Geo-odvisne poizvedbe: primeri za njihovo promocijo?

Iskanja - ena od pomembnih sestavin učinkovite promocije spletnih mest. Pod tem izrazom se razumejo besede in besedne zveze, ki jih uporabniki vnesejo v iskalni niz, da bi našli informacije. Temelji na teh stavkih in temelji na napredovanju večine spletnih strani. Zaradi lažje uporabe so vsa iskanja sprejeta za kategorizacijo. Geosenzorske poizvedbe so postale ena od relativno novih tipov.

Osnovni pojmi

Nedavno so iskalniki (Google, Yandex in drugi) začeli razdeljevati vse obstoječe poizvedbe v dve kategoriji:
 • geo-odvisna (regionalna);
 • geonependent (neregionalni).
 • Geo-odvisne poizvedbe so tiste iskalne besede in besedne zveze, ki se nanašajo na uporabniško regijo. Če vnesete ta stavek v iskalnik na prvi strani izdaje, so večinoma tista spletna mesta, ki se gibljejo v določenem mestu ali regiji.
  Geo-neodvisni - tiste zahteve, ki ne pripadajo določenemu mestu in celo državi. Lahko jih imenujemo splošne poizvedbe. Pogosto se takšni stavki spodbujajo prav z informacijskimi mesti.

  Primeri geo-odvisnih poizvedb

  Na prvi pogled je težko razlikovati med geo-odvisnimi in geo-odvisnimi frazami, zlasti če upoštevamo Yandexovo trditev, da je vsaka četrta iskalna poizvedba v internetu geosenzorična. Kako ugotoviti, katera kategorija je določena iskalna fraza?


  Glede na "mnenje" iskalnih robotov morajo geo-odvisne poizvedbe vključevati fraze, za katere uporabnikiščete odgovore za določeno mesto. Najbolj očitne bi morale biti tiste različice stavkov, v katerih je mesto neposredno označeno. Na primer, zahteve za "dostavo hrane v Novosibirsku" in "plastična okna v Sankt Peterburgu" so že geosenzorične, ker jasno kažejo na mesto ali regijo. Preprosto izberete takšne poizvedbe iz celotnega seznama stavkov, vendar obstaja še ena možnost. Isti kategoriji lahko pripišemo tiste besede in besedne zveze, v katerih se mesto ne imenuje, vendar je to implicitno. Tipični primeri takšnih geo-odvisnih iskanj so naslednji stavki: "cvetni red", "taksi klic", "vremenska napoved".

  Ko prosi katerega koli od teh stavkov na internetu, želi uporabnik najti rešitev problema v kraju svojega bivanja v Moskvi, Samari, Komsomolsku na Amurju. Posebnost je, da bodo ljudje iz različnih regij za isto besedo dobili različne rezultate iskanja.

  Kaj so geo-odvisni stavki?

  Geo-neodvisni lahko vključujejo fraze splošnega značaja. Kot tipičen primer lahko navedete naslednje poizvedbe: "kako očistiti preprogo", "vrste obloge sten" in še več. Pogosto se te besede uporabljajo za promocijo informacijskih spletnih mest.
  V tem primeru bodo uporabniki različnih mest pri izdajanju približno istega seznama spletnih strani prejeli.

  Kako se oblikuje izdaja iskanja?

  Naloga vsakega iskalnika je čim hitreje in učinkoviteje rešiti problem uporabniškega omrežja. V ta namen iskalniki uporabljajo določen algoritemdelo Takoj, ko uporabnik vnese poizvedbo v iskalno polje, robot definira uporabnikov IP in najde regijo svoje lokacije.
  Če Yandex (ali Google) razume, da je poizvedba geospatible, začne "stiskati" pri izdaji lokacij v določeni regiji. Najpogosteje takšna spletna mesta spodbujajo off-line trgovine, podjetja, ki ponujajo storitve prebivalstvu, in vsa druga komercialna podjetja.

  Preverjanje besedne zveze z iskalnikom Yandex

  Eden najlažjih načinov, da ugotovite, katera kategorija je ena ali druga iskalna fraza - "vprašajte" na samem Yandexu. V tem primeru niso potrebni programi tretjih oseb in internetni viri. Če želite v iskalni vrstici preveriti iskalno poizvedbo, pojdite na dno strani. Zahtevane informacije so nižje od same navigacije strani. Med drugimi podatki za geo-odvisne poizvedbe so podane informacije, da je pri iskanju prednost dana mestom (ime regije). "

  Prednosti napredka regionalnih preiskav

  Mnogi lastniki mest se verjetno sprašujejo, kako bi lahko spodbujali geo-odvisne poizvedbe in uporabili ta način za optimizacijo mesta. Treba je opozoriti, da so prednosti te optimizacije in zelo pomembne:
 • Hitrost napredka. Če želite priti v top 50 ali celo top 10 iskalnih gostov za določena poizvedovanja, potrebujete veliko manj časa. To je posledica dejstva, da je konkurenca na ravni posamezne regije precej nižja kot v državi kot celoti.
 • Stroški promocije. To je tooptimizacijo lahko imenujemo proračun. Razlog je v že omenjeni nizki konkurenci. Pravilna strategija vam omogoča bistveno varčevanje s seo-optimizacijo, še posebej, če se izvaja kompleksno delo z lokacijo (notranja in zunanja optimizacija).
 • Visok odstotek ciljnih obiskovalcev. V primeru regionalne promocije je mogoče doseči pritok ciljnega prometa in s tem visoko pretvorbo.
 • Kdo naj spodbuja spletna mesta z geo-odvisnimi stavki?

  Kljub pomembnim prednostim regionalne promocije spletnih strani, ta strategija ni primerna za vse. Pozornost na ta način optimizacije je predvsem komercialna spletna stran. Ta seznam lahko vključuje spletne predstavitve:
 • zasebne diagnostične klinike in zdravstvene pisarne;
 • off-line trgovine in nakupovalna središča;
 • zabavni centri;
 • gostinstvo (restavracije, kavarne, pizzerije);
 • podjetja, ki ponujajo različne storitve prebivalstvu (taksi, dostava hrane, namestitev oken, popravilo stanovanj, čiščenje in še veliko več).
 • Informacijska spletna mesta in spletne trgovine za spodbujanje regionalnih poizvedb so neprimerni. V tem primeru je poudarek le na določeni regiji, ki bistveno zmanjšuje promet in s tem zaslužek s spletnega mesta.

  Načini promocije

  Na splošno je promocija geosenzoričnih in geo-neodvisnih poizvedb enaka in ne zahteva posebnega znanja. Obenem pa strokovnjaki za seo-svetovanje priporočajo, da ste pozorni na nekaj podrobnosti.

 • Pogosto se pri iskanju dela, da se ugotovi članstvo v določeni regiji, upoštevajo kontakti podjetja, ki so bili navedeni za povratne informacije. Tisti, ki so se odločili za promocijo internetnega projekta, ki temelji na regiji, je treba to možnost predvideti. Kontaktni podatki morajo biti jasno navedeni.
 • Nakup povezave. Nakup povezave na drugih lokacijah je eden od glavnih načinov za povečanje napotitvene mase in povečanje TIC. Pred izbiro mest donorjev je treba jemati resno. Poleg števila strani, TIC, lokacije v imenikih, starosti spletnega mesta in drugih parametrov je treba pozornost nameniti pripadnosti regiji. Domneva se, da nakupovanje povezav z lokacij v isti regiji pozitivno vpliva na uvrstitev.
 • Številni optimizatorji SEO in lastniki spletnih mest so že omogočili, da je mogoče videti promocijo spletnih mest z geoprostorskimi poizvedbami. V praksi lahko poskrbite, da iskalniki takšne strani "ljubezen" več, kot pri izdaji jim jasno prednost. Vendar je veliko pomembnejše dejstvo, da strategija spodbujanja geoprostorskih poizvedb pomaga pri reševanju problemov za žive obiskovalce (to so resnične stranke). Ta dejavnik je veliko pomembnejši, saj ima vsaka visokokakovostna spletna stran končni cilj - biti uporabniku koristen.

  Sorodne publikacije