Ulična LED svetilka na drevesu: vrsta, opis, proizvajalci

LED svetlobna tehnologija je dolgo spremenila dojemanje možnosti razsvetljave. S pomočjo LED diod podjetja povečujejo svojo energetsko učinkovitost, pisarniški delavci imajo priložnost delati v udobni razsvetljavi, navadni uporabniki pa domu zagotavljajo funkcionalne točke, ki se popolnoma prilegajo notranjosti. Cenijo se tudi estetske lastnosti takšnih vpenjal. Pogosto se uporabljajo pri urejanju okolice z osvetljevanjem posameznih objektov, vendar je najbolj prepoznavna rešitev pri oblikovanju ulic girlanda na drevesu z LED diodami. Takšni modeli se razlikujejo od tradicionalnih girlande, ne le z originalnim sijajem, ampak tudi z različnimi strukturnimi rešitvami.


Splošne informacije o LED-luči

Osnova LED-svetilk je izdelava LED-elementov majhnih velikosti. Če za žarnico takšen format še vedno ni optimalen, potem so diode in v polni velikosti kompaktne velikosti. Zato je mogoče drevesa okrasiti z girlandami praktično z vidika, kot pri stropni razsvetljavi. LED se krmili prek krmilnika. Ta komponenta se uporablja tudi pri normalni osvetlitvi za nadzor načinov osvetlitve. Očitno je, da storitve na področju garlandov vključujejo veliko več funkcionalnosti, ki jo upoštevajo tudi proizvajalci. Na voljo so tudi cenovno ugodni nizkocenovni kompletiveč načinov delovanja svetilk, katerih nadzor se lahko izvaja na daljavo.

Prednosti vodnikov LED

Med glavnimi prednostmi osvetlitve z LED diodami je velik delovni vir. V sredini girlande na drevesu kot vir dekoracije je približno 50 tisoč let, kar je včasih presega iste kazalnike napeljave in luminiscentne modele.


Treba je poudariti še eno značilnost. Tradicionalne žarnice z žarilno nitko, na primer, porabijo približno 10% energije neposredno za razprševanje svetlobe, ostalo gre za odvajanje toplote. LED elementi porabijo vso energijo za izhod svetlobe. Pomanjkanje ogrevanja hkrati vpliva tako na zmanjšanje porabe energije kot tudi na varnost, saj lahko venca tesno stika s suhimi vejami in listi. Različne dekorativne LED sijalke in praktičnost. Tehnična izvedba istih diod omogoča medsebojno uporabo velikega števila dekorativnih materialov za ohišje in snope svetilk. To vam omogoča, da postavite girlande za drevesa na ulici v vseh nastavljivih variantah brez omejitev.

Sorte za napajalne vire

\ t
Kot pri drugih svetilkah lahko svetleče diode delujejo neposredno iz omrežja ali iz akumulatorja. Najbolj razširjena prva različica, saj je v tem primeru zagotovljena udobje in zanesljivost delovanja. Pomanjkljivost te metode je zapletanje sheme, v kateri se izvajanamestitev girlande na drevesa. LED elementi zahtevajo nadzorne in krmilne naprave. Kot smo že omenili, bo obvezna komponenta v tokokrogu krmilnik, pa tudi iz varnostnih razlogov je treba vključiti v sistem in varnostni blok. Če menite, da se mora napajalna linija zagnati iz domačega omrežja, lahko pride do težav s tehnično organizacijo rešitve.
Z vidika organizacije bo uporaba baterijskega paketa ali baterij veliko lažja. To so samostojni napajalniki, ki odpravljajo potrebo po postavitvi dolgih linij iz omrežja. Toda pri tej metodi oskrbe z energijo obstaja pomanjkljivost. Glede na to, kaj je girlanda nameščena na drevesu, ima lahko akumulator, ki je lačen energije, pomanjkanje energije. Tudi z nominalno zadostnimi specifikacijami lahko nekatere baterije v obliki baterij pri nizkih temperaturah pozimi ne uspejo.

Različne oblike

Najbolj priljubljena in vsestranska varianta dekorativne LED osvetlitve je duralnost. V bistvu je to LED trak, ki vam, zahvaljujoč prilagodljivosti in elastičnosti, omogoča ustvarjanje kontur z večbarvnimi lučmi. Na osnovi takih trakov lahko verižite vrsto vencev za drevesa na ulici, ki bodo povezani v en nadzorni krmilnik strukture. To pomeni, da bodo načini delovanja enaki za celotno skupino luči. Druga ne manj zanimiva možnost je posnetek. V temV primeru žice, na katero so pritrjene LED nizkonapetostne žarnice. Struktura, podobna rešitvi, bo igralna luč, imenovana tudi "lahki dež". To so tudi LED ulične girlande za drevesa, vendar temeljijo na vrsti obešenih igrač. V končni obliki tak sistem tvori kaskade svetlobnih niti, ki visijo na vejah drevesa.

Proizvajalci

Na ruskem trgu obstaja veliko možnosti za girlande LED, ki jih večinoma proizvajajo kitajski proizvajalci. Toda v tej izbiri lahko najdete kakovostno blago. Na primer, ulične svetilke na LED LED drevesih odlikuje zanesljivo delovanje elektrotehničnega polnjenja. Tako krmilnik kot tudi vtičnice v tem primeru temeljijo na osnovi kakovostnih elementov.
Nizozemska družba Koopman, katere proizvodnja je samo v nebesni, ponuja precej robustne tehnične, a cenovno ugodne pakete. Vključujejo ločene luči in komponente za organizacijo elektrotehnike. Na splošno so takšni kompleti tudi dobre kakovosti, vendar pa za delo z njimi potrebujete vsaj izkušnje radioamaterja. In za tiste, ki želijo dobiti že pripravljene LED vrtne luči za drevesa, se je vredno obrniti na izdelke TDM in Sturm. To ni samo sestavljen in pripravljen za uporabo utrjevalce, ampak napravo z bogatimi možnostmi, vključno s popolnim kompletom krmilnikov, varovalk in dodatkov za pritrditev.

Kaj je treba upoštevati pri izbiri?

Najprej bi morali imeti idejo o konfiguraciji namestitve girlande, sistemahrane in približno količino svetlobnega materiala. To bo pomagalo določiti vrsto optimalno ujemajoče se svetilke. Natančneje, parametri so že določeni, med njimi so dolžina osvetlitve ozadja, pogostost postavitve luči, njihovo število, svetlobne lastnosti itd. Prav tako je treba upoštevati, da bo girlanda na drevesu v pogojih zimskega izkoriščanja ulic podvržena intenzivni zunanji obremenitvi. Dovolj je opozoriti na temperaturo, padavine in sunke vetra. Samo visokokakovostna izolacija pri oblikovanju svetilke bo pomagala zaščititi LED elemente.

Priporočila za uporabo

Prvič, priporočljivo je, da razstavite verigo skrbno, poravnajte in vizualno preverite stanje lupine in LED diod. Če želite preveriti zmogljivost, lahko večino teh napeljav priključite na omrežje 220 V. Če naprava deluje, lahko nadaljujete z dekoracijo. Na tej stopnji lahko vsak izbere postavitev luči na ciljnem objektu po lastni želji. Prav tako nekateri kompleti omogočajo, nasprotno, da bi drevo z vencem z lastnimi rokami, z uporabo pritrdilnih pripomočkov. Toda ta možnost je možna le s prožnimi obrisi, ki imajo določeno obliko.

Sklep

Prednost LED luči je koristna ne le zaradi operativnih zaslug. Sodobne LED-osvetljene naprave so v segment uvedle bistveno novo tehnologijo. Na primer, na trgu lahko najdete dinamične ulične girlande na drevesih, kiverniki posnemajo pozdravi in ​​ognjemet. Toda v primerjavi s to pirotehnično opremo so te luči popolnoma varne. Ritem spreminjanja flikerjev lahko s pomočjo krmilnikov prilagodimo tudi akordom pri predvajanju skladb, kar bo še posebej pomembno za novo leto.

Sorodne publikacije