Sony Xperia XZ1: pregledi, recenzije, specifikacije in enostavnost uporabe

Ni verjetno, da bi vsaj ena oseba, ki ni uporabila tehnologije Sony. Njena ponudba vključuje televizorje, slušalke, predvajalnike glasbe, zvočnike in drugo. Seveda tudi nišo pametnih telefonov ni bila spregledana. Trenutno podjetje razvija sodobne pripomočke, ki lahko tekmujejo z nekaterimi vodilnimi. To je pametni telefon Sony Xperia XZ1. Mnenja o njem, čeprav ne le pozitivna. Dejstvo je, da proizvajalec namerno ne sledi trendovskim trendom. Njegovi pametni telefoni ne uporabljajo lažne tehnologije. Ampak navsezadnje je zdaj na vrhuncu priljubljenosti. Toda to ima tudi svoj plus - vsi pripomočki so predstavljeni v ekskluzivnem dizajnu. Ne moremo jih imenovati kopija "jabolčnih" izdelkov, ki jih večina kupcev nedvomno obožuje.


Čas je, da se premaknete na glavno. Spoznajmo značilnosti pregledov in funkcij pametnega telefona Sony Xperia XZ1.

Ravnilo Xperia XZ1

Pod tem imenom sta dva modela. Pogojno jih lahko imenujemo "višji" in "mlajši". Zadnji je naprava z indeksom Compact. In "višji" v postavi je pametni telefon Sony Xperia XZ1 (G8342) Black. Pregledi strokovnjakov kažejo, da sta ta dva pripomočka vredna pozornosti kupcev. Model ima na primer odlične lastnosti, vendar ima kompaktno velikost. Idealen je za tiste, ki ne marajo velikih "lopat". Toda "višji" naprava lahko varno imenujemo vodilni. Izvaja velik zaslonz visoko ločljivostjo, podporo za omrežje LTE, produktivnim procesorjem, odlično kamero z možnostjo snemanja 4K. In to ni vse, kar bi lahko bil model, ki bi zanimal sodobnega uporabnika. Več o spodnjih funkcijah.


Paket

Ker lastniki Sony Xperia XZ1 pogosto razpravljajo o nizu komponent v pregledih, začnemo z našim pregledom. Pri izbiri paketa je proizvajalec izbral lakonično obliko. In to seveda ni minus. Mnogi kupci menijo, da je živa zasnova potrebna le, ko gadget ne more biti zainteresiran za potencialnega kupca "polnjenje". Ime ravnila je naslikano na sprednji plošči. Spodaj je več majhnih črk, blagovna znamka podjetja je Sony. Polno ime je samo na stranskih straneh. Odločili smo se, da zavrnejo vse slike in fotografije pametnega telefona. Škatla je izšla precej preprosto. Ozadje je belo. To jasno poudarja vse vlečene napise. Z odstranitvijo embalažnega pokrova lahko vidite Sony Xperia XZ1. V pregledih, lastniki bodite pozorni na dejstvo, da je sklop komponent več kot skromen. V škatli je samo napajalnik in kabel, ki je del polnilnika in priključek za osebni računalnik. Navedena je tudi dokumentacija. Vključuje: garancijsko kartico, potrdilo o uporabi. Brez dodatnih elementov vrste filma na platnu, primer ni vključen. Kupiti bodo morali ločeno.

Mere in značilnosti ohišja

Kot je navedeno zgoraj, Sony Xperia XZ1 Compact (preglediLastniki bodo pogledali kasneje) od modela z indeksom G8342 je drugačen po velikosti. Naprava "Junior" je zasnovana za kategorijo kupcev, ki imajo raje majhne, ​​a produktivne pametne telefone. V majhni sodobni stavbi je proizvajalec lahko postavil popolnoma konkurenčno "polnilo". Vendar pa je to malo kasneje, zdaj pa bodimo pozorni na velikost. V Xperia XZ1 Compact višina ohišja doseže oznako 129 mm. Njegova širina je samo 65 mm. Posebno pozornost je treba posvetiti debelini. Podan indeks (93 mm) je sicer minimalen, vendar je izbran optimalno, zato telefon ne zgleda zapleten. In za to obstajajo predpogoji. Ocene Sony Xperia XZ1 Compact (G8441) se osredotočajo na dokaj nerodno obliko ohišja, ki nima niti okroglosti. Ti telefoni so malce grobi, vendar Xperia XZ1 ne velja. Mnogi uporabniki menijo, da je model tega modela strog, kar je dobro za trdne ljudi.
Kar zadeva Xperia XZ1 G8342, lahko dimenzije tega telefona varno imenujemo standard. Širina ohišja je bila dolžine 148 mm in 73 mm. Med delovanjem ni neprijetno. Pametni telefon je priročen za uporabo. Odrasla oseba lahko z eno roko upravlja telefon. Takšni občutki nastanejo tudi zaradi dokaj majhne debeline. Če v kompaktnem modelu ta številka doseže skoraj 10 mm, potem v "starejši" ne presega 8 mm (79 mm). V skladu s tem merilom ima Xperia XZ1 G8342 določeno prednost pred pametnim telefonom Sony Xperia XZ1 Compact, ki ga uporabniki potrdijo. Vendar papovečana debelina v "mlajšem" modelu je povsem upravičena. To je bil prisiljen ukrep, saj je oprema praktično slabša od "starejših".

Oblikovne značilnosti

Več besed o značilnostih primera je bilo že povedanih, zdaj pa bodimo pozorni na zasnovo. Večina komentarjev pravi, da telefon izgleda nenavadno. Izgleda kot slog. In to je vsekakor plus, saj je trenutno večina pripomočkov, predstavljenih na trgu, kopij vodilnih jabolk. V skladu s tem merilom je družba Sony ostala zvesta svojim tradicijam, celo do neke mere, v škodo sodobnim trendom. Zaradi tega so pametni telefoni videti izvirni in nenavadni, hkrati pa niso prikrajšani za privlačnost. Treba je omeniti, da se vsi ne počutijo kot kotni slog, ki se uporablja na pametnem telefonu Sony Xperia XZ1 Compact (G8441). Povratne informacije uporabnikov se razlikujejo. Nekateri pohvalijo proizvajalca za svojo individualnost, drugi pa želijo videti spremembe, ki so v skladu s sodobno modo. Kot pravijo, koliko ljudi, toliko misli. Glede na obliko modela je vredno poudariti nekaj značilnosti. Prva stvar, ki prizadene oko, sta dve luknji v dinamiki. Simetrično so prikazane na sprednji plošči - nad in pod zaslonom. Zgornji zvočniki so "oko" sefijeve kamere, indikatorja in senzorjev. Prav tako so uporabniki navdušeno sprejeli, da je skener za prstne odtise vgrajen v gumb za zaklepanje. Nahaja se na sredini bočne strani na desni strani. Spodaj je samostojna tipka za upravljanje kamere. Po eni strani je to prednost, saj je možno fotografirati tudi na zaklenjenem zaslonu. Toda noterNekatere ocene o Sony Xperia XZ1 Dual zvok in opombe. Dejstvo je, da izbrani kraj ni najboljši. Lastniki pravijo, da v stiku s pripomočkom nenehno vpliva na to.

Tudi pri zasnovi hrbtne plošče obstajajo značilnosti. Prva stvar, na katero je veliko pozornosti, je pomanjkanje plastičnih vložkov in značilnih utorov. Dejstvo, da je zadnji pokrov Xperie XZ1 G8342 izdelan iz trdne aluminijaste plošče. Površina je mat in povsem prijetna na dotik. Veliko uporabnikov ima vprašanje: "Kako delujejo antene?" Vse je zelo preprosto. Antena modula NFC je skrita za steklenim vložkom, na katerem je še vedno bliskavica. Takšna odločitev je vsekakor koristna. Običajni utori, ki so v večini naprav, so prisotni tudi v tem pripomočku, vendar so skriti na stranskih straneh. Plastične plošče so le na zgornjem in spodnjem koncu. Preostali del ohišja je izdelan iz kovine. Ko govorimo o oblikovanju, moramo povedati o barvnih rešitvah. V seriji je proizvajalec predstavil štiri variante. Romantična vrsta bo kot roza kopija. Original izgleda modro in srebrno. Črna pa je zagotovo namenjena stilskim moškim.

Pregledi in značilnosti zaslona

Nepogrešljiva prednost pametnega telefona Sony Xperia XZ1 Dual je dejstvo, da Gorilla Glass 5 (2,5 D) popolnoma pokriva sprednjo ploščo. Značilnosti tega stekla zagotavljajo odsotnost prask med interakcijo. Mnogi uporabniki trdijo, da ni potrebe po uporabi zaščitne folije. Kar zadeva značilnosti,potem bodo napadli tudi najzahtevnejšega kupca. V "starejšem" modelu velikost zaslona doseže 52 palcev. Nekoliko manjši zaslon (46 palcev) v Sony Xperia XZ1 Compact. Ocene na teh dveh zaslonih so pozitivne. Slednji je ne samo po velikosti, ampak tudi v resoluciji. Za razliko od "starejših" (1920 x 1080 px) doseže največ 1280 x 720 px. Gostota slikovnih pik se spreminja. V kompaktnem modelu je 319 ppi, poln Xperia XZ1 pa je 423 ppi. Matrika IPS zagotavlja kakovostno sliko, širok kot gledanja. Pametni telefoni imajo dostojno svetlost. Zaradi prisotnosti senzorjev se lahko ročno in samodejno prilagodi. Proizvajalec ni pozabil multitouch tehnologije. Zaslon lahko istočasno razlikuje do deset dotikov. V pregledih so lastniki izpostavili eno pomembno prednost - telefon je mogoče nadzorovati tudi v rokavicah. Prenos barve je nekoliko super nasičen - prevladujejo rdeči odtenki.

Performance

Pregledi Sony Xperia XZ1 so pozitivni le, ko gre za zmogljivost. Tako "starejši" kot "mlajši" modeli delujejo na zmogljivem procesorju znamke Qualcomm. V pametnem telefonu je nameščen čipov Snapdragon 835. Odlično deluje z nalogami. Naprave so hitre. Sistem deluje brez obešenj in zrušitev. Takšne rezultate smo dosegli z osmimi računalniškimi moduli Kryo 280, na katerih temelji procesor. S povečanjem obremenitve lahko pospešijo do frekvence 2450 MHz. Nabor čipov je izdelan z 10 nm tehnologijo. Ne manj produktivna je grafikapospeševalnik Adreno 540 zagotavlja neprekinjeno animirano sliko. Pri ocenjevanju uspešnosti ne moremo le paziti na parametre spomina. »Operativna« v pripomočkih štirih gigabajtov. Toda v komentarjih so uporabniki opazili, da bo na voljo le 15 GB. Toda to je več kot dovolj za popolno delo. Kot je za vgrajeno, nato pa pametni Sony Xperia XZ1 - 64 GB. Mnenja kažejo, da s takšnim obsegom potreba po uporabi pomnilniške kartice sama izgine. V kompaktnem modelu je pomnilnik nekoliko manjši - 32 GB.

Kamere

Obravnavani modeli so opremljeni z odličnimi kamerami. Kot glavni uporabljeni 19-megapixel modul. Tip je IMX400. O kvaliteti fotografiranja se lahko veliko govori, saj večina proizvajalcev pametnih telefonov v svoje pripomočke namesti optiko Sony. Širokokotni objektiv glavne kamere (25 mm). Stopnja utripa f /20. Zahvaljujoč dejstvu, da je modul opremljen z lastnim pomnilnikom, lahko za fotografiranje uporabljate zelo počasen način. Hibrid Focus, avtomatski. Deluje hitro, brez napak. Obstaja digitalni 8-kratni zoom. Ne pozabite na proizvajalce in sistem stabilizacije. Uporabili so svoj lasten dizajn SteadyShot. Ločljivost prednje kamere v "mlajših" in "starejših" je drugačna. V slednjem je več, je 13 Mp. Recenzije Sony Xperia XZ1 pravijo, da kamera naredi kakovostne fotografije. Raven podrobnosti in barve na višini. Širokokotni objektiv (22 mm). Bliskavica je odsotna, vendar obstaja sistem stabilizacije. Frontalni meni je privzet za uporabofiltri To je kot ženska polovica človeštva, saj se koža na obrazu samodejno poravna, tako da tekstura in napake izginejo. V "mlajšem" modelu ima modul sed-kamere nižjo ločljivost. Njegova ločljivost je omejena na 8 milijonov slikovnih pik s f /20 zaslonko. Pri primerjavi fotografij je razlika seveda opazna. To se kaže v prenosu barve in ostrenja. Vendar pa je nemogoče imenovati fotografije, narejene s kompaktnim modelom. V komentarjih jih lastniki cenijo s precej visokimi ocenami.

Programska oprema

Naprava deluje na operacijskem sistemu osme različice. Ko je posodobitev lupine sproščena, vas telefon takoj pozove, da jih prenesete. Zasnova vmesnika je standardna za pripomočke podjetja Sony. Vendar je večji poudarek na čisti lupini, zato se je podjetje omejilo na namestitev lastnih pripomočkov, ne da bi praktično vplivalo na videz. Vmesnik deluje hitro, jasno. Lahka lupina. Sony namesti le nekaj lastnih programov, tako da ni nič odveč. Tipkovnica telefona je standardna. Naprava je povezana z Googlom. Vse pripomočke lahko prenesete iz njegove trgovine. Zaradi lupine obstaja velik izbor programov, ki bodo odlično delovali na tem telefonu.

Avtonomija

Najbolj obravnavana vprašanja so pokazala avtonomijo. Pravzaprav je na Sony Xperia XZ1 Dual nameščena dokaj skromna baterija. V pregledih uporabniki izražajo dvome o življenjski dobi baterije. Trenutno je vgrajenih nekaj srednje opremljenih napravbaterije z zmogljivostjo manj kot 3000 mAh. Vendar pa ta proizvajalec še naprej namestiti na svoje pametne telefone napajalnike za 2.700 mags. Tudi če se njihov obseg ne poveča, je trajanje dela povsem sprejemljivo. Pri povprečni obremenitvi lahko zanesljivo računate na 24-urno delovanje. Takšne rezultate dosežemo z uporabo inovativnih tehnologij, ki so namenjene varčevanju z energijo. Torej, katere številke navedejo lastniki v svojih pripombah:
  • V igrah - 8 ur.
  • Način branja - 17 ur pri zmanjšani svetlosti.
  • Predvajanje videa - 11 ur.
  • Presenetile so me številke v načinu igre. Dejstvo je, da je Xperia XZ1 v primerjavi z napravami z zmogljivejšimi baterijami nesporni vodja.

    Zaključek

    Ko smo opisali vse značilnosti Xperie XZ1, povzamemo. V večini komentarjev uporabniki postavijo visoke ocene na pripomoček. Seveda ni brez kritike. O oblikovanju je bilo podanih več pripomb. Takšne ocene pa so povsem individualne, pravijo okus. Prednosti tega pametnega telefona so več kot dovolj. Najprej produktivna platforma, ki zagotavlja delo vseh sodobnih aplikacij. Prav tako so lastniki opozorili na svetel in glasen zvok, ki se predvaja prek dveh zvočnikov na sprednji plošči. Pri uporabi ne pokrivajo rok, zato zvok ni pridušen. Vsi mehanski gumbi so izrazito odzivni, imajo mehak dotik, ki omogoča enostavno uporabo. Predstavljen je asortimannaprave z eno sim kartico in dve. Slednji so naprodaj le v Rusiji. V hibridni reži lahko nastavite "sedem" in pomnilniško kartico. Za kompaktni model je proizvajalec izbral samo eno možnost - enostransko. Razlika v stroških med "starejšimi" in "junior" napravami je v povprečju 10 tisoč rubljev.

    Sorodne publikacije