Cash Back - Kaj je to? Vračilo denarja kupcu

Cashback je najučinkovitejši način za spodbujanje strank z vračanjem fiksnega odstotka sredstev kupcu. Ta način spodbujanja potrošnika je bil na voljo le s pojavom elektronskih bančnih plačil, plačilnih kartic, spletnih torbic in drugih. Denar nazaj - kaj je? S katerim sistemom deluje? Beri naprej.

Kaj je povračilo?

Zunanji izraz "cashback" izhaja iz britanske besede "cash back" (v prevodu pomeni "cash back"). Lahko se pojavijo v različnih besednih oblikah: kešbek, cash-back, cash-back, itd. Cash back je zavezujoč projekt za stranke, katerega glavni namen je privabiti kupca in povečati njegovo zvestobo podjetju (blagovni znamki), njegovim izdelkom /ponudbam. Oseba, ki se je priključila na ta program, vrne obresti na nakupe. Računu se pripiše pravi denar ali njegov ekvivalent v obliki popustov (imenujemo jih tudi ovoj), ki se nato zamenjajo za popust.

Področja vpliva

Ta izraz se pogosto uporablja v bančništvu, hotelirstvu, maloprodaji in spletnem trgovanju, kot tudi v poslovanju z igrami na srečo:
 • V bančnem sektorju se povračilo knjiži v dobro organizacije po plačilu za nakup plastična kartica
 • V trgovini predstavlja odloženi popust, ki se stranki vrne na bonus kartico.
 • Spletna trgovina na internetu vrne določeno količino storitve za povračilo denarja(spletna stran posrednika) za vsako novo stranko, v katero so vključeni, nato pa storitev navede nekaj odjemalca.
 • V sektorju iger na srečo se vrnitev denarja izvaja kot spodbujevalci.
 • V hotelskem sektorju se vrne določen odstotek sredstev, porabljenih za namestitev.
 • Shema prejemanja gotovine na kartici

  Zdaj, ko ste slišali informacije o vračilu popustov, boste vedeli, da je to - denar nazaj. Čas je, da ugotovite, kako deluje. Operacija vračanja denarja na kartico poteka na naslednji način: v tekočem mesecu naročnik plača kreditno kartico za različne izdelke in blago, nato pa prejme povračilo, ki ga določijo tarife bančne institucije. V tem primeru lahko zajema vse nakupe in tudi določene izdelke, na primer samo pri plačilih na bencinskih črpalkah, živilih ali lekarnah.

  Cashback, ki izhaja iz vseh nakupov, je tradicionalno 1%, v nekaterih primerih 2-3%, vendar je izjemno redek. Toda denar nazaj od nakupov v bonusnih kategorijah blaga se praviloma giblje od 5-20%, vendar to ne pomeni, da je tak program najbolj ugoden za kupca. Občasno boste lahko na bančno kartico pridobili velike vsote denarja z višjim odstotkom vsega blaga kot na kreditni kartici s previsoko ceno denarja za samo eno kategorijo blaga. Skoraj vse bančne institucije so obračunale višje obrestne mere za nakup blaga iz bonusnih kategorij,na primer, enkrat na mesec, zato bo kupec na koncu ne načrtoval prihodnjih prevzemov, saj se ne odloči in ne ve, katera skupina bo postala bonus v naslednjem obdobju. Poleg tega obstajajo banke, ki v primeru zamude pri plačilu računajo na lastnika, ki je pošteno zaslužil denar. O tem so vnaprej opozorjeni in rezervirani v pogodbi na zemljevidu.

  Cashback na bančni kartici

  Eden od obstoječih načinov spodbujanja kupca, da izda bančno kartico, je, da se priporoči, da se na njega vrne denar (kar že veste). Ta storitev je lahko povezana tako z debetno (poravnalno) kot s kreditno kartico (status, vloga se ne igra), ker se obresti obračunajo za brezgotovinsko plačevanje blaga in storitev, za finančno institucijo pa ni razlike, kaj kartica izvede. V tem primeru stranka ne plača provizije niti banke niti trgovine, ampak prodajalec prenese finančni instituciji provizijo od vsakega nakupa. Vračilo denarja se lahko opravi na kartičnem računu in kot popust na bonus računu. Prva možnost (z vrnitvijo obresti na kartico), kot razumete, je še posebej zanimiva, vendar se zgodi zelo redko. V praksi je vredno pozornosti nameniti ne le tej postavki, temveč tudi agregat vseh značilnosti bančne kartice.

  Kacheble size

  Ne vem, kako uporabiti denar nazaj? Mi bomo povedali! Vrednost blagajne v različnih bankah se lahko razlikuje in se giblje od 05% (na primer v Sberbank) do 10%. Praviloma, če je določen majhen odstotek, potem jeza vse kategorije izdelkov in storitev. Višji odstotek se tradicionalno obračunava za določene kategorije izdelkov, ki jih banka določi za določeno časovno obdobje (program "Tin'koff Platinum"), ali pa jih kupec izbere samostojno (kartica "Bank Thatch"). Obrestna mera se lahko poveča v okviru promocijskih kampanj, ki jih izvajajo partnerji finančne institucije.

  Denar se lahko vrne samo za plačilo nakupov in storitev. Denar za prenose, dvige na bankomatih in druge operacije se ne zaračunajo.

  Cobranding kartice

  V zadnjem času so postale kartice s cobrandingom vse pogostejše. Njihova bistvo je, da banka v okviru skupnega dela s partnerskim podjetjem izračunava kilometre, minute in druge stroške, ki jih lahko porabi partner (za plačilo leta, za dopolnitev mobilnega računa ali za spremembo točk za železniško vozovnico). Takšna denar nazaj v preglede strank je vodilna, saj je vedno lepo, da dobite storitev brezplačno.

  Cashback storitve

  To so spletne strani, ki imajo posredniško vlogo med trgovino in kupcem. Kot del takšnega partnerskega sporazuma prodajalec posredniku posreduje določen znesek kot nagrado za vsako udeleženo stranko. Potem kupcu predloži del prejetega zneska. Nepogrešljiv pogoj za odplačilo je registracija kupca za storitev povračila. Popust lahko prejmete le, če je stranka preklopila na spletno mesto trgovine za hiperpovezavo. Enostavnobesedo, mora stranka oditi na spletno mesto trgovine neposredno s spletnega mesta posrednika.
  Torej, kako vračilo denarja deluje na internetnih storitvah? Prvič, rabat se prenese na račun stranke v blagajniški storitvi. Šele po tem se bonus pošlje na kartico, elektronsko denarnico ali račun za mobilni telefon. Znesek je neposredno odvisen od pogojev prodajalca, ki sodeluje v affiliate programu, v nekaterih primerih pa jih lahko prilagodi sama storitev. Preden izberete storitev, je treba natančno ugotoviti, za kaj gre. Verjetno je to le omejena kategorija blaga. Poleg tega je treba paziti na načelo plačila nadomestila - sredstva se prenesejo takoj ali po kopičenju določenega zneska. Zdaj veste, da je denar nazaj zelo priročen in donosen.

  Sorodne publikacije