Zalman Z9 Plus: opis, funkcije, plus in minusi

Zalman Z9 Plus je cenovni ATX midtown, namenjen igralcem in amaterjem na trgu. Podjetje je že dolgo specializirano za tihe naprave, ki jih zahtevajo uporabniki, z visoko zmogljivostjo vrhunske strojne opreme.

Zalman Z9 Plus: pregledni pregled

Hitri pogled na ohišje 207 x 464 x 504 mm in težo 72 kg je dovolj za razumevanje, od česa je izdelan. V svoji zasnovi se ime proizvajalca intenzivno uporablja. Na dnu sprednje plošče je velika črka Z, ki pokriva območje s 120-mm ventilatorjem z modro osvetlitvijo. To ni le za masko hladilnega sistema, temveč tudi za kroženje zraka.
Tisti, ki se ne morejo odpovedati zastarelim tehnologijam, so veseli, da med ventilatorjem in tremi 525-palčnimi rešetkami, ki jih pokrivajo batovi, dodeli prostor pod disketnim pogonom, s tovarniško nastavitvijo 525 "do 35", ki služi za zaščito pogona

Zalman se je odločil, da bo sprednji del Z9 Plus opremljen s številnimi dodatnimi elementi, leva stran digitalnega indikatorja je priključena na termometer, ki ga je mogoče namestiti kjerkoli v notranjosti telesa, kar uporabniku omogoča predstavo o stopnji ogrevanja. ztashovanyy krmilnik kanal je sposoben zagotoviti najboljše možne tihi ventilator ali pospeševanje, ko je to potrebno. Primer je prvi niz USB 2.0 in en apartma se nahaja na drugi stranski 35-mm priključekslušalke in mikrofon s podporo za HD - audio ali AC '97. To ločevanje vrat USB omogoča namestitev velikih pogonov, ki jih je mogoče uporabljati sočasno z drugimi napravami USB, ne da bi jih blokirali. Na desni je kazalnik aktivnosti trdega diska in gumb za ponastavitev z glavnim stikalom (višje v sredini). Demontirajte sprednjo ploščo Zalman Z9 Plus Black tako, da jo povlečete od spodaj in nato s strani. V zgornjem desnem kotu sta dva majhna kontakta, ki ju je mogoče ločiti, da se pokrov popolnoma odstrani. Zalman jih je razlikoval, da bi zagotovili pravilno povezavo. Vsak pokrov 525 "predelkov je opremljen s snemljivim filtrom za prah.

Stranske plošče

Z obračanjem Zalman Z9 Plus ATX v nasprotni smeri urinega kazalca lahko vidite levo ploščo, pritrjeno z dvema črnima vijakoma. Prav tako prikazuje glavno črko Z V nasprotnih vogalih površine sta izdelana dva majhna okna, med katerimi je velika diagonalna mreža z drugim 120-mm LED-ventilatorjem v spodnjem levem kotu. Za dodatno hlajenje na zgornji desni strani se lahko namesti še en hladilnik, vendar tudi brez njega mora odprt prostor zagotoviti zadosten dotok svežega zraka v omarico, tako da temperatura ogrevanja ostane pod nadzorom. Desni pokrovček Zalman Z9 Plus je trden in nima kanalov za skrivanje kablov na matični plošči.

Zadnja plošča

Od vrha navzdol so luknje narejene pod priključki na matični plošči z 120 mm ventilatorjem brez osvetlitve ozadja. Malo pod njim sta dva prehoda z gumijastimi tesnili -plus za tiste, ki želijo uporabljati zunanji vodno hlajen. Nato je na voljo 7 odstranljivih pokrovčkov za PCI-kartice, majhna luknja za zaprto mrežo in prostor za napajanje spodaj, ki je zdaj postala norma za amaterske in igralne primere.

Zgoraj in spodaj

Na vrhu spredaj je nameščen priročen majhen pladenj z imenom proizvajalca. To bi moralo biti koristno tistim lastnikom prenosnih naprav (MP3 predvajalniki, digitalni fotoaparati ali mobilni telefoni), ki jih redno puščajo na primeru. Takoj za pladnjem lahko vidite mrežasto masko, ki skriva tretji predfabricirani 120-mm LED ventilator. Na voljo je tudi prostor za drug hladilnik, ki ga po potrebi nastavi sam uporabnik. Spodaj je ohišje opremljeno s štirimi pravokotnimi gumijastimi nogami, ki ga dvigujejo nad podlago in preprečujejo zdrs. Na voljo je tudi odstranljiv filter za zadnji 120mm ventilator in odprtine za hlajenje napajanja.

Notranja naprava

Z odstranitvijo plošče se lahko odpre dostop do notranjosti omarice. Na levi sprednji strani je 5 diskov na trdem disku, ki se vrtijo za 90 ° od 525 "predelkov nad njimi. Spodaj so mesta za 120-milimetrski ventilator napajalnika. tako, da je lažje zamenjati hladilnike, v zgornjem levem kotu pa prehod za napajalni kabel.

Notranji prostor je malo, vendar ne zategnjen, sposoben sprejemanjavideo kartica dolžine 29 cm. To ne upošteva obstoja grafičnih kartic, ki se napajajo v neposredni bližini trdih diskov. Povezava na tej lokaciji zmanjša celotno dovoljeno dolžino, zato morajo večje grafične kartice izpolnjevati ta pogoj. Nekateri so lahko presenečeni: kakšna je neto površina pod izrezom za procesor? Kljub dejstvu, da je desna stranska plošča popolnoma čista, pod njim postaja vse bolj priljubljena med proizvajalci karoserije - pritrdilne točke za 25-palčne trde diske ali polprevodniške pogone za matično ploščo.

Complete

Complete Materiali so na voljo v velikem zapečatenem paketu, vključno z 8-polnim podaljškom 12 V, vijaki s kovinsko in plastično glavo, dodatnimi stojali za matično ploščo, gumijastimi podložkami in vijaki za pritrjevanje trdih diskov in absorpcijo oryuvanoyi njihova vibracija majhna ključavnica in navodila. Do sedaj, vse izgleda super, vendar namestitev se bo zgodilo?

Namestitev

Prvič, ko boste videli Zalman Z9 Plus črno ohišje, ne boste vedeli, kje ga boste zagnali. Predvsem se srečujejo z dvema težavama. Eden od njih je, da okvir ni povsem kvadraten. Pri nameščanju matične plošče se lahko poravna z oporniki, vendar se ne ujema z zadnjo ploščo I /O. Razlika je majhna, vendar zadostuje, da povzroči tesnobo. Po namestitvi grafičnih in omrežnih karticuporabniki ugotovijo, da niso pravilno poravnani.
Če želite namestiti grafično kartico, jo morate potisniti v luknjo pod režo PCI in jo držati, dokler ne pride v priključek. Enako je treba narediti z omrežno kartico, vendar v večjem obsegu, saj je bolj oddaljena od spodnje reže PCI-E. Obe komponenti sta nameščeni, vendar je potrebno veliko truda za prvo režo PCI-E, saj blokira grafično procesno enoto in zdi se, da kartica NIC ne komunicira zelo dobro. Druga težava nastane pri namestitvi polprevodniških pogonov na pladenj za matično ploščo. Štirje jezički, skozi katere potekajo vijaki, so preveč tesni. Moraš jih upogniti z rokami, tako da pride do pogona. Ta prilagodljivost, skupaj s težavami pri nameščanju razširitvenih kartic, povzroča, da se Zalman Z9 Plus počuti prevarano. Ampak embalaža je skoraj v brezhibnem stanju in je opremljena s končnimi pokrovčki iz penastega polistirena, ki jih zaposleni preprečijo med prevozom.

Enostavna montaža

Ohišje Zalman Z9 Plus je dobavljeno v razstavljeni obliki. Vsi kabli na sprednji plošči imajo zadostno dolžino za povezavo z matično ploščo, tudi za nerodno nameščene avdio konektorje na zadnji strani plošče. Uživa v sistemu trdega diska. To je eden izmed najbolj zaupanja vrednih elementov, s katerimi so se uporabniki kdaj ukvarjali, kar ne zahteva dodatnih orodij. Vijaki so dvignjeni skozi gumijaste podložke in pritrjeni na pogon. Potem papogon drsi skozi vodila v predelu, kjer ga trdno držijo plastične sponke. Med pladnjem matične plošče in desnim pokrovom je prostor nekaj več kot centimeter širok. Glede na povratne informacije uporabnika je ta plošča po montaži vseh komponent brez težav nameščena na svoje mesto.

Testiranje

20-minutni OCCT, ki temelji na osnovnem in overclocked GPU testu, katerega največja vrednost je bila 1020 MHz za jedro in 1200 MHz za pomnilnik s povečanjem napetosti +0025 z uporabo pripomočka TriXX. naslednje rezultate. Med izpadom se temperatura procesorja ohrani pri +33 ° C. To ustreza zmogljivosti Lian Li PC-50WB. Temperatura grafičnega pogona v stanju pripravljenosti in pod obremenitvijo je +44 ° C oziroma +86 ° C. Pri pospeševanju temperatura grafičnega procesorja doseže +45 ° C v mirovanju in +91 ° C pri polni obremenitvi. Tudi funkcije Zalman Z9 Plus Black so popolnoma združljive z Lian Li.

Koristi

Z vrednostjo pod 70 $, Zalman Z9 Plus ponuja številne dobre stvari za sredino tega cenovnega razpona. Je precej prostran, tako da ne povzroča občutka tesnosti. Pogonski sistem za vgradnjo trdih diskov je izjemno uspešen, indikator temperature in krmilnik na sprednji plošči pa sta lepa dodatka. Obstaja dovolj prostih predelkov in prostora za dodatne ventilatorje s prihodnjimi razširitvami. Ni ostrih robov - roke ne bodo prizadete med namestitvijo. Za tiste, ki želijo namestiti višji nivo hladilnega sistema, je potrebna povezavazunanje vodno hlajenje. Ogromna tržna prednost modela je njegova tišina. In res, s navijači primera jasno slišal hrup hladilnika procesor v prostem teku. Zalman Z9 Plus ima črno notranjost in zunanjost, kar izboljša njegov videz.

Slabosti

Kakovost sklopa je zaskrbljujoča v smislu, da nekatere komponente niso pravilno poravnane, 25-palčni pogon pa je zlahka prepognjen. Poleg tega Zalman Z9 Plus nima nekaj stvari, medtem ko ima par. Ni ventilatorja ventilatorja in nobene luknje za PCI reže ni mogoče ponovno uporabiti - to so funkcionalne funkcije, ki so na voljo na cenejših modelih, saj večina navijačev uporablja programsko opremo za sledenje temperature. Indikator na sprednji plošči v korist teh potrebnih komponent

Zaključek

Če povzamemo, upoštevamo naslednje: Glede na povratne informacije potrošnikov je Zalman Z9 Plus spodoben korpus, ki bi povprečnemu uporabniku zagotovil vse, kar je potrebno za ustvarjanje visoko zmogljivega in tihega sistema.

Sorodne publikacije