Interval v "Vardo": kaj je in kje je njegova nastavitev

V tem članku bomo govorili o intervalu v "Vardo". Naj vam povem, kaj je, kje najti in kako ga spremeniti. Ko boste prebrali članek do konca, boste lahko v prihodnje preprosto izvedli kakršne koli manipulacije za spremembe tako v razmaku vrstic kot med odstavki. Vsi ukrepi bodo podrobno opisani, tako da tudi neizkušenim uporabnikom ne bo treba postavljati dodatnih vprašanj.

Problem z odstavki

Preden govorimo o intervalu v "Vardo", je treba omeniti to nesmiselno nesrečo kot dodatni odstavek. Dejstvo je, da je časovni presledek pogosto izdan, da bi dokumentu besedila dal ustrezen izgled. Pogosteje se zmanjša. Toda ne vedno v velikih prostorih med odstavki je ta možnost obtožena "Vardo".


Neprimerni prostori med dvema odstavkoma se lahko pojavijo zaradi dejstva, da uporabnik naključno ali nevednost namesto enega doda dva odstavka. Rešitev tega problema je preprosta - pri odstranjevanju nepotrebnih odstavkov. Vendar je lahko ta proces precej težak, saj so odstavki neviden del besedila. Toda tudi iz te situacije se lahko lepo odpravite ven. V programu Ward je mogoče vizualizirati znake, ki jih ni mogoče natisniti. To storite s klikom na ustrezen gumb v orodni vrstici. Njegovo lokacijo in videz si lahko ogledate na spodnji sliki.
S klikom na ta gumb boste v besedilu videli vse nenatisljive znake, odstavek izgleda takole: "¶". Vse kar morate storiti je, da odstranite dodatne odstavke.

Univerzalni način

Kot lahko uganite, sta dvojna odstavka redkost. Pogosto je "krivec zmage" še vedno napačen interval med vrsticami v "Vardo". Zdaj bomo pogledali prvi način, kako ga lahko spremenite. Ta metoda je univerzalna, z drugimi besedami, primerna je za vsako različico programa.


Torej, da bi vstopili v parametre intervala, morate najprej odpreti program "Ward". Priporočljivo je, da ustvarite nov dokument, tako da lahko nastavite možnosti, tako da jih v prihodnje ne boste vsakič spreminjali na nov način. Naslednji korak je iskanje "stila", ki ga potrebujemo. In se nahaja na zavihku "Home" na desni strani. V njej kliknite puščico v spodnjem desnem kotu, da odprete meni, kjer želite izbrati gumb tretjega računa na dnu - odpre se okno z nastavitvami, v katerem želite iti na privzeti zavihek. Poiščite območje "Interval". V njej lahko vstavite vrednosti, ki jih potrebujete. Tu ni nobenih nasvetov, saj ima vsakdo svoje želje. Glavna stvar - takoj, ko končate z namestitvijo, potrdite polje poleg možnosti »Novi dokumenti s to predlogo«. Potem lahko varno pritisnete "OK" - interval v "Vardo" bo spremenjen.

Metoda za najnovejše različice

Drugi način, da se razmik v "Vardo" velikem ali manjšem, praktično ne razlikuje od prvega. Potrebujete samo druge nastavitve. In sami se ne razlikujejo od prejšnjih. Torej, zdaj bomo razmislili, kje je to potrebnopoiščite te nastavitve. Ustvarite nov dokument Ward in si oglejte stolpec »Odstavek« v orodni vrstici. Tam kliknite tudi puščico v spodnjem desnem kotu - prikaže se okno z nastavitvami, ki jih potrebujemo.
Določite želeni interval, vendar se ne mudi, da kliknete gumb V redu. Kliknite »Privzeto«. Preden izberete »Vsi dokumenti na podlagi predloge Normal«, se prikaže izbirno okno. To je potrebno, da je pri ustvarjanju novega dokumenta interval v "Vardo" ostal privzeto nastavljen.

Sprememba v dveh klikih

Zdaj pa govorimo o najpreprostejši poti. Njegov minus je samo v enem - s to metodo lahko nastavite privzeti interval, nastavi se samo na izbranem območju. Vse kar morate storiti je, da najdete isti gumb na orodni vrstici. Mimogrede, lahko jo vidite na spodnji sliki.
Kliknite nanj in na spustnem seznamu izberite želeno vrednost. To je tretja pot.

Sorodne publikacije