Kateri Blu-ray predvajalnik izbere? Pregled modela

Formati datotek Blu-ray Disc (ali preprosto BD) so se pojavili pred kratkim, vendar so takoj pridobili zanimanje potrošnikov. To ni presenetljivo, saj takšne moderne naprave omogočajo poslušanje glasbe in gledanje filmov v najboljši kakovosti.

Vendar pa je pred nakupom te multimedijske naprave vredno ugotoviti, kateri Blu-ray predvajalnik lahko izbere. V ta namen upoštevajte najboljše modele naprav različnih proizvajalcev. Vsi se razlikujejo ne le po značilnostih, temveč tudi po cenovni kategoriji. Zato je treba začeti z Blu-Ray BD igralcev v vrednosti več kot 50 tisoč rubljev.


OPPO UDP-203

Ta igralec je zaslužil največ pregledov med potrošniki. Vsi tisti, ki niso obžalovali nakupa denarja, rečejo enega za drugim, da je ta model najboljši. Med prednostmi naprave je najvišja kakovost montaže, trajnost in zanesljivost podrobnosti ter elegantna oblika. Predvajalnik ima moč in je sposoben prepoznati formate diskov (od običajnih DVD-jev). V tem primeru enota dekodira video 4K format, posnet na HDR10 brez težav. Pri odločanju, kateri Blu-ray predvajalnik se bo odločil, se je vredno odločiti za OPPO UDP-203 vsaj zato, ker je eden redkih, ki lahko reproducira datoteke MP4 MKV, AVI, TS in FLAC. Ta funkcionalnost se ne more pohvaliti z nobenim analogom za isto ceno.
Predvajalnik ima 2 priključka HDMI, različice 2.0 in 1.4. Če govorimo o slabostih modela, lahko poudarite le visoke stroške enote. Vv povprečju stane približno 70 tisoč rubljev. Vendar za prave poznavalce takšen denar ni problem. Res je, da je treba upoštevati, da za tako močan igralec bo moral kupiti ustrezno TV (vsaj 45 palcev).


Arcam Solo Movie

Če se 70 tisoč rubljev nekomu zdi precej nizka cena na igralca, potem morate upoštevati model, katerega cena - ne manj kot 200 tisoč rubljev. Arcam Solo Movie omogoča gledanje filmov v kinu. Ljubitelji glasbe in operne glasbe bodo zajeli tudi zmožnosti tega pametnega predvajalnika Blu-ray. Enota je zmožna reproducirati vse znane formate predstavnostnih datotek. V tem primeru je naprava opremljena z močnim 51-kanalnim ojačevalnikom kategorije G. V tem signalu lahko sprejemamo preko standardnega kabla in preko brezžičnega omrežja. Poleg tega lahko naprava zlahka dekodira skoraj vse formate (na primer Dolby True HD Master Audio in druge). Za zagotovitev najvišje kakovosti zvoka ima predvajalnik 5 ojačevalnikov z močjo 60 vatov. Naprava je med drugim opremljena z radijskim sprejemnikom.
Kljub visokim stroškom igralca, lahko kupec bistveno prihrani nakup dodatnih zvočnikov in ojačevalnikov. Vgrajene naprave za predvajalnik zadostujejo za kakovostno predvajanje medijskih datotek.

Cambridge CXU

Ta enota bo stala malo manj - 100 tisoč rubljev. Za ta denar uporabnik prejme multi-format predvajalnik, opremljen z najboljšim avdio sistemom. Čeprav se naprava ne razlikuje od visoke kakovosti predvajanega videa (ločljivost do 1920 x 1080),njegove zvočne lastnosti (24 bitov /192 kHz) izplačajo to majhno napako.
Če se za določitev, kateri predvajalnik Blu-ray izbere uporabnika, želi dobiti zanesljiv in funkcionalen model, bo Cambridge CXU najboljša izbira. Ko govorimo o tehnični strani enote, je ta naprava opremljena z dvema HDMI izhodoma, 7.1-kanalnim RCA in tremi USB. S predvajalnikom se lahko povežete prek kabla ali z brezžično povezavo.

Denon DBT-3313UD

Če govorimo o najboljših Blu-ray predvajalnikih v srednji cenovni kategoriji, je treba prednost dati temu modelu. Najboljše od vsega je to verjetno edina blagovna znamka, ki še nima kitajskih partnerjev ali ponaredkov. Torej, če nekdo poskuša prodati Denon DBT cenejši od stroškov, ki jih zahteva proizvajalec, potem nakup takšne naprave zagotovo ni vredno.
Poleg tega, da ta model zlahka bere vse znane formate, podpira tudi 3D. V tem primeru naprava ustreza standardom Profile0. Tako predvajalnik 3D Blu-ray izpolnjuje najvišje zahteve te kategorije tehnologije.

Onkyo BD-SP809

Ta model spada tudi v srednjo cenovno kategorijo. Igralec je vreden okoli 48 tisoč rubljev. Za ta denar dobi uporabnik zmogljiv 3D predvajalnik z možnostjo dostopa do interneta, podpore USB (tip "A"), DLNA, Ethernet in več. Vendar pa je treba upoštevati, da so modeli tega proizvajalca pogosto ponaredek. Seveda je v "neobstoječih" igralcih notranja oprema veliko slabša. Torej, preden se odločite, kateri Blu-ray predvajalnik izberete, morate skrbno preučiti funkcije in serijske publikacijena spletni strani proizvajalca.

Dune HD Max

Če govorimo o razmerju med ceno in kakovostjo, potem v tej kategoriji je dodeliti precej dober igralec kitajske proizvodnje stroški 42.000 rubljev. Ta naprava deluje ne le kot igralec, ampak tudi kot močna IPTV konzola. V tem primeru enota "poje" absolutno vse in uspešno reproducira datoteke tudi od manj znanih nosilcev.
Če govorimo o preostalem delu naprave, potem je to enako kot pri drugih igralcih, povprečna kategorija "teža". Od minusov lahko poudarite le pomanjkanje 3D modula in vgrajenega pomnilnika ter možnost povezave z brezžičnim omrežjem.

BDP7500SL /51

Če pogledamo kategorijo cenejših igralcev, morate biti pozorni na napravo znane družbe Philips. Stroški enote je le 8 tisoč rubljev. Kljub razmeroma nizkim stroškom pa je za igralca značilna visoka kakovost predvajanja in zanesljiv dodatek. Model je izdelan v aluminijastem ohišju, ki ima tudi občutljiv zaslon na dotik za nadzor nastavitev predvajalnika. Hkrati lahko uporabniki uživajo v videoposnetkih Full HD s hitrostjo 24 slik na sekundo. Prednosti tega predvajalnika so tehnologija DivX Ultra, ki lahko znatno poveča zmogljivost HD, DivX in DVD. Ko že govorimo o zvoku, bo sedemkratno glasbo zadovoljil lastnika igralca. Ko govorimo o visokokakovostnih pripomočkih, je vredno omeniti Sonyjev Blu-ray predvajalnik.

BDP-S485

Cena tega modela je samo 6 tisoč rubljev. Kar je pri tem izjemno, je poceninaprave? Karaoke funkcija in hitra povezava z računalnikom. V tem primeru se video datoteke predvajajo na ravni HDx 3D. V kompletu z napravo je večnamenski PU, zaradi katerega se igralec takoj odklopi.
Prednosti naprave je dodeliti možnost predvajanja pretočnih informacij neposredno iz interneta. To je mogoče, ker naprava podpira povezavo LAN. Zaradi tega lahko uporabite karaoke neposredno iz interneta v interaktivnem načinu. Prijetno presenečenje za lastnike televizorjev Bravia je, da je predvajalnik popolnoma integriran s sistemom TB. Zaradi tega je veliko bolj priročno uporabljati vire globalnega omrežja. Poleg tega lahko za nadzor igralčevega sistema uporabljate navaden komunikator ali pametni telefon. Prav tako bodite pozorni na novejše modele. Na primer, Sonyjevi predvajalniki 3D Blu-ray, ki lahko uživajo tudi prijetno ceno.

BDP-333

Če je uporabnik zainteresiran za cenejše modele igralcev, po ceni okoli 35 tisoč rubljev, se je vredno posvetiti temu modelu. Ta predvajalnik predvaja tudi vse oblike datotek. Lahko se poveže prek USB na domači kino. Hkrati je v kompaktnem predvajalniku nameščen modul Live Colour, tako da so video datoteke reproducirane s povečano svetlostjo in kakovostjo slike. Ko govorimo o značilnostih tega modela, je vredno dodeliti sinhronizacijski sistem za obdelavo pretočnih kanalov. Zahvaljujoč temu je kakovost spletnega videa veliko boljša. Igralec ima dostophkrati lahko lastnik vzpostavi povezavo prek brezžičnega omrežja.

Samsung BD-F5500

To je še ena proračunska naprava, ki je vredna pozornosti tistim, ki želijo shraniti in kupiti polnopravni avdio in video predvajalnik. Cena tega modela je približno 45 tisoč rubljev. Seveda, ni treba čakati na takšno napravo, vendar pa, glede na nizke stroške, bo njena funkcionalnost zadovoljila vse uporabnike.
Očitne pomanjkljivosti tega modela so pomanjkanje sposobnosti za branje informacij s pogonov novega modela in nosilcev RW. Naprava jih preprosto ne vidi. Tudi nekateri uporabniki so opazili precej lepo delovanje naprave. Med predvajanjem datotek je predvajalnik zelo glasen. Pri odločanju, kateri Blu-ray predvajalnik izbere, je treba upoštevati ne le njegove finančne zmožnosti, ampak tudi možnosti. Če igralec stane malo več, vendar hkrati reproducira vse znane formate, bo morda ta nakup ugodnejši.

Sorodne publikacije