Programi oblikovanja oblačil: razvrščanje najboljših, opis, funkcije, funkcije, značilnosti dela in povratne informacije uporabnikov.

Švicarka za začetnike ali mlado podjetje, ki se ukvarja z ustvarjanjem originalne zbirke, nima vedno možnosti izkoristiti daleč cenejše storitve poklicnih oblikovalcev in oblikovalcev. Danes so takšni procesi relativno enostavni za izvajanje s pomočjo posebne programske opreme - programov za oblikovanje vzorcev in modeliranje oblačil. Vzorec kalupa na starem - je dolg, dolgočasen in žarka hitro izginja, dokler roke ne dosežejo prototipa. Medtem ko programi za ustvarjanje vzorcev oblačil omogočajo hitro in natančno prevajanje vaših fantazij v življenje, tudi če bo to življenje na zaslonu. Poleg tega so v tem primeru pravice do napake očitno več, in ne morete skrbeti za poškodovane materiale, ker lahko kadarkoli uredite obrazec brez materialne škode.


Skoraj vsi resni programi za modeliranje vzorcev oblačil se nanašajo na avtomatizirane sisteme oblikovanja ali preprosto CAD. CAD segment je precej širok, tako da imamo tukaj veliko smer, od radijske elektronike do velikih gradbenih objektov. Seveda ima vsaka skupina svojo specifično programsko opremo, v našem primeru je to program za izdelavo vzorcev oblačil. Podobni izdelki na internetnem prostoru so zelo in zelo veliki, vendar niso vsi pripomočki enako učinkoviti in se dobro spopadajo z nalogami. Prav tako smo dobroposkusite identificirati najboljše izmed najboljših. Tako vam ponujamo seznam najbolj priljubljenih programov za izdelavo vzorcev, kjer se vsaka korist odlikuje po učinkovitosti in številnih prijetnih povratnih informacijah uporabnikov. Za jasnejšo sliko bo programska oprema predstavljena v obliki ocene. Vsi spodaj opisani programi so na voljo na uradnih virih razvijalcev ali trgovcev, zato ne bi smelo biti težav pri testiranju.


Razvrstitev najboljših programov za ustvarjanje vzorcev je naslednja:

 • GRAF.
 • Juli.
 • "Leko".
 • Valentina.
 • FanReal.
 • Vsak udeleženec je treba obravnavati podrobneje.

  GRAFIS

  To je eden najboljših programov za oblačilne vzorce v ruskem jeziku od nemškega razvijalca GRAFIS Software (dr. K. Friedrich GbR). Programska oprema je specializirana za avtomatizacijo šivalnih izdelkov in delavnic.
  Uporabnost je všeč s preprostim in intuitivnim vmesnikom, kjer je težko izgubiti, še posebej izkušene šivilje. Poleg tega ta program za oblikovanje vzorcev oblačil - v ruskem jeziku in s popolnoma lokaliziranim oddelkom za pomoč. Zadnje je veliko, zato bodo novinci morali nekaj časa porabiti za preučevanje glavnega funkcionalnega dela. "Grafis" se je odlično pokazal pri delu z osnovnim naborom izdelkov: krila, klobuki, srajce, podloge za ramena, kavbojke, industrijska oblačila itd. in naredi podrobnosti o projektu.

  Funkcijeizdelek

  Skoraj vsi poklicni uporabniki pustijo povratne informacije o izdelku in njegovih zmožnostih. Za začetnike, tudi kljub enostavnosti vmesnika, se lahko izkaže, da je nekoliko zapleten, vendar strokovnjaki obravnavajo vse nianse, ki se imenujejo, včasih.
  Glede na sistemske zahteve, razvijalec močno priporoča delo s pripomočkom na bolj ali manj zmogljivih strojih - raven i5 od Intela ali Risen 5 od AMD z najmanj 8 GB RAM-a. V nasprotnem primeru se lahko postopek izdelave predlog dramatično odloži. Za oblačila potrebuje nekaj več kot 200 MB, priporočamo pa tudi uporabo hitrih SSD-jev za nadaljnje pospeševanje postopka postavitve. Izdelek se distribuira pod plačano licenco, vendar stroške določi razvijalec za izračun nekaterih dejavnikov. To pomeni, da je tam prost dostop do določene cene. Za tiste, ki želijo poskusiti uporabnost, je poskusno obdobje, po katerem bo potrebno poslati podobnost vprašalniku razvijalcu in on bo že napovedal končni strošek.

  Julivi

  Še en zelo zahtevan program za vzorce oblačil razvijalca "Saprelprom". Slednji ponuja številne celovite rešitve za proizvodnjo oblačil. Seznam izdelkov razvijalca vključuje programe za 2D in 3D zasnovo.
  Program za vzorce oblačil lahko gradi vzorce iz nič z dobro znano tehniko in v različnih dimenzijskih variacijah: SEV, Müller, YEMC, itd.kot tudi možnost oblikovanja modelov na posamezni sliki.
  Skratka, med izdelki tega razvijalca vedno obstaja nekaj, kar bo najbolje ustrezalo vaši smeri šivanja. Tudi če imate posebne zahteve, se bodo menedžerji vedno srečali in preučili posamezne želje, ki jih bodo kasnejši programerji sprejeli. Seveda, ločeno za določeno ceno.

  Posebne značilnosti programa

  Uporabniki se v celoti odzivajo pozitivno na tega razvijalca in posebne programe za vzorec oblačil. Slednje zahtevajo posebno znanje, vendar razumljivo in enostavno obvladati. Poleg tega ima uradna spletna stran bogastvo gradiva za usposabljanje za vsak posamezen izdelek.
  Vsak posamezen program, ki je bil vzet iz tega kompleksa, zavzema različne prostore na trdem disku, vendar ne manj kot 100 MB. Sistemske zahteve niso tako težke (raven i3 "Risen 3"), vendar mora biti RAM vsaj 8 GB. V nasprotnem primeru bo prišlo do grozljivih zavor. Izdelek se distribuira pod plačano licenco, cene pa se začnejo z oznako 30 tisoč rubljev in končajo v območju 170 tisoč lokalnih poskusnih različic, vendar obstajajo spletni oblikovalci, kjer lahko "občutite" glavno funkcionalnost in značilnosti programa.

  "Leko"

  Kompleks "Leko" je razvilo domače podjetje "Vilar" in vključuje izdelke različnih ravni in smeri. Najlažje - osnovna različica - je primerna za majhne ali samo začetne šivalne poslovne organizacije inpodjetij.

  Vključuje orodja za ustvarjanje tipičnih in posameznih projektov, kjer lahko določite poljubno velikost. Tu lahko označite roke, označite postavitev vzorcev za nadaljnje tiskanje ali ustvarite kompleksne rešetke v več velikostih. V napredni verziji je dodano označevanje vzorcev, oblikovanje šivov in drugih orodij, potrebnih za transporter srednje obremenitve. Popolna sprememba vključuje vse potrebne funkcionalnosti za avtomatizacijo dela velikih šivalnih podjetij z že zaključeno bazo podatkov.

  Značilnosti kompleksa

  Vmesnika programa ni mogoče imenovati zapleteno ali zmedeno, ampak tudi izkušeni uporabniki v svojih pregledih se še enkrat pritožujejo zaradi visokega vstopnega praga. Kljub temu, kompleks je mogoče obvladati hitro, saj razvijalec napovedal veliko gradiva za usposabljanje v besedilu in video formatu. Torej tu ne bi smelo biti resnih težav. Uporabniki se zelo odzivajo na kompleks Leko. Zelo olajša rutinsko delo in avtomatizira proces ustvarjanja oblačil. V aplikacijah ni kritičnih pomanjkljivosti, težave, ki se rešujejo precej hitro, pa so popravki in posodobitve.

  Posebne značilnosti programov

  Poleg tega se lahko kompleks "Leko" imenuje eden izmed najbolj neopisljivih izdelkov med drugimi podobnimi programi. Za pravilno delovanje programa potrebujete približno 50 MB prostega prostora na trdem disku, 4 GB OPERATING memory in CPU povprečjeravni
  Distribucija izdelkov s plačano licenco, kjer bo osnovna različica stala 70 tisoč rubljev, sodobna - 100 in popolna - do 170 tisoč evrov, obstajajo tudi poskusne možnosti z omejeno funkcionalnostjo in brez možnosti tiskanja.

  Valentina

  Program za izdelavo scenarija "Valentine", kot v prejšnjem primeru, je popolnoma brezplačen. Ima odprto kodo in jo je razvila skupina navdušencev. Aplikacija se še vedno redno podpira in posodablja.
  Program vam omogoča, da ustvarite celotno parametrično predlogo. Dovolj je, da spremenite meritve in povečate katerikoli izdelek iz baze (lahko dodate svoje) - in tako dobite popolnoma individualen projekt z njegovo velikostjo. Poleg tega je proces oblikovanja vzorcev čim bolj preprost. Sam projekt temelji na formulah in s pomočjo lokalnega tabelarnega kalkulatorja vnesemo potrebne vrednosti in dobimo izhodni vzorec z zahtevanimi velikostmi.

  Posebne značilnosti programa

  Vmesnik programa je preprost, intuitiven in se tam zelo težko izgubi. Uradna različica izdelka je opremljena z lokalizacijo v angleškem jeziku, na spletnih straneh z vsebinami pa najdete veliko različic ruskih pisateljev in zelo inteligentne. Zato ne bi smelo biti težav z obvladovanjem. Uporabniki, še posebej ljubitelji in doma narejene šivilje, se zelo odzivajo na Valentine in njegove možnosti. Za vstopno raven je to tisto, kar potrebujete. Ni sofisticiranih orodij in veÄ menuvrstnih menijskih vej, ampak samo vse, kar potrebujete za ustvarjanje vzorcev.

  Značilnosti pripomočka

  Aplikacija je popolnoma nepotrebna za sistemske vire računalnika, ki se bo zagnala tudi na zastarelih procesorjih z 2 GB RAM-a. Res je, da bo v tem primeru čakanje na rezultat opazno daljše, vendar bo vseeno delovalo stabilno in ne bo odletelo iz malenkosti. Program traja približno 50 MB prostora na trdem disku in ga v nasprotju z drugimi podobnimi pripomočki ne nalaga z veliko procesi. Kot smo že omenili, se izdelek distribuira pod brezplačno licenco, vendar ga razvijalci obravnavajo zelo resno. To pomeni, da delajo s pregledi uporabnikov in skrbno preučujejo lokalno knjigo mnenj in predlogov. Prav tako zadovoljen s pomanjkanjem oglaševanja. Na glavnem zaslonu se včasih pojavi banner, ki prosi za pomoč pri ohranjanju izdelka, vendar o tem ni nič agresivnega.

  FanReal

  To je brezplačen izdelek, ki so ga razvili navdušenci. Večinoma je namenjen segmentu "gospodinj", kot pa profesionalnemu in transportnemu. Kljub temu se lahko program pohvali s precejšnjo funkcionalnostjo in privlači svoje zmogljivosti skupaj s preprostostjo vmesnika in prijaznostjo do uporabnika.
  Tukaj imamo veliko prednastavitev za ustvarjanje vzorcev za posamezna ženska oblačila: obleke, plašče, hlače, krila in druge oblike. Aplikacija vizualizira projekt kot običajno skico in vam omogoča, da določite barvo izdelka. Ustvarite lahko kletve na poljubnih številkah, kot tudi na posameznih velikostih: izberite slog, nastavite merilaprilagoditev in prilagoditev drugih dimenzij konstrukcije. Programski vmesnik lahko razumete v nekaj urah, v zelo težkih primerih pa vam bo v pomoč pameten sistem pomoči, kjer bodo na policah razporejene vse funkcije in orodja. Poleg tega je "Utube" lahko najdete veliko video lekcij, ki pomagajo v najkrajšem možnem času za obvladovanje programa.

  Funkcije izdelka

  Uporabniki so na splošno pozitivni glede tega programa in njegovih zmogljivosti. Ampak tukaj ni treba pozabiti, da to ni strokovna raven, in povpraševanje iz funkcionalnega dela nima veliko opraviti. Zelo primerna je za delo doma in drugih ljubiteljev. Poleg tega so na izhodu tudi zelo razumni izpisi oblik, tako rekoč, "kosyachi" na profesionalni ravni. Kar zadeva sistemske zahteve, potem skoraj ni. Program bo deloval dobro in stabilno tudi na starem računalniku. Vse kar potrebuje je preprost procesor, 2 GB RAM-a in 30 MB prostora na trdem disku.

  Sorodne publikacije