Xiaomi Mi Band 2: Tuning in karakterizacija

Xiaomi zapestnica za fitnes je zdaj na vrhuncu priljubljenosti. To je razumljivo, saj pomaga ljudem, ki sledijo svoji osebnosti, da sledijo svoji aktivnosti, srčnemu utripu in štetju kalorij. Nova generacija takih naprav je postala še bolj napredna. Ima veliko dodatnih uporabnih funkcij. Torej je preprosto biti v formi in ostati mobilen, če imate pripomoček Mi Band 2. Nastavitev te naprave ne traja veliko časa in koristi njene uporabe so ogromne.

Opis naprave

Ima strogo strnjen in eleganten pogled na napravo Xiaomi Mi Band 2 (tovarniške nastavitve se lahko spremenijo takoj po registraciji na spletnem mestu). Naprava ima tanek gumijasti trak, v sredini katerega je elektronska ovalna kapsula. Na notranji strani kapsule je detektor, ki sledi pulzu, in zunanji del zaslona kapsule prikazuje zahtevane vrednosti. Ima ravno svetleč videz.


V napravi za fitnes lahko kupite trak katere koli barve. Elektronika se enostavno izvleče iz traku. V barvnih trakovih nove generacije lahko svobodno zavzamemo mesto. Poleg tega ni vredno nakupa pasov starega modela, ker v velikosti ne ustrezajo tukaj. Glavna značilnost Mi Band 2 (nastavitev ure bo pomagala omogočiti želene načine in zagnati gadget v delovanju) je enobarvni prikaz majhnih velikosti. Gumb na dotik na dnu zaslona vam omogoča nadzor nastavitev naprave in sproži dejanje z enim dotikom roke. Prikazan je zasloninformacije o izbranem načinu, času, dohodnih sporočilih in klicih. Pritrdilni trak je enostavno in varno pritrjen. Sam trak ne ovira spanja in aktivnih športov, fitnesa. Ima precej velik razpon, zato ga lahko nosijo ljudje s poljubno širino zapestja. Naprava je vodoodporna in ima stopnjo zaščite IP67. Lahko prenese začasno zadetek v vodo in je zelo dobro zaščiten pred prahom. Ne morete plavati in plavati z njim.

Tehnične značilnosti naprave

Mi Band 2 (nastavitev naprave za določanje količine dnevne aktivnosti in časa, porabljenega za spanje) je sestavljen iz pasu in elektronske kapsule. Trak je narejen iz silikonskega termoplastičnega vulkanizata, kapsula pa vsebuje materiale, kot sta plastika in polikarbonat. Kot smo že omenili, ima ohišje naprave IP67 razred zaščite. Obstajata dva senzorja. Prvi triosni merilnik pospeška, drugi optični pulzometer. Naprava je opremljena z naslednjimi funkcijami:
 • merjenje srčnega utripa;
 • zapis prevožene razdalje;
 • pedometer;
 • količino porabljenih kalorij;
 • razumna budilka;
 • spremljanje spanja;
 • obvestila o dohodnih klicih, sporočilih;
 • odklepanje pametnega telefona ali tabličnega računalnika.
 • Naprava ima enobarvni zaslon OLED. Njegova diagonala je 042 palcev. Prikaz naprave se lahko izvede bodisi preko zaslona bodisi z vibromotorjem. Skupaj z napravo je vgrajena litij-polimerna baterija z zmogljivostjo 70 mA /h. Fitnes ura lahko deluje brez povezave, doklerdvajset dni Naprava ima vgrajen Bluetooth 4.0 LE. Naprava se lahko uporablja v temperaturnem območju od -20 do +70 ° C. Dimenzije elektronske naprave so: 403x157x105 mm, teža elektronske kapsule brez pasu - 7 str., Združljiva s takimi operacijskimi sistemi, kot sta iOS 7 in Android 4.3. Dolžina zapestnice je 235 mm

  . Pripomoček lahko deluje v duetu s pametnim telefonom in tabličnim računalnikom.

  Izpolnitev

  Nastavitev zapestnice Mi Band 2 ne traja veliko časa, kar je najpomembnejše - jasno sledite navodilom v priročniku. Zapestnica je pakirana v svetlo rjavo kartonsko škatlo. Škatla ima luknjo, v kateri leži elektronska kapsula. Zgornji del je prekrit s posebnim steklom. Ravno pod kapsulo je zapestnica, skupaj z navodilom o uporabi naprave. Nedaleč od kapsule je polnilnik s priključkom USB. Kolo se previdno izvleče iz pasu in vstavi v polnilnik. Stiki izdelkov morajo biti tesno povezani. USB priključek se priključi na prost USB 2.0 vmesnik na vašem računalniku ali adapterju. Šteje se, da je elektronska kapsula popolnoma napolnjena, če so na primeru sveti trije indikatorji. Prvo polnjenje naprave traja približno dve uri. V prihodnje bo polnjenje naprave trajalo manj časa. Ne morete poskušati na noben drug način napolniti sledilnika. V nasprotnem primeru lahko izgori. Prepovedano jePolnilnik vstavite v adapter, kjer je trenutna jakost 2 A. V tem primeru se lahko močno poškoduje.

  Postopek registracije

  Nastavitev Mi Band 2 se začne z registracijo vašega lastnega Mi računa. Postopek registracije se lahko izvede tako na pametnem telefonu kot prek brskalnika na internetu. Pri registraciji prek brskalnika pojdite na povezave na uradni spletni strani podjetja ali v navodilih za uporabo naprave. Najprej morate izpolniti vprašalnik. V vrstici »Država /regija« označite državo, vnesite e-poštni naslov v celico »E-pošta«. Nasprotno, rojstni datum označuje datum rojstva. Iz glasila morate odstraniti kljukico, saj informacije dobite v kitajščini. Nato morate vnesti geslo, ki mora vsebovati najmanj osem znakov in captcha. Profil bi moral omeniti telefon, ki bo pomagal obnoviti geslo v primeru izgube.
  E-poštni naslov ali telefonska številka se uporablja kot prijava.
  Registracija v Mi-sistemu se lahko izvede prek pametnega telefona po namestitvi ustrezne aplikacije. Če so napačno nastavljeni parametri ponastavitve Mi Band 2 pravilni, bo ta netočnost rešena.

  Namestitev programa

  Xiaomi Mi Band 2 je konfiguriran po namestitvi ustrezne aplikacije na pametni telefon. Če pametni telefon Android (različica 4.3 ali novejša in Bluetooth ne sme biti nižja od različice 4.0), lahko namestite aplikacijo v ruščini, ki je vzeta s trga Play. Ali pa po želji namestite Russified različico, ki jo lahko prenesete z uradne stranipodjetje. Po namestitvi programa pojdite na naslednjo stran in izvedite vse potrebne nastavitve. Če je pametni telefon iPhone (različica iOS 7.0 in novejša, pa tudi iPhone 4S), odprite AppStore in pojdite na določeno povezavo. Tukaj je uradna aplikacija Mi Fit. Treba ga je prenesti in namestiti. Dodatek je angleščina. Po teh manipulacijah morate dodatno prilagoditi pripomoček. O tem, kako ponastaviti nastavitve za Mi Band 2, bomo kasneje omenili v članku.

  Vzpostavitev instrumenta

  Konfiguracija Mi Band 2 vključuje Mi-račun, skladbo in posebno aplikacijo. Vse to bi moralo biti tesno in nenehno medsebojno sodelovati.
  V prvem koraku morajo biti nastavitve odobrene v posebni aplikaciji. V ta namen morate v računu Mi vnesti uporabniško ime in geslo. Naslednje informacije je treba vnesti v zaporedju:
 • ime ali vzdevek;
 • nadstropje;
 • datum rojstva;
 • teža;
 • rast;
 • Najmanjše število korakov.
 • Vse te podatke lahko kadar koli spremenite v nastavitvah računa. Postavitev Xiaomi Mi Band 2 v naslednjem koraku vključuje vezano progo. Če želite to narediti, s pomočjo bluetooth priključite pametni telefon in zapestnico. Nato morate slediti navodilom na zaslonu. V prvem koraku morate izbrati vrsto naprave, nato pa morate videti sporočilo, ki vas prosi, da kliknete na Mi Band. To storite tako, da s prstom rahlo dotaknete aplikacijo. Po tem se prikaže sporočilo, da je povezava končana. Če je brezžična povezava izvedena, potem vdelano programsko opremona Mi Band bo posodobljen. Ko posodabljate programsko opremo, morate ob telefonu namestiti zapestnico za fitnes. Takoj, ko se konča konfiguracija zapestnice Xiaomi Mi Band 2, se odpre vmesnik določene aplikacije.

  Uporaba programa Mi Band

  Ko dokončate fitnes pas Xiaomi Mi Band 2, lahko začnete uporabljati aplikacijo. Vmesnik je razdeljen na tri zavihke, ki so tukaj glavni:
 • Profil.
 • "Sporočilo".
 • "Dejavnost".
 • Po dotiku grafikona korakov v razdelku "Aktivnost". Tu si lahko ogledate histogram in skupno število vaj. Lahko ga obrnete na levo ali desno. Zložite mape po datumu. Oglejte si svoje dosežke v zadnjih nekaj dneh. Podatke v tej kategoriji lahko delimo po dnevih, tednih in mesecih. Možnost Statistika prikazuje splošne podatke:
 • razdalja;
 • število korakov;
 • število razredov.
 • ​​V razdelku "Sanje" so statistični podatki iz prehodne noči. Prikazuje čas prebujanja in trenutke počasnega in hitrega spanja. Obstajajo podatki o trajanju spanja, njegovem začetku in času prebujenja. Če preskočite leve podatke, si lahko ogledate pretekle statistične podatke iz dneva v dan. Stran »Teža« uvaja urnik nihanj teže. Dodate lahko uporabnike in preklapljate med njimi v zapisu. Na strani Pulse lahko vidite njeno frekvenco. Točka "vrstica napredka" označuje načrtovano število korakov na dan. Omogoča skupno rabo gumbov za družabna omrežja s prijateljidosežkov. Zaženi funkcijo. Če ga želite uporabiti, morate izklopiti GPS in počakati na ikono, ki določa število satelitov, ki naj se prižgejo zeleno. Nato uporabite možnost "Start". Pri delovanju na elektronskem semaforju se prikažejo splošne informacije. Program vam omogoča, da preklopite na zemljevid. Kot rezultat, lahko vizualno vidite pot gibanja. Zavihek "Sporočila" je razdeljen na:
 • "Klici". Ko pride dohodni klic, je obvestilo prek zapestnice. Obstaja možnost prekinitve sporočil, ki prihajajo iz neznanih številk.
 • "Budilka". Omogoča nastavitev časa bujenja na zapestnici. Mi Band se prebudi in ko je telefon izpraznjen.
 • "Sporočilo". Tako kot pri dohodnih klicih pride do obvestila o novem sporočilu v obliki vibracij. Opozorilna obvestila lahko izklopite iz tujih številk.
 • "Dodatki". Tukaj lahko prilagodite obvestila o dejanjih, ki se pojavljajo v aplikacijah (na primer v Telegramu).
 • "Alarm naprave". Program Mi Band podvoji funkcije budilke na napravi.
 • "Odklepanje zaslona." Pametni telefon mora biti konfiguriran tako, da ga zapre. Če želite to narediti, morate zakleniti zaslon z vsemi razpoložljivimi metodami in odkleniti nameščeno trak Mi.
 • "Vidnost". Možnost zažene vidnost, da lahko druge naprave vidijo zapestnico.
 • Postavka "Storitve" vam omogoča, da delite svoje rezultate in jih sinhronizirate z WeChat, QQ in Weibo.
 • "Profil". V tem deluZaslon je glavni del nastavitve zapestnice. Ikona računa vam omogoča navigacijo do osebnih podatkov. Tukaj boste našli podatke, ki ste jih vnesli med prvim zagonom tega programa: datum rojstva, spol, starost itd. Malo spodaj lahko vidite seznam funkcij, ki lahko izvajajo ta program.
 • Kot dodatna značilnost naprave se šteje:
 • "Vizualni nadzor". S pritiskom na tipko na dotik si lahko ogledate čas vadbe, število korakov, kalorij, utrip, kalorije in napolnjenost baterije. Ta postavka je konfigurirana v meniju Profil - Mi Band 2 - Prikaz informacij.
 • "Iskanje zapestnice." Pojdite v program in izberite Profile-Devices - Mi Band in iskanje Mi Band-a.
 • "Prijatelji." Omogoča vam, da aplikaciji dodate ne le prijatelje in sorodnike, temveč tudi njihove uspehe.
 • Kako ponastaviti nastavitve?

  Zapestnica za fitnes je nepogrešljiva za ljudi, ki se ukvarjajo s športom. Z veseljem uporabljajo koristne funkcije naprave. S tablico ali pametnim telefonom lahko prilagodijo možnosti po lastni presoji. Zapestnica Xiaomi Mi Band 2 je preprost in precej eleganten pripomoček. V njegovih funkcijah lahko brez težav razume tudi šolar. Naprava je združljiva z mnogimi znanimi operacijskimi sistemi. Poleg zgoraj navedenih pozitivnih lastnosti ima naprava še eno zelo pomembno pomanjkljivost. V navodilih ne povejte besede o ponastavitvi tovarniških nastavitev. Mi Band 2 v tem primeru je treba uporabiti v povezavi ztablični računalnik ali pametni telefon. Priložena za sledilnik Mi Fit mora biti nameščena. Vrstni red ponastavitve naprave izgleda tako:
 • Pritrditev Mi Band2 na vaš profil.
 • Odprite aplikacijo Mi Fit in se prijavite.
 • Odvežite zapestnico od profila. To storite tako, da v aplikaciji Mi Fit izberete možnost "Unpair" in jo kliknete. Pot fitnesa bo izključena iz profila.
 • Po navedbi zapestnice zapestnica ne bo na seznamu uporabnikov. Zdaj lahko povežete zapestnico z drugim uporabnikom. Za to se uporabi sidrni gumb in izbira se ponovno potrdi s pritiskom na ta gumb. Po vezavi na nov profil bo zapestnica začela vibrirati, kar pomeni popolno ponastavitev. Če ne morete dostopati do profila, na katerega je priključen fitnes tracker, potem s to metodo ne morete ponastaviti nastavitev. V tem primeru nekateri uporabniki priporočajo, da napravo popolnoma odstranite. Ob upoštevanju avtonomije sledilnika je baterija popolnoma izpraznjena v enem mesecu in je predolga. Nekateri uporabniki na lastno odgovornost priporočajo vstavitev elektronske kapsule v zamrzovalnik, vendar ni dejstev, ki bi nakazovala pravilnost takšnih dejanj in pozitivnega rezultata. Zgoraj je bilo obravnavano, kako ponastaviti Xiaomi Mi Band 2 in zdaj premakniti na stroške naprave.

  Stroški pripomočkov

  Stroški športnega pripomočka se gibljejo od 1500 do 2500 rubljev. Napravo lahko kupite prek spletnih trgovin ali v trgovinah športne opreme.

  Ocene uporabnikov

  Postavitev zapestnice za fitnesXiaomi Mi Band 2 naredijo uporabniki sami. V priročniku, ki je priložen zapestnici, so v celoti opisani vsi potrebni ukrepi. Povratne informacije uporabnika kažejo na večfunkcionalnost naprave, eleganten in sodoben dizajn. Posebej poudarja funkcijo drsnika, ki jim pomaga slediti dejavnosti. Ima napako 10 korakov. Tako kot ljudje, možnost obveščanja o dohodnih klicih, budilko, ki deluje bolje kot na telefonu. Tudi uporabniki so uporabili ceno, ki je bistveno nižja od cene konkurentov. Naprava ima tudi prijetne vibracije, odpornost na mehanske poškodbe, sposobnost zapisovanja globokih faz spanja. Slabosti ljudi vključujejo odsotnost štoparice. Prenizka vodotesnost. Opozorilo, da je treba trak nositi na goli roki, sicer se lahko pretrese in skoči. Nekaterim ljudem ni všeč, da naprava ne upošteva druge fizične aktivnosti, ampak le korake. Na soncu ni časa in drugih indikatorjev. Stroj se ne vozi s kolesom in ne vzame dnevnega spanca. Na splošno so uporabniki zadovoljni s tem pripomočkom. Z veseljem se uporabljajo vse funkcije naprave. Pravijo, da jim fitnes zapestnica pomaga, da so bolj aktivni in vitki. Daje spodbudo in zelo motivira. Veliko ljudi se je po pridobitvi začelo premikati.

  Sorodne publikacije