Nastavitve povezave Wi-Fi TP-Link: Nasveti za uporabnike

TP-Link je velik proizvajalec različnih omrežnih naprav: domači brezžični usmerjevalniki, Wi-Fi omrežni ojačevalniki, Wi-Fi adapterji in drugo. V tem članku bomo podrobno razpravljali o postopku nastavitve WiFi na TP-Link, korak za korakom in s posnetki zaslona.

Omrežna oprema TP-Link

Za začetek naj povem nekaj besed o proizvajalcu opreme TP-Link. Veliko podjetje je že dolga leta dobavitelj sodobne tehnologije za dostop do interneta. Usmerjevalniki in adapterji te družbe so dom številnim uporabnikom, zato je pogosto vprašanje nastavitve WiFi na TP Link, kako to narediti kompetentno in povečati zmogljivost interneta na brezžičnih napravah.


Proizvajalec ponuja široko paleto opreme: domači usmerjevalniki, Wi-Fi ojačevalniki, ADSL in 3G modemi, Wi-Fi adapterji, strojna oprema za pametni dom, dostopne točke, antene itd Pravilno delovanje teh naprav zahteva ustrezno prilagoditev.

Povezava domačega usmerjevalnika TP-Link

Največja kategorija omrežne opreme so usmerjevalniki, ki zagotavljajo dostop do interneta prek brezžičnega omrežja. Poglejmo njihovo konfiguracijo na primer enega najbolj priljubljenih modelov: TL WR841N. Za izvedbo konfiguracije WiFi na TP Link TL WR841N potrebujemo naslednje:
 • neposredno usmerjevalnik;
 • računalnik ali prenosni računalnik (naprava za povezavo z ethernetnim kablom);
 • sukani par;
 • omrežni kabel, na kateremPonudnik omogoča dostop do interneta.
 • Priključite usmerjevalnik na napajanje, se prepričajte, da so indikatorji na njem prižgani (da je naprava pravilno priključena na omrežje, pravi, da indikator POWER zasveti rahlo).


  Nato priključite WAN kabel, ki prihaja v stanovanje od zunaj (to je potrebno za dostop do omrežja po namestitvi). Vrata na usmerjevalniku izgledajo kot slika spodaj. Kabelski priključek ponudnika je označen z drugo barvo.
  En konec zvitega para povežite s katerimkoli priključkom LAN (rumena), drugi pa z režo za omrežno kartico računalnika. Na usmerjevalniku morajo biti indikatorji WAN in LAN 1 prižgani. V ta namen morate v naslovno vrstico katerega koli brskalnika vnesti naslov IP usmerjevalnika. To je običajno 1921681.1 ali 1921680.1. Če nobeden od teh naslovov ni primeren, je na informacijski nalepki na primeru usmerjevalnika mogoče najti pravilno. Po tem morate v polju za avtorizacijo vnesti skrbnika za prijavo in točno isto geslo. Če se podatki ne sprejmejo, morate preveriti z nalepko. Če vhodne vrednosti niso sprejete, priporočamo, da nastavitve usmerjevalnika ponastavite s pritiskom na gumb za ponastavitev. Torej, potem boste prišli v vmesnik za nastavitev usmerjevalnika. Izgleda tako.
  Treba je omeniti, da je WiFi konfiguracija na TP Link primerna, ker ima večina modelov standardiziran spletni vmesnik, intuitiven.tudi za neizkušenega uporabnika, in uradna stran ponuja emulatorje za vse priljubljene modele opreme.
  Če želite nastaviti brezžično omrežje na levi strani v meniju, izberite Brezžično, v odprtem podmeniju - Nastavitve brezžičnega omrežja. Odpre se naslednje okno.
  Prikazal bo osnovne nastavitve dostopne točke.
 • V razdelku SSID morate vnesti ime (ime) vašega brezžičnega domačega omrežja. Sestavljen je iz latinskih črk in številk.
 • Regija izbere tisto, v kateri ste.
 • V vrstici kanala lahko pustite Samodejno, nato pa bo usmerjevalnik izbral najbolj preneseni kanal vsakič, ko boste ponovno zagnali in lahko izberete katerokoli drugo tako, da analizirate omrežje v vašem domu s pomočjo posebnih orodij. Pomembno je opozoriti, da morate pri uporabi naprave Apple izbrati kanale v razponu od 1 do 11.
 • Pustite preostanek do privzete nastavitve in pritisnite gumb Shrani.
 • Nastavljene so osnovne brezžične nastavitve.

  Nastavitev gesla

  Pojdite v razdelek Brezžična varnost, nato pa lahko nastavite geslo za omrežje. To naredite tako, da na WPA-PSK /WPA2-PSK vstavite piko in vnesete želeno geslo. Zaradi varnosti je najbolje uporabiti najbolj zapletene kombinacije malih in velikih črk in številk. Osnovna konfiguracija brezžičnega usmerjevalnika TP Link WR841N na to se lahko šteje za popolno. Napredni uporabniki lahko uporabljajo uradni emulator na spletnem mestu proizvajalca, da določijo napredne nastavitve vglede na njihove potrebe.

  Vzpostavitev brezžičnega omrežja na ADSL modemu od TP-Link

  Mnogi uporabniki interneta od takih ponudnikov, kot je Rostelecom, se povezujejo s tehnologijo ADSL. Sodobni modemi, ki uporabljajo to vrsto povezave, lahko distribuirajo brezžično omrežje. Poglejmo, kako namestiti WiFi na TP Link TD W8961ND. Ker je nastavitev izvedena s telefonskim kablom, se prepričajte, da je priključena na ustrezen priključek na zadnji strani usmerjevalnika. Gre za sivi priključek, ki se razlikuje po obliki iz štirih LAN priključkov, označenih z rumeno. Tako izgleda.
  Vmesnik se izvaja na podoben način, kot je opisan v prejšnjem odstavku, vendar je vidnost zaslona nastavitev nekoliko drugačna. V zgornjem meniju izberite razdelek Interface Setup in izberite jeziček Wireless. Tukaj boste videli:
  Tu se vse nastavitve nahajajo na enem zaslonu. Zanima nas naslednje postavke:
 • Prepričajte se, da imate piko na dostopni točki (aktivirana).
 • Na seznamu držav izberite Rusijo, namestite želeno brezžično omrežje. Druge nastavitve v tem bloku so neobvezne.
 • Nato pojdite na dno strani v vrstici SSID, vnesite želeno ime omrežja, podajte WPA /WPA2-PSK v polju Vrsta preverjanja pristnosti in nastavite šifriranje na TKIP.
 • Vnesite geslo po lastni presoji.
 • Kot lahko vidite, je konfiguracija WiFi na TP Link W8961ND enostavna. Ko vnesete vse podatke, znova zaženite usmerjevalnik, poiščite omrežje na brezžičnih napravah.na seznamu in začnite uporabljati internet.

  Določitev značilnosti za Rostelecom

  V nekaterih regijah strojno programsko opremo TP Link zagotavlja Rostelecom, največji ruski ponudnik. Poleg tega lahko modeme in usmerjevalnike tega podjetja kupite samostojno. Konfiguriranje WiFi usmerjevalnikov TP Link pod Rostelecomom se praktično ne razlikuje od nastavitev drugih ponudnikov. Če uporabljate ADSL modem, vnesite podatke, podobne prejšnjemu. Poleg nastavitve brezžičnega omrežja boste morda morali nastaviti tudi vrsto povezave na modemu. Praviloma "Rostelecom" uporablja povezavo PPRoE, pri čemer sta uporabniško ime in geslo, ki ju je mogoče določiti v tehnični službi.
  Pri povezavi z uporabo tehnologije GPON ali Docsis se usmerjevalnik uporablja kot pomožna naprava. Povezava poteka prek terminala ali kabelskega modema. V teh primerih bo usmerjevalnik povezan z dodatnim omrežnim kablom na glavno omrežno napravo. Za izvedbo WiFi konfiguracije na TP Link za Rostelecom, morate vnesti spletni vmesnik popolnoma na enak način in vnesti zahtevane podatke. Ponavadi ponudnik ne določa nobenih omejitev v brezžičnem omrežju. Nasvet: Če nastavitev izvede specialist, ko vzpostavi povezavo s storitvijo, je priporočljivo spremeniti privzeto ime omrežja in geslo, saj bodo naprave, ki imajo privzete podatke, verjetno vdrl.

  Nastavitev brezžičnega ojačevalnika

  Ojačevalnik ali repetitor, Wi-Fi omrežje je napravaki vam omogoča uporabo brezžičnih naprav na veliko večjem območju. Povezan je v primerih, ko površina stanovanja presega območje pokrivanja usmerjevalnika.
  Razmislite o konfiguraciji ojačevalnika WiFi TP Link. Če je naprava prvič priključena, se izvede osnovna nastavitev, ki bo napravi omogočila, da ve, kateri usmerjevalnik bo kasneje sodeloval z njim.
 • Povežite repetitor z računalnikom prek omrežnega kabla.
 • V brskalniku vnesite IP naslov 1921680.254, prijavite se z vnosom standardnega prijavnega gesla in gesla.
 • V meniju za hitro nastavitev se boste znašli. Upoštevajte priporočila na zaslonu. Takoj, ko izberete regijo, se bo začelo iskanje razpoložljivih brezžičnih omrežij. Izberite svojo in kliknite "Naprej".
 • Vnesite SSID in geslo iz svojega omrežja, pojdite na naslednji zaslon, se prepričajte, da so nastavitve pravilne in dokončajte čarovnika.
 • Izgleda kot zaslon za hitro nastavitev za repetitor TP Link.
  ​​S tem spletnim vmesnikom lahko po opravljanju osnovnih nastavitev konfigurirate druge nastavitve brezžičnega omrežja, na primer nastavite vrsto šifriranja in ključ do omrežja.

  Povezava s prejemnikom

  Ko nastavite ojačevalnik WiFi TP Link, vklopite sprejemnik v električni vtičnici, kjer se spusti signal glavnega usmerjevalnika, se prepričajte, da je indikator vključen. Kliknite gumb WPS na glavnem usmerjevalniku in v 30 sekundah pozneje velik gumb z ikonamizaklepanje za rele Prikaže se indikator, ki prikazuje raven brezžičnega omrežja. Dve ali trije razdelki pravijo, da bo delo Wi-Fi na dobri ravni.

  Kako izbrati Wi-Fi adapter

  Pogosto se morate brezžično povezati z napravo, ki nima vgrajenega modula Wi-Fi, kot je stacionarni računalnik. V takih primerih se uporabljajo posebni adapterji, ki takšni opremi omogočajo sprejemanje signala brezžičnega omrežja. Obseg takšnih naprav je zelo velik, zato lahko glede na zahtevano funkcionalnost izberete ustrezen adapter. Če uporabljate prenosni računalnik, ki nima vgrajenega modula Wi-Fi ali je ta modul poškodovan, lahko uporabite kompaktni adapter, kot je TP-Link TL-WN725N.
  V primerih, ko delo na brezžičnem omrežju zahteva fiksni računalnik, ki se nahaja daleč stran od vira Wi-Fi, je bolje kupiti adapter z zunanjo anteno. Wi-Fi adapter lahko priključite prek USB ali PCI (notranjega).

  Odpravljanje napak po korakih

  Kako konfigurirati adapter za povezavo TP za Wi-Fi, preberite spodaj.
 • Najprej ga priključite na računalnik z ustreznim priključkom. Če je sistemska enota nameščena na tleh, je priporočljivo, da uporabite USB podaljšek, da boste adapter nastavili za boljši signal.
 • Nato morate namestiti gonilnik. Zaslužite lahko samodejno - potem boste takoj videli dostopna omrežja Wi-Fi, če pa ga operacijski sistem ni takoj prenesel, ga lahko postavite z diska, ki gaje priložen vmesnik ali ga prenesete s uradne spletne strani proizvajalca.
 • Če voznika prenesete sami, morate vedeti njegovo različico - navedena je na embalaži ali etiketi. Obstajajo različice V1 in V2.
 • Prenesite gonilnik, ga zaženite in sledite navodilom na zaslonu. Samo nekajkrat pritisnite tipko "Naprej", ne da bi spremenili parametre, gonilnik pa bo nameščen, potem pa se bo prikazal dostop do brezžičnega omrežja.
 • Po prilagoditvi opreme za to navodilo se boste lahko povezali z internetom na kateri koli točki v stanovanju, ne da bi zakrili prostor z velikim številom žic.

  Priporočila za uporabnike

  Kot lahko vidite, nastavitev WiFi na TP Link ne predstavlja veliko težav za uporabnike. Intuitivni vmesnik, razpoložljivost vdelane programske opreme in velika količina razpoložljivih informacij omogočajo, da je ta postopek zelo primeren za vsakogar. Če želite, da brezžično omrežje deluje pravilno, podajte nekaj predlogov.
 • Nobena naprava ne sme delovati neprekinjeno dlje časa, zato je priporočljivo, da napravo ponovno zaženete vsaj enkrat na dva ali tri tedne.
 • Pri uporabi velikega števila Wi-Fi naprav je najbolje uporabiti usmerjevalnik, ki podpira omrežje pri frekvenci 5 GHz. Pomembno je vedeti, da se številni proračunski ali stari modeli pametnih telefonov in tabličnih računalnikov morda ne bodo mogli povezati na tej frekvenci.
 • V večstanovanjskih stavbah je lahko isti kanal Wi-Fiz veliko napravami. Omrežje lahko analizirate s posebnimi pripomočki in spremenite kanal v nastavitvah, da povečate hitrost interneta prek brezžičnega omrežja.
 • Izkoristiti je treba proračunske modele, vendar je treba upoštevati, da lahko delujejo zelo kakovostno in stabilno, vendar pogosto podpirajo nižjo hitrost, kot jo lahko uveljavlja ponudnik. Zato pri nakupu novega usmerjevalnika vedno upoštevajte specifikacije.
 • Mnogi uporabniki menijo, da so brezžične tehnologije bistveno slabše od kabelskega omrežja, vendar je z ustrezno uporabo tehnologije in osnovnimi pravili delovanja mogoče doseči zelo dobre rezultate.

  Sklep

  Zelo težko si je predstavljati, da bi delali na internetu brez možnosti povezovanja naprav prek brezžičnega omrežja. V tem članku smo pregledali osnovne nastavitve WiFi na TP Link. Naša priporočila vam bodo omogočila, da vedno ostanejo v stiku in opravljate svoje najljubše zadeve na spletu.

  Sorodne publikacije