujem rabljene pnevmatike?

  Vsakdo si ne more privoščiti popolnoma novih pnevmatik, ki jih nikoli ne uporabljajo. Kako se izogniti situaciji za ljudi, ki izberejo stare izdelke? Načeloma ni nič kaznivega pri nakupu b /u pnevmatik, če se njihovi nakupi približujejo podrobno in inteligentno. Najpomembnejša stvar pri izbiri - bodite pozorni na preostali vzorec tekalne plasti. Zelo pogosto je pnevmatika v odličnem stanju in ima skoraj nov vzorec tekalne plasti. V tem primeru lahko blago istega razreda kupite za isti denar. Kakovost rabljenih pnevmatik je odvisna od podnebja in sezone uporabe. Zimske pnevmatike so veliko hitrejše, saj so v naših razmerah služile le nekaj letnih časov. Seveda morate biti pozorni na datum izdelave pnevmatik. Pri nakupu b /u izdelkov morate posebno pozornost nameniti oznakam in vsem oznakam na njih. Od pravih "čevljev" je vaša varnost odvisna.Zahodnoevropska pnevmatika je še posebej dobro dokazana. Pogosto ohranijo najboljše blago, vendar se prodajajo po nizki ceni.

  Kako izbrati pnevmatike?

  Pri nakupu novih pnevmatik bodite pozorni na državo izvora. Predvsem na trgu razlikujejo med kitajskimi, domačimi in evropskimi izdelki. Čeprav je beseda "kitajski" postala skoraj neuporabna, slabih takšnih izdelkov ne bo imenovan. Tako domača podjetja proizvajajo dobre pnevmatike. Ta izdelek ima ustrezno ceno. Toda, če želite nekaj bolj "statusnega" in kakovostnega, morate biti pozorni na evropsko kakovost. Pnevmatike, izdelane v Evropi, lahko trajajo dvakrat dlje kot druge.
  Vzorec tekalne plasti vpliva na tišino vožnje: manj je, bolj tiho vozi avto. Najboljše cestne sklopke so blagovne znamke Continental, Goodyear in Michelin. Pri izbiri zimskih modelov je pomembno paziti na širše različice dvojne tekalne plasti. Širši profil, hitreje zavira in pospeši avto. Vsekakor lahko rečemo, da je izbira pnevmatik z ustrezno izbrano standardno velikostjo in značilnostmi zelo pomembna za varno potovanje. Ko preverite, če so pnevmatike označene z letom izdaje, obdobje shranjevanja ni preseženo, jih lahko varno kupite. To bo pomagalo ne le rešiti avto pred neželenimi dogodivščinami, temveč tudi podaljšalo življenjsko dobo pnevmatik in tako prihranilo vaš denar in čas.

  Sorodne publikacije