Kako počistiti predpomnilnik na iPad-u v brskalniku in aplikacijah?

Kasneje se prostor novega ipada preplavi z nezaželenimi datotekami, ki upočasnijo delo pripomočka. Da bi sprostili pomnilnik, je zelo pomembno vedeti, kako očistiti predpomnilnik na iPadu. Prej ali slej se ta težava prikaže vsakemu uporabniku, zato bomo v tem članku razmislili, kako pospešiti napravo, odstraniti vse nepotrebne, ne da bi izgubili pomembne datoteke.

Ali je treba izbrisati predpomnilnik?

Za čiščenje začasnega prostora je treba, če programi tečejo nestabilno, zamrzniti ali odleteti, in tudi, ko je prosti pomnilnik bistven za normalno delovanje. Z drugo možnost, je bolje, da ne dokažejo primer, sicer, brez uporabe posebnih pripomočkov ne more storiti.


Vsak dan obiščemo več deset mest. Informacije so shranjene v začasnih datotekah tabličnega računalnika. To velja tudi za strani, ki niso v celoti prenesene, piškotki. Shranjevanje velike količine smeti negativno vpliva ne le na hitrost naprave, ampak tudi na delovanje sistema kot celote. Zato redno čistite prostor in se znebite nepotrebne vsebine.

Kako očistiti predpomnilnik brskalnika na ipadu?

Predpomnilnik je namenjen shranjevanju začasnih datotek. Vsebuje vse pogosto obiskane strani, programe, ki jih uporabljate, kopije ogledanih fotografij in drugo. Razmislite o primeru z zemljevidi. Verjetno ste pozorni na dejstvo, da pri nalaganju "Yandex.Maps" prvič, program začne nalagati karteneposredno iz globalnega omrežja? Če pa ponovno zaženete program, na primer naslednji dan ali dan, se bo zemljevid prikazal takoj. Dejstvo je, da del zemljevida že obstaja v spominu vašega pripomočka, zato program s karticami dobi potrebne informacije iz začasnega prostora in ga ne prenese ponovno.


Predpomnjenje pospeši prenos spletnih mest in strani v brskalnik, pri čemer se promet bistveno zmanjša. Sam pripomoček ne bo mogel samodejno odstraniti predpomnilnika, zato ga boste morali ročno obdelati.
 • Najprej pojdite na nastavitve ipad.
 • Poiščite brskalnik Safari.
 • V nastavitvah brskalnika izberite "Počisti zgodovino in podatke o mestu".
 • Po tem bodo vsi brskalniki iz brskalnika izginili, pomnilnik ipad pa bo brezplačen. Vsi zavihki brskalnika bodo prazni. S pomočjo vgrajenega orodja iOS brisanje predpomnilnika na iPad-u, kot vidite, lahko traja nekaj sekund. V tem ni nič zapletenega.

  Če morate ponastaviti vse nastavitve

  Oglejmo si, kako očistiti iPad. To storite tako, da vnesete glavne nastavitve pripomočka, nato pa v možnosti "Ponastavi" izberete želeno metodo čiščenja. Izbrišete lahko omrežne nastavitve, prilagodite gumb Domov, ponastavite geolokacijo in slovar tipkovnice. Če želite počistiti predpomnilnik, izberite "Ponastavi vsebino in nastavitve". Po potrditvi se bo ipad vrnil na tovarniške nastavitve, zato se morate, če se odločite za ta korak, kopirati želeno datoteko pred postopkom odstranitve.informacije v "oblaku" ali na bliskovnem pogonu ali drugih medijih. Če morate preprosto ponastaviti omrežne nastavitve, datoteke ne bodo izginile, vendar boste morali ponovno konfigurirati WI-FI.
  Mnogi ljudje imajo vprašanje: Kako počistiti iPad mini predpomnilnika? Če primerjate nastavitve "jabolčnih" pripomočkov, lahko rečete, da se praktično ne razlikujejo med seboj, tako da lahko Ipad mini očistite s katerokoli od zgoraj navedenih metod. )

  Čiščenje začasnih datotek v aplikacijah

  iOS pametni telefoni in tablice nimajo funkcije za odstranitev predpomnilnika aplikacij. Na srečo lahko to operacijo izvedete s programi tretjih oseb ali neposredno v sami aplikaciji, ki jo boste očistili. Vse možnosti in aplikacije nimajo te možnosti, zato je priporočljivo, da prenesete programsko opremo Battery Doctor, ki vas bo v nekaj dotikih rešila od nepotrebnega junk-a. Kako počistiti predpomnilnik na ipadu s tem programom?
 • Prenesite Battery Doctor v trgovini aplikacij.
 • Prijavite se v smetišče ("smeti").
 • Izberite možnost Očisti predpomnilnik.
 • Potrdite svoja dejanja s klikom na "Čisto".
 • Avtorji programa sami priporočajo, da se zatekajo k njeni pomoči le v skrajnem primeru, ko ipad ovira. Preden počistite predpomnilnik, morate kopirati pomembne datoteke v računalnik ali drugje. Če je na vaš Ayapps nameščen jailbreak, lahko uporabite CacheClearer. Navodila: Prenesite in namestite CacheClearer.
 • Izberite katero koli aplikacijo. Lahko je »Facebook«, »Vkontakte«,in Instagram.
 • Vnesite nastavitve izbrane aplikacije.
 • Kliknite Počisti predpomnilnik aplikacije (»počisti predpomnilnik aplikacije«).
 • Po zaključku postopka boste videli, da se je program precej zmanjšal.
 • Samodejno čiščenje

  V Appstore App Store lahko prenesete druge specializirane aplikacije, ki bodo pripomoček ohranile stabilno in ga občasno izbrisali iz nepotrebnih začasnih datotek. PhoneClean in iCleaner Pro sta zelo primerna za svoje odgovornosti. Če aktivirate opcijo opomnika, bo program občasno ponujal čiščenje smeti. To bo pomagalo preprečiti, da bi vaš ipad zamašil in sprostil do 40% RAM-a.

  Čiščenje predpomnilnika z odstranitvijo aplikacij

  Zgoraj navedene metode so učinkovite, vendar ne vedno. Obstajajo programi, ki zasedajo precej velik obseg, mehka kopija iCleaner Pro pa ne more dostopati do predpomnilnika. V tem primeru ga lahko izbrišete in ga znova namestite. Da bi ugotovili, kateri program je najbolj zapleten, morate vnesti glavne nastavitve in nato v "Shranjevanje". Tam boste našli pododdelek "Statistika". Oglejte si nastavitve vsake aplikacije in videli boste, katera zaseda največ prostora na disku. Odstranite ga in nato znova prenesite v trgovino aplikacij. Torej smo ugotovili, kako očistiti predpomnilnik na ipadu s ponovno namestitvijo programov v razsutem stanju.

  Počistite predpomnilnik računalnika

  Za MacOS in Windows je na voljo več pripomočkov, ki čistijo začasni pomnilnik ipad. Eden od njih je PhoneClean. Če želite počistiti predpomnilnik, ki ga morate ustvaritiPar med tablico in računalnikom. Zaženite aplikacijo PhoneClean. Kliknite gumb Začni skeniranje ("Začni preverjanje"). Po preverjanju se rezultati skeniranja prikažejo na monitorju.

  Znebite se neželenih sporočil in večpredstavnostnih datotek

  Vsak ljubitelj glasbe ima navado nalagati velike količine glasbe in posnetkov, s čimer nenamerno upočasni delo njegovega pripomočka. Ne bojte se revidirati vaše multimedijske vsebine, brisati avdio in video datoteke, ki jih niste dolgo poslušali in gledali. Enako velja za fotografije: lahko jih kopirate v "Cloud" in jih nato odstranite iz spomina na ipad.

  Način zasebnega dostopa

  Začasne datoteke lahko sploh ne shranite. To storite tako, da obiščete brskalnik Safari. Kliknite na "Zaznamki" v spodnjem desnem kotu: pred vami se bo pojavilo pojavno okno. Izberite možnost »Zasebni dostop«, od zdaj naprej si lahko ogledate katero koli spletno mesto, njihovi podatki pa ne bodo shranjeni in ne bodo povečali pomnilnika tabličnega računalnika. Poleg tega nobeden od uporabnikov interneta ne bo mogel videti, ali ste obiskali to ali to spletno mesto. Zgodovina prometa bo vedno prazna. Samo ne pozabite zapreti strani po ogledu.

  Na koncu

  Sedaj veste, kako lahko počistite predpomnilnik na iPad-u in ga tako hitro in tako sprostite veliko potrebnega prostora. Vendar ne pozabite, da če se odločite za popolno oblikovanje vašega pripomočka, prenesite vse dragocene informacije v zanesljiv medij, da se izognete izgubi.

  Sorodne publikacije