Brezžična miška Logitech M185: Opisi, specifikacije in pregledi

Logitech M185 je brezžična miška, ki zagotavlja zanesljivost žične povezave, kar uporabniku omogoča prosti pretok v radiju 10 m od sprejemnika USB-nano. Velikost slednjega vam omogoča, da pozabite na izklop prenosnika, ko ga prenesete.

Sistemske zahteve

Brezžično miško Logitech M185 podpirajo operacijski sistemi, kot so Windows 1087 Vista, Mac OS X 10.5 in novejši, Linux 2.6+ in Chrome OS. Seveda potrebujete USB vrata. Vhodna naprava ima omejeno 3-letno garancijo na opremo, katere posebnosti se razlikujejo glede na lokacijo kupca.


Embalaža

Embalaža je prozorna, tako da je izdelek mogoče skrbno preučiti in njegova zasnova omogoča obešanje pretisnega omota na kljuko ali njegovo skladiščenje na polico. Na hrbtni strani lahko preberete osnovne informacije o miški, vključno z njeno združljivostjo in funkcionalnostjo. Paket ima zobato rezanje, ki olajša odpiranje. Zato po odprtju nikoli ne bo imel istega videza - samo poskusite napravo in jo obrnite nazaj, ne bo delovalo. Neposredno iz embalaže v tej miški je "rep", ki je pravzaprav del traku, ki ločuje baterijo od stika. Tudi nano-srebro, majhna naprava USB, ki jo želite priključiti na prenosni računalnik.


Oblikovanje

Zgoraj je prikazan pogled na običajno vhodno napravo z levim in desnim gumbom ter drsnim kolesom. Primer je sestavljen iznavadne plastike. Čeprav ni zelo poceni na dotik, ni premazov ali barv, zato bo brezžična miška Logitech M185 zagotovo videti in dati občutek pripadnosti poceni tržnemu segmentu. Spodaj lahko vidite lečo optičnega senzorja, nalepko s podatki proizvajalca in stikalo za vklop. Slednje je kvalitativno, brez napora, vendar premalo. Zdi se, da ni mogoče ugotoviti, ali je miška vključena ali ne. Preprosto ga obrnite in preverite, če je senzor prižgan. Zdaj je neuporabna, ker je v tem modelu uporabljena "nevidna optika". Zaradi tega bi lastniki želeli imeti LED indikator, saj je edini način, da sporočite, da je baterija nizka, da ustavite napravo. Rešitev tega problema je, da namestite Logitech Options s strani proizvajalca, ki vam omogoča nadzor stanja napolnjenosti.
Logitech M185 je na voljo v treh barvah: siva, modra in rdeča.

Karakteristike

Logitech M185 ima dimenzije 60 x 99 x 39 mm in maso (vključno z baterijo) 752 g. Za uporabnike z običajno velikostjo dlani se bo zgornji del dotaknil miške. Lahko ga tudi udobno upravljate z enim prstom. Toda samo majhen otrok ga lahko popolnoma vzame. Prednost modela majhne teže je pomanjkanje utrujenosti ob koncu dolgega delovnega dneva pri računalniku. Lahko postavite miško v žep in pozabite na njen obstoj - to je tako enostavno. Njena popolnoma simetrična oblika vam omogoča, da jo uporabite kot desničarje in levičarje.


Meresprejemnik - 144 x 187 x 61 mm. To je tako majhno, da vam ni treba nenehno potegniti iz vašega prenosnika ali računalnika vsakič, ko izklopite miško. Nano-sprejemnik se lahko poveže s katerimkoli USB 2.0 ali 3.0 standardnim USB priključkom. Tam lahko ostane trajno in bo popolnoma neviden, kar se zdi, da ga ni mogoče narediti z drugimi brezžičnimi sprejemniki, katerih velikosti ustrezajo velikosti flash pogonov. Logitech uporablja tehnologijo optičnega sledenja. Ta sistem je sestavljen iz nevidnega vira svetlobe, ki je potreben za pozicioniranje miške, vendar proizvajalec ne določa, kateri tip je. Senzor vhodnega senzorja ima ločljivost 1000 t /inch. To je precej majhno v primerjavi z igralnimi napravami, vendar je idealno za prenosni računalnik ali za uporabo v sistemih za domači kino.

Zmogljivost

Ker je Logitech M185 pisarna miška, ima svojo posebno funkcionalnost. Najprej ima samo tri osnovne gumbe: levo, desno in sredino, vgrajeno v kolesce za pomikanje. To ni tako impresivno, saj sodobna pisarniška miška ponuja dodatne ključe, ki jih lahko uporabite, na primer, za pomikanje naprej in nazaj v spletnem brskalniku. Uporabniki niso preveč navdušeni nad Logitechom M185. Prvič, ločljivost senzorja, ki je enaka 1000 t /palcev, približuje značilnosti starih pisarniških mišk. Ker pa se ločljivost zaslonov povečuje, se mora ta parameter povečati. Za tiste, ki ne vedo, je merska enota "t /inch" dešifrirana kot število pik na palec in služi kot merilo za opis občutljivosti.vhodne naprave. Višja kot je vrednost tega parametra, bolj se kazalec premika vzdolž zaslona, ​​kako daleč je premaknila miška. Na prenosnih računalnikih z nizko ločljivostjo Logitech M185 Grey deluje zelo dobro, vendar naprava postane zelo počasna, ko poskuša premakniti kazalec na bolj gostem QHD zaslonu v konfiguraciji z več monitorji. In če uporabljate 4K, se bo problem samo še poslabšal. Splošne značilnosti miške so prav tako malo dvomljive. Pogosto se M185 preprosto ne odziva na premike, tudi na enobarvno črno preprogo. Na sijajni mizi postane M185 popolnoma neprimeren za izkoriščanje, kar je sramota, saj ima Logitech izjemne izkušnje pri izdelavi steklo prijaznih senzorjev. To ni kritično in miška opravi svoje delo, vendar se od časa do časa pojavi netočna sled.
Kaj še? Očitno ne toliko. Edina prava dodatna možnost je izbirni prenos s spletnega mesta proizvajalca programske opreme Logitech Options, ki omogoča spremljanje stanja baterije, prilagajanje gumbov in nastavitev kazalca in drsenja. Ta aplikacija sploh ni videti kot igralne naprave, vendar ne bi smela biti takšna. Program je na voljo za sisteme Windows in Mac, vendar tudi miška podpira naprave, v katerih se izvaja Chrome OS.

Brezžična povezava

Na splošno je miš zadovoljiva. Je brezžična in se priključi na računalnik ali prenosni računalnik s 24 GHz USB sprejemnikom. Povezava je nastavljena na razdalji do 10 m. Glede na povratne informacije uporabnika, vhodna naprava deluje dobro na 5 m,velika razdalja pa bo verjetno ostala nepotrjena. Povezava s sprejemnikom je stabilna, lastniki ne poročajo o naključnih zaustavitvah, zato se zdi, da je kakovost komunikacije precej dostojna.

Prehrana

Vključuje poceni alkalno baterijo tipa AA za enkratno uporabo. Proizvajalec trdi, da lahko brezžična miška Logitech M185 Wireless deluje do enega leta pri izklopu napajanja in vklopu spanja. Samo čas bo pomagal preveriti to obljubo. Lepo je, da proizvajalci še vedno uporabljajo akumulatorje, ker uporabniki niso zelo zadovoljni s trendom integracije baterij, ki zahteva, da se naprava iztisne, ko je vir energije izčrpan. Logitech M185 ima na osnovi miške prostor za shranjevanje nano-sprejemnika med transportom. Bolj varno je, kot če bi bil povezan z prenosnikom v torbi.

Vrednotenje dela

Po mnenju lastnikov je delo z miško Logitech M185 daje občutek zanesljivosti in udobja (kolikor je vhodna naprava za prenosnik na splošno lahko udobna). Čeprav se zdi enostavno, se zdi, da je visoka raven proizvodnje. Pričakuje se, da bo razdalja med delovnimi razdaljami (do 10 m) ustrezala deklarirani. Gumbi so zelo otipljivi, z zelo jasnim klikom ob pritisku. Edina pripomba je, da je pritrditev kolesca za pomikanje šibka in ni tako opazna, ko se vrti. Toda to je subjektivna prednost.

Zaključek

Logitech M185 Wireless Mouse je na voljo pri različnih prodajalcih po ceni od $ 12 do $ 1,749. Uporabnikom se priporoča, da jih kupijo za prenosne računalnike ali HTPC-jePrekoračuje kakovost in značilnosti takšnih naprav, kot so Microsoft Mobile 1000 Verbatim Nano in Genius DX-1700. Logitech M185 je prenosen, mobilni, lahek, ima dolgo življenjsko dobo baterije, dober delovni razpon in dostopno ceno. Pomanjkljivosti so preglasni kliki, majhnost stikala, ki ni primerna za vse roke, kot tudi majhne dimenzije same miške.

Sorodne publikacije