Daemon Tools Lite - Kaj je in katere funkcije ima

Ko gre za slike na splošno in zlasti za razširitev ISO, uporabnik najprej vstopi v program Daemon Tools Lite. V tem članku bomo razložili, kaj je to in kaj sploh lahko storimo.

Ustvarjanje slik

Najprej je vredno reči, da bomo govorili o Daemon Tools Lite 4402 RUS. Toda to ne prevlada nad dejstvom, da je celotna funkcionalnost v vseh različicah podobna, saj se od časa do časa preprosto izboljšuje.
Torej, premaknimo se neposredno na prvo funkcijo, ker morate ugotoviti, da razumete, da je to Daemon Tools Lite. Ta program omogoča ustvarjanje slik z branjem informacij z optičnega diska in kopiranjem v računalnik. Prihodnje ustvarjene datoteke lahko na primer uporabljate za namestitev iger brez uporabe CD-jev ali DVD-jev.


Pretvarjanje

Na začetku je bilo nedvoumno omenjeno dovoljenje ISO, ker je to najpogosteje uporabljena oblika zapisa datoteke tega formata. Daemon Tools Lite za Windows je dobro, ker je sposoben pretvoriti slikovne datoteke neposredno v to. Vendar to ne pomeni, da je mogoče pretvorbe narediti ravno nasprotno - z ISO, na primer MDX ali MDS.

Snemanje

Že prej je bilo rečeno, da lahko s pomočjo predstavljenega programa preprosto ustvarite sliko diska tako, da vse datoteke iz njega postavite v eno datoteko na računalniku. Deluje v nasprotni smeri. Z lahkoto lahko vstavite čist ali prepisljiv disk v pogon vašega računalnika in brez težav kopirate vse datoteke s slike. Tako lahko ustvarite kopije enega inna isti disk, na primer, če želite deliti igro z eno. Čeprav je možnost kopiranja tudi v programu, o njej pa bo povedal malo kasneje.


Snemanje diskov s podatki

Pisanje slik na disk je dobro, če pa morate zapisati vse datoteke iz računalnika na disk? V tem primeru lahko uporabite tudi katerokoli različico Daemon Tools Lite. Mimogrede, ta proces se praktično ne razlikuje od prejšnje funkcije. Vse kar potrebujete je vstaviti prazen disk v pogon računalnika, povlecite in spustite vse programske datoteke v program in kliknite gumb, da začnete postopek. Posledično boste dobili disk z datotekami, ki jih želite shraniti na zunanji enoti ali pa jih prenesti v eno, ker bliskovni pogon morda ni vedno pri roki.

Snemanje avdio CD-ja

Kot lahko razumemo iz naslova podnaslova, je program "Daimon Tulsa Light" sposoben gorenja do diskovnega formata avdio CD-ja. Seveda, to ni najbolj napredna oblika zvočnih datotek in kaj je tam skrito, je že skoraj izginila, če pa imate še vedno stari avdio predvajalnik, bo ta program za vas nepogrešljiv. Dejstvo je, da starejši CD predvajalniki ne morejo predvajati istega MP3-ja, zato mora uporabnik napisati posebno obliko, to je Audio CD. Na splošno, če imate to strojno opremo, potem ste zagotovo morali namestiti Daemon Tools Lite na vašem računalniku.

Popolna odstranitev informacij

Prej je bilo rečeno o diskih, ki jih je mogoče večkrat zapisovati, in če govorimo bolj profesionalno, potem o diskih CD-RW ali DVD-RW. Kako težko je uganiti, je njihov glavni čipMožnost brisanja datotek in pisanja novih. Predstavljeni program, kot praktično vsako drugo, ponuja to priložnost. Ta postopek se izvede v samo nekaj korakih: vstavite disk v pogon, vnesite program, kliknite gumb "Erase disk".

Copy

Kot smo že obljubili, bomo zdaj govorili o funkcionalnosti kopiranja Daemon Tools Lite. Kaj je to? Pravzaprav v tem nič ni fenomenalno. Aplikacija omogoča premikanje datotek z enega diska na drugega (čisto). Vendar pa je treba razumeti, da je treba v računalniku obstajati dva pogona, v katera bodo vstavljeni isti pogoni.

Ustvarjanje virtualnega HDD-a

Ta funkcija v programu je bolj primerna za napredne uporabnike, saj stanovalci ne bodo niti razumeli, o čem se pogovarja. Dejstvo je, da lahko Daemon Tools Lite ustvari virtualne diske. To je potrebno vsaj iz dveh razlogov. Prvi je ustvariti dodaten prostor na disku, vendar je vredno razumeti, da je vzet iz RAM-a. Druga vključuje dodajanje navideznega diska za kopiranje varnostnih kopij operacijskega sistema ali za namestitev dodatnih operacijskih sistemov.

Ustvarjanje zagonskega bliskovnega pogona

Mnogi so lahko mislili, da je Daemon Tools Lite program, ki deluje samo na CD-jih ali DVD-jih, vendar ni. Če pogosto znova nameščate operacijske sisteme v računalniku, morate vedno beležiti zagonski pogon. Ta aplikacija vam bo pomagala pri tem. Mimogrede, proces njegovega ustvarjanja je veliko lažje kot v nekaterih drugih posebnih programih.

Ustvarjanje gesla za bliskovni pogon

Nadaljevali bomo s funkcijami, ki vključujejo sodelovanje z bliskovnim pogonom, zdaj pa bomo govorili o tem, kako uporabiti Daemon Tools Lite za geslo. Zakaj je to potrebno? Toda vse je preprosto. Če ne želite, da druge osebe vidijo druge datoteke v bliskovnem pogonu, ga vstavite v računalnik, se prijavite v program in uporabite funkcijo, ki vam omogoča samo geslo, ki ga poznate. V prihodnosti ga lahko po želji odstranimo.

Montaža

Nazadnje, govorimo o najbolj priljubljenih funkcijah programa, s katerim je najpogosteje nameščen na računalnikih - o vgradnji slik. Če ne veste, kaj je, potem je vse lažje, kot se sliši. Že prej je bilo rečeno, da je možno ustvariti slike, ki jih je mogoče v prihodnosti zapisati na čisti disk. Kaj pa, če nimate diska in pomembnih informacij, shranjenih na sliki, npr. Namestitelju igre? Vse je preprosto, morate ga namestiti. Po tem se na računalniku prikaže dodatni navidezni disk z vsemi datotekami na sliki. Na tem bomo končali članek. Na koncu bi rad dodal, da je orodje Daemon Tools Lite za Windows samo pozitivno na spletu. Seveda je treba plačati nekatere funkcije, najpomembnejše pa so brezplačne.

Sorodne publikacije