Telefon Nokia Lumia 520: funkcija, navodila, nastavitve, pregledi

Windows Phone je operacijski sistem, ki je nameščen samo na Microsoftovih izdelkih. To podjetje je prevzelo sredstva znane in priljubljene blagovne znamke Nokia. Čeprav se zanimanje kupcev za ta izdelek stalno zmanjšuje, je proizvajalec še vedno izdal vrsto mobilnih telefonov, imenovanih Lumia. Presenetljivo, vendar se je hitro razšla, s precejšnjim prometom. Zato se lahko te naprave varno obravnava neke vrste adut finskih izdelkov.

Po mnenju večine kupcev je Nokia Lumia 520 cenovno ugodna možnost, če ste pozorni na njeno strojno opremo, potem vidite, da popolnoma ustreza sodobnim zahtevam. Eden ne more opaziti, da je zanimanje uporabnikov privlači tudi Windows Phone 8. Katere značilnosti tega modela pametnega telefona? Katere funkcije bodo navdušile stranke Lumia 520? Odgovori na ta vprašanja, in ne samo, bralca lahko najdete v tem članku.

Paket in dobava

Na prvi pogled na polje, v katerem se prenaša pametni telefon, je mogoče predvideti njegovo povezavo s proračunskim segmentom. Embalaža embalaže izgleda neharmonično. Oblikovalci so očitno pretiravali podobo telefona, ki ga je zagotavljala iz različnih zornih kotov. To je ustvarilo določeno neravnovesje pri oblikovanju škatle. Seveda so na embalaži informacije o pripadnosti blagovne znamke in modelu. Glavna barva je ostala enaka - modra, besedilo pa je natisnjeno belo. Na hrbtni plošči so podatki IMEI in WLAN, kot tudi firmware, kiUporablja se na napravi Nokia Lumia 520. Podrobnosti o pripomočku so v kompletu. Garancijska kartica je natisnjena na zadnjih straneh te knjižice. Kaj še bo kupec našel v škatli? Naenkrat je vredno opozoriti na pomembno točko - napravo vstopne ravni. Zato ni smiselno zanašati se na edinstven sklop komponent, proizvajalec pa je sestavil vse potrebno. Komplet vsebuje kabel USB (CA-189CD), ki je namenjen povezovanju naprave z računalnikom in drugo opremo. Pametni telefon je nujno opremljen z baterijo BL-5J in pomnilnikom (AC-20). V kompletu je tudi slušalka WH-108.

Malo kasneje bomo razpravljali, kakšna čustva so povzročila takšen nabor zalog in kaj v njej manjka, glede na kupce.

Oblikovanje

Zunaj telefona Nokia Lumia 520 se ne razlikuje veliko od drugih naprav v tej vrstici. Proizvajalec je na trg uvedel številne barvne možnosti. Za ljubitelje klasike obstajajo primeri s črno-belim telesom. Tisti, ki imajo radi svetle barve, bodo prišli v rdeči, modri in rumeni barvi. Pomembno je razumeti, da se raznolikost registracije barve izvaja le na račun zadnje plošče. Izdelana je iz mehke plastike. Sama snov je precej kvalitativna. Praske in mehanske poškodbe na površini praktično niso oblikovane. Vendar pa je po mnenju večine lastnikov za ohranitev prvotnega videza še vedno treba uporabiti primer. Kar se tiče označevalne površine zadnjega pokrova, je vse odvisno od barve. Črnamožnost je več kot kdorkoli drug zbira prstne odtise. Najbolj praktičen je bil primer bele barve.
Zdaj razmislite o značilnostih modela pametnega telefona Nokia Lumia 520, ki je opisan v tem članku. Sprednja plošča je dokaj tipična. Večina zasedenega zaslona. Spodaj je nadzorna plošča na dotik, sestavljena iz treh gumbov. Uporabljajo običajno zapis: ikono Windows, lupo (iskanje) in puščico (nazaj). Nad zaslonom je prikazan samo zvočnik, ki se uporablja za pogovore, in logotip Nokia. Na desni strani so mehanski gumbi. Obstajajo trije: "rocker", nadzor kamere, zaklepanje. Žične slušalke lahko priključite prek avdio priključka, ki se nahaja na zgornjem koncu. Spodaj je vrata USB. Leva stranska stran je popolnoma brez funkcionalnih elementov. Zadnji pokrovček je postal platforma za izstop objektiva fotoaparata. Gre za tipično shemo, ki se nahaja na zgornjem delu stavbe. Prijava je natisnjena ob pokrovu. V spodnjem desnem kotu je luknja v izhodnem zvočniku. Mimogrede, upoštevajte, da oddaja precej glasen zvok.

Funkcija zaslona Nokia Lumia 520:

Glede na značilnosti zaslona, ​​ne pozabite, da je bil model izdan leta 2013. Seveda pa kazalniki ne bodo zelo visoki. Na izbiro zaslona so vplivale tudi naprave, ki pripadajo razredu nizkocenovnih naprav. Torej je pametni telefon opremljen z zaslonom, skladnim z IPS. Njegova 4-palčna velikost v celoti ustreza ločljivosti 800 x 480 px.

Kaj lahko rečemoo kakovosti slike? Barve niso dovolj svetle. Po mnenju lastnikov je stopnja kontrasta majhna. Mnogi uporabniki so opazili, da črna ni vidna naravno. Na zaslonu je videti sivo. Multitouch lahko prepozna do pet dotikov hkrati. Toda v resnici, ko se tretji telefon začne zmediti. To se lahko varno imenuje pomembna pomanjkljivost. Nokia Lumia 520 (umerjanje zaslona) ne reši težave. Kot zaščito je proizvajalec uporabil posebno steklo. Film ni tovarniško opremljen. Zajetje oleofobnega tipa je odsotno, kar močno ovira lastnike, saj se veliko prstnih odtisov hitro kopiči na zaslonu.

Strojna strojna oprema za CPU

Le malo jih je bilo presenečeno, da je proizvajalec namestil procesor Qualcomm Snapdragon na Nokia Lumia 520. Specifikacija modela S4 MSM8227 bo sestavljena iz precej skromnih kazalnikov. Uporablja dve jedri. Chipset ne more obvladati večine sodobnih nalog. Gre za aplikacije, ki zahtevajo veliko virov. Če pa telefon uporabljate za določen namen, potem ne bo težav. CPU računalniški moduli so sposobni pospešiti do 1 GHz pri povečanju obremenitve.
Kot grafični pospeševalnik je bila izbrana vhodna grafična kartica - Adreno 305. Njegove lastnosti so tudi nizke, za preproste igrače pa bodo dovolj.

Pomnilnik

Kaj potrebujem za shranjevanje programske opreme Nokia Lumia 520? Seveda, shranjevanje vgrajenega spomina. Lahko tudiizkoristite potencial zunanjega pogona. V tem modelu je proizvajalec izbral 8 GB integriranega pomnilnika, ki ga dopolnjuje pomnilniški pogon tipa microSDHC. Maksimalna zmogljivost je 64 GB. Toda kaj pomenijo velikosti RAM-a? Ta funkcija vpliva na delo aplikacij. V Lumiji 520 je le 512 MB. Za delo s sodobno programsko opremo to ni dovolj.

Posnetki. Funkcija fotoaparata

V napravi Nokia Lumia 520 je na voljo samo ena kamera. Značilnosti optike so omejene na zmožnosti 5-megapikselne matrike. Ni utripov. Razvijalci so napovedali večkratno povečavo. On, seveda, vam omogoča, da povečate ploskev na sliki, vendar je kakovost močno poslabšala. Fotografije je mogoče izdelati pri največji ločljivosti 2592 x 1944 px. Video način deluje s hitrostjo 30 sličic. Snemanje poteka v nizki kakovosti - 720r (1280 x 720).

Avtonomija

Pri izbiri pametnega telefona je zelo pomembno, da ste pozorni na značilnosti baterije. Vsak kupec ve, da imajo finski izdelki vedno dolgo življenjsko dobo. Je model Lumia 520 postal izjema? Razvijalci so na pripomoček namestili akumulator, izdelan s sodobno litij-ionsko tehnologijo. Njegov vir je 1430 čarovnik. Proizvajalec trdi, da polnjenje telefona Nokia Lumia 520 do 100% traja približno 2 do 25 ur, zdaj pa preučimo značilnosti avtonomije. Glede na informacije v priročniku bo naprava v času pogovora trajala 10 ur (3G) in 15 ur (2G). Ko telefon preklopite v stanje pripravljenosti, lahko računate na 15 dni delovanja. Zagotovljenopovprečna obremenitev bo uporabnik polnil baterijo največ enkrat na 48 ur

Platforma in vmesnik

Prednost te naprave je operacijski sistem. Telefon deluje na prvotnem OS - Windows Phone. Ima veliko nespornih prednosti. Najprej je značilno stabilno delo. V primerjavi z Androidom je "Windows Background" veliko bolj zanesljiv. V okviru tega operacijskega sistema je bilo razvitih veliko operacijskih sistemov. Vendar pa vsi delujejo na 32-bitnem računanju. Toda, da bi zaščitili ta telefon, recimo, da v letu 2013 ni bilo nobenih naprav, ki bi delovale na 64-bitnem sistemu. Delovanje platforme je odlično. To je razlog, zakaj mnogi uporabniki izberejo Nokia Lumia 520. Napake niso tipične za napravo. Pametni telefon podpira vse sodobne standarde. Med njimi so Wi-Fi, GSM in 3G omrežja, Bluetooth, GPS navigacija in A-GPS. Glavni zaslon je okrašen s pravokotno ploščico. Sorazmerna je z velikostjo zaslona. Hiter dostop vključuje vse pomembne funkcije: klice, kontakte, internetni brskalnik in druge.

Mnenja

Z branjem uporabniških ocen lahko komentarje pogosto opazite v celotnem nizu. Mnogi so nezadovoljni s pomanjkanjem zaščitnega filma. Prav tako ni drugih dodatkov, kot so pokrovi, dodatne plošče, pomnilniške kartice. Ampak, ali se lahko to šteje za veliko pomanjkljivost Nokia Lumia 520? Koliko stane telefon, veliko govori. Cena v višini $ 80 označuje začetno napravo. Zato lahko uporabniki zaprejo oči za nekatere slabosti. Toda nedvomna prednost je oblikovanje. VO tem vprašanju ni bilo nobenih negativnih pripomb. Bright registracija je povečala povpraševanje, močno širi občinstvo kupcev. Tudi z nizko zmogljivostjo je Lumia 520 zanimiva za mlade.

Sorodne publikacije