Varni način na tabličnem računalniku: kako izklopiti in kako uporabljati to funkcijo?

Android "je našel milijone oboževalcev po vsem svetu. Njen uspeh ni presenetljiv, saj vse pravice pripadajo svetovnemu velikanu "Google". Uporabniki ga izberejo zaradi udobja, intuitivnega vmesnika in demokracije. Navsezadnje se lahko spremenijo skoraj vsi elementi, vse do urejanja sistemskih datotek. Vendar se takšne spremembe ne končajo z nič dobro, če je naprava v slabih rokah. Poleg tega, če prenesete različne vsebine nepremišljeno, kot so programi iz neznanih virov, je to lahko škodljivo tudi za najbolj kakovostno različico lupine. Da, in sam "robot", kot noben drug OS, je nagnjen k virusnim napadom in napakam med delom. Za rešitev takih težav so razvijalci platformi omogočili dostop do varnega načina. Govorili bomo o tem, kako je, kako ga uporabljati in kako odstraniti varni način na tabličnem računalniku in pametnem telefonu, in govorili bomo v tem članku.


Zakaj potrebujete BR in kako priti do njega?

Da bi prišli v varni način, morate klikniti na gumb za zaklepanje, kot če bi radi izklopili pripomoček. Postavka »Onemogoči« mora biti pritisnjena in zadržana, dokler se ne zahteva prošnja za prehod v BR. Izberite »V redu« in počakajte, da se naprava znova zažene in vključi že v BR. Ločena tema za pogovor je varni način na tabličnem računalniku, kako ga izklopiti, bomo povedali nekoliko nižje. Zaenkrat bi rad povedal nekaj besed o splošnih priložnostih.
BR je način, ki je namenjendiagnosticiranje naprav. Če veste, da je Safe Mode "Windsor" in se morate soočiti s težavami pri njegovi uporabi na tabličnem računalniku, vam ni treba. To stanje onemogoči vse programe, gonilnike, pripomočke in komponente drugih izdelovalcev, ki omogočajo preprosto testiranje sistema in zaznavanje obstoječih napak. V tem primeru lahko vidite, kako lahko "Shustro" deluje "golo" Android, dokler ga ne obremenjujejo programi drugih proizvajalcev, različni pripomočki in druge podobne komponente. Pomembno je omeniti, da BP prav tako prekine povezavo z internetom.


Kako izklopiti varni način?

Varni način ne zahteva posebnega izklopa. Običajno preprosto ponovno zaženite napravo in se bo odprla na običajen način. Ampak včasih se zgodi, da se tudi po ponovnem zagonu pripomočka še vedno vrača v varni način, lastniki tablic se pogosto pritožujejo nad tem. Kako narediti v tem primeru?

Varni način na tablici: Kako izklopiti?

Če se po ponovnem zagonu sistema naprava ne vrne v prejšnje stanje - poskusite jo izklopiti, počakati in ponovno vklopiti. V nekaterih primerih je potrebno tudi baterijo. Toda kako odstraniti varni način v tabličnem računalniku? Konec koncev, daleč od vseh takih naprav se odstranijo zadnji pokrov. Seveda lahko pripomoček spremenite v stanje z delovanjem vseh komponent in obstaja celo nekaj načinov.

Kako pretvoriti tablični računalnik v normalen način

To je potrebnoponovno zaženite sistem. Ko ponovno vključite tablični računalnik, morate klikniti gumb »Domov«. Ne sme se objaviti, dokler se pripomoček ne vklopi.
Raznolikost modelov tablet, izdanih pod nadzorom Androida, je res odlična. Nekateri celo nimajo vgrajene funkcije za ponovni zagon. Nato morate popolnoma izklopiti pripomoček. In takoj po začetku pritisnite tipko, ki nam je znana.

Znova zaženite tablični računalnik z načinom obnovitve

Obnovitveni način je posebna konzola, ki ponastavi nastavitve ali zažene operacijski sistem. Če ste kupili tablični računalnik v certificirani trgovini in vdelani programski opremi, mora biti ta konzola prisotna v vaši napravi. To je podobno kot BIOS, če naredite analogijo z računalnikom. Če te konzole ni bilo mogoče najti iz nekega razloga - jo lahko prenesete neposredno iz OS z majhnimi pripomočki. Torej, varni način na tabličnem računalniku: kako ga izklopiti v obnovitveni konzoli?
Za vsak model naprave (ni pomembno, da je tableta ali pametni telefon) obstaja način, da vstopite v način "Obnovitev". Najprej morate izklopiti pripomoček. Nato poskusite istočasno uglasiti gumb za vklop in zmanjšati glasnost (lahko poskusite in povečate glasnost). To je najpogostejši način za dostop do konzole. V nasprotnem primeru preberite navodila v navodilih o tem, kako v tabličnem računalniku pojdite na »obnovitev«. V konzoli boste videli postavko R eboot sistem - to je ponovni zagon. Lahko pridete do njegas tipkami za nadzor glasnosti in možnostjo preklopa gumba. Element Wipe data /Factory Reset ponastavi na tovarniške privzete vrednosti. To je treba storiti le v skrajnem primeru, če vam vse prejšnje metode niso pomagale pri vrnitvi tablete v normalno delovanje. Vse nastavitve po meri bodo izbrisane, vendar bodo informacije na pomnilniški kartici ostale. Povedali smo vam o varnem načinu na tabličnem računalniku. Kako ga onemogočiti, zdaj veste, zato se ne bojte uporabiti te metode za diagnosticiranje sistema in njegovo odpravljanje.

Sorodne publikacije