Programska oprema za 3D modeliranje: pregled več orodij

Članek predstavlja pregled več urednikov tridimenzionalne grafike. Takšne programe uporabljajo tako začetniki kot strokovnjaki. Brez računalniške grafike, brez sodobnih video iger, brez risank, brez filmov.

Maya

Maya - najboljši program za ustvarjanje 3D modelov. Izdelek se nenehno izboljšuje in izboljšuje. Lahko rečemo, da je ta urednik glavni konkurent 3Ds Max. Zahvaljujoč profesionalnemu pristopu k razvoju in vgrajenim orodjem, program ne popušča svojim nasprotnikom in jih na nek način presega.


Maya se uporablja za simulacijo računalniške grafike v filmih in računalniških igrah. Program je sodeloval pri ustvarjanju filmskih uspešnic, kot so "Ice Age" in "Star Wars". To je dovolj razloga, da jo opozorimo.

Značilnosti Maya

Program za 3D modeliranje je opremljen z orodji za urejanje poligonov in krivulj, kot tudi prefinjenimi teksturirnimi in teksturnimi koordinatnimi orodji. Maya vključuje sistem za risanje 3D Paint Tool. Z njim lahko ustvarite teksturo, ne da bi preklopili na druga orodja.
Program je pridobil popularnost ne samo zaradi sposobnosti ustvarjanja 3D modelov. Uporabniške storitve zagotavljajo tudi sistem animacije. Deformatorji, inverzna kinematika, spremembe v tipih mišičnih vibracij - vse so na voljo v Mayi.

Master Hash Animation

Produkt Hash Animation ne tekmuje s strokovnjakomorodja Uporabnikom, ki uporabljajo takšne programe za ustvarjanje 3D objektov, kot so 3D Max in Maya, ga ni mogoče priporočiti.


Glavna prednost programa je enostavnost in priročnost vmesnika. Razvijalci preprosto odrezajo funkcije, ki niso potrebne za začetnike. Najprej je Hash Animation primeren za trening s 3D grafiko. Vendar se lahko v tem programu razvijejo tudi resni projekti. Na primer, priljubljeni animirani film "Zgodba o igračah" je bil prvotno ustvarjen v animaciji Hash.

Značilnosti Master Hash Animation

Programski vmesnik za ustvarjanje 3D objektov je modularen. Lahko ga prilagodite vašim potrebam. Vsak modul lahko premaknete tako, da ga preprosto povlečete z miško. Glavna orodja so v glavnem oknu. Ta pristop je izločil dolgo preklapljanje z menijskimi točkami. Modeliranje v programu popolnoma izključuje primitive. Delo na izdelavi objekta je narejeno s povezavami. Če potrebujete primitive, boste morali namestiti več dodatnih vtičnikov. Aplikacija ima vgrajen nabor materialov, vendar lahko uporabnik uporablja interni urejevalnik, če želite ustvariti edinstveno površino. Program za izdelavo 3D modelov je opremljen s priročnimi orodji za teksturiranje. Teksturo lahko uporabite ročno, določite koordinate ali izvedite konstrukcijo ProjectionMap.
Animacija okostja v programu je organizirana v največji možni meri. Zahvaljujoč njej je aplikacija postala priljubljena. Lanka se lahko združi. Pri temkombinacija ni omejena na nič. Za vrednotenje animacije je dovolj, da povlečete katero koli skupino miške. Zaslon bo takoj prikazal končno premikanje.
Program za ustvarjanje 3D modelov ima tudi slabosti. Čeprav je njihovo število majhno. Glavna pomanjkljivost - kamera. To je neprijetno in se obnaša drugače kot drugi 3D-uredniki. Operacije upodabljanja v aplikaciji se izvajajo počasi, vendar to ne shrani končne slike popačenja. Tudi strošek urednika tridimenzionalne grafike ($ 300) je brez vrednosti. Seveda je Hash Animacija veliko cenejša od profesionalnih izdelkov, vendar ne bodo vsi lahko hkrati plačevali takega denarja.

SketchUp

Program za ustvarjanje 3D-predmetov SketchUp je zelo preprost. Razvijalci pravijo, da preprostost z značilnostmi programa - glavne prednosti izdelka. Glavna značilnost programa ScetchUp je sposobnost delovanja brez prednastavitve.
Geometrijski parametri primitivov se vnesejo v posebno polje. Z vgrajenim sistemom Push /Pull lahko premikate predmet tako, da se na poti gibanja njegovih robov ustvarijo nove stene. Ker je program za ustvarjanje 3D objektov namenjen neprofesionalnim uporabnikom, ni popolnoma nobenega orodja za izdelavo premikov. Rastrske slike se lahko uporabijo kot tekstura, en sam predmet ali kot osnova za obnovitev 3D modela.

Sorodne publikacije