Brezžična miška je tiha. Kaj izbrati?

Včasih računalniške miške ne potrebujejo le visoke natančnosti in trdnega videza. To je seveda pomembno, vendar obstajajo situacije, v katerih mora manipulator molčati. Ta možnost je pomembna za tiste, ki so navajeni delati za računalnikom ponoči in se ne želijo zbuditi s klikom na celotno stanovanje. Težava je v tem, da brezžična tiha miška ni tako pogost gost v računalniških salonih. Zato morate razmisliti o najbolj priljubljenih modelih, da bi lahko izbrali najboljše. Čeprav gre v trgovino in vsaka od njiju - stvar je potrebna, ker je posamezen izdelek.


Zakaj ga potrebujete?

Brezžično tiho miško lahko uporabite iz različnih razlogov. Toda najpogostejša je odsotnost nadležnih ključnih zvokov. Tudi pomanjkanje žic igra pomembno vlogo pri prenosnih računalnikih. Takšni manipulatorji so zelo priročni. In če upoštevamo, da se med njimi pojavljajo čisti senzorični modeli, je to precej dobro, saj uporaba takšne miške uporabniku odpira nova obzorja. Praviloma mnogi lastniki osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov še posebej ne razmišljajo o decibelih svojega "glodalca" in vzemite več, kot jim je všeč. To pojasnjuje slabo izbiro miši takšnega načrta od znanih proizvajalcev. Ker pa so mobilni računalniki (prenosni računalniki) začeli utišati hrupne in obsežne "sisteme", so se razmere radikalno spremenile na bolje. Zdaj pa poglejmo nekaj modelov in poskusimo ugotoviti, katera brezžična miška s tihimi gumbi je najboljša.

SVEN RX-525

To jeStvar iz Kitajske se lahko res uvrsti kot "brezžična miška, tiho". Inženirji podjetja so poskušali napravo opremiti z gumbi novega tipa. Njihov "čip" je, da pod ključi ni običajnega "klikerja". Nameščena so stikala novega tipa, ki delujejo skoraj tiho. Toda to ni dovolj. Kolesce za pomikanje tudi ne proizvaja niti najmanjšega zvoka. In to je zelo pomembno za tiste, ki veliko dela z dokumenti. To miško lahko imenujemo najboljše brezšumno glede na razmerje "cena - kakovost".


Ohišje je izdelano iz visoko kakovostnega manipulatorja, mehke plastike, zato je držanje v roki zelo lepo. Miška ima visokokakovostno optično tipalo z možnostjo spreminjanja dovoljenj. Največja ločljivost je 2500 DPI. In to pomeni, da se bo naprava popolnoma dobro obnašala tudi v igrah. Poleg tega je pripomoček odličen za prenosne računalnike, saj je prikrajšan za vedno zmedene žice. Če potrebujete visokokakovostno brezžično miško in tiho, bo RX-525 kar se da nepredstavljivo.

Microsoftova brezžična mobilna miška 4000

Ta model nima tako bogatih funkcij kot prejšnji, vendar stane bistveno več. Zakaj? Zaradi odklenjene blagovne znamke. Da, ta miška je brezžična in tiha. Vendar pa so vse te prednosti izčrpane. Ustvarjen je v najboljših Microsoftovih tradicijah: vse je strogo in brez izobilja. Ampak tukaj je podjetje Redmond očitno zamujeno. Miša je majhna naprava nerodne oblike, vendar z visoko kakovostno plastiko. To bo lahko nadomestilo za pomanjkanje ergonomije. Ni dodatnih gumbovta naprava ni niti najmanjša.
Ločljivost optičnega senzorja je 1000 DPI. To pomeni, da tudi z grafičnimi datotekami ne delujejo pravilno. Da ne omenjam iger. To je pisarniška rešitev. Ampak zelo drago. Morda proizvajalec meni, da izbira brezšumne brezžične miške ne sme temeljiti na njeni občutljivosti in dodatnih funkcijah. Namesto tega je Microsoft 4000 res težko slišati. In to je njena edina prednost.

Logitech M600 Touch

Ta manipulator spada v kategorijo optičnih senzorjev. In res je tiho. Delovna površina naprave je popolnoma steklena, v oblikovanju ni gumba. To pojasnjuje njegovo tiho delo. Logitechova brezžična tiha miška je precej draga, vendar se zmanjka denarja. Poleg tega je dober bonus tri leta garancije. To ne velja za nobenega proizvajalca računalniških perifernih naprav. Druga značilnost je, da je življenjska doba baterije dovolj za 24 mesecev dela. In to je zelo pomembno za brezžične naprave.
Izgled miške je podoben napravi iz prihodnosti. Oblika je res nenavadna. Vendar pa obstajajo tudi slabosti. Čeprav miška podpira različne poteze, ki jih je mogoče dodeliti vsakemu dejanju, vendar je največja ločljivost optike le 1600 DPI. Ne bo igral. In kako, zanimivo, lahko igrate z napravo na dotik? To je zelo neprijetno. Toda v smislu dela ni enaka.

DNS SLW-008BQ

To je zelo proračunska možnost za tiste, ki ne želijo plačati za tak "prednostni" pripomoček. Specifikacije tihe brezžične miške iz DNS so naslednje: ločljivost senzorja - 1000 DPI,komunikacijsko območje - 10 metrov, vrsta priključka - USB 2.0 baterija - 2 AAA baterije. To je vse, kar morate vedeti o tej napravi. Nič več presenetljive miške ni dodeljena. Narejena je iz poceni plastike, precej majhna in ima nerodno obliko.
Na njem sploh ni dodatnih tipk. Ampak, glede na svojo ceno, se lahko odpusti. Ta "glodalec" je najcenejši v današnji raziskavi. Kakovost je popolnoma v skladu z vrednostjo. Čakati na nekaj res dobrega za ta denar - nezdrav optimizem.

Zaključek

Brezžična tiha miška je zelo uporabna naprava, ki lahko zelo olajša življenje uporabnika računalnika in tistih, ki živijo z njim pod eno streho. Takšni manipulatorji so odlični za delo ponoči. In nekateri od njih celo omogočajo igranje sodobnih igrač, saj imajo precej spodoben senzor za ločljivost. Vendar pa je izbira miške - primer popolnoma individualen. Zato je zanašanje samo na preglede neumno.

Sorodne publikacije