Zalman Z9: funkcije, fotografije in pregledi

Če se odločite zgraditi svoj računalnik, morate razumeti, da se boste morali naučiti veliko priročnikov in drugih dokumentov. Prav tako morate razumeti, da ne le "železo" igra pomembno vlogo pri splošni sliki sodobnega računalnika. Brez korpusa lahko vsa tvoja prizadevanja gredo na obalo. Potrebno je natančno izračunati število vgrajenih komponent in predvsem paziti na hladilni sistem. Če primer z velikostjo ne ustreza, potem vse to lepoto z najmočnejšimi "žleze" samo ne bo delovalo. Dobra možnost je Zalman Z9. Oglejmo si podrobneje.

Pozicioniranje

Zalman je dobro znan na trgu računalniških komponent. Njegove izdelke odlikuje visoka kakovost in ugodne cene. Zalman Z9 in nekatere njegove spremembe se nanašajo na srednji razred, vendar jih odlikujejo visokokakovostni materiali. In z dodatkom Zalmana je bilo vse dobro. Primer je primeren za sestavljanje računalnika s parametri nad povprečjem. Ampak za "železo" premije ne ustreza. Ogrožen prostor v ohišju.
Vendar, če obravnavate ta primer v smislu praktičnosti, v tem trenutku ni enak na trgu. Ima visoko kakovostne materiale, visokokakovostno montažo, dobro oblikovano zasnovo, priročno mesto za dele, popoln hladilni sistem (tudi standard) in zelo nizko ceno. Vse te lastnosti so primeri iz Zalmana samegaPovpraševanje po povprečnih uporabnikih. Zdaj podrobneje preberite značilnosti primera.

Izgled

Zalmanovi oblikovalci so se vedno razlikovali po izvirnosti. Tudi v tem času jih ni bilo sram. Telo izgleda kot naprava iz prihodnosti. Ta učinek je bil dosežen zaradi elegantnih linij sprednje plošče. Levji delež sprednje strani je prekrit z kovinsko mrežo. To je storjeno za boljše hlajenje sistemske enote. Pod mrežo je mogoče namestiti dva hladilnika 120 ali 140 mm. En 120mm je že nameščen. Opremljen je z LED osvetlitvijo.
Zalman Z9 je narejen iz kovine in plastike, pokrit s črno mat barvo. Zato bo videti tudi krasen tudi po več letih uporabe. Sijajne škatle zbirajo vse vaše prstne odtise. Takšne težave v tej stavbi ni. Na strani škatle je akrilno okno. Na splošno je Zalman popolnoma odprt za modding. Z nekaterimi izboljšavami lahko dosežete fantastičen videz primera.

Specifikacije primerov

Zalman Z9 je namenjen za namestitev ATX in Micro ATX matičnih plošč. Ima pet rež za kartice PCI, podpira polno velikost grafične kartice (290 mm), ima pet rež za različne velikosti trdih diskov in tri reže za pogone DVD ali BlueRay. V tem primeru telo ne izgleda zelo veliko. Zalman je vedno poskušal združiti funkcionalnost, spodoben videz in ergonomijo v svojih izdelkih.
Predalček za baterije se nahaja pod ohišjem.Stena je prekrita z mrežo, pod katero je mogoče namestiti hladilnik za napajanje. Edina zmeda je, da mreža ni opremljena s filtrom. Vsi drugi filtri za hladilne reže imajo. Očitno je to pomanjkanje inženirjev. Toda tudi brez tega "dobrote" pri načrtovanju prtljažnika je dovolj. Zalman Z9 ustreza sodobnim potrebam povprečnega uporabnika.

Vmesniki na sprednji plošči

Zalman Z9 črna sprednja plošča je zanimiva, kjer lahko najdete vse potrebne kontrole. Prekomernih vzorcev barvnega LCD in številnih načinov stikala ne boste našli. Vse je samo sramota. Obstaja majhno okno, ki osvetljuje celotno temperaturo v ohišju, štiri standardne priključke USB 2.0 za slušalke in konektorje za mikrofon (ni kombinirano). Obstaja tudi indikator trdega diska in majhen gumb za ponovni zagon.
Gumb za napajanje Zalman Z9 je na vrhu ohišja. To je zelo priročno. In zgornji del si zasluži ločen pogovor. Ima posebno "paleto", ki jo lahko uporabite kot stojalo za manjše predmete. Obstaja tudi mreža, pod katero lahko namestite nekaj hladilnikov za boljše hlajenje. Mimogrede, ohišje je mogoče namestiti in ohladiti z vodo. Podpira to možnost.

Zalman Z9 U3

Zalman Z9 U3 je sprememba standardnega telesa z nekaj spremembami. Posodobljeni model je prejel dve vrsti vrat USB 3.0, nadzorni sistem hladilnika, nameščen na sprednji plošči, in izboljšano pritrditev trdega diska. V vsem drugem je isti Z9, vendar nekoliko dražji innekoliko izboljšala. Vendar pa bo pritegnil številne igralce. Zato bodo navadni uporabniki navdušeni. S sistemom hlajenja je v tem primeru vse odlično. Tudi običajni hladilniki z lahkoto obvladujejo obremenitve. Vendar pa je njegov trenutni "železo" brez vodnega hlajenja zelo priporočljivo. Njena hladilna zmogljivost očitno ni dovolj, da bi se spopadla s premijskimi "žlezami". Bolje je, da ne tvegamo.

Zalman Z9 Neo

Toda Zalman Z9 Neo je popolnoma prenovljen "dedek". Glavne spremembe so povezane z videzom. Vendar je izboljšanje tudi s tehničnega dela. Sedaj je prednja stran ohišja opremljena z vrati, malo preoblikovan trdi disk, dodan filter za prah za napajanje. Komponente računalnika znotraj bloka so zdaj popolnoma drugačne. Vendar to ni vse. Namesto polnega žara na zgornjem delu telesa je zdaj greben, pod katerim se nahajajo hladilniki. Za boljše prezračevanje ohišja, morate odpreti vrata in odpreti zloglasno platišče.
Na splošno je Zalman Z9 Neo White izšel nekoliko dvoumno. Po eni strani je strm in brutalen videz. In na drugi - pomanjkljivosti v tehničnem načrtu. Slaba stran primera je, da je pri hlajenju komponent vse zelo slabo. Standardni hladilniki (in hladilniki na splošno) ne morejo zagotoviti ustreznega hlajenja zaradi oblikovnih lastnosti škatle. Če kupite ta posebni primer, se bo pojavilo vprašanje namestitve vodnega hlajenja. Mimogrede, primeri so na voljo v dveh barvah. Klasična črna inBela Zalman Z9 Neo bela.

Pregled modelov

Vsak izdelek ima uporabniške ocene. Opredeljujejo izdelek. In lahko povzdignejo ali popolnoma uničijo ugled podjetja. Mnenja nam posredujejo informacije o dejanskih parametrih izdelka, ne pa tistih, ki jih zahteva proizvajalec. Ko jih preberete, lahko naredite zavestno in premišljeno izbiro, saj boste imeli vso popolnost informacij. Oglejmo si pregled Zalmanovih z9 različnih modifikacij. Večinoma novoustanovljeni lastniki teh zabojev so grozljivi z nakupom. Načeloma jim ustrezajo skoraj vsi. Vendar pa obstaja nekaj pritožb glede modela Zalman Z9 White. Beli paneli so zelo umazani. Ampak, da ga imenujemo minus zagotovo ne more: uporabniki so vedeli, kaj so izbrali. Torej, da bi kakršne koli zahtevke proizvajalcu je vsaj neprimerno. Pri Neo modifikacijah se nekateri pritožujejo zaradi pomanjkanja hlajenja komponent, Z9 U3 je pritožba na tesno odstranljivo sprednjo ploščo. Na splošno pa je kakovost izdelka zadovoljna. In to je najpomembnejša stvar.

Nekatere značilnosti delovanja

Vsak izdelek ima svoje značilnosti in pravila uporabe. Če ne upoštevate teh pravil, lahko dobite nerazdelljiv izdelek. Zdi se, da so lahko pravila v zgradbah? Samo plastično železo. Ampak to ni tako. Glavna stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da je treba filtre za prah redno čistiti. To je abeceda. Če so filtri zamašeni, bo prišlo do situacije, ki prispeva k pregrevanju določenih komponent računalnika. Preprosto povedano, vaše nerealno je kulgrafično kartico lahko zapišete. In to bo neprijetno.
Drugo priporočilo se nanaša na videz. Sistemsko enoto obrišite vsaj občasno. V nasprotnem primeru zaradi plasti umazanije, ki se je zataknila na njem, ne bo mogoče niti razumeti njene barve. Tretje priporočilo je, da se komponente uporabljajo samo od uglednih blagovnih znamk. Skoraj vedno so kakovostne (če niso kitajska replika) in težave z njimi ponavadi ne nastanejo. Skladnost s temi preprostimi pravili bo podaljšala življenjsko dobo računalnika še mnogo let.

Povzetek

Ohišje Zalman Z9 in njegove številne spremembe so odlične za sestavljanje računalnika z zelo močnim železom. Pri vgradnji ustreznega vodnega hlajenja lahko celo "napihne" topois "železo" od najboljših proizvajalcev. V tem primeru se telo razlikuje po ceni, ki jo je mogoče obsoditi in jo zapustiti. Če Zalman primerjamo s svojimi najbližjimi konkurenti, potem postane jasno, da mu nihče ni konkurent. Pri vseh podobnih modelih je kakovost reda velikosti nižja ali močno napihnjena cena. V smislu razmerja med ceno in kakovostjo so te najboljše na trgu.

Sorodne publikacije