Kako odkleniti modem pod SIM kartico vseh operaterjev: navodila

Razdružite modem s tistimi, ki želijo prekiniti povezavo med usmerjevalnikom in kartico določenega operaterja. Ko gre za 3G ali 4G naprave, bo vsak drugi lastnik naletel na ta problem. Dejstvo je, da praviloma ljudje, ki imajo takšno tehniko, spreminjajo stopnje vsakih nekaj let. Pogosto je odklepanje modema nujno za tiste stranke, ki živijo izven mesta in se občasno preselijo v mesto.

Operaterji, ki se uporabljajo na različnih lokacijah, so pogosto različni. Zato, da ne bi kupili več usmerjevalnikov, se morate ukvarjati z "kako odkleniti modem." Ko govorimo o blokiranju vprašanj v podrobnosti, je treba opozoriti, da skoraj vse naprave, ki se prodajajo iz roke ponudnika, ne sprejemajo kartic drugega operaterja. To je, če modem, ki je bil kupljen od MegaFon, vstavite sim kartico iz "Beeline", potem ne bo delovalo. Modem lahko odklenete na dva načina: brezplačno ali plačano. Članek bo obravnaval obe metodi. Mimogrede, vprašanje, kako odkleniti modem "Beeline", potrošniki so zelo pomembni.


Odklepanje starega modela

Če je model usmerjevalnika star in je bila naprava kupljena pred nekaj leti, potem lahko odklepanje izvede IMEI. To je individualna številka naprave, ki je dodeljena napravi. Praviloma se nahaja pod pokrovom naprave. Poleg tega je isto številko mogoče videti na ikoni ali nalepki, ki je priložena škatli naprave. Zahvaljujoč tej številkilahko preprosto dobite kodo za odklepanje modema, kar morate storiti s programi drugih proizvajalcev. Pogosto vsi ponudniki uporabljajo modeme iz ene kitajske družbe, govorimo o Huawei. Zato bodo v nadaljevanju opisani tisti pripomočki, ki so primerni za take naprave. Kako odkleniti 3G modem? Naslednje metode so primerne tudi za naprave tega tipa.


Prvi korak

Za začetek morate na internetu najti aplikacijo, ki podpira odklepanje Huawei modemov. Primer take podpore je lahko Huawei Modem. V zbirki lahko izberete katero koli, novo in staro. Razlika med njimi je le v dodatni funkcionalnosti. Glavna naloga programa ostaja nespremenjena. Po namestitvi programa bo samodejno zamenjal prejšnji upravljalnik povezav, ki je bil nameščen z modemom. Ne skrbite za namestitev gonilnikov, saj bodo ostali v normalnih razmerah, torej bo dostop do usmerjevalnika ostal. Pred namestitvijo te naprave jih ni treba izbrisati, ker brez njih ne bo mogoče odkleniti naprave. Če so bili vsi isti izbrisani, jih morate ponovno namestiti. To storite tako, da znova namestite usmerjevalnik v računalnik, nastavitve ali namestite datoteko iz notranjega pomnilnika modema.

Dodatne informacije

Pred prenosom programa se morate prepričati, da lahko odklenete modem, ki ga uporabljate. Običajno je seznam naprav na voljo v funkcijah programske opreme na spletnem mestu alimed namestitvijo. Številka modela je na voljo v priročniku ali na škatli naprave. Če je vse v redu, program pa je zasnovan tako, da odklopi določen model, ga je treba namestiti. Po tem morate modem ponovno vstaviti v računalnik, vendar z novimi sedem, nato pa ga zaženite v samodejnem načinu. Po tem se prikaže nenavadno pogovorno okno in vnesite kodo za odklepanje naprave.
Opozoriti je treba, da modem (usmerjevalnik) v nekaterih primerih, ko uporablja novo kartico SIM, izbriše podobno zahtevo. Če ta nastavitev že obstaja, si ne morete prizadevati za prenos dodatnega programa.

Drugi korak

Uspešno dokončanje prvega koraka se mora premakniti na drugo. To storite tako, da prenesete aplikacijo, imenovano Huawei Calc. Nato ga morate po prenosu razpakirati in zagnati. Videli bomo pogovorno okno, v katerem bo potrebno vnesti napravo IMEI v prvem koraku. Nato vam ni treba vnašati ničesar, samo kliknite gumb Calc. Potem bo oseba z ustvarjeno kodo videla več vrstic, uporabnik pa mora izpolniti le eno, ki se imenuje NCK. Ta vrednost je koda za odklepanje naprave.

Korak tretji

Ta korak je potreben za tiste ljudi, ki so naleteli na določene težave s programsko opremo, opisano v 1. koraku. Ta težava je prav tako pomembna kot vprašanje, kako odkleniti modem Beeline. Včasih se zgodi, da modemi ne prepoznajo tega programa, s tem pa pogovorno okno zkodo za odklepanje. Če želite odpraviti to težavo, morate odpreti aplikacijo Huawei Modem Telminal. Ta podpora vam omogoča delo z modemom prek ukazov za storitve. Odprite ga, izberite element z "Vmesnikom" in kliknite gumb "Pridruži se". Po tem morate v spodnjem polju imeti ukaz AT. To bo omogočilo razumevanje, ali modem deluje in vidi svoj računalnik. Če je rezultat uspešen, se bo prikazalo "OK". To pomeni, da lahko upravljate modem s tega terminala. V programski pomoči morate videti, kateri ukazi so potrebni za odklepanje modema.
Program Calc ne boste mogli uporabljati, saj bo še vedno potrebovala kodo NCK. Odklepanje bo v tem primeru potekalo preko terminala, 10 poskusov. Če bodo vsi izčrpani, bo zelo težko odkleniti modem.

Metode za stare /nove naprave

Če je modemski usmerjevalnik ali star nov, da bi našli varnost, ki naj bi odklenila napravo, je treba uporabiti to metodo. Pred kratkim se je pojavil nov program, ki se imenuje Huawei kalkulator za odklepanje kode. Ne samo, da lahko generira kodo za vdelano programsko opremo, ampak lahko odklopi skoraj vsako napravo. Pri delu s programom morate izbrati potrebno kodo za odklepanje: V1, če je program s staro strojno programsko opremo, in V2, če je nov. Samo vnesite v pogovorno okno IMEI, obe kodi bosta prikazani. Če želite razumeti, kako stara je firmware, lahko vidite informacije na uradni strani, vendar na splošno lahko preveriteučinkovitosti prve in druge kode. V obeh primerih bo ena od njih ustrezala. Kako povezati zlomljen modem? Preprosto zamenjajte kartico SIM in jo prilepite v računalnik.

Univerzalna metoda

Druga metoda, ki bo v vsakem primeru pomagala prepisati usmerjevalnik pod katerim koli operaterjem, vendar ga je treba plačati. Morate prenesti DC-Unlocker. Po tem je potrebno preveriti, ali je ta program za zaklepanje ustreznega modema primeren. To naredite tako, da preverite ime naprave z različicami, predlaganimi na spletnem mestu. Treba je omeniti, da ta program sodeluje s skoraj vsemi znanimi modemi. Preden začnete s tem programom, morate nastaviti ruski jezik. Nato v pogovornem oknu izberete Huawei kot proizvajalca podjetja, številko modela lahko določite v samodejnem načinu, po želji pa lahko v spustnem seznamu izberete ime naprave. Nato morate klikniti na gumb, ki prikazuje povečevalno steklo. Po tem program generira vse potrebne podatke o tem modem-usmerjevalniku. Kaj lahko vidite tam? Najpomembnejše točke med vsemi informacijami bodo stanje blokiranja in število poskusov.

Odklepanje po plačani metodi

Če je vaša naprava zaklenjena in še vedno obstajajo poskusi odklepanja, se morate vrniti na spletno mesto in se tam registrirati. Treba je opozoriti, da boste morali plačati za napravo. Če je modem star, je v programu potrebno izbrati odklep modema s kodo IMEI. Za to morate plačati 4 evre. Nakup je vreden, navsezadnjevprašanje bo rešeno, kako sprostiti modem za vseh sedem.
Če je model nov, potem je cena nekoliko višja, izdajo pa opravi tudi IMEI. Vendar pa sta metoda in tehnologija preloma nekoliko drugačni. Izbrati morate element in se vrniti na plačilno stran. Ko to storite, bo uporabnik videl uporabniško ime in geslo za delo s programom. Ko se uporabnik vrne v program, mora vnesti podatke v poseben razdelek, imenovan "Server". Po tem morate samo pritisniti tipko za odklepanje po "Run" in počakati nekaj časa. Pojavi se sporočilo "Uspešen zaključek osveževanja". Tukaj je vprašanje, kako odkleniti modem pri vseh operaterjih.

Sorodne publikacije