Daemon Tools - Kaj je program in zakaj je potreben

Vsaj enkrat uporabljate računalnik, vendar morate delati z datotekami ISO in podobno. Te datoteke so slike, ki vsebujejo druge podatke. Dejstvo je, da je bila le v zadnji, deseti različici operacijskega sistema Windows interakcija z njimi mogoča na sistemski ravni, preden je morala uporabiti posebne programe.

V tem članku bomo govorili o enem takem programu - o Daemon Tools. O tem in številnih drugih možnostih, ki jih ta program nudi uporabniku - o tem in še veliko več, bomo nadalje razpravljali o besedilu.

Ustvarjanje slik

Kot smo že omenili, je možno trdo delati v Daemon Tools z disketnimi posnetki, tako da bomo zdaj po fazah našteli glavna orodja programa in začeli z možnostjo ustvarjanja slik.


Ta možnost služi za ustvarjanje slike diska. Kako deluje? V pogon vstavite CD ali DVD, nato pa v programu z ustreznim orodjem začnete s procesom ustvarjanja slike, na kateri se bodo nahajale diskovne datoteke. Za nekatere uporabnike je lahko razumno vprašanje: "Zakaj je to potrebno?". Vse je preprosto. Na primer, če na disku ustvarite sliko igre, potem vam ni treba trajno vstaviti diska v računalnik, da bi ga v prihodnje namestili. In z večpredstavnostnimi in drugimi datotekami.

Pretvarjanje

Slikovni program Daemon Tools, razen zmožnosti ustvarjanja slik,lahko pretvorite tudi slikovni format v drugega. Večina uporabnikov pozna samo eno - ISO, le malo jih ve, da jih je veliko, žal pa program ne more delovati z vsemi, lahko pa se takoj pretvori v MDX ali MDS format.


Pisanje slik

Včasih smo govorili, da lahko z orodjem Daemon z lahkoto ustvarite sliko diska, lahko pa tudi zapišete sliko, ki je na računalniku, na prazen disk, vstavljen v pogon. Deluje enako kot pri ustvarjanju, ravno v nasprotni smeri. Na primer, lahko prenesete sliko igre iz interneta in jo v prihodnosti zapišete na disk, da jo podate ali jo odložite za vsak slučaj, tako rekoč, nazaj.

Snemanje datotek na disk

Mnogi že razumejo, kaj je orodje Daemon in kaj je. Ampak ne morete zamuditi njegove možnosti za zapisovanje podatkov iz računalnika na prazen disk. Mnogi ljudje mislijo, da se ponavljamo, ker smo prej govorili o taki funkciji, vendar ne. Dejstvo je, da smo pred tem govorili o pisanju slik na disk, in zdaj jezik govori neposredno o datotekah. Glasba, videoposnetki, fotografije, filmi - vse to in še več lahko posnamete na prazen disk. Nato se primerja z bliskovnim pogonom.

Snemanje avdio CD-ja

Le malo glasbenih predvajalnikov, ki podpirajo samo obliko avdio CD-ja, bo programska oprema Daemon Tools brez težav pomagala snemati vse zvočne datoteke na disk, tako da lahko predvaja predvajalnik.

Čiščenje diska

Nekateri diski, bolj natančno, zpredpona RW lahko prepišemo, za razliko od tistih s predpono R. Če jo imate, jo lahko v programu počistite, da boste lahko v prihodnosti zapisali nove podatke. Ta možnost je seveda na voljo v samem operacijskem sistemu, vendar če uporabljate orodja Daemon Tools, jo boste lahko uporabili.

Kopiraj

Daemon Tools je program, ki ne ve, kako ustvariti kopijo diskov s prenosom datotek iz ene v drugo. Seveda je tu treba omeniti, da je ta možnost na voljo samo, če imate dva pogona pogona.

Ustvarjanje virtualnih diskov

Ta možnost je najbolj priljubljena. Če imate v računalniku kakršenkoli način, ne glede na to, ali gre za igro, film ali glasbo, lahko s programom ustvarite navidezni disk, ki bo prikazan v Raziskovalcu in lahko dostopate do podatkov.

Zaključek

Morda je to vse, zdaj veste, kaj je Daemon Tools in kakšne funkcije ima. Seveda v članku niso bile navedene vse, razen glavnih, toda tudi na podlagi njih se lahko zlahka odločite sami, ali potrebujete ta program ali ne.

Sorodne publikacije