Vmesniki RS-232: Pregled standardnih in velikostnih tipov

Na svetu obstaja veliko število priključkov, rež, vmesnikov. Prepoznavanje in poznavanje preprostega uporabnika je praktično nemogoče. Ko se novinec sam odloči, da bo zgradil osebni računalnik, obstaja veliko težav z združljivostjo. Danes smo izvedeli, kakšni so vmesniki RS-232.

Koncept

Če se soočite z dejstvom, da ne veste, kaj je priključek in zakaj je potreben, bomo pogledali še naprej. Ta standard je povezan s fizičnim slojem in je bil razvit kot "partner" asinhronega vmesnika. Najpogosteje, kar se tiče RS-232, strokovnjaki omenjajo serijska vrata računalnika.Tako se je zgodilo, da se je pogosto uporabljalo na področju telekomunikacij. Zdaj je vsem znano skozi razvoj računalnikov. V primeru nepotrebne visoke hitrosti prenosa podatkov se poveže z osebnim računalnikom in tudi, če naprava ni sinhronizirana na oddaljeni razdalji. Če imamo računalnik za pisarniško delo ali zabavo, RS-232 vmesnike zamenja USB.

Zgodovina

Sredi prejšnjega stoletja se je začel aktivni razvoj tehnologij, zlasti telekomunikacij. Vsaka družba, vključena v izdajo določene opreme, je razvila svoj standard za prenos podatkov. V skladu s tem je bila uporaba teh naprav težka, saj so obstajale težave z združljivostjo. Da bi za vedno rešili to vprašanje in standardizirali vse, kar je že izšlo, so leta 1962 organizirali posebno združenje. Podala je priporočila za proizvajalca, ki je poklical"Priporočeni standard 232". Tako je prišlo do potrebe po oblikovanju vmesnikov RS-232.


Kodiranje znakov je v mejah od 5 do 8 bitov. Napetost signala se ni dvignila nad +25 in ni padla pod -25 Art. Možno je bilo urediti servisne signale, ki jih na splošno ni bilo treba uporabljati. Prenos podatkov je potekal na dva načina: sinhrono in asinhrono. Zaradi vseh specifikacij je standard primeren za telekomunikacijsko opremo.

Razvoj

Sedem let po ustanovitvi so se začele pojavljati nove izdaje. RS-232C je preoblikovan zaradi vseh pomanjkljivosti, ki so bile odkrite v tem času. Odločeno je bilo, da se kontaktom dodeli priključek DB2525. Ta možnost je res postala "delo na napakah", zato se ni dolgo spremenilo in postalo podlaga za prihodnja leta. Že leta 1983 so postali znani osebni računalniki, ki uporabljajo ta standard. UART sprejemniki so začeli uporabljati. V enem od novih produktov je bilo kar štirje takšni oddajniki, ki so prejeli ime COM-port. Razvoj takšnih standardov je začel pridobivati ​​nov zagon. V takih okoliščinah so proizvajalci spoznali načelo delovanja, tako da je Združenje začelo izgubljati prevlado. Leta 1986 se je RS spremenila v EIA. Ko so se pravice ene družbe preselile v drugo, je bilo izdanih še več različic standarda. Na splošno vmesniki RS-232 ne uvajajo nič novega.

Delo

Ta standard je omogočil prenos podatkov ali posebnih signalov med dvema napravama, od katerih je ena terminal,in drugo - komunikacija. Prenos je do 15 metrov, največja hitrost pa lahko doseže 115200 baudov. Zanimivo je, da je vmesnik enostaven za uporabo in programiran. Pogosto se uporablja za podaljšanje razdalje. Strokovnjaki sorazmerno zmanjšajo hitrost.

Cilji

Znano je, da je bil serijski vmesnik RS-232 najprej uporabljen iz telefonskega modema v osebni računalnik. Zaradi tega je kmalu prejel začetek, med katerim je bila ločena vrstica "Pokliči". Sčasoma so internetne naprave zamenjale konektorje in se začele povezovati prek USB-ja. Sam pogled na konektor nikjer ni izginil s sprednje plošče, zato so se drugi proizvajalci odločili, da bodo na svoje naprave ustvarili združljive kable za povezavo s sistemom. Da, računalniki RS-232 so postali znani.
Zdaj je ta vmesnik pogostejši pri visoko specializiranih napravah, industrijski opremi in mikroprocesorskih sistemih. Kot rezultat, na sodobnih netbooks ali prenosni računalniki vmesnik kabel RS-232 praktično ne izpolnjuje. Toda nekatere matične plošče stacionarnih sistemov imajo še vedno ta priključek. Kot rezultat, kot posamezne reže, in čevelj pol na matični plošči. Da bi ta priključek postal neuporaben, nekateri ponujajo pretvornike.

Delovanje

Kot vemo, je naš junak duplex vmesnik. Prenaša podatke kot asinhroni serijski vmesnik. Binarni signal prehaja skozi žico, ki prejema dve ravni napetosti. Tako se prenašajo informacije. Če upoštevamo logične kazalnike, potem je "nič" povezana s pozitivno napetostjo in "enoto" -negativno. Za to strukturo, da deluje, kot bi morala, razvijalci uporabljajo veliko število čipov "drva". Vmesniki RS-232 imajo običajno ne le standardne vhodne in izhodne linije, ampak tudi posebne pomožne poti za krmiljenje pretoka strojne opreme in prilagoditev posebnih funkcij.

Vrstice

Zanimivo je, da je to pristanišče opremljeno s tipom D, s 25 stiki. Vsakdo ima svoje zmanjšanje in smer. Imajo polno ime in so odgovorni za določeno značilnost. Torej so posredovani in prejeti podatki, zahteva in ponastavitev, pozitivna in negativna napetost, izenačitev načina, sinhronizacija sprejemnika, indikator klica itd. opremljeni s kontakti, če so priključeni - potem luknje. Izgleda kot standardna pozicija, včasih pa obstajajo izjeme. Signali Vmesnik RS-232 je razdeljen na razrede. Zaporedni TXD materiali delujejo z neodvisnim serijskim kanalom, ki je razdeljen na primarni in sekundarni. Vrstice delujejo tako, da posredujejo informacije in jih dobijo.
Upravitelj tipa RTS ima v naslovu besedo kotacijo. Pomeni način, na katerega serijski komunikacijski signali začnejo komunicirati od enega prenosa do dejanskega. Obstaja razred sinhronizacije. V tem načinu oprema prenaša signale drug drugemu, kar olajša prenos med dekodiranjem.

Pretvorniki

Preden se lotite pretvornika vmesnikov RS-232, je vredno vedeti, da je to tisto, kar potrebujete. Če želite biti jasnejši, je pretvornik- to je adapter. V tem primeru, če ima naprava en konektor, vendar potrebujete drugega, lahko preprosto kupite adapter. Tako so vsi potrebni reži nujni ali pa preprosto ne potrebujejo nepotrebnega mesta. V našem primeru je možno uporabljati vmesnike RS-232/422/485 za COM vrata. Posledično obstaja galvanska povezanost standardov, prenos informacij poteka v težkih pogojih z elektromagnetnimi motnjami. Problem v tem primeru je povezan le z dejstvom, da preprosta povezava ni dovolj, bo treba prilagoditi raven programske opreme.
Na splošno različna oprema zahteva prenos lastne posebne tehnologije. Zato je treba delati s poenotenjem protokolov, da bi podatke prevedli v eno samo obliko le v prisotnosti pretvornika - to je nemogoče. Naloga takega adapterja je prilagoditev vrste informacij, ki se prenašajo med določenimi deli sistema s posebnimi tehnologijami. Da, obdelava paketov poteka v fazi programske opreme. Program spreminja strukturo poslanih materialov z drugim protokolom.

Razvrstitev

Zanimivo je, da je vsak pretvornik vmesnika RS-232 (etherne in drugi) lahko označen z več parametri. Da, določite standard, vrsto opreme in protokole. Upoštevajte tudi hitrost prenosa podatkov, ki je določena z največjim številom materialov ob določenem času. Naslednji parameter je možna razdalja prenosa podatkov, ki temelji na največji razdalji med vozliščitistega, ki lahko prenaša informacije med seboj, pri tem pa ohranja svojo celovitost. Prenosni vod predstavlja okolje, v katerem poteka prenos podatkov. Med parametri je število "drv" in sprejemnikov, kot tudi možna analiza "zanke" sheme glavnih komponent.

Primeri

Za pravilno delovanje vmesnikov RS-232 z RS-485/422 je potrebno imeti ne samo pretvornik, temveč tudi programsko opremo. Spomnimo se, da vsi terminali niso vključeni, zato je le 10 prenosnih /sprejemnih podatkov in signalnih tal izpuščenih od 10. Posledično je sam proces pretvorbe predstavljen z bitno obdelavo podatkov iz ene oblike v drugo. V tem trenutku ne pride do pretvorbe protokolov, prav tako se ne zgodi preoblikovanje "drva" v V /I vratih.

Sorodne publikacije