Pregled motornega kolesa Kawasaki KLX 250 - specifikacije in povratne informacije lastnika

Leta 2006 je zamenjava priljubljenega modela Kawasaki KLR250 prišla z novim modelom lahkega enduro - Kawasaki KLX 250. Proizvajalec je izdelal več različic motornega kolesa - zgodaj, proizveden pred letom 2006, in moderno, od leta 2006 do danes. Z izjemo glavne različice, KLX 250R, sta bila izdelana še dva modela, ki sta med seboj identična - KLX 250ES in KLX 250SR. Sodobni model KLX 250 je bil lansiran od leta 2006 in je razdeljen na dve spremembi:

 • Klasična različica KLX 250S enduro.
 • Verzija supermoto KLM 250SF je opremljena z zmogljivo sprednjo zavoro, odlično gumo za terensko vožnjo in spuščenim vzmetenjem. Sprememba je znana tudi kot Kawasaki D-tracker 250.
 • Po Kawasaki KLX 250 je zelo podoben Honda CRF 250L, ki ima enako tehnično komponento.
  Značilnosti motornega kolesa
  Glavna značilnost modela KLX 250 je enocilindrični štiritaktni motor z 22 konjskimi močmi in največji navor 205 Nm. Specifikacije Kawasaki KLX 250 ne dovoljujejo, da bi se uporabljal kot polnopravni športni motor, toda motor in glavni sestavni deli ter enote omogočajo, da se uporablja kot cestna basna in v primerjavi z zelo naprednimi modeli istega razreda. Kawasaki lahko potuje tako po cesti kot po cesti. Pregledi Kawasaki KLX 250 upoštevajo naslednje značilnosti:
 • Zasnova motorja sodobnega modela je bila spremenjena, kar je omogočilo vzdrževanje visokega navora v celotnem razponu vrtljajev.
 • NajvečMoč motorja se doseže pri višjih hitrostih zaradi nove ročice in batnice.
 • Tesnejši priključek bata z valjem je možen zaradi aluminijastega cilindra s posebno prevleko. Takšna sprememba je omogočila povečanje življenjske dobe motorja zaradi boljšega prenosa toplote.
 • Mehanizem za izravnavo poganja zobnik in zagotavlja nemoteno nastavitev moči in števila vrtljajev motorja.
 • Karburator ustvarja optimalno mešanico goriva, ki izboljša upravljanje motorja in vam omogoča varčevanje z gorivom.
 • Jeklena šasija visoke trdnosti zagotavlja zahtevano togost vzmetenja.
 • Odlično vodenje in stabilnost motornega kolesa na kateri koli cestni površini je dosežena zaradi zadnjega vzmetenja z 91-palčnim hodom.
 • Sodobna zasnova vzmetenja zagotavlja nemoten potek kolesa in odličen informativni nadzor.
 • Nihalo in okvir

  Jekleni okvir obodne konstrukcije s cevastim in škatlastim profilom ima visoko trdnost in naredi Kawasaki KLX 250 vžigalnik. Kratko medosno razdaljo in 265-stopinjski vzdolžni kot zagotavljajo odlično krmiljenje, medtem ko togi okvir zagotavlja stabilnost motornega kolesa v ravni liniji. Aluminijasto nihalo s prečnim prerezom v obliki črke D zaradi majhne teže in togosti zmanjša nepoškodovano maso kolesa. Športni napenjalci verige omogočajo natančno regulacijo njegove konfiguracije, s čimer se zmanjša izguba moči pri preklopu zobnikov.

  Vzmetenje

  V paru obrnjenega 43-milimetrskegaViličar Kawasaki KLX 250 je opremljen s 16-stopenjskim kompresijskim amortizerjem. Stalno amortizacijsko stopnjo zagotavlja kartuša, ki zmanjšuje nasičenost olja z zrakom. Vtiči serije KX so opremljeni s posebnimi zaščitnimi pokrovi, ki preprečujejo notranje kamne in prah.


  Vzmetenje Uni-Trak je nameščeno za spolzkim križiščem ceste in zagotavlja odlično stabilnost motornega kolesa. Dizajn je dopolnjen z blažilnikom plina s ekspanzijsko posodo s široko paleto prednapetostnih nastavitev in 16-stopenjsko kompresijsko kontrolo. Vzdolžna amplituda nihanja nagiba je zmanjšana na skoraj nič zaradi posodobljenega sistema vzvoda in spremenjenih nastavitev amortizerja, kar Kawasaki KLX 250 zagotavlja zanesljivost v ovinkih in stabilnost na ravni črti.

  Sistem za vbrizgavanje goriva

  Za povečanje moči motorja je KLX 250 prejel sistem za vbrizgavanje goriva z 10-kanalnimi šobami in ultra tankim pršilom. Takšne spremembe so omogočile doseganje enakomernega in gladkega niza vrtljajev in navora, kar je še posebej pomembno za vsakodnevno vožnjo. Motor se začne pri srednji hitrosti in hitro in enostavno doseže moč. Tak sistem za vbrizgavanje goriva močno olajša zagon motorja, poveča čistost izpušnih plinov in zmanjša porabo goriva.

  Ergonomija

  Zmanjšan hod vzmetenja je vplival na višino sedeža, kar pilotu omogoča, da udobno sedi za volanom motornega kolesa in zlahkamed postankom stopite na tla. Položaj rok je postal bolj udoben, obremenitev zapestja se je zmanjšala zaradi nove oblike volana. Upravljanje motornih koles je poenostavljeno z sproščeno držo voznika. V neposredni bližini geometrijske osi motornega kolesa so podstavki, zaradi česar je pristanek motorista bolj udoben in olajša potovanje. Sprememba drže med vožnjo se zaradi mehkega in elastičnega sedeža zlahka spremeni.

  Kawasaki KLX 250 armaturna plošča
  ima posodobljeno ploščo digitalnih prikazovalnih naprav, ki prikazuje vse informacije, potrebne za vožnjo motornega kolesa in sledenje njenemu stanju. Zaslon prikazuje podatke iz naprav, kot so merilnik hitrosti, tahometer, ura in dva metra prevoženih kilometrov. Kazalniki nivoja goriva in vbrizg goriva sta blizu in se podvajata.

  Izpušni sistem

  Sistem Kawasaki KLX 250 je izdelan iz nerjavečega jekla. V dušilcu je dušikov katalizator, ki skupaj z zračnim sistemom zagotavlja, da značilnosti motornega kolesa izpolnjujejo zahteve standarda Euro-III.

  Cene

  V ocenah lastnikov Kawasaki KLX 250 so ocenjeni približni stroški motornega kolesa - približno 250-300 tisoč rubljev. Cena je nekoliko višja kot pri modifikaciji 250S, vendar je razlika več deset tisoč povsem upravičena, saj je druga različica bolj usklajena s super moto standardi, zahvaljujoč dodatnim možnostim - zrcala z edinstveno zasnovo, gumijastimi ploščami, informativno digitalno armaturno ploščo.tahometer in merilnik hitrosti, fiksator čelade in integriran komplet orodij. Znižano težišče in nizko sedlo izboljšujeta dinamično delovanje motornega kolesa in njegovo upravljanje na progi.

  Sorodne publikacije