Penumbra: Osmrtnica. Pregled igre

Neuradno nadaljevanje priljubljenih igralnih franšiz se pogosto zdi vredno stati na isti liniji z njihovimi inspirativnimi. Eden od takih primerov dobrih modnih sprememb je Penumbra: The Obituary. Igra vrne vse ljubitelje serije v že poznan svet, prežeta z vzdušjem pravega strahu in groze. Razvijalci iz CounterCurrent Games so resnično poskušali slavo - nadaljevanje nikakor ni podrejeno prvotnim delom Penumbre. Igralci se bodo soočili z novimi pošasti, spoznali že znane znake in končno izvedeli, kaj se je zgodilo s Philipom.

Plot

Dogodki "Penumbra: Obituary" se začnejo na koncu Requiema, kjer je potekal Philipov zadnji spopad z neznanim bitjem. Junak pride do čutov in se zaveda, da ni mogel ozdraviti okužbe, ker sprejeto cepivo ni dalo želenega učinka. Virus začne napredovati, vendar Philip ne izgubi upanja za preživetje.


Malo pozneje, zdravnik zapusti Anabell Swanson, iz katerega junak izve, da v resnici ni nikogar ubil. Prejšnje srečanje z Anabel se je izkazalo za plod halucinacij, ki jih je povzročil virus - v tem takoj prepoznavamo glas v imenu Clarencea. Poleg tega bo kmalu prispela reševalna ekspedicija, kar pomeni, da obstaja možnost za odrešitev od Philipa in dr. Swansona.

Atmosfera

Nekrologija je uspela ohraniti duh preteklih serij iger in ustvariti isto temno in grozno vzdušje. Še posebej posvečenaoboževalci bodo z veseljem našli nekaj podobnosti s prvim poglavjem "Overtures", z glavnim odlomkom "Penumbra: Nekrolog", ki se odvija v pokrajini Črne kuge. "Nekrolog" je pravi finale celotne serije Penumbre in resnično se počuti. Vzdušje osamljenosti, nemoči in obupa se pripelje na sam vrh. Posebno pozornost si zasluži izvedbo zvočnih serij, zato za učinek popolnega potapljanja močno priporočamo, da to delo prenesete v slušalke.


Proces igre

Pri ustvarjanju "Nekrologa" je bilo odločeno, da uporabite kazalec, ki je enak igri iz serije "Amnezija". Kljub tej odločitvi slog in spremstvo nadaljevanja v celoti ustrezata resnični "Penumbri".
Za ves prehod bo igralec srečal dva ali tri res strašne trenutke, od katerih vsak lahko zapre pas vse prejšnje dele serije skupaj. Ne moremo uporabiti sijaja zelene palice (HIS), zato bo prišla z bliskavico in nekaj falsifikatorji, ki jo bodo zamenjali. Da bi lahko vzdušje v "Necrolosis" vedno obdržali napetost, so se razvijalci odločili za tehnično "žrtvovanje" in odstranitev večnega svetlobnega vira. Posledično bomo večino igranja preživeli v temnih prostorih, medtem ko bomo iskali rezervne baterije in se izognili neželenim srečanjem z pošastjo. Ko govorimo o nasprotnikih, se "Penumbra: Nekrology" še vedno uporablja v igri iger zombi, ki so se pojavile v "Črni kugi". Poleg njih se bomo srečali tudi z novimnekakšne pošasti - človeške lisice, albino, ki se hitro premikajo na vseh štirih. Ljubitelji serije se lahko spomnijo pošasti iz različnih artefaktov, ki so se tu in tam pojavili med izpustom "Overture". Seveda so razlogi, zakaj so razvijalci FrictionalGames opustili te albinove v končni različici igre, neznani, vendar njihov pojav v Necrologisu ne more, ampak prosim. Poleg tega so bili iz "Overture" sprejeti že znani nasprotniki v obliki pajkov in okuženih psov.

Sistemske zahteve:

  • Procesor: Intel Core 2 duo 2,4 GHz ali AMDAthlon 64 x223 GHz.
  • Ustrezni operacijski sistem: windows vista /windows7 /windows 8 /windows10.
  • Potreben pomnilnik: 2 GB.
  • Video kartica: NvidiaGeforce 7300 ali Radeon X300.
  • Prost prostor na trdem disku: 2 GB.
  • Sorodne publikacije