Microsoft Lumiya 640 Telefon: Pregledi

Lumia 640 je najcenejši pametni pametni telefon v Microsoftu. Na voljo sta dve različici: cenejša z dvema SIM-režama, vendar samo s podporo za UTMS in dražja s 4G in eno SIM kartico. Razlika v ceni je 20-30 evrov. Prejšnji model Nokia Lumia 630 je bil še cenejši. Počasi, a samozavestno, drugi proizvajalci na zahodni polobli predstavljajo telefone z operacijskim sistemom Windows. Na primer, Trekstor WinPhone 4.7 HD. Toda večina konkurenčnih modelov v tem cenovnem razredu deluje na Androidu. To je Samsung Galaxy Grand Prime, Wiko Ridge 4G Motorola Moto G2.

Eleganten kovček

V stilu, ki je značilno za Lumia telefone, je 640. model na voljo v precej živahnih barvah, od oranžne do barve morskega vala. Črno-bele možnosti so za ljubitelje bolj konzervativnega oblikovanja. Prevleke imajo še vedno dvobarvno zmogljivost, toda čistejše barve kot Lumia 620. Zadnji pokrovček je enostavno odstranljiv in omogoča dostop do druge SIM-reže in baterije. Ker zajema večino primera, lahko z zamenjavo osvežite videz celotne mobilne naprave. Večina uporabnikov te priložnosti ni seznanjena, saj jo je nekdanji izdelovalec pametnega telefona Nokia že vrsto let ponujal.

Telefon Microsoft Lumiya 640 prejme dobre povratne informacije za preprosto zasnovo, zaradi česar naprava izgleda prvovrstno in elegantno. Res je, da pritisk na zaslon vodi do zavese in slišnih zvokov. Druga značilnost, ki zmanjšuje pozitivni vtis, je relativnagibanje pokrova in telesa, ko sta pritrjena na njiju, se zasukata. Najverjetneje je pristojbina za funkcije, ki jih ponuja odstranljiva zadnja plošča. Z maso 145 g, pametni telefon Lumia 640 pade v srednjo kategorijo: ni tako težak kot Galaxy Grand Prime (156 m), vendar ni tako lahek kot Trekstor WinPhone 4.7 HD (97 p). Debelina 88 mm je nekoliko bolj polna omenjenih modelov.

Pomnilnik

V primerjavi z Lumiom 630 izboljšave telefona Nokia 6600i zagotavljajo povratne informacije uporabnikom na več področjih: pomnilnik delovanja se je povečal na 1024 MB, ločljivost zaslona nadgradila na 720p, notranji pomnilnik je zrasel na 8 GB. S kartico microSD jo lahko razširite na 128 GB. Strojna oprema je primerljiva s strojno opremo konkurentov, čeprav sta RAM in RAM v Wiko Ridge 4G dvakrat večja, dve pladnji SIM-kartice pa samo Motorola Moto G2. Vgrajen je FM radio.

Programska oprema

OS ponuja čist vmesnik in številne funkcije. Lumia 640 je bil prvi pametni telefon z GDR2 posodobitvijo Windows Phone 8.1, ki je prinesel številne dodatne možnosti in različne prednameščene aplikacije, ki aktivirajo funkcije, ki niso na voljo na drugih mobilnih napravah. Med novostmi Lumiya 640 so bile v pregledu predstavljena funkcija Glance Screen, ki prikazuje časovne in sporočilne simbole tudi, ko je zaslon izklopljen. Tako uporabniku ni treba vklopiti pametnega telefona, da bi preveril uro. Na zaslonih z diagonalo 5 palcev in več programska oprema na domači strani samodejno prikaže 6 stolpcev, kar zmanjša velikost ploščic in zaslonpostane preveč poln pisanih ikon in utripajočih ploščic Live. Mali telefoni Windows vam omogočajo, da prilagodite število stolpcev, vendar v tem primeru morate izbrati ročno za povečanje posameznih ploščic. Začetni zaslon pametnega telefona Microsoft Lumiya 640, pregledi uporabnikov se imenujejo neustrezni - lastniki bi radi videli, da je manj pretrpan.
Kot v drugih telefonih Lumia, je na voljo še veliko dodatnih programov MusicRadio, ki ponuja brezplačno pretočno predvajanje glasbe. Na voljo je tudi nekaj oglasov, vendar jih je v nasprotju z Androidom preprosto odstraniti. Poleg tega Microsoft ponuja letno naročnino na Office 365.

Komunikacije in GPS

NFC je na voljo le v različici LTE Lumia 640, vendar se lahko vsaj novi model poveže z več omrežji kot njegov predhodnik: pametni telefon podpira štiri pasove. GSM in isti UMTS. Največja hitrost prenosa podatkov je 422 Mb /s za prenos in 576 Mb /s za pošiljanje. Lumia 640 podpira LTE 4G. Za priključitev na brezžična omrežja v modelu se uporabljajo samo frekvence 24 GHz in 80211 b /g /n. Kakovost sprejema je skromna: 10 metrov od usmerjevalnika in skozi tri stene kakovost signala pade na 1/4, čeprav so strani še vedno razmeroma hitro naložene. Odstranitev drugih 2 m in dodajanje druge stene močno upočasni delo.


Telefon podpira GPS, GLONASS in BeiDou. Prostori ne delujejo z geo pozicioniranjem, sateliti pa so navdušeni na prostem, natančnost meritev pa je v15 m

Kakovost komunikacije

Telefon podpira delovanje dveh kartic microSIM hkrati. Programska izvedba te funkcije vključuje ločeno ploščico za klice in sporočila vsake kartice, kar je skupaj štiri ikone. Če je preveč zmedeno, lahko kombinirate klice in sporočila pod eno ikono. V tem primeru se na vrhu prikaže majhno stikalo, ki vam omogoča premik od ene kartice do druge. Microsoft Lumiya 640 Smartphone pozdravlja povratne informacije lastnikov o natančnem načrtovanju mobilnih aplikacij in razpoložljivosti hitrega dostopa do nabiralnika, klicanja, stikov, klicanih in prejetih klicev. Kakovost zvoka je dobra na obeh koncih komunikacijske linije. Sogovornika je lahko razumeti, čeprav obstajajo majhna izkrivljanja, kot tudi resonanca pri največji glasnosti. Mikrofon šteje odlično. Glas zveni jasno in brez popačenja. Glasna povezava je dobra zaradi glasnega zvočnika in odličnega mikrofona.

Kamere in multimedija

V neposrednem predhodniku modela ni prednje kamere, ki je bila neverjetna glede na to, kako priljubljeni so sefi danes. V Lumia 640 je, čeprav je njegova resolucija le 1280 x 720 točk, zaradi česar se uporablja le kot zadnja možnost. To potrjujejo fotografije: manjkajo podrobno, so zamegljene in mehke. Kamera na hrbtni strani je bila posodobljena in je zdaj opremljena s senzorjem z ločljivostjo 8 milijonov pik. Vsaj na papirju so telefon primerjali s konkurenti. Na žalost je kakovost slike pametnega telefona "Lumiya 640 Dual"uporabniški pregledi se imenujejo neustrezni, ker barve izgledajo nenaravno, prehodna območja so pikselirana in podrobnosti pogosto manjkajo. Po drugi strani telefon dobro snema v slabih svetlobnih pogojih, fotografije pa ostre, brez barvnega šuma. Kakovost dostojnega videa, samodejno ostrenje je hiter, barva in svetlost sta dobra.

Dodatki in garancija

Microsoft v komplet ne vključuje slušalk in kabla USB. Adapter je opremljen z vgrajenim kablom. Najpomembnejša dodatna oprema so nadomestni pokrovčki, ki stanejo 16 evrov in so na voljo v oranžni, modri, črni in beli izvedbi. Microsoft jamči delovanje vašega pametnega telefona v 24 mesecih od datuma nakupa.

Vhodne in funkcijske naprave

Standardna tipkovnica za Microsoft in proizvajalca ne dovoljuje namestitve alternativ. Tipke so ozke, vendar dovolj visoke. Pametni telefon "Lumiya 640" pregleduje pohvale zaradi enostavnosti tipkanja: tipkovnica je zelo natančna tudi na telefonih z manjšim zaslonom. Prilagodite ga lahko na različne načine: za tipkanje lahko uporabnik s prstom potisne ključ od ključa, nove besede se lahko shranijo v slovarju, postavitev pa se lahko spremeni po želji. Podprt je tudi glasovni vnos. Zaslon na dotik ima visoko natančnost tudi v kotih. Vendar pa imajo samo dražji modeli Lumia zaslon, ki jim omogoča delo v rokavicah.

Zaslon

Telefon je opremljen s 5-palčnim zelo svetlim IPS zaslonom. V povprečju je svetlobni tok 4291 cd /m 2- Samo Wiko Ridge 4G je še svetlejši. Razporeditev svetlosti je zelo gladka (95%), tako da razlika ni vidna niti pri ogledu velikih, enakomerno obarvanih področij. Telefon "Lumiya 640" hvali raven črne (052 nits) in kontrasta (833: 1), čeprav je Wiko Ridge boljši od njega. Zaslon ne trpi zaradi modrikastega odtenka, vendar je barva nekoliko bolj vijolična kot referenčni sRGB. Sive ravni so precej natančne in v primerjavi z drugimi pametnimi telefoni, omenjenimi v tem pregledu, Lumia 640 prikaže najmanjše odstopanje od idealnih vrednosti. Zahvaljujoč svetlemu zaslonu je priročno delo z njim na prostem. Na neposredni sončni svetlobi zaslon zaslona pametnega telefona "Microsoft Lumiya 640" predlaga, da uporabniki še zdaleč niso idealni, vendar ni resnih težav. IPS zaslon zagotavlja dobro stabilnost kotov gledanja, slika je vidna tudi pri zelo majhnih vrednostih.

Performance

Telefon je opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 400 MSM8226, enako kot njegov predhodnik. Rezultati testov so tako primerljivi in ​​zelo podobni. Procesor ima 4 jedra z maksimalno delovno frekvenco 12 GHz, kar je dovolj za zagotovitev na splošno enake produktivnosti. Windows Phone 8.1 je v zvezi s tem precej nezahteven, vendar lahko nekateri programi delujejo na robu. Grafična kartica Adreno 305 je najbolj primerna za preproste naloge in igre, rezultati testov pa kažejo, da pametni telefon ni daleč za Wiko Ridge 4G Motorola Moto G2. Internet Explorer 11 ne prikazuje čudežev hitrosti, torej pri testih deskanja po spletuTelefoni s sistemom Android prikazujejo najboljše rezultate. Toda Lumia 640 je očitno boljša od Trekstor WinPhone 4.7 HD.

Produktivnost v igrah

3D-dirke z veliko količino virov Asphalt 8: Airborne se gibljejo z vidnimi zamudami. Razlog je verjetno dokaj visoka ločljivost zaslona v kombinaciji s šibkim grafičnim blokom. Nizke hitrosti okvirjev prav tako vodijo v majhne zamude pri vnosu. 1 GB RAM-a je dovolj za nameščanje iger iz trgovine s podatki - mnogi od njih niso bili vidni v prejšnjem modelu zaradi pomanjkanja RAM-a.

Temperatura

Maksimalna temperatura pametnega telefona "Lumiya 640" ocenjuje strokovne ocene pri 407 ° C, kar je zelo opazno. Kljub temu lahko telefon še vedno deluje brez težav. Prejšnji model je bil še bolj ogret, da je Microsoft uspel na tem področju uspeti. Stanje pripravljenosti Lumia 640 se ne segreje.

Zvočniki in zvok

Edini zvočnik se nahaja na zadnji strani naprave, kar lahko povzroči utišan zvok, ko je telefon na mizi. Malo pritisk od zgoraj povečuje ta učinek, in to je škoda: na splošno je zvok močan in precej uravnotežen. Uporabniki, ki nameravajo poslušati glasbo, naj bi se zanašali na zunanje zvočnike ali slušalke, katerih zvok na pametnem telefonu Lumia 640 naj bi bil spodoben, ne glede na to, ali so priključeni na avdio ali Bluetooth konektor.

Poraba energije

Raven porabe energije telefona "Lumiya 640 LTE" pokliče lastnike, da pokličejo visoko, celo v ozadju konkurenčnih pametnih telefonov. V povprečju je21 W med izpadom in do 46 W pod obremenitvijo. Povprečna poraba električne energije, enaka 39 vatom, presega konkurenčno zmogljivost.

Trajanje trajanja baterije

Microsoft je opremil model z baterijo večje zmogljivosti. To ni presenetljivo, če menite, da je telefon znatno povečal v velikosti. Baterija ima kapaciteto 95 vatov in vodi konkurenco med svojimi konkurenti. Vendar pa zaradi visoke skupne porabe energije trajanje baterije telefona "Lumiya 640" kliče povprečni klic. Brezžični preizkus je pokazal 8 ur in 22 minut, v mešanem načinu pa lahko Lumia 640 zlahka vzdržujemo ves dan. Glede na veliko zmogljivost baterije bi bili rezultati lahko boljši.

Razsodba

Večja količina pomnilnika RAM, sprednja kamera in zaslon z visoko ločljivostjo - seznam izboljšav Lumie 640 je precej dolg. Proizvajalec je bil prisiljen sprejeti takšne ukrepe, da bi ostal konkurenčen in mu je uspelo. Kljub povečanju zmogljivosti baterije se življenjska doba baterije ni spremenila, saj se je povečala tudi poraba energije. Mnogi lastniki cenijo dejstvo, da lahko odstranljivo baterijo in zadnjo ploščo zamenjamo s pokrovom drugačne barve, kar omogoča večjo individualizacijo. Telefon je opremljen z dobrim modulom GPS, ima dobro kakovost govora in sodoben operacijski sistem. Razpoložljivost programskega paketa premium razreda vam prinaša dodatne ugodnosti. Uporabniki, ki potrebujejo visoko kakovostFotoaparati verjetno ne bodo v celoti zadovoljni s pametnim telefonom Lumia 640: telefon se zelo dobro sooča z nizko svetlobo, vendar je v normalnih barvnih pogojih nenatančen in zamegljen. Sprednja kamera je nameščena namesto klopi in ni dovolj dobra, da bi bila resnično uporabna. Skupaj z osnovnim modelom je izdana razširjena različica 57-palčne diagonale - telefon "Lumiya 640 XL." Uporabniški pregledi cenijo to spremembo pozitivno, saj so poleg velikosti ekrana občutno izboljšane hrbtne in sprednje kamere (z ločljivostjo 13 in 5 MP). ) in baterijo (3000 mAh), medtem ko ohranja skromno vrednost 240 USD.

Sorodne publikacije