Navigator Shturmann Link 300: Pregled, funkcije in pregledi

Navigators pod blagovno znamko Shturmann pojavil na ruskem trgu dolgo časa nazaj - približno tri leta nazaj, njihovo izvajanje je podjetje "M2M-Telematics." Spomladi je bila nameščena na navigator Shturmann Link 300 nadgradnja - gadget prejel svoj operacijski sistem in programsko opremo, ki je postala glavna značilnost naprave. Še ena odlična značilnost Shturmanna Link 300 je uporaba navigacijskih kart iz Navteq-a, ki so izjemno redko naložene v navigatorje. Navteq razvija kartice predvsem za standardno opremo, proizvodnja za serijsko proizvodnjo pa je nova izkušnja podjetja.

Dodatki

Navigator Shturmann Link 300 je na voljo v veliki škatli z različnimi dodatki. Vključuje USB kabel, MTS SIM kartico, nosilec za montažo, kabelski snop za avto, navodila in disk z datotekami PDF in dodatno programsko opremo. Poleg tega, skupaj z navigatorjem prodajajo dva primera, kot za kakovost PDA - usnje in krpo.
Edina pomanjkljivost je pomanjkanje pomnilniške kartice in omrežnega polnilnika, vendar je slednjemu mogoče oprostiti - malo proizvajalcev vlaga takšne dodatke. Vključene so tudi manjkajoče slušalke.

Ohišje

Sprednja plošča navigatorja Shturmann Link 300 ima indikator napajanja in majhno luknjo za mikrofon. Zgornji rob je zaseden s tipko za vklop. Desna stranska vrstica ima reže za pomnilniško kartico in SIM kartice, prisotnost prvega pa ninujno: notranji pomnilnik pripomočka lahko vsebuje vse "navigacije". Majhen minus lahko imenujemo reže za gumo: brez njihovega zapiranja naprava ne vidi pomnilniške kartice. Upoštevajte, da nasveti, na katere reagira sistem, gume in se na koncu izrabijo, zato pogosto ne priporočamo odpiranja in zapiranja rež. Levo od plošče je priključek mini-USB in avdio izhod. Napajalni kabel pripomočka je povezan prek priključka USB. Gumb za ponovni zagon in zvočnik se nahajata na zadnji plošči - oba sta zaščitena pred naključnimi kliki. Na žalost stikalo Shturmann Link 300 nima te zaščite, zato je enostavno pritisnjeno, kar povzroča vključitev navigatorja.

Strojna komponenta in PA

Navigator Shturmann Link 300 je opremljen s čipom Centrality Atlas III. Procesna frekvenca je 372 MHz. Vgrajen pomnilnik - 2 GB. Zaslon ima standardno ločljivost 480 x 272 slikovnih pik. Kljub sprejemniku GPS v navigatorju Atlas je proizvajalec dejal, da namerava nadgraditi Shturmann Link 300 in namestiti sprejemnike GLONASS.
Operacijski sistem v navigatorju je Windows CE 5.0. Je eden najbolj dokazanih in zanesljivih. V bližnji prihodnosti se načrtuje posodobitev navigatorja Shturmann Link 300 in prehod na operacijski sistem Android, ki je veliko cenejši od trenutno nameščenega. Slaba stran je, da Windows 5.0 ni lokaliziran do konca - nekateri programi in aplikacije so ostali v angleščini, kot je poštni odjemalec.

Navigator je v bistvu polnopravni PDA, bogat z različnimi aplikacijami: klasično multimedijsko razredčeno omrežje (internetni brskalnik,ICQ Messenger, Mail Agent in MSN Messenger). Zadnji dve sta žal angleško govoreči. Poleg tega je Link 300 opremljen z dvema telefonskima aplikacijama - SMS-odjemalcem in "Dialerjem", kar je zelo priročno.

Ergonomija in pripomočki

Shturmann Link 300 je opremljen z nosilcem za enkratno nastavitev - nastavite položaj tečaja, na katerega je pritrjen nosilec. Minus - znatno omejen obseg vrtenja tečaja: vertikalno gibanje je zelo majhno, v nasprotju z vodoravnim. Nosilec, ki povezuje tečaj in sesalnik, ima fiksni ovinek, ki ga preprosto manjka na avtomobilih z velikim naklonom vetrobranskega stekla. Če premaknete navigator preko stekla pod ali nad, se bo prikaz zaslona poslabšal.
Ločeno je treba poudariti videz ležišča: in držalo, nosilec pa je iz prozorne plastike. Sesalni nastavek je pritrjen zelo udobno in trdno - dodatna regulacija ni potrebna. Prednost je lokacija priključka za napajanje na plošči, ki je obrnjena proti vozniku. To je zelo priročno in vam omogoča, da povežete kabel po namestitvi pripomočka v nosilec.

Navigacija

Shturmannova navigacijska programska oprema ponuja pet različnih kriterijev iskanja - naslov, naslov "priljubljenih", zgodovino naslovov, predmete in prijatelje. Zaznamek "Home" je izdan z ločenim ključem, kar je zelo priročno pri upravljanju. Treba je omeniti, da so se oblikovalci odločili, da ne bodo uporabljali nevsiljive kratice POI in jo nadomestili z jasno definicijo - "Predmeti". Kljub temu, da je to malenkost, popolnoma dokazuje pristop razvijalcev za poenostavitevin uporabniku prijazen vmesnik.

Iskanje predmetov

V predmetih se iskanje izvaja v 17 oddelkih, od katerih ima vsaka veliko število enot. Zahtevana je izbrana ena ali dva. Majhna pomanjkljivost je pomanjkanje naslovov v teh delih, zato jih bo uporabnik moral vnesti samostojno preko osebnega kabineta na spletnem mestu. Iskanje predmetov lahko začnete s pomočjo navigatorja, ki ima bogatejšo osnovo.

Iskanje po naslovu

Ta postavka je popolnoma organizirana - vmesnik je zelo razumljiv in priročno iskanje poteka po državi, mestu, ulici in hiši na eni strani. Za nadaljnje iskanje se ne izgubita prva dva rezultata. Poleg neposrednega naslova lahko določite tudi presečišče dveh različnih, toda tukaj presečišče sistema ne zazna, kar je velik plus kot minus.

Navigator socialne mreže Shturmann Link 300

Na uradni spletni strani proizvajalca pripomočka lahko registrirate svoje lastne objekte in skladbe ter ustvarite analogno družabno mrežo. V prijateljih lahko povabite osebo, ki je registrirana na spletnem mestu, potem pa je na voljo funkcija sledenja njenim zemljevidom. Podobna možnost obstaja v sistemu CityGide, vendar obstaja tudi sistem neposrednih sporočil, ki ga lahko pošljete prijateljem. Korespondenca s Shturmannom je možna le s pomočjo SMS sporočil ali ICQ. Na zaslonu se istočasno prikaže deset prijateljev, kar je primerno za skupinska potovanja - vedno lahko opazujete zaostajanje. Poleg tega se lahko obrnete, da ste blizu prijateljevpomoč

Uporabniške ocene

Široka funkcionalnost navigatorja Shturmann Link 300 in njegova visoka kakovost delovanja sta napravo uvrstila med najbolj priljubljene in priljubljene med analogi. Mnogi avtomobilisti prenehajo z izbiranjem tega modela in se nanj pozitivno odzovejo.
Med slabostmi uporabnikov navigatorja so opazili nerodno lokacijo gumba za vklop in njegovo sprožitev zaradi nenamernega klika, sistem za prepoznavanje pomnilniške kartice le s tesnim zapiranjem rež z gumijastimi čepi in nepopolno lokalizacijo programske opreme. V nasprotju s slabostmi, prednosti navigatorja Shturmann Link 300 sodeč po ocenah, zelo veliko:
 • Predvidena programska oprema in velik nabor aplikacij, ki razširjajo funkcionalnost naprave.
 • Zaščita zaslona proti bleščanju.
 • Ugodna in privlačna vrednost.
 • Kompaktne dimenzije.
 • Natančnost polaganja prog.
 • Intuitivno upravljanje.
 • Zaključek

  Navigator Sturmann Link 300 - eden najboljših medijskih postaj z dostopom do interneta, ki dejansko nima analogij in je enak sebi. Navigacijske funkcije niso slabe zmogljivosti, vendar zahtevajo nekaj nadgradenj. Priporočljivo je na primer nekaj kartografskega vmesnika in vztrajnost sistema. Kljub temu, da se je studio Artemy Lebedev ukvarjal z oblikovanjem, je možno in celo potrebno izboljšati ga.
  Pri navigatorju Shturmann Link 300 se posodobitve zemljevida opravijo zelo hitro in enostavno. Pomembno je omeniti delo na gadgetu posebej: kljub vsemuproizvajalčeva zagotovila, da počasi upočasnjuje pot po ladjedelnicah in ne meni, da je treba vedno določiti najkrajšo pot tudi pri nastavitvi tega parametra v nastavitvah, omejenih na javne ceste. Pogosto se odčitavajo kartice, smeri puščic in kazalcev ter glasovna opozorila, zato je najbolje, da se pomikate po zemljevidu, kar ni vedno priročno. Izleti na jarde tega navigatorja, žal, dobijo težave. Kljub temu Shturmann odlično dela s svojim delom: pozna vsa pravila ceste, čeprav obstajajo nekatere neskladnosti s sistemom posodabljanja prometnih znakov na cestah. Nekaj ​​znakov, ki jih vidi na čas in upošteva njihovo prisotnost ali odsotnost, drugi pa lahko prezrejo dolgo časa.

  Sorodne publikacije