Kako izvedeti, kako narediti spletna mesta? Ustvarjanje spletnega mesta od samega začetka

Mnogi danes ustvarjajo spletna mesta na internetu, da se pokažejo in povežejo z drugimi uporabniki. Sodobna podjetja si ne morejo privoščiti, da nimajo lastnega spletnega vira, saj je učinkovit način za privabljanje več potencialnih strank. Če želite ustvariti lastno spletno stran, ste verjetno zaskrbljeni in domnevate, da bo trajalo veliko časa. Toliko se upošteva, vendar je to mnenje napačno. Dejansko v tem primeru ni večjih težav. Spodaj je podrobno navodilo, ki vam omogoča, da se naučite, kako ustvariti spletna mesta.

Najprej si zapomnite naslednje:
 • Ni vam treba biti računalniški strokovnjak, da bi ustvarili spletno stran od začetka;
 • Ni vam treba poznati osnov kode, upravljati gostiteljev ali strežnikov;
 • Ne potrebujete veliko denarja.
 • Če želite ustvariti spletno stran, morate vedeti, kje začeti. Sledite spodnjim navodilom in svoj vir lahko zaženete v nekaj urah. Ne glede na to, ali ste zainteresirani za ustvarjanje poslovnih strani ali za vaše osebne potrebe, bo ta proces podoben.


  Če ni spretnosti programiranja: izberemo samodejnega konstruktorja

  Samodejni konstruktorji - to je najlažji, najcenejši in najhitrejši način ustvarjanja spletnega mesta. Ena najpogostejših storitev je Wix, Squarespace, Weebly in Jimdo. Trenutno so ti oblikovalci v središču milijonov spletnih mest, ki jih ustvarijo navadni uporabniki. Če niste strokovnjak na tem področjuspletno programiranje je najboljša izbira za vas. Zahvaljujoč oblikovalcem se delo pri ustvarjanju strani spletnega mesta zmanjša na dejansko vlečenje miške preko elementov zaslona. Celoten potek dela je tako preprost in intuitiven kot ustvarjanje predstavitve PowerPoint. Razvijalci so ustvarili posebno programsko opremo, potrebno za ustvarjanje spletnega mesta iz samega začetka, tako da morate uporabiti kazalec na zaslonu in povlecite diaprojekcije, besedilne, slikovne ali video bloke v izbranem vrstnem redu. Vstavite lahko svoje besedilo, prenesete katero koli sliko, vstavite video posnetke (na primer YouTube) in kliknite Objavi.


  Menijo, da je za organizacijo mesta potrebno znanje HTML (hipertekstni označevalni jezik - skupno kodiranje besedil pisav in slogov besedila) in CSS (kaskadni slog - ki se uporablja za postavitev spletnih strani). Ustvarjanje kode traja več mesecev (in zahteva posebne spretnosti), njegovo uporabo za ustvarjanje spletnega mesta pa je zapleteno in zamudno.

  Kako izbrati takšnega oblikovalca?

  Uporaba visokokakovostnega oblikovalca pomeni, da lahko vsak uporabnik ustvari svoj vir na napravi. Zato je izbira takšne storitve vaš prvi korak pri ustvarjanju samega spletnega mesta. Vsak od njih ne zahteva vnos kod. To pomeni, da vam ne bo treba porabiti veliko denarja za samostojne najemnine, da bi se ukvarjali z razvojem in ustvarjanjem spletne strani. Pri izbiri oblikovalca sledite tem korakomparametri:
 • kateri vmesnik se vam zdi najbolj enostaven za uporabo;
 • Katere predloge in oblikovne značilnosti so vam najbolj všeč?
 • pomaga oblikovalcu ustvariti spletno mesto, ki ste ga načrtovali. Prav tako je koristno preveriti, kako je vsak od teh konstruktorjev primeren za mobilne različice spletnih mest. Ker se danes veliko število uporabnikov (potencialnih obiskovalcev vašega spletnega mesta) prijavlja v internet s pametnimi telefoni, je zelo pomembno, da vaš vir izgleda dobro na kateri koli napravi. Preden ustvarite spletno stran, raziščite zmožnosti vsake storitve.
  V zvezi s tem so vse teme Squarespace občutljive za mobilne naprave (to pomeni, da bodo strani, ki jih naložite, samodejno videti enako, ne glede na napravo, ki jo obiskovalec uporablja). Jimdo in Weebly nudita široko paleto mobilnih različic, medtem ko Wix in GoDaddy nudita mobilne urejevalnike, ki vam omogočajo, da prilagodite prikaz svojega spletnega mesta tako, da bo na mobilnih napravah izgledal bolj udobno ali pa sploh skril določeno vsebino iz mobilnih brskalnikov. Dobri oblikovalci vam omogočajo preklapljanje med polno in mobilno različico, tako da lahko izvajate različne nastavitve. Učenje ustvarjanja strani z uporabo teh storitev je zelo enostavno. Opozoriti je treba, da imajo zgornje storitve precej omejene proste funkcije. Če želite ustvariti odlično spletno stran, morate mesečno plačati za njihovo uporabo.
  S pomočjo motorja lahko ustvarite tudi svoj vir(kot je WordPress), vendar le, če imate osnove tehničnega znanja, ali pa uporabite studio za ustvarjanje spletnih mest. Preprost CMS lahko zagotovi pomembno pomoč, včasih pa morajo spremeniti kode, da popravijo napake.

  Če so glavne veščine: izberite motor

  Katere jezike uporabljate za ustvarjanje spletnih mest? V sredini 2000-ih je bila večina spletnih mest zgrajena z uporabo HTML, CSS in celo Flash. Trajalo je veliko časa, in obvladati te spretnosti ni bilo lahko. Danes zadostuje samo osnovno poznavanje teh jezikov. Kako izvedeti, kako narediti spletna mesta s temi platformami? Če želite hitro postati funkcionalna, mobilno prijazna in uporabniku prijazna, boste morali izbrati platformo ali motor. Danes so te storitve omogočile ustvarjanje spletnih strani, da postanejo dostopne vsem, saj vam omogočajo, da samodejno prilagodite veliko HTML strani brez pisanja kode. Po najnovejših statističnih podatkih je WordPress najbolj priljubljen sistem za upravljanje vsebin (55%), sledijo Joomla (20%) in Drupal (11%). Vsi so popolnoma brezplačni za uporabo. Zato je najbolje, da uporabljate WordPress, še posebej za ustvarjanje informacijskega spletnega mesta. Drupal je precej zmogljiva platforma, ki jo zahtevajo izkušeni kodirniki in profesionalni razvijalci, vendar je njen vmesnik precej zapleten, zaradi česar ni najboljša izbira za začetnike. Joomla je podobna WordPressu in dobro deluje pri ustvarjanju spletne trgovine, vendar boste potrebovali vsaj malotehnične spretnosti kodiranja za ustvarjanje posameznih nastavitev, ki jih potrebujete.

  Individualne nastavitve WordPressa so najlažja in najpreprostejša platforma, vendar je dovolj prilagodljiva, da ustreza potrebam vsakega uporabnika. Nato bodo navodila za izdelavo strani prikazana na primeru tega motorja.

  Prvi koraki: Domena in spletno gostovanje

  Za prilagoditev spletnega mesta potrebujete dve postavki:
 • Ime domene (spletni naslov, kot je ime.com);
 • gostovanje (storitev, ki povezuje vaš vir z internetom).
 • Torej, kako se naučite delati spletna mesta? Motor sam je brezplačen in dostopen vsem, vendar bo za domensko ime in gostovanje potreben majhen znesek. Lastno ime domene je veliko bolj profesionalno kot ime vašega spletnega mesta v domeni tretje osebe (ki bo tretja raven). Poleg tega neodvisno gostovanje zagotavlja tudi, da se bo vaš vir zagnal hitro in ne bo prekinjen več ur zapored. To bo imelo velik vpliv na njegovo prisotnost.
  Ko registrirate ime domene, boste hkrati prejeli nov e-poštni račun, ki bo vaš osebni e-poštni naslov. Izgleda bolj profesionalno kot skupni nabiralnik v Gmailu in druge storitve. Nato korak za korakom ustvarjanje spletnega mesta poteka na naslednji način:
 • Izberite ponudnika, ki ponuja storitve gostovanja.
 • Prijavite se v storitev po vaši izbiri.
 • Pojdite na stran, ki vam omogoča izbiro načrta gostovanja za vaše potrebe in finančne priložnosti.
 • Praviloma za začetnikePrimerni osnovni primer, ki stane dokaj skromen znesek. Nato lahko vedno preklopite na drug načrt.

  Kako izbrati ime domene?

  Če ste zaposleni pri ustvarjanju spletnega mesta za podjetja, mora ime domene sovpadati z imenom vašega podjetja. Izberete lahko mednarodnega registrarja, potem se bo ime vašega spletnega mesta končalo s .com, .org ali .net. Ali pa se ustavite na bolj priljubljenih .ru ali .su. Prav tako je treba opozoriti, da je bilo pred kratkim zelo veliko število razširitev domene .agency na .pizza. Vendar je najbolje, da jih ne prenehate izbirati, če ne opisujejo natančno, kaj lahko ponudite. Na primer, pri ustvarjanju spletne trgovine je bolje omejiti standard .com. Če že imate dobro premišljeno domensko ime, ga preprosto vnesite in kliknite na "Naprej" v ustrezni obliki na spletni strani registrarja. Če ga niste pripravljeni takoj izbrati, lahko to storite pozneje.

  Kako registrirati gostovanje?

  Za ustvarjanje lastnega računa vnesite osebne podatke v obrazec za registracijo ponudnika gostovanja. Navesti morate svoj priimek, ime, državo in kraj bivanja, naslov, poštno številko, telefonsko številko in e-pošto. Zahteva za potrditev bo poslana na vneseni e-poštni naslov. Po tem morate vnesti podatke za obračun.
  Naslednji korak pri registraciji je, da izberete načrt (prevoznino) in paket gostovanja. Po tem bodite pozorni na razpoložljive dodatne možnosti za ustvarjanje in vzdrževanje spletnih mest, kot je varovanje zasebnosti po vaši izbiri.domene Nato opravite plačilo. Vse, kar lahko naredite, da ustvarite spletno mesto.

  Prenos motorja na gostovanje

  Ko ste registrirali ime domene in konfigurirali izbrano gostovanje, lahko začnete delati neposredno pri ustvarjanju spletnega mesta. Glavna stvar, ki jo morate storiti na začetku postopka je, da namestite WordPress (ali drugo platformo) v vašo domeno. Obstajata dve metodi tega prenosa, od katerih je eno veliko lažje izvesti kot drugo. Prvič, skoraj vsako zanesljivo in dobro ugledno gostiteljsko podjetje je z enim klikom integriralo WinPress in Jumla namestitev, kar močno olajša proces prenosa. Storitev za ustvarjanje strani lahko najdete v nadzorni plošči profila. Spodnji koraki so koraki, ki jih morate upoštevati (morajo biti podobni vsem večjim ponudnikom):
 • Prijavite se v svoj račun za gostovanje.
 • Pojdite na nadzorno ploščo.
 • Poiščite ikono »Stran« ali WordPress.
 • Izberite domeno, za katero želite naložiti svoj vir.
 • Kliknite gumb "Namesti zdaj" in odprt dostop do novega mesta v WordPressu.
 • Drugič, lahko izvedete ročno namestitev. Če je eden od razlogov (nekatere storitve ne omogočajo namestitve v enem kliku), ne morete samodejno prenašati WordPress, to morate storiti sami.

  Postopek namestitve

  Torej, kako narediti spletno mesto? Ko ste uspešno namestili WordPress ali drug motor v svojo domeno, boste lahko videli zelo enostaven za uporabo.čistega internetnega vira. Da bi pridobila nekaj posebnosti, potrebujete temo - oblikovalski pasic (predlogo), ki platformi pove, kako izgleda vaše spletno mesto. Izbira je lahko ustvarjalna in zanimiva. Obstaja na tisoče privlačnih, strokovnih, ki jih lahko prenesete in prilagodite za svoje spletno mesto glede na njegov predmet in namen.
  Kako najti predlogo, ki vam je všeč, in jo bolje prilagodite:
 • Pojdite na orodno vrstico WordPress.
 • Odprt dostop do brezplačnih tem. To naredite tako, da si ogledate stransko vrstico Videz, nato kliknite Teme. Če potrebujete nekaj bolj profesionalnega ali izvirnega, se lahko obrnete na vir ThemeForest.net, ki predstavlja ogromno knjižnico predlogov, ki so na voljo po drugačni ceni.
 • Preden pa to storite, je zaželeno, da nekaj časa preučite proste predloge. Mnogi od njih so profesionalni in dobro izvršeni. Iščete lahko določene ključne besede ali uporabite filtre, da najdete teme, ki so skladne z vašim stilom. Iskanje idealne možnosti lahko traja nekaj časa, vendar je vredno. Ko se učite, kako ustvariti spletna mesta, morate razmisliti o naslednjem: iskati morate predloge, ki izgledajo kot "odziv" na obliko spletnega mesta, ker to pomeni, da bodo dobro prikazane na vsaki mobilni napravi.

  Objavi novo temo

  Ko izberete želeno predlogo, jo lahko preprosto prenesete. To storite tako, da kliknete »Namesti« in nato kliknete"Aktiviraj".
  Ne pozabite, da spreminjanje teme ne bo vplivalo na vaše prejšnje objave, vnose, strani in vsebino. Redno jih lahko spreminjate, ne da bi vas skrbelo, da bi izgubili že ustvarjene materiale.

  Kako dodati informacije in ustvariti nove strani?

  Kako se naučiti narediti spletno stran, ko je končano vse prejšnje delo? Po namestitvi predloge boste pripravljeni dodati podatke. Tukaj morate razmisliti o nekaterih osnovah:
 • Dodajanje strani in njihovo urejanje. Torej želite ustvariti stran »O spletnem mestu« ali »Storitve« (na primer v meniju na vrhu vmesnika spletnega mesta). To je mogoče storiti na naslednji način. Poglejte stransko vrstico v orodni vrstici Wordpress in izberite Strani - & gt; "Dodaj novo". Takoj, ko kliknete na te elemente, boste videli zaslon, ki je zelo podoben vmesniku Microsoft Word. Vnesite besedilo, naložite slike in drugo vsebino, da ustvarite potrebno stran, nato pa jo shranite, ko končate.
 • Dodajanje menija strani. Če želite, da se vaša novo izdelana stran sinhronizira z navigacijsko vrstico, shranite vse spremembe, ki ste jih naredili, tako da kliknete Osveži. Kliknite »pogled« - & gt; "Menu" v plošči na strani vmesnika WordPress Dashboard. Poiščite stran, ki ste jo ustvarili, in jo navedite, tako da označite polje poleg nje in nato kliknete Dodaj v meni.
 • Dodajanje in urejanje sporočil. Če imate spletno mesto na spletnem mestu, bodo vsa sporočila prikazana ena za drugo. Za združevanje podobnih sporočil lahko uporabite različne kategorije. Darazlične kategorije in naslove. Recimo, da želite ustvariti kategorijo »Blog«. To naredite tako, da ga dodate v svoj meni in začnete ustvarjati sporočila. To storite tako, da odprete razdelek »Objave« - & gt; Kategorije »ali objavite objavo v spletnem dnevniku, tako da odprete razdelek» Objave «- & gt; Dodajte novega. " Ko vnesete objavo, jo morate dodati v ustrezen razdelek. Ko ustvarite kategorijo, jo dodajte v meni in vse bo prikazano na spletnem mestu.

  Spreminjanje naslovov in naslovov strani

  Naslovi strani razlagajo obiskovalcem, kakšna je tema vašega spletnega mesta, in neposredno vplivajo na to, kako iskalniki vidijo vaš položaj. Zato poskrbite, da vsebujejo ključne besede, ki jih želite ciljati. Na vsaki strani ustvarjenega vira morate uporabiti edinstveno glavo. Meta oznake za ustvarjanje spletnega mesta ali podpisa so vključene tudi na koncu naslovov na kateri koli spletni strani. Če želite spremeniti naslov in podpis na svojem spletnem mestu, pojdite na Nastavitve - & gt; «Splošno» zapisuje podatke v odprti obliki.

  Onemogočanje komentarjev na vir

  Lastniki nekaterih spletnih mest (predvsem poslovnih) ne želijo, da bi njihovi obiskovalci komentirali strani. Če želite onemogočiti komentarje na spletnih straneh WordPress, sledite tem korakom:
 • Če ustvarjate novo stran, kliknite na "Možnosti zaslona" zgoraj desno na meniju.
 • Kliknite na polje "Razprava". Prikazalo se bo pod »Dovoli komentarje«.
 • Onemogoči Dovoli komentarje.
 • Če želite privzeto onemogočiti komentarje za vsako novo ustvarjeno stran, lahko to storite: poiščite razdelek v meniju Nastavitve - & gt; Razprava "in nato potrdite polje" Dovoli uporabnikom, da pustijo komentarje za nove članke. "

  Kako vzpostaviti domačo stran?

  Če uporabljate WordPress, verjetno ne boste želeli, da domača stran izgleda kot blog post. To lahko popravite, če naredite "statično". Za razliko od standardnega spletnega dnevnika, v katerem se bo prvič pojavil prvi svež članek, bo po meri "statična" stran prikazala isto vsebino vsakič, ko se bo nekdo prijavil na spletno mesto. Če ga želite konfigurirati, sledite tem korakom:
 • Pojdite v razdelek z naslovom »Nastavitve - & gt; Branje ».
 • Izberite statično stran, ki ste jo shranili. »Domača stran« prikaže domačo stran, »Sporočilna stran« je prvi del vašega spletnega dnevnika (če celoten vir ni blog).
 • V primeru, da statične strani ne označite z nastavitvami, bo WordPress kopiral vaša najnovejša sporočila in jih prikazal na glavni strani.

  Spreminjanje nastavitev v stranski vrstici

  Večina tem WordPress ima na desni strani stransko vrstico (včasih levo). Če se želite znebiti ali urediti elemente z odstranitvijo nepotrebnega, naredite naslednje:
 • Pojdi na "Videz - & gt; Pripomočki »v meniju Orodja za WordPress.
 • Na tej točkiČe želite na stransko vrstico vključiti različna "polja", lahko uporabite vlečenje ali izključite neželene elemente.
 • Obstaja tudi polje HTML - polje z besedilom, v katerem lahko uporabite kodo HTML. Če imate ustrezno znanje, se ga ne dotikajte.

  Namestitev vtičnikov za boljšo funkcionalnost

  Plugins so razširitev, namenjena izboljšanju zmogljivosti WordPressa, vključno z novimi funkcijami in funkcijami na vašem spletnem mestu, ki niso vgrajene samodejno. To so bližnjice za vaš vir, da naredijo tisto, kar potrebujete, ne da bi morali razviti funkcijo iz nič. Uporabite lahko različne vtičnike za izvedbo skoraj vsega - od vključitve fotogalerije in oblike pošiljanja do resne optimizacije spletnih strani in razvoja spletne trgovine. Ta vtičnik lahko preprosto namestite. Če želite začeti namestitev, poiščite »Vtičniki - & gt; Dodaj novo »in nato začnite iskanje. Ne pozabite, da je na voljo okoli 25.000 brezplačnih razširitev. Namestitev je zelo preprosta - takoj, ko najdete ustrezen vtičnik, kliknite gumb »Namesti«.

  Katere razširitve so najbolj priljubljene?

  Spodaj so priljubljeni vtičniki za WordPress, za katere mnogi webmasters menijo, da so v povpraševanju:
 • Kontaktni obrazec. To je odlična značilnost, saj lahko obiskovalci izpolnijo obrazec in vam nato pošljejo e-poštno sporočilo, pri tem pa ne upoštevajo prijave za svojega ponudnika e-pošte. Če želite ustvariti nekaj podobnega, namestite ta vtičnik.
 • Yoast SEO, zasnovan za WordPress: Ko steŽelite, da vaše spletno mesto bolj optimizirana za SEO, ta plugin je treba. Na voljo je brezplačno in deluje presenetljivo. Imeli boste možnost, da uredite naslovne oznake, vse meta opise in še veliko več z vsemi dejanji iz same strani. Na ta način ne boste več dolgo časa morali obravnavati nastavitev programa WordPress.
 • GoogleAnalytics: Želite spremljati vse obiskovalce vira in njihovega vedenja? To storite tako, da vstavite vtičnik, ga sinhronizirate z Google Računom in pripravljeni boste.
 • Če sledite korakom, opisanim v tem priročniku, morate imeti popolnoma opremljeno spletno mesto WordPress. Nadaljujte s posodabljanjem in izpopolnjevanjem za uspešno delo.

  Sorodne publikacije