6 analogov Daemon Tools Lite

Pri delu z slikami na disku večina uporabnikov takoj prikliče program Daemon Tools. Vendar to ni edina aplikacija, ki izvaja to funkcijo. Članek vam bo dal 6 analogov Daemon Tools za Windows.

UltraISO

Če zaženete prenos analogov Daemon Tools za Windows, začnite z UltraISO definitivno. Samo ime programa pravi, da se uporablja za delo z ISO datotekami, torej slikami diskov. Program v celoti pokriva celotno paleto možnosti Daemon Tools, celo prinaša nekaj svojih edinstvenih orodij. Poleg banalnih možnosti zajemanja vzorcev slike in njenega ustvarjanja, UltraISO omogoča montažo virtualnih pogonov. Pogosto je ta posebna funkcija v prvi vrsti zanimiva za uporabnike.


Vredno je omeniti negativno stran tega programa. Torej, mnogi morda ne všeč vmesnik programa, kar se zdi preveč okorna, v primerjavi z Daemon Tools. Analog ima zasnovo za nič let, ko ni bilo prostora za pisane ikone s podrobnim opisom ene ali druge funkcije. Kljub temu je vredno pokloniti se programu, saj je z njim v prihodnosti veliko lažje delati, ko gre za nekakšno funkcijo. Vmesnik lahko vidite na zgornji sliki.

Alcohol 52%

Program Alcohol 52% je še en analog programa Daemon Tools, ki je uspel absorbirati vse potrebne in uporabne uporabniške funkcije in orodja. Prav tako ima možnost nameščanja slik diska, ki omogoča, da brez izločanja iz arhivskih datotek delajo z njimi.


Čemorate ustvariti sliko iz datotek na trdem disku ali optičnem disku, potem pa lahko pomaga tudi Alcohol 52%. Od funkcij programa lahko izberete funkcijo avdio pretvornika. Ampak to je neobvezno, za njegovo aktivacijo je potrebno namestiti poseben čep iz strani razvijalca. Prednosti vključujejo preprost in intuitiven vmesnik, ki ga lahko vidite na spodnji sliki.
Ko govorimo o slabostih, je samo ena - program se distribuira prek plačane naročnine, čeprav obstaja poskusna različica, ki deluje za kratek čas. Vendar pa je ta ista pomanjkljivost prisotna tudi v prejšnjem programu.

PowerISO

Aplikacija PowereISO vam omogoča ustvarjanje, stiskanje, montiranje, čiščenje, urejanje in pretvorbo slike, kar pomeni, da je odličen analog Daemon Tools. Pravzaprav je to le del funkcij programa, njegova orodja pa vključujejo zapisovanje diskov, upodabljanje avdio CD-jev, kopiranje diska in tudi orodja za delo z disketami. Če imate te davno pozabljene svetovne pogone, potem bo PoweredNISO delal z njimi, v drugih programih, predstavljenih v tem članku, take možnosti ni.
Kljub ogromnemu seznamu funkcij, ki je bil predstavljen zgoraj, ima PowerISO dokaj kompakten vmesnik, katerega glavne značilnosti so v ospredju. Tako, razvijalci so prišli, da ustvarijo iluzijo ne-zastojev, in uporabnik se počuti udobno pri delu s programom.

MagicDisc

Če obstaja potreba po prosti programski opremi za delo s slikami na diskih inMagicDisc ali MagicISO je odličen analog Daemon Tools Lite. Tudi do neke mere je bolje, ker program nima oglasov, v nasprotju z brezplačno različico Daemon Tools.
Kot je bilo že omenjeno, je za večino uporabnikov glavna funkcija teh programov montaža virtualnih pogonov, zato je treba omeniti, da lahko MagicDisc hkrati doda do 15 kosov. V primerjavi s tremi, ki se uporabljajo v Daemon Tools, ta indikator postavi aplikacijo v dobro osvetlitev. Za vse to ima vse enake zmožnosti, celo lahko vnesete geslo na ustvarjen CD ali DVD.

CDBurnerXP

Medtem ko še naprej govorimo o brezplačnih analogih programa Daemon Tools, ne morete preskočiti CDBurnerXP. Njegova glavna funkcija je zapisovanje podatkov na disk, torej zapisovanje diskov, poleg tega pa obstaja še nekaj zanimivih možnosti. Torej, z uporabo tega programa, je enostavno snemanje video posnetkov, da jih predvajajo na starih DVD predvajalniki, za to obstaja ločen meni z ustreznimi orodji. Podobno kot pri videu obstajajo tudi orodja za ustvarjanje zvočnih diskov. Za enostavnejše funkcije je mogoče pripisati izbris optičnega pogona. Dragi bralci so že opazili, da ni mogoče omeniti možnosti nameščanja slik diska, žal je to tako. Če bi s to funkcijo iskali analogno orodje Daemon Tools, potem CDBurnerXP zagotovo ne bi ustrezal. Ta aplikacija je potrebna le za gorenje.

CloneDVD

Vse funkcije CloneDVD lahko postavite v tri vrstice:
  • Copy DVD.
  • Kloniranje DVD-jev.
  • Snemanje podatkov
  • Na podlagi tega lahko nekateri pomislijo, zakaj je ta vloga vključena na seznam. To je preprosto: CloneDVD se lahko šteje za analogno vsaj zato, ker je del funkcije, ki jo imajo skupaj z Daemon Tools. Toda glavna prednost je popolnoma drugačna. Ta program je absolutno najljubši, če potrebujete disk. Konec koncev, če ga potrebujete, ni smiselno namestiti zmogljivega programa na računalnik s kupom različnih orodij, ki jih ne boste nikoli uporabili. Tako boste dobili kompaktni program, ki ne bo zavzel veliko prostora na trdem disku in vam bo omogočal snemanje plošč.

    Zaključek

    Na koncu članka bomo povedali, da lahko vsi zgoraj navedeni programi enako služijo kot nadomestek za vse znane Daemon Tools. Zgoraj opisani analogi lahko opravljajo skoraj vse iste funkcije, v nekaterih primerih celo večje, tako da lahko vsak uporabnik zlahka najde program, v katerem bo deloval udobno.

    Sorodne publikacije