Funkcija PHP array_keys: preprosti relacijski odnosi

Linije in nizi so postali praktično orodje za obdelavo podatkov, sestavljeno v brezpogojnih razmerjih. Ustvarite matriko na liniji, izvedite obdelavo in napišite nazaj v niz - praktično, hitro in razumljivo. Brez ciklov, pogojev in kompleksnih algoritmov.

Dinamična uporaba polja

Odnos do matrike kot niza podatkov, povezanih z urejenim zaporedjem številk - ključi so zastareli. Ta možnost je povsod uporabljena za preproste nabore podatkov.
Pridružitveni niz: namesto zaporedja digitalnih ključev se uporablja niz znakov - standard brezpogojnih odnosov zunaj relacijske baze podatkov. Funkcije PHP vam omogočajo, da spremenite ključe in vrednosti na mestih, pretvorite polja v vrstice in nazaj. To ustvarja temelje za dinamične matrike. Funkcija PHP array_keys () vam omogoča, da izberete samo ključne informacije. Uporaba funkcije je aktualna na nizu asociativnih in konvencionalnih nizov. Logiko aplikacije določi programer.
Relacijski odnosi - odnos enakosti med podatki. V bistvu, kaj je ključ, kakšna je vrednost ene in iste stvari. "Key" = "Vrednost" - element asociativnega polja. Če je ključ urejeno zaporedje števil, v nekaterih primerih ni nič slabše od urejenega zaporedja vrstic, ki je smiselno.


Preprost primer. Niz znakov (v tem primeru številke in šest črk):
 • '0' '9', 'a', 'b', 'c', 'd', 'e', ​​'f' - vrednost;
 • 015 - Tipke.
 • Ta matrika vam bo omogočila, da napišete preprosto kodo zapretvorbo številk iz decimalnega sistema v šestnajstiško.

  Primeri uporabe ključev

  Programiranje je polno semantike. Včeraj je bilo veliko podatkov. Danes je sprejeto, da govorimo o nizu vrednot. Dva enakovredna niza sta dva niza vrednosti. Zaporedje takšnih nizov je dinamika časovnih razmerij. Zahvaljujoč funkciji array_keys () lahko veste, kateri podatki (in kako so poimenovani) se sčasoma spreminjajo. S spremembo funkcije array_flip () para ključev = "vrednost" na mestih lahko na primer razvrstite ključe.
  Odnosi na področju enakosti so osnova relacijskih odnosov, ki se uporabljajo pri programiranju povsod. Dodatna funkcija PHP: array_keys () je drugi argument, ki vam omogoča, da izberete ključe v skladu s trdimi kriteriji. Z manipuliranjem ključev in vrednosti kot parov brezpogojne korespondence je mogoče izdelati učinkovite algoritme za obdelavo informacij.

  Sorodne publikacije