Kako posodobiti Flash Player: Več tipičnih situacij

Dodatek za Flash Player je eden najpomembnejših komponent v računalniškem sistemu in je namenjen pravilni reprodukciji večpredstavnostnih vsebin na internetu. Samoumevno je, da za to ni mogoče uporabiti nepremičnih predvajalnikov, ker niso vgrajeni v brskalnike. Istočasno pa posodobitve za ta vtičnik prinašajo zavidljivo pravilnost. Ampak ne vsakdo ve, kako nadgraditi Flash Player. Včasih pa lahko namestitve posodobitev blokira razvijalec te programske opreme.


Kaj mora igralec posodobiti?

Začnimo z dejstvom, da se operacijski sistem in absolutno vsi internetni viri zelo odzivajo na prisotnost v brskalniku tega vtičnika. Ko začetno namestitev razširitve, skupaj s predvajalnikom namesti posebno updater, ki spremlja videz razpoložljivih posodobitev.
Vendar pa ga nekateri uporabniki onemogočijo v samodejnem nalaganju in v razdelku storitve, tako da ga, milo rečeno, ni motilo. Toda tudi z deaktiviranim stanjem te komponente, ko se staranje igralca, poskusi zagnati nekatere skripte ali predvajanje medijev na določenih mestih, ne končajo z uspehom, brskalnik pa takoj sporoči, da je treba namestiti posodobitev.

Kako posodobiti Flash Player: standardna metoda

Ko se zgornje sporočilo prikaže v sistemu ali na spletnem mestu, mora uporabnik oditi na ustrezen uradni vir za namestitev najnovejše posodobitve, za kajboste morali iti skozi nekaj preprostih korakov.


Takoj opazite, da ni nadgradnja, ki jo je mogoče priklicati, ker je vse omejeno na prenos namestitvene datoteke in nato na ročno namestitev. Z drugimi besedami, uporabnik ne namesti posodobitve, temveč novo različico predvajalnika.
Ko pa želite nadgraditi svoj Flash Player (na primer Windows 7), morate biti previdni pri prenosu nove različice, saj lahko spletni namestitveni program ponudi namestitev dodatne (affiliate) programske opreme. Zaželeno je, da se izključi iz kompletov za nastavitev. V trenutku namestitve bi morali biti vsi brskalniki zaprti, sicer bo prišlo do napake pri povezovanju predvajalnika v brskalnike.

Kaj naj storim, če je posodobitev v regiji blokirana?

Zdaj pa poglejmo, kako nadgraditi Flash Player v tistih regijah, kjer je njegova namestitev blokirana s strani razvijalca (na primer v Krimu). Po prepovedi je zaznana tudi zmožnost nalaganja namestitvenega programa.
Problem je rešen preprosto. Če želite začeti, vklopite brskalnik VPN (v operacijskem sistemu je vgrajen odjemalec, v drugih brskalnikih lahko uporabite razširitve, kot je friGate, spremenite pravega zunanjega uporabnika IP). Nato prenesite namestitveno datoteko in v času namestitve popolnoma onemogočite internetno povezavo. Po drugi strani pa je vprašanje, kako nadgraditi Flash Player na takšno situacijo, mogoče še lažje rešiti s prenosom namestitvenega programa iz uradnega vira, ampak iz Runeta. Takoj je zaželena le prenesena datotekapreverite, ali so virusi (malo). Ponovno boste morali onemogočiti dostop do interneta med namestitvijo.

Nekaj ​​besed na koncu

Kot vidimo, posodabljanje različice programa Flash Player ni tako težko. Vendar pa včasih lahko vidite pojav situacij, ko sistem manifestira več različic plugin, ki so prikazani v obliki različnih aplikacij v oddelku programov in komponent (nove plugin spremembe starejših različic se včasih ne odstrani, in tiste "visi" v sistemu, imenovano mrtve teže). Če želite preprečiti navzkrižja med njimi, odstranite stare različice s standardno metodo ali pa uporabite brisanje programov pred posodobitvijo. Zakaj pred posodobitvijo? Ampak samo zato, ker v rezultatih globokega skeniranja za prisotnost ostankov takih aplikacij bo odstranila vse, kar velja za ta programski izdelek. To velja predvsem za registrske ključe, ki se lahko ujemajo tudi s posodobljenimi spremembami.

Sorodne publikacije