Sesalnik Roombo 780 IRobot: pregledi, specifikacije in mnenja lastnikov

IRobot že od leta 2000 razvija robotske sesalce. IRobot Roomba 780 je ena izmed najbolj inovativnih. Po vsem svetu je prodanih več kot 8 milijonov enot "pametne" tehnologije, vendar je veliko tega, kar je v notranjosti 780, popolnoma novo.

Oblikovanje

Roboti-sesalniki niso vsi uporabljali, vendar so mnogi slišali za njih. Ljudje so navdušeni nad idejo "prostega" zaposlenega, ki nevsiljivo, dan in noč, skrbi za čistočo hiše. IRobot 780 se nanaša na najbolj napredne naprave. Čeprav se je že 800. serija že pojavila, je ta model stabilno povpraševanje in ni izgubil svojega pomena.


Navzven naprava spominja na veliki hokejski pak. Tako kot vsa Roombas, 780. ohranja izredno nizek profil manj kot 10 cm. Široka okrogla cvetna silhueta omogoča majhnemu delavcu, da pride v prah in naplavine v najbolj udobnih kotičkih stanovanja ali hiše, pojdite pod postelje, mizice in celo odprte omare. Prilagodljivi "mehki" odbijači na dotik preprečujejo poškodbe predmetov, na katere bi lahko naletel avtomatski sesalnik. Čeprav izgleda robot izgleda Spartan, je zapolnjen z vsemi vrstami senzorjev, pozorno opazuje okoliščine. Zgornji del naprave je okrašen z neon gumbom "Clean", ki sproži elektronski hišni ljubljenček iz zbrane umazanije. Okoli gumba se nahaja temen vložek, ki ima v praksi zaščitni zaslon. Kdaj?Na zaslonu se na zaslonu prikažejo informacijski prikazovalnik (zgoraj) in dotikalne tipke (spodaj).


Osnova

To je pomemben del robotskega kompleksa. Pravokotna škatla z zaobljenimi obrazi in stojalom je naprava, na katero je sesalnik parkiran za polnjenje. Napajalnik je zunanji, kar je zmanjšalo težo in velikost podnožja. Kabel, ki vodi od BZ do podnožja, se lahko po potrebi odklopi. Njegova dolžina je 1 meter. Kabel, ki vodi od PS do vtičnice, je nekoliko krajši (95 cm), ni odstranljiv. Čeprav je ploščad izdelana iz porozne plastike in je opremljena z gumijastimi vložki, se lahko osnova zaradi majhne teže enostavno obrne ali premakne. Uporabniki priporočajo bolj varno pritrditev, na primer z dvostranskim lepilnim trakom. Če to ni mogoče, lahko napravo postavite v vogal, potem ko se prepričate, da je robot sposoben pristopiti. Kot možnost, proizvajalec ponuja Standard Home Base - bolj stabilen design, ki bo moral kupiti za dodatno plačilo.

Navigacijske naprave

Pomemben element kompleksa za zbiranje prahu so navigacijske enote, ki so v velikosti dveh kosov vključene v osnovni komplet, vendar jih je mogoče po potrebi kupiti ločeno. Pomagajo senzorjem pri navigaciji. Te naprave so svetilnik ali tako imenovana virtualna stena. Funkcija svetlobnega signala omogoča nastavitev zaporedja čiščenja. To pomeni, da IRobot 780 vstopi v prostor, ki ga označuje svetilnik, in ga ne bo zapustil, dokler ne bo zbral prahu in umazanije. Naprava prav tako ščiti določenodelovno površino nekaj kvadratnih metrov. Na primer, ko je soba precej čista, vendar morate odstraniti nekakšno zapletenost.
Nič manj koristna funkcija "virtualni zid". V skladu z navodili IRBot Roomba 780 navigacijska naprava ustvari nevidno pregrado, za katero sesalnik ne pride. To pomeni, da je območje, kjer je iskanje zaposlitve nezaželeno (na primer v kotu, kjer se takrat igrajo otroci). Nastavitev sistema je dovolj preprosta. Navigacijske enote se aktivirajo samodejno, ko je vklopljen robotski sesalnik. Spreminjanje načinov, kot tudi dolžina pregrade se izvaja s pomočjo posebnih stikal na ohišju.

Zaključek

Robotski sesalnik IRobot Roomba 780 se prodaja v veliki barvni škatli iz gostega kartona, ki je opremljen s plastičnim ročajem za transport. Komplet vsebuje:
 • aparat.
 • Navigacijske naprave.
 • Osnovna postaja.
 • Napajalnik.
 • Daljinski upravljalnik.
 • Dva filtra.
 • Komplet orodij za čiščenje ščetk.
 • Komplet rezervnih krtač (razen tistih, ki so nameščene v sesalniku).
 • DVD z video materiali in izobraževalnimi PDF navodili.
 • Knjižice in garancijski kupon.
 • Umetna inteligenca

  Sesalnik IRobot Roomba 780 je vodilni model serije 700, posodobljen navigacijski sistem iAdapt pa je jedro te obveščevalne naprave. Nadzoruje okolico, tako da opravi 64 pregledov na sekundo za sledenje poti okoli objektov. Poleg tega samostojno učenje II postopoma preučuje področje čiščenja, ustvarja v spominu popolno postavitev prostorov. VPosledično IRobot 780 izbere najprimernejšo pot gibanja in shemo čiščenja za vsako sobo, ne glede na to, ali:
 • "linearno" načrtovano čiščenje;
 • krožno (translacijsko) gibanje pri odkrivanju močno onesnaženih območij (funkcija "Čiščenje obstojnih prehodov");
 • improvizirano prosto gibanje v krajih z intenzivnim gibanjem ljudi in domačih učencev.
 • Inovacije

  Kitajski inženirji posebej poudarjajo tehnologijo serije 2 za zaznavanje umazanije, ki je bila uvedena v 780. modelu. Za izboljšanje izbire smeti naprava uporablja akustični senzor za zaznavanje prevelikih količin majhnih in trdnih odpadkov (kot so pesek, kamenčki) in optični senzor za pritrjevanje velikih in mehkih predmetov (npr. Kokice, prašni delci).
  Novi smetarski zabojnik AeroVac Series 2 z indikatorjem polnjenja in sistemom za enostavno odstranjevanje vsebine - umazanija se enostavno odstrani po odstranitvi. Dvojni filtri HEPA zajemajo umazanijo, prah in cvetni prah iz zraka. 780 je predstavil novo programsko opremo za upravljanje porabe energije, ki bo po mnenju razvijalcev zagotovila 50% daljšo življenjsko dobo baterije IRobot 780 v primerjavi s prejšnjo generacijo. Glede na preglede, v realnem smislu, ta številka je približno 35-40%. Povprečni čas čiščenja traja približno 90 minut.

  Office

  Na vrhu Roombe so tipke na dotik, ki omogočajo programiranje naprave. Uporabnik ima možnost nastavitve možnosti čiščenja: bo IRobot 780 deloval vsak dan ali samo ob določenem času.Določite lahko uro tišine, ko naprava ni želena. Na plošči so gumbi: Dan, Ura, Minuta, Potrditev in Počisti. Notranje ure pametnega sesalca ohranjajo stanje pod nadzorom. Za še posebej lene lastnike je upravljanje zagotovljeno s pomočjo miniaturne konzole.

  Indikacija

  IRobot - prijazna naprava. Z lastniki se pogovarja s svetlobnimi indikatorji. Na primer, barvo gumba "Čisto" je mogoče razumeti, filter je napolnjen z odpadki (sveti rdeče) ali pa je še vedno prostora (zelena). Ikona baterije na zaslonu zasveti z enakimi barvami. Prav tako je sprememba stanja označena z ustreznimi zvočnimi signali. V primeru napak stroj govori o težavah v jeziku lastnika (kako spremeniti jezik, podrobno opisan v navodilih IRobot 780). Prisoten je N jezik. Mimogrede, odklop zvočnega obvestila ni zagotovljen, ne glede na to, kdo je bil nadležen.

  Sheme čiščenja

  Obstaja več osnovnih algoritmov za premikanje v enoti:
 • Pri premikanju med prostori se robotski sesalnik IRobot Roomba 780 premika v ravni liniji z ene ovire na drugo, pri čemer spremeni smer, če je potrebno. Isti migracijski algoritem se opazi v začetni študiji neznanih prostorov (na primer, ko se prvič vklopi po nakupu).
 • Robot se pri čiščenju močno onesnaženih območij premika z valovi in ​​se vrne na začetno točko.
 • ​​
 • Če želite tla očistiti okrog noge miz, stolov, pohištva, se sesalnik premika v smeri urinega kazalca.ovire
 • Pri premikanju vzdolž sten napravo usmerja infrardeči senzor bližine, pri čemer se prepriča, da je translacijsko gibanje stabilno.
 • Naprava ima celo način "prevare žic", kar ni nepotrebno pri čiščenju ozemlja pod računalniško mizo, televizijsko mizo ali domače gledališče.
 • Ocene

  Kot je bilo pričakovano, so ocene uporabnikov za Roomba 780 diametralno različne. Večina ceni prizadevanja elektronskega pomočnika, vendar ne boste imenovali popolnega modela. Seveda je najpomembnejša komponenta kakovost čiščenja. Večina lastnikov ugotavlja, da je sesalec kljub miniaturnim dimenzijam in navidezni majhni moči v celoti sposoben čiščenja razpršenega smeti: naj bo to pesek ali večji delci. Naprava popolnoma prepusti preproge iz volne živali. Toda dolgi lasje za napravo so problem: valjanje po ščetki, izzivanje njene obrabe, izguba ščetin. Priznati je treba, da je baterija IRobot Roomba 780 šibka povezava naprave. Če je garancija za sesalnik stara 1 leto, je ta izraz za baterijo 6 mesecev. To je "staranje" baterije, ki vodi do nadaljnjih napak inteligentnih tehnik: prezgodnje dokončanje čiščenja (medtem ko je tla še vedno umazana), neupoštevanje dela svetilnikov, nepravilno parkiranje na dnu, itd. vendar takšna miniaturna torbica nima velike baterije. Vendar pa pri zamenjavi številne napake programske opreme izginejo. Nekateri lastniki menijo, da je Roomba v primerjavi z drugimimodeli uglednih blagovnih znamk so glasni. Ni primeren postopek čiščenja vgrajenih filtrov. Toda to je malenkost v primerjavi z uspešnostjo. Če sledite napravi, redno čistite od kopičenja v razpokah prahu, pravočasno zamenjajte baterije - zvesto in resnično je delal že leta. V samo 2 urah lahko odstrani stanovanje v velikosti 60 kvadratnih metrov, polnjeno s pohištvom, žicami iz elektronskih naprav, v katerih živijo ljudje in hišni ljubljenčki.

  Sklepna ugotovitev

  Morda se zdi, da je robotski sesalnik nekakšna modna igrača, ki je namenjena poudarjanju statusa lastnika kot človeka, ki drži roko na utripu časa. Medtem, naprava je res dober dodatek k mop in ročni sesalnik. Popolnoma odstrani trdne frakcije (pesek, sladkor, sol, drobljence, semena, kokice itd.) In živalsko volno. Za mnoge je elektronski prijatelj skoraj član družine, simbol neumornega delavca, ki trdo delo opravlja brez pene in prigrizka.

  Sorodne publikacije