Najboljši pogoni: pregled modelov in podjetij, specifikacije, cene

Današnja tehnologija se razvija tako hitro, da so naprave, kupljene včeraj, že zastarele in zahtevajo nadgradnje z nadgradnjami. Procesorji postajajo vse močnejši, slika na zaslonu je jasnejša, filmi in igre pa potrebujejo veliko več prostora kot pred dvema ali tremi leti. Takšna dirka je prisilila proizvajalce trdih diskov in drugih pogonov, da ustvarijo medije, ki vsebujejo več informacij kot prej. Seveda, vsak film v bluetooth-terabyte trdega diska ni tako opazen, in 30-40 GB je nekritično za takšno količino. Ampak prenesti na drugo napravo - pravi glavobol. Dobri stari pomnilniški pogoni pridejo na pomoč. Vendar ne bo vsak pogon potegnil tako velike datoteke. Zato je veliko uporabnikov vprašanih precej logična vprašanja: "Kateri flash pogon je boljši in zakaj?", "Kaj je treba paziti pri nakupu?", Itd. pogoni na trgu računalniške tehnologije je preprosto neverjetna: majhna, velika, razcepljena, 302,0 draga, poceni itd. Poleg tega svetovalci v trgovinah na žalost niso vedno pristojni za te zadeve. Torej, poskusimo ugotoviti, kako izbrati pogon, katere kritične trenutke je treba paziti najprej in za vse, kako ne bi naredili napake pri nakupu. Kot posebne primere upoštevajte najboljše bliskovne pogone, ki temeljijo na stališčih potrošnikov in strokovnjakov.

Težave izbire

Treba je opozoriti, da takšne naprave za shranjevanje niso namenjene dolgoročnemu shranjevanju podatkov. To pomeni, da tudi najbolj napreden bliskovni pogon najboljšega podjetja zaradi svojih tehničnih lastnosti ne more shraniti podatkov več kot tri, v nekaterih primerih pa pet let. Torej je očitno odveč, da bo enkrat letno kopirala podatke na drugega in preverjala celovitost trenutnega.


Standardni pogoni dobre kakovosti niso primerni za delo z majhnimi datotekami. Manjši kot je bajt podatkov, počasnejši je postopek kopiranja. To še posebej velja za majhne SD-pogone. Tudi najboljši mikro-bliskovni pogoni, ko se soočajo z majhnimi datotekami, praviloma delujejo od "slabega" do "polnega zaviranja". V tem primeru je najbolje, da pogledate napredne tehnične specifikacije modelov, ki temeljijo na SSD. Prav tako je treba omeniti, da večji volumen pogona, hitreje beleži podatke. Poleg tega je stopnja rasti v večini primerov stopnicah. To pomeni, da če se kopiranje začne z indeksom 1 Mb /s, se lahko nadaljuje nekje pri hitrosti 40 Mb /s v eni minuti. Ločeno pa bodite pozorni na model z MLC čipi. Proizvajalci najboljših USB flash pogonov jih skušajo s takimi čipi utrjevati. Takšna tehnologija bo močno povečala življenjsko dobo pripomočka. MLC čip ne bo moral biti način tistim, ki intenzivno uporabljajo bliskovni pogon.

USB flash pogoni: katero podjetje je bolje?

Sprostitev flash pogonov obravnavajo številni proizvajalci, vendar je hrbtenica dokazanih blagovnih znamk nastala že precej časa in novinciljubezni ni. Stroški gadgetov blagovnih znamk so bistveno višji kot stroški izdelkov manj znanih podjetij, vendar je zagotavljanje kakovosti očitno več. Zato je konkurenca tu zelo rigidna in vsak glamurozni proizvajalec razume, da nezadovoljstvo strank obljublja resne finančne izgube.

SanDisk

To je veliko podjetje iz Severne Amerike, ki je uspelo osvojiti majhno tretjino tega trga. Najboljše blagovne znamke USB so znane po vsem svetu, tudi v Rusiji. Zato, zelo dobre prodaje, kot tudi odlične kakovosti izdelkov.
Na domačem trgu lahko najdete veliko ponaredkov "Sandisk", zato se ne zamikajte, da bi videli model iz priljubljene blagovne znamke po nizki ceni. Podjetje ima delnice, če jih ima, potem le na uradnih distribucijskih točkah. In slednji s ponaredkom seveda ne vežejo. Prav tako je treba omeniti, da izdelki iz "Sandiska" pogosto prejmejo nagrade na specializiranih razstavah, ki izbirajo najboljše flash diske leta, skrbno vrednotijo ​​vse prednosti in slabosti udeležencev.

Transcend

Druga najbolj priljubljena blagovna znamka po Sandisku. Tajvansko podjetje je pridobilo sloves proizvajalca stabilnih in najboljših pogonov, kot tudi pomnilniških kartic. Blagovni izdelki so zavidljivi priljubljeni pri domačih potrošnikih. To povpraševanje je v veliki meri posledica ne le visoke kakovosti izdelkov, temveč tudi več kot demokratične cenovne politike podjetja.

Corsair

Tretje mesto je drugo ameriško podjetje, ki se ponaša s proizvodnjo ne le najboljših flash pogonov, ampak tudi izdajokakovostni pomnilniški moduli za stacionarne in prenosne računalnike. Prvi in ​​drugi sta zelo priljubljeni pri domačem potrošniku.
Podobno kot v prejšnjem primeru družba ne prodaja cen in opravlja več kot ustrezno cenovno politiko. Prav tako je treba omeniti, da blagovna znamka namenja veliko pozornosti videzu pogonov, kjer v asortimanu najdete bliskovni pogon z originalno zunanjostjo.

Kingston

Družba sama ne proizvaja pogonov, ampak je največji dobavitelj pomnilniških modulov, flash pogonov in trdih diskov za osebne računalnike. Tudi blagovna znamka ima v lasti dobro znano HyperX pododdelku, po katerem lahko pridejo na trg nekateri cenovno ugodni, a zelo kakovostni igralni moduli RAM.
Kljub dejstvu, da podjetje ne proizvaja čipov, izvaja strogo izbiro in nadaljnjo prilagoditev izdelkov. Kot rezultat, na policah so res najboljši flash pogoni z zelo visoko kakovostjo komponento in pomembno garancijsko dobo. Izdelki drugih blagovnih znamk se lahko upoštevajo, še posebej, če vam je všeč strošek pogona. Ampak tukaj je treba upoštevati, da v malo znanih ali splošnih proizvajalcih znanja, ne vsaka serija je uspešna. Torej, pred nakupom je očitno odveč, da se glasi preglede, in ne v trgovini, ampak ne specializiranih forumih, ali vsaj na "Yandex.Market."

Nato bomo pregledali najboljše bliskovne pogone, ki so bili opaženi z neproblematičnim delom, uravnoteženo vrednostjo in veliko pozitivnih povratnih informacij uporabnikov.

Transcend JetFlash 78016 Gb

To je relativno poceni, vendar časovno preverjentip pogona 3.0. Ena glavnih prednosti bliskovnega pogona je MLC čip, medtem ko so skoraj vsi izdelki v tem cenovnem razredu zgrajeni na zahtevni arhitekturi TLC. Torej, za uporabnike, ki načrtujejo aktivno uporabo pogona, ta cenovno ugodna možnost nikakor ne bo mogoča.
Bliskavica je dobila klasičen videz s teksturiranim vzorcem. Slednji ne dovoljuje, da bi pogon zdrsnil iz roke, čeprav iz njih zbira umazanijo. Proizvajalec določa hitrost pisanja do 40 Mb /s in se bere do 140. Resnične značilnosti bodo seveda bolj skromne, vendar je to dovolj za reševanje običajnih nalog. Prednosti modela:
 • dobra hitrost za majhen volumen;
 • poslovno in praktično zunanjost;
 • stabilno delovanje tudi pri največji obremenitvi;
 • Doživljenjska garancija proizvajalca.
 • Slabosti:
 • Se segreje pri pisanju datotek z majhno količino;
 • velikosti so prevelike, da bi lahko ventilatorji pritrdili bliskovni pogon na ključno verigo, verigo itd.
 • Približna cena modela - približno 1100 rubljev.

  Corsair Flash Voyager GT USB 3032GB

  Za razliko od prejšnjih anketirancev, to izgleda veliko bolj privlačno in modno. Ljubitelji elegantnih in izjemnih pogonov zagotovo ne bodo mimo dobrega trdega diska USB Corsair. Prav tako je treba omeniti, da je model dobil gumirano telo, ki mu dodaja praktičnost in zaščitne lastnosti.
  Mimogrede, ta pogon ni strašljiv pralni stroj, niti padec na asfalt z dostojne višine (brez fanatizma). Za vse prednosti oblikovanjaleži ena, za nekatere kritične pomanjkljivosti - to je soseska z drugimi USB-vmesniki. Načrt je prišel ven, tako rekoč, svoboden, tako da v sosednjih pristaniščih za zaklepanje druge periferije precej problematično. Seveda lahko odstranite gumijasto prevleko ali popolnoma porabite za pesto, toda to je spet nepotrebne težave in glavobol. Glede kazalnikov hitrosti so na povsem sprejemljivi ravni: 35 Mb /s za snemanje in 135 za branje. Seveda se bodo te specifikacije razkrile le v vratih USB 3.0. Prednosti modela:
 • privlačen izgled;
 • dobre zaščitne lastnosti;
 • dobra hitrost branja in pisanja;
 • nemoteno sinergijo z vsemi priljubljenimi platformami.
 • Cons:
 • pomembne dimenzije;
 • Majhno obdobje garancije.
 • Približna cena modela - približno 2000 rubljev.

  Transcend JetFlash 75064Gb

  Ta model je še posebej prijeten za tiste, ki pogosto uporabljajo svoj datotečni sistem FAT32. Več kot 64 GB ne bo trajalo, zato je nakup močnejšega bliskovnega pogona tukaj preprosto neučinkovit.
  Treba je omeniti prisotnost MLC-čipa, ki je za proračunske modele zelo redka. Prav tako je bilo všeč hitrostnim značilnostim, kjer je bliskovni pogon zelo dober pri spopadanju z majhnimi in velikimi datotekami. Gadget je prejel plastično ohišje in klasično obliko. Na montažo ni nobenih vprašanj: nič ne škripati, ni razpok in zaostankov, zaščitni pokrov pa je trdno nameščen na kraju samem. Fleshka je svojo uporabo našla v rokah skrbnikov sistema in storitevmojstri Toda navadni potrošniki, ki poznajo kakovost blagovne znamke, pogosto kupujejo ta model. Prednosti modela:
 • MLC-čip;
 • odlična hitrost branja;
 • "tanko" telo;
 • ustrezni stroški.
 • Slabosti:
 • nizka stopnja beleženja podatkov;
 • ​​
 • primer, ko sesalnik zbira prstne odtise s prahom.
 • Ocenjeni stroški modela - približno 2700 rubljev.

  HyperX Savage 128GB

  Večina navadnih uporabnikov meni, da je to najboljši USB 3.0 USB flash pogon znamke Kingston. Osredotoča se predvsem na prenos obsežnih datotek. Proizvajalec obljublja stalno hitrost 250 Mbit /s za snemanje in 350 za branje, v resnici pa se številke razlikujejo od navedenih in so odvisne predvsem od značilnosti kopiranih podatkov in značilnosti lokalnega USB-protokola.
  Kljub navedenim podatkom in visoko povprečenim kazalcem hitrosti, lahko bliskovni pogon imenujemo hiter. Pri kopiranju majhnih datotek je celoten pripomoček bleščeč. Torej, za delo s takimi podatki naprava ni primerna, vendar s fotografijami, glasbo in filmi, stvari so veliko bolje. Prav tako je treba omeniti, je dokaj visoke kakovosti primera in montaže na splošno. Prvotno zasnovo dopolnjuje mat premaz brez mehkega dotika, brez navzkrižnega odziva, razpok in drugih težav. Prav tako je bil prijeten in varen: pripomoček je mogoče spustiti z dostojne višine in po potrebi sprati z vodo, vendar brez kopanja. Prednosti modela:
 • odlične karakteristike hitrosti (razen najmanjših datotek);
 • združevanje kakovosti;
 • zaščita pred fizičnimi vplivi in ​​vlago;
 • privlačna oblika;
 • je popoln MLC čip.
 • Proti:
 • Primer je debel in ima lahko težave s "sosedi" prek vrat USB.
 • Približna cena modela - približno 5700 rubljev.

  Kingston DataTraveler Ultimate GT 1TB

  To je najbolj kompakten bliskovni pogon, ki ga lahko najdete na policah domačih trgovin. Še vedno obstaja model za 2 TB, v Rusiji pa še ni naprodaj. Upoštevajte, da pripomoček ni kompakten - tiho prekriva dostop do sosednjih USB-vmesnikov. Poleg tega je dostojna teža sposobna dati zvitek povprečnemu ultrabooku.
  Kot zdravilo iz takšnih razsežnosti se podaljša razširitev. Proizvajalec je poskrbel za to in v komplet vstavil majhno pesto. Slednji ima precej skromne velikosti in sosednjimi pristanišči ne bo povzročal težav. Prav tako je treba omeniti, da je model dobil zelo trdno konstrukcijo cinkove zlitine. Ona se ne boji, da spadajo tudi z dostojno višino, kot tudi malo pranje. Gadget je zadovoljen s svojimi hitrimi karakteristikami. Korporativni in zelo produktivni krmilnik Phison PS2308 ustvarja samo čudeže, ki zavidajo diske SSD.

  Posebne značilnosti modela

  Edina stvar, ki posreduje pri bliskovnem pogonu, je z zelo majhnimi datotekami. Toda tu imamo opazno večjo hitrost kot zgoraj omenjeni modeli. Poleg tega nihče ne moti celotne "malenkosti", da bi v enem trenutku arhivirali in kopirali. Seveda ima naprava MLC čip, zato datoteke niso zaskrbljenemora biti. Kljub masivnim dimenzijam je naprava videti zelo elegantna, sveža in tehnološko napredna. Ustvarja občutek, da imate v prihodnosti nekakšen pripomoček in ne preprost bliskovni pogon. Uporabniki pustijo popolnoma pozitivne ocene o modelih. Za tiste, ki delajo z velikimi količinami podatkov, ki jih morate ohraniti zase, je to le odkritje. Edina pomanjkljivost, ki jo uporabniki pritožujejo, je strošek bliskovnega pogona. Za to ceno je mogoče zbrati srednji računalnik, tako da je za navadne uporabnike takšen nakup preprosto nepraktičen. Pripomoček je našel svojo uporabo v rokah strokovnjakov, kot so sistemski administratorji in servisni mojstri. Z eno besedo, to je najboljše, kar lahko ta segment ponudi, vendar ni vredno. Prednosti modela:
 • ogromna zmogljivost 1 TB;
 • odlična hitrost branja in zapisovanja datotek srednjega in velikega obsega;
 • zanesljiva zasnova z dobro zaščito pred fizičnim učinkom;
 • eleganten in prijeten videz oči;
 • primer, ki ne označuje;
 • prisotnost senzorjev;
 • razpoložljivost podaljška (pesta);
 • Najvišje jamstvo proizvajalca za takšne pripomočke.
 • Slabosti:
 • dostojne razsežnosti;
 • Oznaka cen očitno ni namenjena povprečnemu potrošniku.
 • Ocenjeni stroški modela - približno 55000 rubljev.

  Sorodne publikacije