Komarina Prohalin pri Stalkerju: anomalija in modifikacija

"Stalker" - igra, ki je postala himna generacije. Ena od tistih računalniških iger, ki je postala prava mojstrovina in je postala priljubljena skoraj vsaka oseba v CIS. Razlogi so banalni in preprosti - to je "koktajl" iz izvirnega in zanimivega parcele, elementov odprtega sveta, groze in RPG-a, kot tudi domorodcev za prebivalce CIS. Podoben uspeh je pripeljal do dejstva, da tudi po desetletjih igra ni izgubila le svojega pomena, temveč je prerasla v stotine, če ne celo na tisoče fan sprememb. Eden najbolj presenetljivih modov je "Stalker: Comarin Lisin".

Anomalija

Zgodba o igri se odvija na ozemlju Černobilske izključitvene cone. Iz zgodovine tega igralniškega vesolja, po nesreči v Čornobilu leta 1986, je vojska še naprej izkoriščala jedrsko elektrarno in ustvarila na desetine skrivnostnih laboratorijev na zaprtem območju, ki se ukvarjajo z nezakonitimi in prepovedanimi svetovnimi raziskavami. Dela znanstvenikov so prinesla sadove. Iz laboratorijskih inkubatorjev so obstajali nad-ljudje - spremenjeni ljudje in drugi mutanti, ki so bili narejeni za vodenje sovražnosti. Tudi tam se je razvilo sevanje, ki bi lahko nadziralo množice in celo sabotiralo ljudi.


Študije so bile plodne, dokler eden od projektov ni bil pod nadzorom. Skupina raziskovalcev je želela spremeniti svet in narediti človeštvo prijaznejše drug drugemu. Vendar pa so, potem ko so v prostoru prodrli, ustvarili predor med noosfero in materialomsvetu. Tisočletja je nakopičena negativna energija v enem toku zadela Zemljo in tako takoj uničila vse žive stvari, ki so bile na prepovedanem ozemlju. Torej je bila velika anomalija, ki se je imenovala "Zone". Na njenem ozemlju se je realnost spremenila. Bilo je tako majhnih anomalij kot Komarina Lisin, mutanti in predmeti, ki so imeli neobičajne lastnosti in so predstavljali dragocen znanstveni potencial.


Moč gravitacije

Večina majhnih anomalij v coni temelji na načelih gravitacije. Na splošno so to lokalna območja zemeljske površine z nizko gravitacijo. Ena od takih nepravilnosti je Komarina Lisina. Njegovo središče se nahaja pod zemljo in okoli njega se širijo gravitacijska popačenja. Na tem lokalnem mestu so tako močne, da se bo vsak, ki bo šel tja, spravil na tanko palačinko. To in številne druge nepravilnosti je težko opaziti s prostim očesom. Zaradi tega se v coni pogosto izginjajo raznovrstni turisti in začetniki. Na tem področju se ne morete premikati kot ponavadi. Vedno morate biti pripravljeni in popraviti vse manjše spremembe. V nasprotnem primeru bo katera koli anomalija ubila brezskrbnega potnika. V računalniški igri Komarina Lisina brez modifikacij igralcu ne povzroča dovolj izgub. Pred igro je potrebno skrbeti za namestitev modifikacij, zaradi česar bo igra težja in bolj zanimiva.

Globalna sprememba

Toda igranja se ne spremeni velikoPosamezne spremembe, vendar globalne. Ne le izboljšajo grafično komponento, ampak tudi spremenijo ploskev, dodajo nove vrste streliva in streliva. Z drugimi besedami, naredite radikalne spremembe v igri in jo naredite popolnoma drugačne od izvirnika.
Eden od njih je sprememba "Najetih duhov: Comarin Lisin", ki jo je izvedlo veliko igralcev. Všeč bo tistim, ki so že večkrat prestali prvotno zaplet in poznajo igro skoraj na pamet. Mod popolnoma spremeni zaplet, doda nove skupine v svet igre in daje igralcu nov cilj. Poleg tega so grafike zelo izboljšane, dodani modeli orožja, novi mutanti in zvoki se spreminjajo.

Zgodba

"Stalker: Komarina Lisin" na ploskvi ima malo opraviti z izvirnikom. Glavni protagonist - ne vojaški, ampak najeti uslužbenec. Oseba, ki bo izvršila vsa naročila za denar. Torej je bil trenutek zanj, ko je bila tarča najdena v coni. Priti do tega bo težko, in ta pot bo polna nevarnosti, ki se praviloma pojavljajo samo v filmih grozljivk. Hero dobi helikopter v cono in začne samotno potovanje. Pomembno je biti previden, saj na začetku lahko izginete iz kaverne sovražnikovih pošasti ali pa se pod kroglami razbojnikov. Med igro bo junak izvedel pravi razlog za nesrečo posebne operacije "Scat" in v coni odkril sledi nove skupine, ki se bo izkazala za še bolj skrivnostno kot "Monolit". Seveda naročilo vključuje skrbno preučevanje skupine.
Za bolj zanimivo in zasvojevalno igro vam priporočamo, da prednameščite mod"Komarina Lisina". Ta sprememba je nepomembna. Zaradi tega so anomalije te vrste manj vidne in znatno povečujejo škodo, ki jo povzročajo. Tek v coni ne bo deloval. Ne bo ta igralni svet, na katerega so vsi navajeni.

Prehod

Prehod "Komarine Plyshina" ne bo povzročal težav tistim, ki so se navadili igrati pošteno in ne na najbolj preprosti stopnji težavnosti. Igralec lahko nenehno spremlja glavno verigo nalog in lahko samostojno raziskuje svet in izvaja številne in zelo zanimive stranske misije. Pogosto je ta zgodba velika prednost. Na primer, najboljša oprema, raziskani svet ali celo dobro poznavanje iger.

Mali hrošči!

Zgodba se v celoti opira na časovne rezine izvirne igre "Stalker: The Call of the Pripyat". Ta pristop k ustvarjanju kampanje je omogočil izogibanje več deset ali celo več sto različnih hroščev in pametne modove za razvijalce z veliko časa in truda.

Sorodne publikacije