Konfederacija neodvisnih sistemov v vesolju "Vojna zvezd"

Konfederacija neodvisnih sistemov je državni subjekt, ki je postal vzrok za vojne klonov. Razlog za upornike države je bil nekaj očitnih razlogov. O tem in kratki zgodovini tega sindikata si lahko preberete v tem članku.

Predpogoji za oblikovanje formacije

republike dolgo časa pred vojno klonov niso slišali glasov svojih državljanov. Galaktični svet je imel notranje formacije in sprejel zakone v skladu s svojimi prepričanji. Korupcija se je povečala, obdavčevanje oddaljenih trgovskih poti je razbijalo cehov, širilo blago.
Birokracija je dosegla svojo mejo in bitka za Nubo je le še poslabšala separatistična čustva v družbi. Veliko planetov in celih sistemov je želelo zapustiti Republiko, vendar se je to zgodilo s prihodom močnega vodje. Postal je Dookujev grof, ki je prej oblikoval Red Jedijev. Izrazil je svoj položaj vsem in začel združevati planetarne zveze s svojo vojaško močjo. Prisotnost Konfederacije neodvisnih organizacij v obliki korporativnega zavezništva in tehnične zveze govori o slabem položaju v Republiki.


Začetek konflikta

Ustvarjeno stanje temelji na silah vojske droidov. Trgovinska zveza je po konfliktu Naboo skrivaj povečala število klonov, kar je upornikom dalo ogromno moč, kljub republikanskemu ukazu za zmanjšanje njihovega števila. Earl of Douca je gradil moč na Coruscantu in Darth Thiranus se je skrival pod njegovim skrivanjem.
Novi sistemi so se mu pridružili,število vojaških enot se je povečalo s pomočjo korporacij Unije. Njihov napad bi moral biti nepričakovan, vendar Obi-Wan Kenobi razkriva prisotnost upornikov na Geonosis med preganjanjem Jango Fetta. Jediji uspe poslati signal Palpatinu in njegovemu učencu Anakinu Skywalkerju. Nenadoma je bil napaden in Padme z mladim Jedijem je prišel pomagati. Dolgo so se borili, vendar so bili ujeti. Po aretaciji konfederacije neodvisnih sistemov so bili areni v areni obsojeni. Stanje je popravilo prihod Mace Vinda in celotne vojske Jedijev. V dolgi bitki je bila prizadeta številčna superiornost upornikov. Kmalu se je število borcev v Republiki zmanjšalo na dva ducata.


Nadaljevanje zgodovine

V vesolju "Star Wars" je bila konfederacija neodvisnih sistemov odkrita med zgoraj opisanimi dogodki. Heroji so rešili prihod Mojstra Yode z vojsko strelnega orožja LAAT /i. Naslednja tri leta je bila krvava vojna med dvema močnima formacijama. Sprva je vojaška akcija KSH dobila številne zmage. Na njihovi strani je bilo veliko junakov, med njimi Durge in Asajj Ventress, ki sta vojno smatrala kot pravo stvar.
Niso ugibali, da dejanja grofa Doucua vodi Darth Sidius pod zastavo vrhovnega kanclerja Palpatina. Celotna vojna je sledila cilju prevzema oblasti v galaksiji. Republika bi se lahko srečala s silami in prevzela pobudo. Sile države so opustile zunanji obroč. General Groves je bil v tistem trenutku že zelo krut, vendar je njegov načrt za napad na notranji prstan skoraj pripeljal do zmage.Republika je v bitkah udarila, da so voditelji sil Knessemov umrli. Republika ponovno začne sabotirati tri ključne planete, ladje Konfederacije neodvisnih sistemov pa napadajo Kashijik. Zadnji manevar je bil zajetje vrhovnega kanclerja, ki ga je sprožil general Grew, toda v tistem trenutku je bilo Dookuju sporočilo smrti.

Ending Battles

Na strani Konfederacije neodvisnih sistemov je taktični superdroid le ena od mnogih močnih pušk. Temu seznamu lahko dodate »Dark Revenge« ali »Sinister«, vendar so bili poraženi. Sam Darth Sidious je vodil vojno na obeh straneh. Izbral je kontaktno točko in stran zmagovalca. Vse bojno polje je imelo v rokah eno šahovnico. Konfederacija je bila ob začetku sovražnosti obsojena na propad.
Palpatin naj bi v največji možni meri okrepil moč Galaktičnega sveta. Predstavljal je republiško stran in dokazoval svojo superiornost. V teh napadih so Anakin Skywalker in Ob-Wan Kenobi označili svoj prispevek k zmagi republike. Popolna odstranitev separatistov se je že zgodila v dneh Darth Vaderja. Osebno se je ukvarjal s pijacami bodočega cesarja. Sistem moči enega človeka v CNS je postal dediščina države Darth Sidius. "Zvezda smrti" je bila razvita v času vojn klonov, vse risbe pa so bile pod nadzorom inženirjev Galaktičnega imperija.

Sorodne publikacije