Kako ponovno dodeliti bližnjice na tipkovnici: navodila po korakih. Bližnjica na tipkovnici

Kot veste, za večino računalnikov ali prenosnih računalnikov osebni računalniki in računalniki z računalnikom uporabljajo standardne tipkovnice z vnaprej določeno postavitvijo tipkovnice in postavitvami jezika. Za mnoge uporabnike je na primer pri spreminjanju operacijskega sistema ali same opreme težko navaditi na nov položaj gumbov. V tem primeru lahko tipke na tipkovnici ponovno dodelite tako, da ustrezajo postavitvi, ki jo je uporabnik uporabil. Najpogosteje pa to velja samo za situacije, ko uporabnik med tipkanjem ne gleda simbolov, temveč uporablja tako imenovani slepi tisk.


Zakaj je treba tipke ponovno dodeliti na tipkovnici?

Ampak samo v zgoraj navedenih primerih ni omejeno. Pogosto lahko najdete primere, ko je na računalniku ali prenosnem računalniku katerikoli ključ neuspešen.
V primeru standardne opreme v obliki tipkovnice PS /2, se vprašanje reši preprosto z običajnim nakupom nove. Kaj pa, če se je okvara zgodila na prenosnem računalniku? Zamenjava tipkovnice na prenosnih računalnikih ni poceni užitek. Tukaj, kot alternativo, lahko preprosto ponovno dodelite tipke na tipkovnici, tako da se boste odpovedali redko uporabljenim gumbom. Vendar pa lahko izpolnite še bolj primitivne situacije, ko morate spremeniti kombinacijo, ustrezne jezike za preklapljanje in postavitve.

Kako spremeniti bližnjico na tipkovnici: Orodja Windows

ZaZačnimo s pregledom najpreprostejše različice, povezane z postavitvami jezika. Privzeto je v vseh najnovejših sistemih Windows stikalo uporabljeno za spreminjanje jezika na podlagi levega gumba Alt v povezavi s Shift. Vendar pa mnogi uporabniki raje spreminjajo jezik in postavitev s kombinacijo Ctrl /Shift in menijo, da je bolj priročen.


Če želite spremeniti stikalo, morate uporabiti standardno "Nadzorno ploščo", ki izbere jezikovni razdelek (Windows 10) ali jezik in regionalne standarde (na primer za Windows 7). Nato se izvede prehod na dodatne parametre in izbere se sprememba kombinacije tipk jezikovne vrstice s klikom na ustrezen gumb v novem oknu, nato pa se prikaže kombinacija Ctrl /Shift iz seznama.
Načeloma lahko prerazporeditev ključev v smislu spreminjanja znaka ali dejanja poteka s pomočjo majhnega programa za krmiljenje tipkovnice in miške MS Keyboard Layout Creator, ki ga je mogoče prenesti neposredno s spletnega mesta Microsoft. Po zagonu programa je dovolj izbrati seznam vseh dejanj in jih po potrebi za vsak posamezen gumb spremeniti, dokler se ključi ne deaktivirajo. Tukaj lahko spremenite dodelitev operacijskih tipk, kot so Shift, Alt, itd.

Prerazporeditev prek sistemskega registra

Tipke lahko tudi dodelite na tipkovnici in je lahko bolj zapletena metoda, ne da bi uporabljali pripomočke tretjih oseb, za to nastavitev in parametre sistemskega registra. čigar urejevalnik prek ukazne vrstice Run pokliče z ukazom regedit. Potrebno je tukaj v podružnici HKLM skoziImenik SOFTWARE za iskanje imenika KeyboardLayout. Tukaj boste morali ustvariti parametre vrstic s tipkami za preusmeritev od enega ključa do drugega. Postopek je precej težaven, zato za večino uporabnikov to ne bo koristno, saj brez poznavanja kod prerazporeditve, onemogočanja in naročanja znakov za izvedbo takšnih operacij, bo to zelo problematično. To je preprosto metodologija za splošno razumevanje, da lahko to stori tudi register.

Najbolj priljubljene aplikacije tretjih oseb

Ampak, recimo, da uporabnik na tipkovnici Shift ali kakšen drug ključ ne deluje. Ponovno imenovanje je veliko lažje z uporabo posebnih programov, ki so posebej zasnovani za ta namen. Med številnimi programi tega tipa so še posebej priljubljeni in odlikujejo enostavnost izvajanja potrebnih operacij, kot sledi:
 • MapKeyboard;
 • SharpKeys;
 • MKey.
 • MapKeyboard

  Ta program ponovno dodeli tipke na tipkovnici, kar vam omogoča hitro in enostavno. Ko se pripomoček zažene, se prikaže zaslonska tipkovnica.
  Recimo, da morate ponovno dodeliti gumb Caps Lock ali Shift. Na tipkovnici (virtualno) pritisnite želeno tipko, prek izbrane vrstice Remap, izberite nov znak ali delovanje drugega ključa in shranite nastavitve s pritiskom na gumb Shrani postavitev. Po zaključku vseh korakov boste morali ponovno zagnati sistem.

  SharpKeys

  Tu je še en preprost program. Postopek je skoraj enak kot v prejšnjem primeru. Najprej dodajte ključ (Dodaj),nato s seznama izberite novo črko ali dejanje (Turn-Key Off), po katerem se spremembe shranijo s pritiskom na gumb Write To Registry, nato pa se ponovno izvede popoln ponovni zagon sistema.
  Edini in glavni problem s tem pripomočkom je, da ne deluje s tipko Fn, in ponovno dodeljevanje cirilskih znakov mora biti opravljeno z uporabo njihovih analogov v angleški postavitvi.

  MKey

  Nazadnje, še ena majhna aplikacija (tokrat je to ruski jezik), ki vam omogoča, da ponovno dodelite kateri koli gumb in celo spremenite standardne povezave ali nastavite svoje kombinacije.
  Kot ponavadi se prvotni ključ prvič doda, nato se uporabi potisna emulacijska vrstica, črka ali dejanje drugega ključa se izbere s seznama, spremembe pa se shranijo s klikom na gumb s sliko diskete. Mimogrede, ta program je ugodno drugačen od prejšnjih dveh, kar vam omogoča, da izdelate ne samo prerazporeditev ključev, ampak se lahko uporablja tudi pri konfiguriranju različnih vrst manipulatorjev, igralnih plošč ali dejanj s programskimi igralci.

  Zaključek

  To je vse, kar velja za operacije prerazporeditve. Načeloma lahko, odvisno od situacije, uporabite tudi lastna sistemska orodja. V dobesednem pomenu lahko znova dodelite samo standardne kombinacije, ki so bile prvotno določene v parametrih OS. Če ne uporabljate drugih pripomočkov, boste morali ukvarjati s sistemskim registrom, vendar je to precej težko. Zato, če se vprašanje hitro pojavipri izvajanju vseh potrebnih operacij še vedno najbolje dati prednost zgoraj opisanim programom. In MKey (bližnjica iz Media Keya) v tem pogledu izgleda bolj priročno kot vsi parametri, le nenehno visi v sistemski vrstici. Toda poraba sredstev pri njej je minimalna, tako da hitrost računalnika ali prenosnika ne bo vplivala.

  Sorodne publikacije