App Store: kaj je to, opis, funkcije in funkcije, funkcije

Skoraj vsi lastniki "apple" mobilnih pripomočkov in veliko uporabnikov Apple namiznih računalnikov ali prenosnih računalnikov s svojimi operacijskimi sistemi na ladji se skoraj vsak dan soočajo z vnaprej nameščenim appletom App Store. Kaj je to in poskusite razumeti, čeprav je definicija kot aplikacija za to programsko opremo zelo pogojna. Koncept App Store je veliko širši. In zato.

App Store: kaj je všeč

Začnimo z dešifriranjem kratice tega. Mnogi napačno pripišejo svojo vrednost Apple Store-u, vendar je oblikovana iz celotne fraze skladišča aplikacij, ki se lahko dobesedno prevede kot "repozitorij programov" ali "repozitorij programske opreme".


Tako v najširšem smislu ni niti program, ampak nekakšno "skladišče" ali "trgovina", kjer lahko najdete potreben ali priporočen program in ga nato namestite v napravo (z ali brez nakupa, če je uporaba brezplačno)

Glavni namen in najbolj zanimive funkcije

Kot že ime pove, je glavni namen te posebne trgovine možnost, da prenesete in namestite kateri koli programček, ki je prisoten na lastni napravi. Treba je opozoriti, da so vse aplikacije v App Store razdeljene v več kategorij, odvisno od področja uporabe, in razvrščene po kriteriju stroškov. Poleg tega obstaja poseben razdelek s priporočenimi programčki, ki uporabljajo bodisi največjipriljubljena v izbrani smeri ali maksimalno ujemajo uporabnikove iskalne poizvedbe.


V zvezi z zmogljivostmi App Store, ki so del iTunes (in ne obratno), je v skoraj vseh podobnih storitvah veliko standardnih rešitev.
Najzanimivejši pogled pa je možnost, da aplikacije dajo drugim uporabnikom, prijava z enim samim identifikatorjem naprav in storitev ter možnost ponovnega nalaganja programčkov in oblakov, če so bili iz nekega razloga odstranjeni iz App Store. Kaj to pomeni za zadnji element?
Samo če ste prenesli in namestili nekaj programske opreme iz skladišča, potem pa, recimo, zaradi staranja, je bila odstranjena, jo lahko zlahka prenesete in namestite v napravo, ker kopija ». Vaša prijava se bo samodejno shranila v storitev v oblaku. Strinjam se, izgleda zelo priročno, še posebej, ko sami odstranite program iz svojega pripomočka, ponastavite nastavitve ali pa preprosto spremenite v naprednejšo tehnologijo (pa tudi Apple).

Izlet v zgodovino

Toda kaj je to? Izkazalo se je, da se je App Store v zadnjem času pojavil relativno nedavno. Mnogi certifikati in uradni viri kažejo, da niti ta repozitorij, ampak istoimensko efemerno ime v času izdaje prvega iPhonea, ni bil niti najmanjši! Pravzaprav te aplikacije ni bilo mogoče namestiti v prvih različicah operacijskega sistema iOS.Uradni datum nastanka in odlagališča je odgovoren za leto 2008. Šele po tem so se uporabili v obliki, v kateri so zdaj predstavljeni.

Zahtevano za uporabo z App Store ID

Številni uporabniki so popolnoma upravičeni, če postavljajo vprašanja o registraciji v trgovini.
Na splošno ni treba ustvariti ločenega računa, saj bo za vnos dovolj ID, ki se ustvari na začetni stopnji nastavitve mobilne naprave, na primer, ko je prvič vklopljen. Toda tukaj je treba posebno pozornost nameniti povezovanju zemljevida z vašim računom, saj bo le tako mogoče opraviti nakupe. V bistvu, če uporabljate samo del brezplačnih programov in ne kupite ničesar ali ne nameravate kupiti, lahko to storite brez registracije bančne kartice. Ampak tukaj lahko pričakujete ogromno pasti, ki jih mnogi sploh ne ugibajo.

Kaj je "vgrajeni nakupi"

Gre za aplikacije, ki vključujejo "vgrajene" vgrajene nakupe. Na začetku je težko razumeti, ker tudi ko gre za podroben opis določene programske opreme iz povezave, vsebuje nekaj, kot je "trgovina /aplikacije /podrobnosti", itd. potem pa, ko poskušate uporabiti vse funkcije ali dodatna orodja, se dejansko izkaže, da morajo plačati. Z drugimi besedami, nameščen brezplačen program je sprva "zašil" nujnostplačati za nekatere njegove značilnosti. Tukaj je brezplačna programska oprema!
Opomba: če želite, lahko preprosto izklopite te nakupe v nastavitvah za aplikacije. Jasno je, da morate v tem primeru kartico popraviti pred registracijo. Takoj bodite pozorni na zanimivo dejstvo, da v skladišču nikoli ne boste našli "okroglih" cen. To pomeni, da uporaba ne more stati, na primer, 100 rubljev - njegova cena bo določena na 99 ali 9999 rubljev. Toda nedvomna prednost je, da če ste enkrat kupili aplikacijo v trgovini, jo nato odstranili in jo nato ponovno poskusili namestiti, denarja z računa ne bremenimo. To velja ravno za prenos programov in oblakov.

Analogi App Store

Obstajajo številne funkcije, ugodnosti (ali neprijetnosti) pri uporabi te storitve. Kljub vsemu lahko v App Store navedete primere in podobne storitve. Google Play ali isti "Store" Windows delata na podobnih načelih. Imajo tudi svoje "čipove" in skrite priložnosti.

Epilog

To je zelo kratka informacija o App Store. Kaj je to, malo dogovora. Še vedno je treba povedati, da uporaba le-te kot glavne metode za nameščanje programskih programčkov ni vedno primerna. Danes lahko na internetu najdete številne distribucije, ki jih lahko prenesete ali kopirate v napravo in nato namestite neposredno iz namestitvene datoteke, kot je predvideno za iste naprave Android (bolj zanimive in zanimive novosti, katerih analogi vni uradnega skladišča).

Sorodne publikacije