Grafična kartica GTX 550 Ti: Funkcije in pregledi

Odkar se je svet naučil o grafični kartici GTX 550 Ti, je minilo veliko časa. Značilnosti modela niso postale nekakšno veliko odkritje za uporabnike. Vendar se je izkazalo, da je model dobra zamenjava za že izdane kartice. V svojem srednjem razredu je prevzela častno mesto, pridobila slavo in našla svoje mesto na policah trgovin.

Videz

Generacija podjetja Fermi iz NVIDIA je v letu 2011 še naprej uživala v svojih inovacijah. Ta arhitektura je nadomestila prejšnjo, ki je bila predraga in vroča. Zadnji GTX 550 Ti je prišel na trg. Značilnosti njenega všeč je, da se poslovijo od modelnega območja srednjega razreda in ga logično dokončajo. Izhod novega izdelka je zamenjal GeForce GTS 450, ki se je zdelo, da se je pojavil leto prej, ni dobil popularnosti, in navijači niso bili vredni iskanja. Naprava vključuje vse prednosti, ki jih je grafična kartica pridobila v Fermi arhitekturi. Prejel je visoke frekvence, popolno "srce", izboljšane teksturne bloke in najpomembnejše ergonomijo.

Videz

Standardna različica praviloma ni izjemna. Navzven je kot predlogo dobila vse blagovne znamke "losjone". Z vrha je pokrit s plastičnim ohišjem z vgrajenim ventilatorjem. Grafični elementi so izdelani v stilu podjetja: črne, sive in zelene proge. Ventilator prikaže logotip podjetja.

Hladilni sistem pod ohišjem. To je precej običajno, vendar je povsem dovolj za vse elemente na plošči in na splošno za stabilno delopospeševalnik

Tehnična komponenta

Pri GeForce GTX 550 Ti je bil potencial precej velik. Značilnosti so prinesle "svežino" v celo vrsto kartic. Inženirji so uspešno uvedli model v srednjem razredu, ki se po izpustitvi ni izgubil med svojimi brati in sestrami, ampak, nasprotno, se je pojavil in postal priljubljen. Njegova predhodnica video kartica je prehitela povprečno 28%. Razlog za to je dejstvo, da so se frekvence dejansko začele dvigovati, vključitev dodatnih računalniških enot pa je pripomogla k povečanju produktivnosti.
Standardna različica je delovala na procesorju GF116. Kar zadeva Keplerjevo arhitekturo, je bila izjemno preoblikovana in izboljšana. Vseboval je 32 teksturnih blokov, rasterizacijski elementi so bili 24 in trije pomnilniški krmilniki. Vsak s 64 bitnimi bitmi. Pomnilnik tipa GDDR5 je 1 GB in 4000 MHz.

Glavne prednosti GTX 550 Ti so bile ponovno posledica Fermijeve inkarnacije. Večnamensko jedro je omogočilo veliko zahtevnih nalog. Zmanjšana poraba toplote ni zahtevala dodatnih hladilnih sistemov in je zagotovila zalogo za overclocking. Visoka frekvenca 900 MHz tudi ni dosegla maksimalnih vrednosti, kar nam je omogočilo, da upamo na overclocking.

Merila

Značilnosti grafične kartice NVIDIA GeForce GTX 550 Ti, čeprav niso bile slabe, so bile njihove spremembe pri testiranju slabše. Torej je v igrah prerasel ne le Palit GTX 550 Ti Sonic, ampak tudi prejšnjo spremembo modela Palit GTX 460. Oba pospeševalnika sta pokazala večje "fps" v igrah. Skupaj z referenčnim modelom je bil na voljo tudi AMD Radeon HD 6790v nekaterih igrah nekoliko slabša, v drugih pa je bila tiho boljša od referenčne različice NVIDIA.

Raznolikost

Značilno za grafične kartice GeForce GTX 550 Ti so značilnosti, ki jih predstavlja več proizvajalcev. Modifikacije se razlikujejo po videzu, hladilnih sistemih, možnosti overclockinga, prisotnosti tovarniškega overclockinga, visokih frekvenc itd. Različica MSI-ja in ZOTAC-a je odlična.

Palit

Dobava tega modela ni izjemna. Kar zadeva Palit GTX 550 Ti, lahko takoj ugotovimo embalažo. Grafična kartica je bila postavljena v temno škatlo, ki ne izgleda okorno, vendar tudi ni kompaktna. Sprednja stran vsebuje svetle grafične elemente, informacije o podprtih tehnologijah in specifikacije za povečanje pomnilnika. Na hrbtni strani informacijskega polja je veliko več. Obstajajo tudi posnetki iger, ki prikazujejo zmožnosti modela. Značilnosti so navedene tukaj v 12 jezikih, vključno z ruskim. Opisane specifikacije so bolj trženjske narave in tako vključujejo kupca, ki je šel v trgovino, da pogleda ponudbo.
V nadaljevanju so sistemske zahteve, ki so potrebne za namestitev video kartice v sistem. Tako takoj postane jasno, da pospeševalnik potrebuje napajanje, moč: 400 vatov, ki lahko proizvede 24 A. V paketu praktično ni ničesar. Obstaja samo pogon in navodila za uporabo.

Videz inPalit specifikacije

Preden preidemo na grafično kartico NVIDIA GeForce GTX 550 Ti, razmislite o oblikovanju. To je najpomembnejša razlika med nereferenčnim modelom. Pokrov je pokrit s plastičnim ohišjem, v katerem je vgrajen svetlo oranžen ventilator. Spodaj je rešetka hladilnika enostavne konstrukcije brez cevi za prenos toplote. Pod hladilnim sistemom je postavljen tekstolit temne barve. Praktično se ne razlikuje od referenčnega pospeševalnika. Obstaja enak niz video izhodov in drugih elementov. Specifikacije NVIDIA GeForce GTX 550 Ti so praktično enake referenčni različici. Arhitektura Fermijevega grafičnega čipa je izdelana s 40 nm procesno tehnologijo. Ima 192 enotnih procesorjev, 24 rastrskih enot. Pomnilniška kartica ima nekaj 192 bitov. Ta sprememba deluje na pomnilniku 1 Gb in tipu GDDR5. Izbrana je s šestimi čipi, od katerih sta dva 256 MB, štirje pa 128 MB. Pogostost pomnilnika izven polja je 4100 MHz, čeprav nam vsi kazalniki dajejo upanje za vrednost 5 GHz. Hitrost jedra se ni spremenila.
Overclocking ni prinesel osupljivih rezultatov. Toda frekvenca je uspela dvigniti. Jedro se je pospešilo za 12% na 1016 MHz, pomnilnik je postal hitrejši za 10% in se povzpel na 4512 MHz. Ta overklokacija nam je omogočila skupno rast produktivnosti za 11%.

Ocene Palit

Grafična kartica Palit NVIDIA GTX 550 Ti je dobila dobre rezultate. Ocene so tudi ostale zadovoljive. Kupci so pohvalili dobro stabilno delovanje, podporo za vse potrebne tehnologije za igralce, ki so bili možni v letu 2011.Tudi cena grafične kartice je bila cenovno ugodna, množica modelov vmesnikov pa je nudila dodatne priložnosti. Od slabosti, seveda, opozoriti hladilni sistem. Ne znebite se vročega zraka. Poleg tega je hladilnik zelo preprost in morda ne dopušča, da bi grafična kartica kar najbolje pokazala svoj potencial za pospeševanje. Ventilator kljub svoji preprostosti ustvarja hrup. Paket je bil preveč skromen.

MSI

Ta model je zelo zanimiv. Poleg tega, da je ta grafična kartica NVIDIA GeForce GTX 550 Ti opremljena z izboljšano, relativno referenčno različico, je bil pospeševalnik odlikovan in nenavaden. Okvir za model je svetel. Pred množico informacij, ki je bolj oglaševalski značaj, čeprav lahko od tu uporabnik sam vzame nekaj koristnega.
Tudi sprednji del paketa takoj postane jasno, kako bo izgledal blagovni sistem hlajenja in kaj nas čaka, je overclockana verzija pospeševalnika. Zgornji pokrov je obrnjen navzdol, ima veliko specifikacij in skozi naše okno je naš model opazen. V notranjosti ni nič posebnega. Značilno je disk z voznikom, uporabniški priročnik, pa tudi par adapterjev za video izhod in napajanje. Glavni čip je še vedno zasnova. Čeprav ima ploščo in pokriva masivni hladilni sistem, nima standardnega videza, ki ga predstavlja plastično ohišje. Pred nami je ventilator, ki je obkrožen z dvema aluminijastima oblogama, ki povečata višino naprave. Vendar ne toliko, da pospeševalnik ni vgrajen v običajni kovček. Hladilni sistem je dobil trikratradiatorji, ki so povezani s cevmi za prenos toplote. V notranjosti je velik oboževalec. Tekstolit se nekoliko razlikuje od referenčnega modela, čeprav ponavadi ponavlja svojo zasnovo. Vsi elementi so postavljeni blizu skupaj, veliko prostora je dodeljenih procesorju. Prav tako je spremenila lokacijo mikrovezja pomnilnika. Od grafične kartice MSI GeForce GTX 550 Ti so bile specifikacije praktično enake referenčnemu modelu. Edina razlika je, da ima ta možnost tovarniški overclock, kot je omenjeno na škatli. Zato je frekvenca jedra 950 MHz, pomnilnik pa se pospeši na 4300 MHz.
Overclocking ta model je pokazal dobre rezultate. Jedro se je pospešilo na 1054 MHz, v primerjavi s prejšnjim modelom, dobiček je bil 11%, pomnilnik pa se je lahko dvignil na 5 GHz, kar je seveda zelo lepo, glede na to, da je standardna hitrost 4 GHz. Čeprav se je učinkovitost v povprečju povečala za 10%, je opaziti povečanje »fps« v igrah.

Reviews MSI

Ta model je prejel le dobre ocene. Prvič, vsem je bil všeč dizajn, ki je nepozaben in dober hladilni sistem. Tudi pospeševalni potencial se je upravičil. Upoštevajoč tovarniško overclocking, je izboljšanje domov povzročilo tudi frekvence. Poraba energije grafične kartice je nizka, celoten komplet je bolj ali manj popoln. Edina stvar, ki je povzročila težavo in, v nekaterih primerih, žalitev je višina kartice, ki je na račun hladilnika postala opazna.

ZOTAC

To se ne konča s spremembami NVIDIA GeForce GTX 550 Ti. Značilnosti našega naslednjega junaka so bile odlične. Med vsemi spremembami lahkobiti vodja. Pakirana grafična kartica je bila v živahnem paketu z zmajem, ki diha. Pred tem so bile navedene glavne specifikacije. V notranjosti je bilo vse potrebno za uporabnika. Vozite z gonilniki, dokumentacijo, parom za video izhod, napajalnikom in celo nalepko na sistemski enoti. Videz je privlačen. Tekstil je prekrit s črnim plastičnim ohišjem. Ima odprtine, ki so prekrite z rumeno železno rešetko, ki izgleda precej lepo. V ohišju je ventilator. Obstaja tudi logotip podjetja. Vmesniška plošča je obarvana v črni barvi, priključki pa so postali rumeni pod splošnim stilom pospeševalnika. Radiator je preprost, sestoji iz aluminijastih plošč. Čip se stika z jedrom, ki se nanaša na termopasto. Celoten hladilni sistem pokriva ploščo prvotnega dizajna. Od referenčne različice se razlikuje po velikih dimenzijah in nekoliko spremenjeni lokaciji elementarne osnove.
ZOTAC NVIDIA GTX 550 Ti se je takoj izboljšal. Frekvenca jedra doseže 1 GHz, hitrost pomnilnika pa je 4400 MHz. Pospeševalni potencial ni bil pričakovan. Kljub temu se je pospeševalnik lahko izboljšal. Osnovna frekvenca se je dvignila na 1047 MHz, pomnilnik pa je bil 4916 MHz. Nekateri uporabniki so lahko premagali oznako 5 GHz.

Reviews ZOTAC

Ta sprememba lastnosti GTX 550 Ti je dobila naenkrat, zato čakanje na overclocking ni bilo vredno dobrih rezultatov. Tisti kupci, ki so ga razumeli, so pustili le dobre ocene. Hvaljenprivlačen videz, ki je bil kljub nekoliko precenjeni višini prosto nameščen v ohišje računalnika. Veseli smo, da smo videli tovarniško overclock in komplet. Vprašanja glede povečane porabe energije. Zato so nekateri kupci takoj svetuje, da namestite na matično ploščo dodaten hladilnik, ki bi, mimogrede, lahko prispeva k boljši frekvenčni izboljšavi.

Sorodne publikacije