Kako priti v laptop v varnem načinu? Kako vklopiti prenosni računalnik?

Vsaka računalniška oprema je na žalost podvržena okvaram, napake pa se razlikujejo. Nekateri so lahko povezani z najbolj popolnim zvezkom ali računalnikom, drugi - z operacijskim sistemom, to je s programskim delom pripomočka. V večini primerov je uporabnik tisti, ki se je v različnem obsegu neuravno igral z napravo. Najpogosteje lahko uporabnik reši težavo, ki ne omogoča normalne uporabe naprave.

Ne zažene laptop - kaj storiti?

Položaj je precej drugačen. Vam ni treba biti programer, da bi razumeli, zakaj laptop ne teče, vendar mnogi ljudje panike in začeli premagati alarm. Če je pri vklopu prenosnega računalnika na voljo črni zaslon - kaj storiti?


Prva stvar, ki jo je treba vedeti: kaj točno je lahko problem s prenosnim računalnikom in s čim je povezan? Spomniti se je treba njihovih najnovejših dejanj, ki lahko vodijo do rešitve problema. Veliko lažje bo najti rešitev tako za običajnega uporabnika kot za strokovnjaka, če ga boste morali kontaktirati, ker je to običajno prvo vprašanje, ki ga prejmete.

Katere težave so lahko?

Mogoče je veliko različic, toda za začetek so potrebni najpogostejši in osnovni. Pojem "ne teče" lahko pomeni precej drugačne stvari. Prenosni računalnik se na primer morda ne odziva na tipko za vklop /izklop. V takšnih primerih lahko doseže največuporabnika, preverite možne razloge, navedene spodaj.
Napake:Verjeten vzrokKako popraviti sebe
23)

Prenosnik se sploh ne odziva na tipko za vklopNajverjetneje je baterija skoraj prazna ali polnilnik ni tesno povezanPreverite priključite polnilnik in poskusite polniti baterijo. Če ne pomaga, bo težko popraviti sam prenosnik.Prenosnik se nalaga, vendar se ustavi, zamrzne ali pa se spet zažene) V večini primerov je uporabnik kriv. Razlog so lahko virusni programi in različne sistemske napakeČe oseba niti ne pozna najenostavnejšega, na primer, kako vnesti prenosnik v varnem načinu, potem je malo verjetno, da bo sam rešil problem (Kot v prejšnjem odstavku je težavo verjetno povzročil virusni program
Namizje ni naloženo, čeprav je sam prenos normalen. )

Poskusite se prijaviti v varnem načinu in začeti skeniranje s protivirusnim programomNa zaslonu Prišlo je do kakršne koli napake, ne pride do zagonaDo težave lahko pride zaradi mehanskih udarcev ali poškodb. Pogosto napake in modri zasloni označujejo okvaro komponenteČe napaka ni povezana z delom strojne opreme,kot je opisano zgoraj, je vredno preveriti protivirusno zaščito računalnika, preden ga naložite v varnem načinu

Kaj je varen način?

Pred vprašanjem o tem, kako se prijaviti na prenosni računalnik v varnem načinu, morate razumeti, kaj je to in zakaj je sploh potrebno. Varni način, kot bi mnogi lahko uganili, je potreben, da bi lahko poskusili zagnati sistem tudi v primerih kritičnih napak. Sistem sam upravlja sistem redko odpove brez razloga. Najpogosteje se pojavijo težave zaradi programske opreme drugih proizvajalcev.
Pogosto lahko pri posodabljanju gonilnikov, ki so nepravilno nameščeni, pride do napake ali pa je gonilnik nove različice popolnoma neizvedljiv ali nezdružljiv s sistemom. Enako se zgodi v primeru nekaterih antivirusov, ki lahko zaradi svoje notranje napake obesijo celoten sistem.
Pogosto diagnosticiranje v primerih, ko je sistem štrlel, je namestitev več protivirusnih programov. To je strogo prepovedano! To ne zagotavlja dodatne zaščite, ampak nasprotno, zelo škoduje vašemu računalniku. Informacije o tem so pogosto navedene na zaslonu namestitvenega programa, a le malo ljudi je pozorno na to in potem ne morejo razumeti, zakaj nimajo prenosnika. Zato je za zagon sistema potreben varen način brez prenosa nameščenih programov, gonilnikov in drugih pripomočkov drugih ponudnikov. Poleg tega, v varnem načinu, v skrajnih primerih, lahko uporabite vse standardne funkcije sistema Windows, na primer, "Explorer".

Kako priti v varen način s pomočjo sistema

To velja, če sistem še vedno teče in teče. Na podlagi te metode lahko razumete, kako vstopiti v prenosnik v varnem načinu z dokaj preprosto metodo. To možnost boste morda potrebovali samo v primerih, ko morate odstraniti drugi protivirusni program, vendar ga ne morete storiti na običajen način.
Če želite to narediti, morate narediti nekaj preprostih korakov:
 • Kliknite na tipkovnico s posebno kombinacijo tipk Windows + R, da zaženete okno Zaženi, kar bo pomagalo pri zagonu posebne pomoči.
 • V okno vnesite besedo msconfig in pritisnite tipko enter.
 • Odpre se okno za konfiguracijo sistema, nad potrditvenim poljem "Varni način" izberite zavihek "Prenos" in po potrebi izberite potrebne možnosti prenosa, po možnosti najmanjšo, ali z omrežjem.
 • Kliknite gumb "Uporabi" in ponovno zaženite računalnik.
 • Po zaključenih operacijah bo treba ta parameter vrniti nazaj, to je, da odstranite kljukico na istem mestu.

  Kako vstopiti v varni način med zagonom?

  Če pa se morate še vedno ukvarjati s tem, kako vnesti prenosnik v varnem načinu v primeru, ko operacijski sistem ne zažene, morate razumeti, da obstaja določen ključ, ki teče v istem načinu.
  Običajno iskanje tega ključa ne deluje, ker je standard gumb F8. Pritisniti ga je treba takoj po pritisku na gumb za vklop /izklop in prikazati zaslonizberite vrsto prenosa. Če ne uspe, lahko informacije o tem ključu najdete v navodilih za uporabo prenosnega računalnika. Pravijo, da praviloma shranjujejo način.

  Varni način Windows 7 na računalniku, prenosnem računalniku in

  Za vstop v varni način Windows 7 na prenosnem računalniku morate pritisniti tipko F8, kot je opisano zgoraj. V tem sistemu bi moral ta ključ delovati. Pomembno je, da se zavedate, da ga ne smete pritisniti pred vklopom prenosnega računalnika, ravno nasprotno, takoj po tem in dokler se ne prikaže zaslon s črnim načinom.

  Varni način Windows 8 ali 10

  Da bi razumeli, kako vstopiti v varni način na teh sistemih, morate pred vklopom prenosnega računalnika poiskati priročnik o delovanju naprave. Razlog za to je, da se sistemi od 8. ne morejo izvajati v varnem načinu, razen če je proizvajalec dodelil posebno tipko za način shranjevanja. Najdete ga v priročniku. V nasprotnem primeru boste morali zagnati sistem z zagonskim medijem, če je le mogoče, ali iz samega operacijskega sistema.
  To storite na naslednji način:
 • Kliknite gumb za zaustavitev v meniju Start ali na desni plošči, nato pa pritisnite tipko shift na tipkovnici in kliknite gumb za ponovni zagon.
 • Po ponovnem zagonu kliknite "Diagnostika".
 • Nato kliknite "Napredne možnosti".
 • Nato - "Možnosti prenosa".
 • Ponovno naložite.
 • Nato morate s pritiskom tipke F4 izbrati varni način.
 • Kaj storiti, čene morete dobiti varnega načina?

  To se lahko zgodi iz različnih razlogov. Najpogostejši je črni zaslon, ko je računalnik vklopljen. Kaj storiti v tem primeru? Pogosto je to lahko posledica dejstva, da se sistem obnaša nepravilno, in standardni zagonski nalagalnik se ne more normalno zagnati. Če pritisk tipke za način shranjevanja ne deluje, je težavo mogoče rešiti na drugačen način.
  Dobiti morate zagonski medij ali disk. To je običajen način za ponovno namestitev sistema in uporabo vgrajenega pripomočka za obnovitev sistema. Takšen disk se lahko doda skupaj z prenosnim računalnikom, in če ne, potem izdelovanje zagonskih medijev računalniku ne otežuje poznavalcev, sosedov ali prijateljev.

  Sorodne publikacije