Kaj je domena in gostovanje: zakaj potrebujete in kako izbrati pravo

Kaj je domena in gostovanje, morate vedeti, če nameravate ustvariti svojo stran, začnite poslovati na svetovnem spletu. V teh konceptih ni nič posebej zapletenega, vendar je ravnanje z njimi zelo pomembno. Prav ta dva pojma - temeljna za delo, povezano z ustvarjanjem lastne strani v velikih prostorih virtualnega spleta. Njihovo bistvo je treba razumeti ne samo za poslovneže, ampak tudi načrt za odprtje lastnega bloga. Kakovost zagotavljanja storitev s strani ponudnika bo določila zanesljivost in doslednost dostopa uporabnikov in skrbnika do portala, uspešna izbira imena pa bo zagotovila priljubljenost vira med obiskovalci, zavezanost iskalnikov k njemu.

Kaj je spletno mesto?

Za uporabnika je takšen objekt na svetovnem spletu, ki ga lahko vidite v brskalniku. To je stran, ki vsebuje slike in besedila, videoposnetke in animirane slike. Z informacijami se lahko seznanite, dodate ali opravite nakup - na kratko, možnosti morja. Toda za razvijalca je stran veliko bolj zapleten sistem, ki ga tvorijo datoteke, skripte, baze podatkov in druge komponente. Da bi projekt deloval normalno, je treba vse te elemente hraniti na enem mestu 24 ur na dan, dostopno iz vsega sveta prek interneta.


Torej, zakaj potrebujete gostovanje in domeno? Prvi je le zagotavljanje dostopa do datotek, kar je tehnična stran vprašanja. Z drugim bomo razumeli malo kasneje: vse je v redu.Namenski strežnik je ustvarjen s strani podjetja in zakupljen zainteresiranim osebam brezplačno ali za plačilo. Kot strežnik se uporablja super zmogljiv računalnik, opremljen s specializiranimi programi. Kupec mora zakupiti prostor na disku, ki je dovolj, da sprejme vse datoteke, ki pripadajo projektu.

Kako deluje?

Glavna ideja vašega gostovanja je 24-urni dostop, tehnični nadzor in redne posodobitve. Ko izberete najboljšo možnost, morate preučiti preglede, oceniti stabilnost storitve in preveriti, kako občutljiva je tehnična podpora podjetja. Samo odgovorno podjetje je vredno najema prostora na disku. Znano je: če je spletno mesto vsaj za nekaj časa nedostopno, hitro izgubi svoje mesto med rezultati izdaje iskalnika. Da ne bi pokvarili ugleda in ne bi ogrozili poslovanja (in za ponovno vzpostavitev položaja bo zelo težko), je bolje, da takoj izberete podjetje za najem strežnika.

Plačan, brezplačen ponudnik gostovanja. Na voljo je več možnosti. Virtualno gostovanje je zelo priljubljeno, kadar en strežnik zagotavlja dovolj zmogljivosti za gostovanje številnih spletnih mest. Uporabnik ima v svoji zasebni pisarni svojo edinstveno nadzorno ploščo. Število sredstev, dodeljenih za njegove potrebe, je določeno s tarifnim načrtom. Če primanjkuje zmogljivosti, je ponavadi dovolj dvigniti tarifo za rešitev problema. Upošteva se virtualno gostovanjeNajboljša možnost je, če morate odpreti enega ali nekaj projektov v e-prostorih.

Alternative

Določanje najbolj ugodnih pogojev za ustvarjanje domen in gostovanje je nujno treba upoštevati značilnosti VPS, VDS. Takšni strežniki so na voljo za uporabo odjemalca, ki omogoča dostop do velikih virov, povečane moči. Prednost tehnologije je popoln nadzor in maksimalna neodvisnost, napredne funkcije projektnega vodenja.
Možnost fizičnega strežnika je videti tako zanimiva, kot je. V tem primeru ponudnik ponuja najem avtomobila in vsi njegovi viri bodo začasno v lasti stranke. Ne bo vam treba deliti z nikomer!

Kakovost in rezultat

Pri izbiri brezplačne storitve gostovanja se ne smete zanašati na velike tehnične zmogljivosti ali posebno odzivno storitev podpore. Toda pri najemu prostora za plačilo je vredno pogledati ponudnika, ki bo plačal za resnično, visoko kakovostno storitev. Tehnična osnova podjetja, podprta s stopnjo storitve podjetja, določa učinkovitost naročnikovega projekta. Če je gostovanje produktivno, je stabilno, potem bo dostop do spletnega mesta v vsakem trenutku dneva in noči 365 dni v letu. Ne bo igral niti vloge niti obsega projekta. Gostovanje naloge ("Yandex", mimogrede, redno izdaja posodobljena priporočila o izbiri ponudnikov) je zagotoviti, da strani na računalniku uporabnika hitro naložen. Hkrati strokovnjaki nenehno preverjajo tehničnezagotavljajo varnostno kopijo vsak dan in opravljajo preventivno delo, preprečujejo morebitne okvare. Če pride do višje sile, mora ponudnik zagotoviti največje možne informacije za obnovitev podatkov.

Domena: kaj je?

Zgoraj omenjeno gostovanje je bilo že obravnavano, zato je vredno posvetiti pozornost temu najpomembnejšemu izrazu, katerega razumevanje mora biti osnovna naloga začetka dela s človeškimi lokacijami. Pod domeno je smiselno razumeti tako edinstveno ime, ki pomaga identificirati projekt na svetovnem spletu. Alternativni izraz (absolutna sinonim) - domensko ime.
Domeno sestavljajo dve ravni komponente. Prvi vrstni red je indeks črk, v vrstici, napisani za točko: com, edu, ru. Iz teh informacij lahko dobite vpogled v državo, v kateri deluje spletno mesto. Druga raven je edinstveno ime, katerega izum je odgovoren lastniku projekta. Izhaja iz domene uporabnika: na primer, name.ru.

Zakaj je to pomembno?

Po eni strani je ime domene prvi znak, ki razlikuje spletno stran od vseh drugih, kar pomeni, da ga lahko predstavite potencialni stranki, obiskovalcu. Toda to je samo najbolj očitna funkcija naslova. Nič manj pomembno ime za iskalnik, prek domene razume, zakaj je stran namenjena.
Uspešno neomejen samo tak projekt, za katerega je bilo odgovorno in dobro izbrano domensko ime spletnega mesta. Pri izbiri naslova, je treba spomniti nekaj nasvetov strokovnjakov, najprej, inventivno svetlo, glasno, jasnostavki Priporočljivo je, da je čim krajši, da ga boste zapomnili. Glede na različne možnosti za domene na prvi stopnji je najbolje, da se osredotočimo na to, kaj bolj ustreza geografski lokaciji ciljnega občinstva. Na primer, s poudarkom na celotnem svetu, je prednost dana com, za našo državo pa je dejanska možnost ua. Dober koristen nasvet vam omogoča izbiro domene, ki gosti "Yandex". Še posebej, od prvovrstnih strokovnjakov tega največjega domačega podjetja, lahko ugotovite, da boljši iskalniki (mimogrede, tudi sam Yandex) dojemajo mesta, katerih naslovi so napisani v latinščini. Cirilske domene so seveda dobre, vendar jih je skoraj nemogoče odpreti v tujini. Pri izbiri imena je potrebno vnesti besedno semantično obremenitev, pri čemer izberemo nekaj, kar odraža predmet projekta. Za komercialne projekte morate vnesti naslov imena podjetja.

Kaj je v mojem imenu?

Po izbiri imena spletnega mesta, ki se zdi najprimernejša tema, ki je učinkovita za prihodnjo promocijo, je treba preveriti domeno. To je poseben postopek, ki vam pove, ali je bilo ime že registrirano nekemu drugemu. Če se izkaže, da je spletno mesto s takšnim naslovom že obstajalo, lahko s posebnimi sredstvi preverite, ali ima še vedno svoj predmet, ugled lastnika. Nekateri podjetni ljudje registrirajo priljubljena imena, ki jih nato preprodajo. Če zares želite ime domene, ki je bila dodeljena nekomu na ta način, se lahko dogovorite za nakup naslova za razumno količino denarja.
Do neke mere lahko primerjate človeško ime in domeno. Za potencialnega lastnika mesta ni na voljo naslov, ki ga je nekdo že imel. Dejstvo je, da lahko mnogi ljudje kličejo enaka imena, ampak na internetu se tak trik ne bo zgodil: vsako ime, vsak naslov mora biti strogo edinstven posameznik, edinstven. To vam omogoča vzdrževanje reda v virtualnem spletu in omogoča hitro iskanje vira v sistemu brez zmede in napačne smeri uporabnika.

Izbira domenskega imena: pomembni vidiki

Kot kaže praksa, ne vsi podjetniki, ki odprejo svoje poslovanje na internetu, in ne vsak bloger, ki zaganja svojo stran, razmišljajo o izbiri naslova resno. Mnogi to raje zaupajo podjetju, ki razvija oblikovalsko rešitev. Je vredno reči, da je izbrani naslov v tem primeru lahko razočarljiv? Kot pravijo strokovnjaki, je bolje, da se samostojno vključijo v registracijo domene. Po eni strani vam bo omogočil dostop do vašega računa kadarkoli, da boste zaklenili ime ali nadaljevali s storitvijo, uporabnik pa bo prejel potrebna znanja, v vsakem trenutku pa bo lahko registriral nov naslov, spremenil starega. Poleg tega (in to je najpomembnejše!), Z vso odgovornostjo lahko izberete res primerno možnost. Ime je obraz podjetja, na mestu projekta. Druge predstavljajo pravo abrakadabro, le koristi od nje bodo le redke. Če ime ne pove obiskovalcu nekaj, potem v spominu ni zahod. Kratice so primerne za tista podjetja, v katerihširoko uporabniško ime - na primer Air Force. Ni težav, da bi se spomnili mesta, da bi razumeli, s čim je povezana, ne bo. Toda ali obstaja kakšen ABVG? Ali bo ostal v spominu? Strokovnjaki pravijo, da na to ni vredno računati.

Alternativni pristop

Za podjetje je objava najuspešnejša izbira imena - v skladu z imenom podjetja. Če želite izbrati takšno ne bo vedno - najverjetneje, prišel na misel možnost bo zaseden. V tem primeru se je treba lotiti naloge registracije domene "z drugega konca": analizirati glavno področje dejavnosti. Recimo, če je projekt namenjen športnim novicam, potem lahko naslov vsebuje navedbo teme - šport, novice in ne samo ime.
Če je podjetje še vedno samo razgrnjeno in ne namerava promovirati svoje strani na internetu, vendar v prihodnosti meni, da je taka možnost, je bolje, da ime registrirate vnaprej. Nadaljevanje iz leta v leto je res majhen denar, toda v prihodnje, ko bo čas za ustvarjanje lastne strani, se ne bojiš, da bodo vsi ustrezni naslovi že zasedli bolj operativni akterji. Mimogrede, v zgodovini takih primerov, a-la "ni imel časa" polno! Isti McDonald's in Microsoft. Mimogrede, nekateri delajo to resno poslovanje - registrirajo uspešna imena in jih nato prodajajo za dostojno denar.

Gostovanje: komu?

Razumevanje, katere domene in gostovanje so, lahko začnete z izbiro optimalne možnosti za sebe. Če je ime vse relativno preprosto -zgoraj obravnavane funkcije, nato izbrati mesto za namestitev datotek bodo morali delati. Na trgu je veliko ponudb, nekatera podjetja imajo sedež v tujini, druga pa v naši državi. Stopnja stroškov storitev se zelo razlikuje. Kako izbrati nekaj zase? Strokovnjaki zagotavljajo, da to ni zelo težko, morate le temeljito pristop k procesu. Zlasti za start-up podjetja, kot so prepričani strokovnjaki, najboljša možnost je deljeno gostovanje. Če na neki točki ni dovolj moči, lahko vedno uredite gostovanje prenosa, z njim ni težav, obstajajo posebna orodja, ki tvorijo paket, ki ga lahko prebere drug ponudnik. V povprečju, deljeno gostovanje stroški 100-600 rubljev za en mesec uporabe, posebni stroški se določajo z nastavitvami, ki jih objektov, finančno politiko podjetja.

Kdaj je primeren?

Po odkrivanju domene in gostovanja je treba napovedati tudi obseg projekta in poslovne priložnosti, če naj bi se izvajal prek virtualne predstavitve. Predvsem predlagana možnost deljenega gostovanja je dobra, če se promet strani na mesec spremeni na več kot tri tisoč uporabnikov. Prednostne skripte, nastavitve (odvisno od tarifnega načrta) določajo, koliko uporabnikov bo lahko vzdrževalo gostovanje. Če je omejitev kršena, bo projekt obešen. Ne smemo pozabiti: opazili ga bodo ne samo uporabniki, temveč tudi iskalniki.
Kljub resniOmejitev udeležbe, deljeno gostovanje ima številne pomembne koristi, prvo mesto pa daje pravico do take možnosti. Treba je zavedati, da nadaljevanje domene, redna plačila od ponudnika za prostor za dajanje datotek na mestu - vse to je vredno denarja. Če podjetja, ki je za poplačilo stroškov mesta, medtem ko se spodbuja šibko, ne bi smeli stanovati na najdražjih možnosti. Ko se pretok obiskovalcev poveča, lahko razširite priložnosti.

Če povzamemo

Deljeno gostovanje je dobro za osnovno raven, začetni podjetniki. Če želite uporabiti to storitev, ne potrebujete posebnih veščin, znanja o upravljanju, vse bo obravnavalo ponudnika. Preprosta nadzorna plošča, možnost dostopa do nje kadar koli in kjerkoli na svetu, kjer obstaja internetna povezava - brezpogojne prednosti te možnosti. Ponudnik bo pomagal pri začetni postavitvi, bo podpiral projekt v prihodnosti.

Več podjetij - več priložnosti

Po izbiri in preverjanju domene je treba s ponudnikom gostovanja skleniti sporazum. Če je začetni preskus zmogljivosti pokazal, da minimalni tarifni načrt ni dovolj, je smiselno razmisliti o možnostih za razširitev virov. Številni sodobni ponudniki so pripravljeni ponuditi izboljšave osnovnih tarif. Večinoma je to povezano z velikimi tehničnimi zmogljivostmi, kar pomeni, da bo projekt bolje obvladoval povprečno dnevno obremenitev. To izboljšanje je potrebno, če je vir vse bolj priljubljen. Bodite pozorni: nenehno je potrebnoSpremljajte število obiskov za povečanje tehničnih zmogljivosti, če uporabniki že imajo težave, vendar vnaprej.
Še ena dobra priložnost, ki jo ponujajo ponudniki poleg osnovne tarife - povečanje prostora na disku. Zaradi tega lahko lastnik hkrati postavi več lokacij v dodeljeno cono, hkrati pa upravlja projekte. Značilno je, da je taka "funkcija" dodana za ustrezno pristojbino - to je ceneje za sklenitev nove pogodbe.

Pomanjkljivosti

Deljeno gostovanje ima ne le pozitivne parametre, ampak tudi določene slabosti. Najpomembnejša je dnevna omejitev obremenitve CPE. Takoj, ko je dosežena določena omejitev, ponudnik blokira spletno stran, dokler se števec ne posodobi.

VPS: optimalna izbira

Kratica se skriva za virtualnim namenskim strežnikom. To je dražje od opisane možnosti, vendar je povsem produktivno, da zadovolji potrebe večine današnjih virtualnih strani. Cena na mesec - od pet do sedem tisoč rubljev, določen znesek se določi glede na možnosti dostopa ponudnika. Vrednosti bodo odvisne od moči procesorja in količine pomnilnika (konstantne, operativne). Če želite naročiti takšen tarifni načrt, je priporočljivo le za že dobro razvito podjetje, za podjetje, za katerega je značilen stabilen pretok strank, v razmerah, ko se najvišje tehnične ponudbe ponudnika zdijo predrage. Večinoma VPS izbere spletna mesta z novicami, druge medije in spletne trgovine, ki jih uporabljajopriljubljenosti Podjetje lahko hkrati odpre več lokacij, gostovanje podpira več domenskih imen, hkrati pa vam omogoča delo z različnimi podatkovnimi bazami, po e-pošti. Razširjene programe, knjižnice in druge izboljšave, ki bodo pomagali učinkoviteje upravljati projekte, bo mogoče.

Ali obstaja slabost? Seveda se zdi, da je VPS dobra izbira, vendar ima nekaj slabosti. Na primer, morate razdeliti poklicnega skrbnika sistema (razen če seveda podjetnik sam nima vseh potrebnih veščin), ker ponudnik ni odgovoren za tehnične vidike uprave. Prilagoditi vse, kar bo treba narediti svoje, in za sposobnost za delo, tako da nihče od strani se ne bo odzval.

Sorodne publikacije