Kaj je nevarno datum 1. januar 1970 za iPhone uporabnike?

Februar 2016 je postal čas brez primere za Appleov servisni center. Ljudje množično prenašajo svoje najljubše "Ikone Apple" strokovnjakom zaradi ene preproste napake, ki so jo našli uporabniki. Fatal datum 1. januar 1970, nameščen na iPhone, potem ko je telefon obrnil v neizkoriščen kos plastike (ali v ljudi "opeke"). Odkritje, ki ga je naredil nekdo, se je hitro razširilo po spletnih mestih kot šala. Njegovo množično objavljanje različnih skupnosti na socialnih omrežjih. In pogosto pod pretvezo, da namestitev te čarobne datume odpre skrite funkcije telefona. Posledica tega je, da je na tisoče uporabnikov z lastnimi rokami pripeljalo pripomočke v stanje neurejenosti.


Kje se je vse začelo?

Dejstvo, da po namestitvi 1. januarja 1970 iphone "nor", Reddit uporabniki začeli govoriti 11. februarja. Natančen algoritem, ki je vodil telefon v stanje brez dela, izgleda takole:
 • Morate iti v nastavitve telefona.
 • Na kartici "Osnovno" izberite možnosti datuma in časa.
 • Premaknite drsnik, da onemogočite samodejni časovni zamik.
 • Ročno nastavite "magični" datum 1. januarja 1970. Čas je treba spremeniti do 1 ure.
 • Lastnik nato znova zažene telefon in, ko je to storil, telefon preneha delovati. Na zaslonu se prikaže samo logotip Apple in nobena manipulacija ne pomaga pri reševanju težave.
 • Zakaj je ta datum in čas postal "koren zla"? Dejstvo je, da sistem iOS temelji na UNIX-u. In noterodštevanje se začne šele po določenem datumu. V zvezi s tem je bila izpeljana teorija o nastanku problema. Ko uporabnik zapusti 010170, časovna vrednost iz referenčne točke postane negativna. Zakaj je negativen in ne nič? Samo zato, ker sistem iOS samodejno prilagodi kratek časovni pas. Vrednost minus je "zmedeno" strojno polnjenje. Zaradi tega telefon ne uspe.


  Ta težava bi lahko še vedno ostala odkritje ožjega kroga ljudi, ki bi v prihodnosti "popravili" razvijalce. Če ne številne šale, ki so začeli širiti zlobne šale na internetu. Vsi so bili namenjeni zagotavljanju, da je več uporabnikov namestilo nevarno datum 1. januarja 1970. To je prav tako pripeljalo do velike panike uporabnikov iPhone.

  Kaj je "strašna moč" 1. januarja 1970?

  Potem ko so uporabniki za določenim datumom in uro sledili navodilom za namestitev, je bilo treba telefon ponovno zagnati. Po tem je na zaslonu prišlo do cenjenega jabolka in vsega. Potem telefon ni bil naložen in naredil vtis, da je popolnoma izven stvari. Treba je omeniti, da daleč od vsakogar takoj začel paniko in rushed za strokovnjake. Tisti, ki s tehniko na "vas", seveda, poskušal rešiti situacijo na svoje. Toda v takih primerih se ponovni zagon (zaradi vpetja Home in Power) ni dal nobenega rezultata. Tako kot se iTunes obnovi. Dejansko so delovne metode še vedno prisotne in o njih boste izvedeli kasneje.
  Zanimivo je, da je ta "čip" delovalsamo za nove telefone, v katerih je nameščen procesor A7 in naslednje različice. Medtem ko so 32-bitne naprave po manipulacijah ostale v svojem normalnem stanju. Poleg tega tudi nekateri uporabniki pripomočkov s sodobnimi procesorji niso trpeli zaradi te težave. Kaj je v internetnih skupnostih je bil razlog za vpliv časovnega pasu, v katerem je oseba. Toda pri preverjanju v praksi je ta različica nekoliko zavrnila teorijo situacij. Postopoma je število padlo v to tragedijo, ki se je po naključju začela spreminjati in strokovnjaki so razvili načine, ki so pomagali spremeniti vse "v svoje kroge".

  Kako popraviti težavo za iPhone?

  Uporabniki so sami iskali rešitve problema. Med rešitvami je bila predlagana ena, ki je bila na koncu edina resnična in delavska. Če odklopite baterijo ali popolnoma izpraznite iPhone, bo datum 1. januar 1970 ponastavljen. In če sploh ni rešen problem s popolno izpraznitvijo, je pomoč pri odstranitvi baterije 100%. Pomembno je opozoriti, da je izvajanje postopka na lastne načine prikrajšalo uporabnike pravice do brezplačnega garancijskega servisa. Mimogrede, Appleovo vodstvo je dolgo časa molčalo o tem problemu. In popravilo ali spremembo naprav brezplačno na servisnih centrih zavrnil.

  Kako se je Apple odzval na težavo?

  Podjetje je nekaj časa prezrlo težavo 1. januarja 1970, kljub množici uporabnikov, ki so padli v servisne centre. Toda že 15. februarja se je na uradni spletni strani pojavila pritožba, na katero so bili obveščeni ljudjenevarnost spremembe datuma. Prav tako je priročnik priporočen vsakomur, ki je uspel preveriti napako na svoji napravi, se obrnite na podporo. Kasneje je bil izdan iOS 9.3 popravljen izpuščen posnetek. Po posodobitvi so lahko uporabniki spremenili svoje datume, vključno s tistimi, ki so nesrečni, kolikor želijo. V vsakem primeru, tudi po ponovnem zagonu, naprava še naprej deluje normalno.

  Sorodne publikacije