Globalna moda. Stalker je še vedno pomemben

Računalniške igre so postale več kot le igra. Omogočajo nam, da živimo človekovo življenje, ki ga ne bomo nikoli postali, in obiskati svetove, ki ne obstajajo. Igre nam dajejo nove, neprimerljive občutke in v celoti razvijejo vsakega igralca. Veliko je iger in vse so drugačne. Zgodi se, da igra izhaja z veliko črko. Postane simbol za celo generacijo in zelo prijetne spomine na preteklost. Praviloma so take igre dejanska leta, in navijači razvijajo spremembe, ki vam omogočajo, da občutno izboljšate tako grafiko kot igro. Ena od teh iger je bila "Stalker". Avanture na post-sovjetskem prostoru v neznanem, polne anomalij in krvoločnih mutantov na območju popolnega odtujevanja, so imele radi ne samo rusko govoreče igralce, ampak tudi tuje. Igra je še vedno aktualna in novi stalni moduli se še vedno objavljajo na Stalkerju.

Če je mod samo globalni!

Kaj je sprememba za računalniško igro? Najprej dodamo nove elemente igri. Sprememba bo tako sprememba teksture orožja kot tudi sprememba grafike. Napačno bi bilo reči, da vse spremembe izboljšajo igro, kar je daleč od primera. Obstajajo tudi neuspešni modi. Relativno majhna sprememba, kot je sprememba teksture ali izboljšanje grafične komponente, ni globalna sprememba, saj sploh ne vpliva na igro. Kar spreminja zgodbe, lokacije, nivoje grafičnega oblikovanja in orožje, so globalni načini. "Stalker" je nastal tako, da je bil prvotno v njemvelik potencial za prihodnje modding. Lahko popolnoma spremenite vse. V nekaterih primerih so globalne spremembe izgledale kot popolna, popolnoma nova serija iger.
V seriji Stalker je originalna trilogija. To so tri popolnoma različne igre, ki jih je razvil en razvijalec na istem motorju. Dogodki v prvih dveh delih se pojavljajo na skoraj enakih lokacijah, v tretjem delu pa ni skupnih lokacij z drugimi. Nastavljanje sveta igre je izvirno v vseh delih.

Oboževalci so začeli ustvarjati različne globalne modove. "Stalker" se je spremenil v očeh. Pojavile so se nove priložnosti, zgodbe so se razširile, grafika se je izboljšala, kasneje pa so bili tisti, ki so združili vse tri igre eno veliko in ustvarili nov izdelek, ki presega izvirnik. Nekatere spremembe so popolnoma brezplačne in nekatere se prodajajo v trgovinah in virtualnih platformah za trgovanje. Presenetljivo je, da so v večini primerov brezplačne spremembe veliko boljše in boljše. Navijači sami poskušajo pomagati avtorjem moda z materialnimi sredstvi, čeprav jih nihče ne nalaga.

Veliko je modusov in vsi so različni

Preden se lotimo velikih projektov, je zaželeno, da se posveti pozornost malim. V vsakem od treh delov zalezovalca je bilo veliko svetovnih sprememb. Najbolj priljubljeni so globalni modovi na "Stalker: Call of Pripyat". To ni presenetljivo, saj je ta del najbolj popoln v seriji. Igra večina ljudi, zato je povečano povpraševanje. Logično je, da je bilo največ ustvarjeno za to igrorazlične spremembe. Na primer, "Siderius Mod" popolnoma spremeni svet igre. Dodaja veliko novih vrst orožja, misij in predmetov. Uvaja nove podlage za različne skupine in stotine drugih malenkosti. Igralci so cenili zmožnost, da podpirajo vojno med klanoma in se pridružijo vsakemu od njih. Poleg tega mod omogoča proces igre veliko težje. Zdaj se bo igralec moral naučiti, kako se spopasti s tipi streliva in taktike.
Spremembe dodajo posebno igro "Stalker: Call". Modovi (globalni niso vsi) diverzificirajo vašo najljubšo zgodbo z uvedbo novega.

Tri igre v eni

Spremembe s kombinacijo lokacij so bile vedno zelo zanimive za igralce. Veliko jih je bilo. Prva večja sprememba je bila "Narodnaya Solyanka". Celoten paket modsov, ki temelji na originalni različici "Shadows of Chernobyl". Projekt ni trajal dolgo zaradi izredno slabe optimizacije. Vsi slabi projekti že dolgo nihče ni omenil, pozornost igralcev je usmerjena v najboljše svetovne modove. "Stalker" v njih brez prvotne parcele, v interesu celega sveta. Najbolj priljubljena takšna sprememba je pravzaprav Call Of Misery. Popoln in popolnoma izdelan svet, na katerega lahko igralec sam vpliva. Vse lokacije so prisotne v eni igri in razčlenjene do najmanjše podrobnosti. Dogodki na eni lokaciji lahko vplivajo na drugo. Več sodobne grafike, veliko novega orožja in predmetov. Stopnja težavnosti ni za začetnike. To je nemogoče, da ga zmanjša, in ubiti igralca lahko celo bullet. Igra ne daje igralcem enostavnoda Ne morete igrati naključno, razmišljati morate o svoji taktiki in iskati dobro orožje. Atmosferska sprememba za prave oboževalce serije.

Zakaj je vredno igrati spremembo?

Odgovor na to vprašanje je povsem očiten. Za raznolikost in užitek. Modovi ne dovolijo, da se najljubša igra konča tako hitro kot vaša najljubša knjiga. Igralci lahko igrajo veliko dlje, ne da bi izgubili zanimanje za samo igro. Poleg tega so modifikacije odličen način, da znova zaženete, če igralec ne igra več let.

Kaj izbrati spremembe

Prednosti vseh akterjev so različne. Če igralec ni igral več let, ni vredno izbrati globalnega moda. "Stalker" bo povzročil nostalgijo z modi za izvirne igre. V primeru, da želi igralec doživeti nove občutke, samo globalne modove in po možnosti še težje. Nekateri modi celo predlagajo popravke vetra pri žganju. Praviloma takšni moduli že imajo drug motor in verjetno še eno nastavitev. Vsakdo si izbere svojo.

Sorodne publikacije