Kako odstraniti hišnika iz avtomobila?

Brisalci avtomobilov so nepogrešljiv pripomoček avtomobila, še posebej pomemben v slabem vremenu. Ščetke brisalcev so zelo hitro oblečene v material, zato mora vsak samoumevni voznik imeti možnost, da jih sam zamenja (kako odstraniti brisače, podrobneje opisane v tem članku). Za največjo možno varnost je treba zamenjati te pomembne dele večkrat na leto. V resnici pa lastniki avtomobilov opravljajo ta postopek veliko manj pogosto. Običajno se brisalci zamenjajo, ko so popolnoma obrabljeni in ne opravljajo vestno svojih funkcij.

Glavni razlogi za zamenjavo

Kako odstraniti hišnika je opisano v tem članku. Bodite pozorni na več razlogov, zakaj je nujno potrebno:
 • na steklu so velike nečiste madeže;
 • vidne vodoravne ali navpične ločitve;
 • Med dežjem se naprava ne more spopadati z vodnimi tokovi.
 • Če opazite vsaj en simptom, hitro zamenjajte brisalec.

  Vzroki za neuspeh

  Mnogi začetniki so zainteresirani, kako sami odstraniti hišnika. Naj bo zelo enostavno. Toda pred tem se priporoča, da se seznanite z razlogi, ki jih hitro odstranite iz delovnega stanja. Prosimo, upoštevajte: boljši material je dlje.

  Glavni razlogi za zapustitev delovnega stanja:
 • delovanje v zelo mokrih ali sončnih pogojih;
 • uporaba tekočine za čiščenje stekla, ki vsebuje raztopljene sestavine;
 • pridobivanje kemikalijreagenti, ki običajno uporabljajo komunalne storitve za čiščenje cest v zimskem letu;
 • uporaba aktivnih in agresivnih kemikalij med profesionalnim pranjem avtomobila;
 • učinek zelo nizkih ali, nasprotno, previsokih temperatur;
 • Dolgotrajen neposredni vpliv sončnih žarkov na njih.
 • Pod vplivom vseh zgoraj navedenih dejavnikov je material, iz katerega so izdelani brisalci, izrabljen in pokrit z razpokami, kar povzroči izgubo zmogljivosti.

  Kako odstraniti brisalec: navodilo

  Za odstranitev metlic brisalcev je potrebnih več preprostih korakov. Vsak avtomobilist bo lahko to storil sam. Za začetek, povlecite kovinski povodec čez malo in ga zaklenite v tem položaju. Upoštevajte, da je vzvod zelo dober vzmet, zato ga naredite zelo lepo. Obstaja nevarnost poškodbe sprednjega stekla.

  Zdaj pa poglejte kraj, kjer je ta povodec povezan s samimi brisalci. Običajno je na tem mestu majhna plastična zaponka, s katero je hišnik pritrjen. Upoštevajte, da lahko pri novih modelih brisalcev obstajajo značilnosti nadomestnega. Zato je v tem primeru bolje, da ne tvegate, ampak skrbno preberite navodila, ki jim bodo v kompletu. Zelo veliko voznikov se sprašuje, kako odstraniti hišnikovo vrvico. Pravzaprav je to zelo težka naloga in lahko vzame veliko časa. Priporočamo, da to vprašanje obravnavate na avtomobilski razstavi. Ampak še vedno, če se odločite, da to storite sami, potem se založitepotrpežljivost in ključ, s katerim boste morali odviti vse matice. V nekaterih primerih bo potrebno uporabiti posebno tekočino.

  Kako odstraniti hišniški motor

  Zelo pogosto se pojavijo težave z brisalci zaradi nepravilnega delovanja motorja. Zato obstajajo primeri, ko jih je treba popraviti ali odstraniti.
  Najprej odvijte vse priključke in pritrdite vzvod z ustreznimi priključki za ta ključ. Sedaj odstranite kabelski snop. Med tem postopkom boste morali odstraniti vse dele brisalcev. In že po odstranitvi naprave boste lahko ocenili njeno stanje in se odločili, ali potrebuje popolno zamenjavo ali popravilo posameznih delov.

  Odstranjevanje trapeza brisalcev

  Veliko ljudi se zanima, kako odstraniti trapez brisalcev. O tem si lahko preberete v tem članku. Za razstavitev sledite naslednjim korakom:
 • odprite pokrov motorja in odklopite žice brisalcev iz predblokčka;
 • Zdaj odstranite filter za pečico in potisnite motor pod pravim kotom;
 • nato popolnoma odstranite brisalce, če tega še niste storili;
 • odstranite vse elemente iz gredi brisalcev, izvedite to zaporedje z vsemi brisalci;
 • Zdaj, pod pokrovom avtomobila, odvijte trapez iz telesa avtomobila.
 • Navodila za odstranjevanje zadnjega brisalca

  Če vas zanima, kako odstraniti zadnji brisalec, preberite ta izdelek. Pripravite orodja, kot so ploščati izvijač, in ključe za 24 in 10. Prva stvar, ki jo potrebujeteNaredite - ploščat izvijač, da dvignete rob pokrova in pritrdite brisalec. S tipko "deset" odvijte ročico in jo odstranite.


  Z istim izvijačem odstranite tesnilni obroč. Ne pozabite paziti na njegovo stanje. Če kaže razpoke in žetone, ga je najbolje zamenjati. Z drugim ključem odvijte matico nosilca motorja s pokrova prtljažnika avtomobila. Prepričajte se, da zamenjate vse poškodovane in obrabljene dele. Navsezadnje lahko to povzroči nadaljnje puščanje in okvare motorja. Kot lahko vidite, je enostavno izvesti postopek razstavljanja brisalcev. Vse, kar se od vas zahteva, je malo prostega časa, želja, da naredite vse sami in več ustreznih orodij. In ne skrbite, vsi boste ven. Prvič je vedno zapleten, potem pa vse gre kot unčo.

  Sorodne publikacije