Skyrim: Optimizacija za šibke računalnike, nastavitve iger

Skyrim je igra z zelo dobro grafiko. Pokrajine, na katere naletimo pri študiju sveta, lahko občudujemo neskončno, vendar iz bitkastih prizorov in absolutno osupljivega. Toda v njej je zadnja stran. Na igri, ki ni dovolj močna, se igra začne upočasniti ali pa sploh ne želi teči.

Zdi se, da lahko lastniki šibkih računalnikov to težavo odpravijo le z nakupom novega železa. Še vedno pa obstaja še en izhod - da bo igra bolje delovala. V Skyrimu lahko optimizacijo dosežemo na več načinov.


Standardne nastavitve

Razvijalci so zagotovili številne nastavitve, ki lahko poslabšajo grafiko v igri in s tem povečajo zmogljivost. Najdete jih neposredno v zaganjalniku, tako da odprete meni Nastavitve. Najpomembnejši parametri so:
 • Dovoljenje. Nižja kot je vrednost tega parametra, boljša bo igra. Ni priporočljivo izbrati ločljivosti, ki je ne podpira vaš monitor.
 • Glajenje. To ima zelo močan učinek na zmogljivost, zato je treba, ko pride do zaviranja, ta parameter sploh odklopiti.
 • Filtriranje. V splošnem računalnik ne obremeni preveč, vendar še vedno odklopite to možnost in dosežete dobiček v več FPS.
 • Podrobnosti. Izberite "Low", če želite povečati produktivnost večkrat.
 • Ko ste vse nastavitve nastavili na minimum, poskusite zagnati Skyrim. Optimizirajte igro na tem,Seveda se ne konča, če pa je zgoraj opisana metoda pomagala, lahko začnete igrati mirno in se ne zavarujte.


  Napredne nastavitve

  Drug način za izboljšanje učinkovitosti je nastavitev dodatnih možnosti. To lahko storite tako, da zaženete zaganjalnik in kliknete »Nastavitve« in nato »Dodatno«. Odpre se okno z dvema zavihkoma, od katerih mora vsaka narediti več dejanj:
 • V zavihku »Podrobno« morate nastaviti minimalno število vseh parametrov in odstraniti kljukice odsekov (obstajajo štiri vrste) in anti-aliasing. Najbolj zahtevne so "Kakovost teksture" in "Kakovost senc", zato naj bodo pozorne najprej.
 • Na zavihku "Vidnostna razdalja" povlecite vse drsnike na minimum. Poleg tega, zmanjšanje kakovosti oddaljenih predmetov in vključujejo "izginotje predmetov." Zgornje nastavitve bodo močno zmanjšale urnik, vendar je to najboljša Skyrimova optimizacija za šibke PC-je. Poskusite lahko tudi različne kombinacije parametrov in tako dosežete to povprečno kakovost slike in tolerantno delovanje.

  Urejanje ini datoteke

  Če ste še vedno skyrim, lahko optimizacijo izvedete z urejanjem datoteke SkyrimPrefs.ini. Najdete ga na cesti "Moji dokumenti /Moje igre /Skyrim" in jo odprite z zvezkom. Zdaj morate urediti naslednje parametre:
 • iShadowFilter - spremeni 0.
 • iWaterReflectHeight in iWaterReflectWidth - nastavi 256.
 • iWaterMultiSamples - mora biti nič.
 • bTreesReceiveShadow in bDrawLandShows - postavite nič.
 • Ko uredite vse nastavitve, zaprite datoteko in potrdite spremembe. Zdaj zaženite The Elder Scrolls V: Skyrim, katerega optimizacija se mora znatno povečati. Če ni prišlo do opaznih sprememb, ste najverjetneje storili nekaj narobe, zato poskusite znova.
  Upoštevajte, da lahko napake v datoteki ini sploh prenehajo delovati. Da bi se izognili takšnim situacijam, naredite varnostno kopijo SkyrimPrefs.ini, preden nadaljujete z urejanjem.

  Popravki

  Razvijalci periodično izdajajo popravke s popravki za svoje igre, Skyrim pa ni postal izjema od tega pravila. Takšne posodobitve, poleg odstranjevanja napak, pogosto povečujejo zmogljivost, v Skyrim-u pa se je optimizacija izboljšala po posodobitvi 1421. V primeru, da igre še niste uspeli nadgraditi na najnovejšo različico, morate to nujno storiti. Tako lahko dosežete znatno povečanje produktivnosti (do 40%). Če želite to narediti, imate dve možnosti:
 • Če imate licenčno različico "Skyrim", lahko preprosto zaženete samodejno posodobitev. Po tem počakajte na prenos in namestitev vseh potrebnih datotek in nato zaženite igro.
 • Če imate piratsko različico, boste morali ročno namestiti vse popravke ali prenesti posilstvo, vključno z vsemi posodobitvami.
 • V vsakem primeru se bo optimizacija igre po namestitvi vseh posodobitev včasih izboljšala, zato ne zanemarite tega.

  Različica Posebna izdaja

  Leta 2016 je bila ponovno izdana Skyrim: Special Edition, optimizacija, ki je po lastni presojirazvijalcem, opazno izboljšala. Hkrati se je slika v igri izboljšala, vendar kljub temu deluje veliko bolj stabilno tudi na šibkih računalnikih. To je omogočil novi grafični pogon, ki se je naučil bolj produktivno uporabljati moč večjedrnih procesorjev in postal manj zahteven za železo. Prav tako so razvijalci popravili napake sistemskih kod, kar je povzročilo padec FPS.
  Zato lahko poskusite namestiti posebno izdajo in možno je, da bo zmogljivost v njej višja. Sodeč po ocenah igralcev, jih je večina v novi različici FPS bistveno več kot original. Poleg tega so vse metode optimizacije, omenjene v tem članku, veljavne za ponovno objavo, tako da jih lahko varno uporabljate.

  Fashion

  Razvijalci tretjih strank so za "nominacijo" izdali številne spremembe. Nekateri od njih vam omogočajo, da povečate produktivnost, ne da bi bistveno zmanjšali urnik. Če želite uporabiti katerega od teh modusov, ga morate prenesti in ga nato vstaviti v mapo z igrami. Za Skyrim je mod za optimizacijo (eden najbolj znanih) imenovan ENB Series. Vsebuje program proti zmrzovanju, ki popravlja obešanje, povečuje kontrast (svet igre postane svetlejši) in teksture manj intenzivno uporablja.
  Ko namestite serijo ENB, jo boste morali aktivirati. To storite tako, da zaženete zaganjalnik, pojdite v Nastavitve in izberite ENB namesto grafične kartice. Po tem boste morali znova zagnati operacijski sistem, da bodo spremembe začele veljati. Ne pozabite, daModove lahko prenesete samo iz dokazanih virov. Zlonamerni ljudje pogosto prikrivajo zlonamerne programe, zato se ne bojte preveriti vsega, kar namestite s protivirusnim programom.

  Optimizacija RAM-a

  Pri Skyrimu lahko optimizacijske igre za šibke računalnike sestavljajo čiščenje RAM-a. Igra je zelo zahtevna, tako da lahko sprostite nekaj megabajtov in povečate produktivnost. RAM lahko počistite na več načinov:
 • Zaprite vse nepotrebne programe. Med njimi so: Antivirus (mogoče ga je onemogočiti za čas predvajanja), OneDrive, Skype in druge programe, ki se izvajajo v ozadju.
 • Veliko RAM-a zavzema vizualna zasnova operacijskega sistema Windows. Samo izklopite vse vrste okraskov v nastavitvah in si oglejte, kako hitreje se bo začela igra.
 • Za brisanje pomnilnika RAM lahko uporabite posebne programe. Eden od takih programov je Ram Booster, ki samodejno zapre vse nepotrebne in poveča zmogljivost.
 • Upoštevajte, da je treba vse zgoraj opisane metode uporabljati sočasno. Šele takrat boste dosegli najbolj opazen učinek.

  Posodobitev gonilnika

  Za Skyrim se lahko optimizacija izboljša z nadgradnjo gonilnikov. Naredite to preprosto, vendar lahko tako dosežete povečanje FPS. Delovanje, ki ga najbolj prizadenejo:
 • Gonilnik grafične kartice. Paziti bi bilo treba na prvo mesto. To je odvisno od hitrosti obdelave slike pri tem gonilniku, zato pojdite na uradno spletno stran proizvajalca vaše video kartice in se prepričajte, da steuporabite najnovejšo programsko opremo.
 • Vozniki matične plošče. Od njih je odvisna hitrost naprav računalnika. Zato ponovno preverite, ali imate nameščeno najnovejšo različico gonilnikov.
 • Gonilnik zvočne kartice. Ne toliko vpliva na uspešnost, vendar lahko še vedno vodi do zamrznitve in mikrofrakcij. Samo posodobite gonilnik na najnovejšo različico, da izključite možnost takšnih težav.
 • Ne pozabite, da lahko v primeru nekaterih grafičnih kartic namestitev starejših različic gonilnika pozitivno vpliva na zmogljivost. O tem vprašanju se posvetujte na forumih, ki so namenjeni Skyrimu.

  Optimizacija OS

  In končno, optimizacijo Skyrim za šibke računalnike lahko dosežemo z izboljšanjem delovanja operacijskega sistema. To lahko pomaga:
 • Defragmentacija. Poveča hitrost trdega diska in posledično omogoča hitrejši nalaganje tekstur.
 • Brisanje registra. To lahko storite ročno ali s posebnim programom (npr. CCleaner). In OS, in igra po tem postopku bo začela delovati hitreje.
 • Namestitev posodobitev. Odpravljajo napake v operacijskem sistemu Windows in omogočajo, da operacijski sistem deluje bolj stabilno. Skyrim povečuje zmogljivost.
 • Preverite, ali disk obstaja. Če napak ne popravljate občasno, lahko povzročijo zamrznitev programov, vključno z igrami.
 • Preiščite in odstranite viruse.Zlonamerna programska oprema lahko naloži vaš računalnik, zato ga poskušajte poiskati in odstraniti pravočasno.
 • Sledite tem preprostim korakom in lahko dosežete boljše delovanje igre, zato jih ne zanemarite.

  Sorodne publikacije