Kako namestiti sliko v Daemon Tools: podrobno navodilo in seznam podobnih programov

Najverjetneje, če spadate v ta članek, ste soočeni s problemom nameščanja slike diska. Kaj je slika diska na splošno? Odgovor na to vprašanje najdemo v članku. Na splošno lahko disk velja za katerokoli datoteko v končnici .iso. Po svoji naravi je zelo podoben običajnim arhivom, v katerem je glavna funkcija stiskanje velikosti datoteke za priročen in hiter prenos. Samo datoteko ISO lahko razpakirate, vendar jo preprosto namestite na navidezni disk. To lahko storite s pomočjo številnih programov, o njih in o Daemon Tools, še posebej v članku, ali o tem, kako namestiti sliko v Daemon Tools.


Uporaba slikovne datoteke diska

Preden začnete govoriti o tem, kako namestiti sliko v Daemon Tools, je vredno povedati, kje lahko prenesete ta program in kako ga namestite. Potrebno je prenesti samo iz uradne strani programske opreme, saj je v drugih virih velika verjetnost, da bo ta program prenašal viruse. To je zaradi svoje priljubljenosti, praviloma zlonamerni ljudje prilagajajo tiste programe, ki jih potrebujejo mnogi. Ko prenesete program, ga morate namestiti, toda tukaj morate biti previdni in slediti vsem kljukicam, ki se bodo samodejno prikazale med potrditvijo poizvedb. Če zanemarite to, potem je verjetno, da bo vaš računalnik prenesel programsko opremo drugih proizvajalcev, ki ji ne bo prinesla nobene večje škode, ampak kako jo je treba zamašiti. Mimogrede, v postopku namestitve, če steraje selektivno, vas bo program vprašal, kaj naj se samodejno odpre, tukaj je potrditveno polje pred .iso.
Torej, zdaj gremo neposredno na to, kako namestimo sliko diska v Daemon Tools. Po pravilni namestitvi bodo vse datoteke s končnico .iso samodejno odprte v programu, ki ga potrebujemo. Zato, da ustvarite sliko preprosto odprite "Moj računalnik" in pojdite v mapo z datoteko. Z dvojnim klikom se bo začela montaža slike.


To je vse, zdaj pa je odgovor na nadležno vprašanje, kako namestiti sliko v Daemon Tools, vendar je to samo prvi način, zdaj pa govorimo o drugem.

Uporaba programa

Če je predmet članka Daemon Tools (kako namestiti sliko), potem ne morete zaobiti načina, na katerega morate aktivirati sam program, to je odpreti ga. Ta možnost seveda traja dlje kot prva, če pa je potrebno, bo morda potrebna.
Torej boste potrebovali:
 • Odprite program. To lahko storite z bližnjico na namizju ali prek menija Start.
 • Pot do želene datoteke. Po odpiranju morate z desno miškino tipko klikniti na ikono navideznega diska in iz menija izbrati "Mount".
 • Po tem se odpre vodnik, ki bo moral poiskati želeno datoteko, jo izbrati in klikniti gumb "Odpri". Takoj ko boste to storili, se bo postopek začel in v Raziskovalcu ga boste lahko videli nameščenivirtualni disk

  Seznam podobnih programov

  Smo že ugotovili, kako namestiti sliko v Daemon Tools (ali podobno), zdaj pa je vredno govoriti o drugih programih, ki to lahko storijo. Seznam izgleda takole:
 • Alkohol 120%. To je drugi najbolje prodajani program za namestitev slik, je brezplačen in odprtokoden. Postopek montaže poteka na podoben način.
 • UltraISO. Ta predstavnik ne more le namestiti slike diska, temveč tudi veliko več. Na splošno je ta funkcija le ena od komponent. Vendar pa lahko prestraši začetnike s prefinjenim vmesnikom.
 • PowerISO. Malo znan program, ki omogoča tudi montažo slike.
 • Alkohol 52%. Okrnjena različica Alcohol 120% za tiste, ki ne želijo naložiti kompleksnega vmesnika.
 • WinMount Free Edition. Ta predstavnik je zelo slaba v svoji funkcionalnosti, saj je namenjen le za montažo slik diskov. Vendar pa je to odlična rešitev za tiste, ki potrebujejo program za to. Seveda, samo vi se odločite, vendar je Daemon Tools še vedno vodilni na trgu.
 • Sorodne publikacije