Koda napake 0x80070005: kako jo popraviti

Absolutno vsi uporabniki vedo, da so sistemi Windows bolj nagnjeni k nepredvidenim napakam in napakam pogosteje kot drugi operacijski sistemi. Eden od najbolj razširjenih je sesutje, katerega sporočilo vsebuje kodo napake 0x80070005. Windows 7 ali katera koli druga različica operacijskega sistema se uporablja na računalniku, ni tako pomembno, pomembno je, da je operacijski sistem iz neznanega razloga zavrnjen dostop do oddaljenega strežnika ali izvajanje ene ali druge akcije. Razlogi za ta pojav so lahko precej veliki, pa tudi metode za reševanje problema.


Kaj je to neuspeh?

Verjamemo, da se napaka te vrste pojavlja v več primerih. Pogosto je njegov pojav povezan s poskusi namestitve posodobitev, aktiviranja ali obnove sistema. Vendar je to daleč od vseh primerov njegove manifestacije. Dejstvo je, da bo tudi pri registraciji dinamičnih knjižnic koda enaka, vendar iz opisa napake - druge.
Vendar pa na splošno koda napake 0x80070005 pravi, da sistem poskuša dostopiti do Microsoftovega strežnika ali drugega vira (na primer pri nameščanju iger), vendar v zameno prejme prepoved. Po drugi strani pa je takšna napaka lahko posledica namestitve knjižnic vbscript.dll in jsscript.dll, v katere sta ročno prijavljena v sistem. Nato ponujamo več rešitev, ki bodo, čeprav niso zagotovljene, pomagale popraviti stanje. In ni zagotovljeno, da sporočilo vsebuje isto kodo, ampak temeljni vzroki - biti drugačni.

Če je razlog antivirus

Torej, če steprejel kodo napake 0x80070005 (Windows 8) pri nadgradnji, razlog je lahko nameščen polni delovni antivirus, ki lahko blokira nekatere sistemske procese.


V tem primeru ga je treba deaktivirati za nekaj minut in ponoviti posodobitev z ročnim iskanjem posodobitev. Še bolje - pojdite na glavne nastavitve in onemogočite samoobrambo. To lahko deluje. V večini primerov pa razlog ni v tem.

Koda napake 0x80070005: Kako popraviti s pomočjo spletnega okrevanja sistema

Lahko se zgodi, da je do napake prišlo zaradi kršitve integritete komponent sistema. Preveriti jih je treba. Če želite to narediti, uporabite ukazno vrstico, ki je potrebna za zagon samo v imenu skrbnika ali lokalnega računa, ki ima take privilegije. Prva stvar je napisana z ukazom sfc /scannow. Če se po zaključku postopka znova pojavi napaka, lahko s trajno povezavo z internetom preverite ali obnovite sistem na spletu.
V ta namen se v isti konzoli uporabi ukaz, podan na zgornji sliki. Če ne deluje, nadaljujte.

Uporaba pripomočka SublnACL in skript

Mnogi strokovnjaki najdejo eno od najmočnejših orodij za odpravljanje težav, ki vsebuje kodo napake 0x80070005 (na primer Windows 8.1), ki se imenuje majhen program, imenovan SublnACL, ki ga lahko prenesete neposredno iz uradnega Microsoftovega vira. eno izvedbo EXE datoteke.
Pri nameščanju kot lokacije je zaželeno, da navedete koren sistemske particije ali ustvarite nasistem vozi isto mapo. Po tem morate uporabiti standardno beležko in tam predpisati besedilo, kot je prikazano na spodnji sliki.
Ustvarjeno datoteko je treba shraniti v BAT formatu tako, da izberete vrsto predmeta "Vse datoteke" in razširitev prek točke, ki jo želite registrirati ročno. Datoteko morate shraniti v isto mapo, v kateri je bil nameščen pripomoček. Sedaj morate shraniti BAT datoteko prek SMC kot skrbnik. Po izvedbi zapremo ukazno konzolo, ponovno zaženemo sistem in poskusimo izvesti operacijo, katere izvršitev je izdala kodo napake 0x80070005. Če se napaka ponovno pojavi, lahko spremenite vsebino BAT datoteke in naročite besedilo spodaj na spodnji sliki.
Nato se izvedejo postopki, opisani za prvi scenarij.

Koda napake 0x80070005 DllRegisterServer

Zdaj nekaj besed o registraciji dinamičnih knjižnic pri uporabi sistemskega orodja regsvr.32.exe. Kot smo že omenili, lahko sporočilo vsebuje kodo napake 0x80070005. V tem primeru so možne tri vrste rešitev. Najprej ga poskusite zagnati samo s skrbniškimi pravicami. Če ne, samo spremenite vrsto računa na skrbnika v ustreznem razdelku na nadzorni plošči in ga znova zaženite.
Na koncu izklopite UAC z uporabo možnosti upravljanja registra za to, kjer bi bilo treba drsnik varnostne ravni preurediti v najnižji položaj, shraniti spremembe in znova zagnati sistem. Po izvedbiVsako dejanje mora preveriti, da težave ni mogoče odpraviti s ponovno uporabo orodja za registracijo (regsvr32.exe).

Če nič ne pomaga

Odvisno od temeljnega vzroka za situacijo se lahko koda z napako 0x80070005 pojavlja znova in znova. Če nič od zgoraj navedenega ni v pomoč, sledite tem korakom:
  • Preverite, ali je na lokalnem disku ali logičnih particijah dovolj prostora, kjer lahko varnostno kopirate. Če je prelivanje končano, ga očistite s prerezom lastnosti izbranega dela in standardnim čistilom.
  • Poiščite mapo Informacije o sistemskem nosilcu v sistemski particiji, tako da najprej odstranite potrditvena polja iz skrivališč zaščitenih sistemskih datotek in skritih objektov, pokličete meni lastnosti in prekličete izbor atributa samo za branje.
  • Pokličite sistemski konfigurator (msconfig), onemogočite vse zagonske elemente in nastavite naključni začetek, tako da ostane aktivna točka prvotne konfiguracije.
  • Pokličite oddelek storitev (services.msc) in preverite storitev senčne kopije. Če je neaktiven, dvokliknite na meniju z možnostmi, zaženite ga in nastavite, da se samodejno zažene.
  • Ponastavite skladišče. V ta namen naložite sistem v varnem načinu (F8 ob zagonu), zaženite ukazno konzolo in vnesite net stop winmgmt. Nato pojdite v imenik skladišča v imeniku wbem mape System32 in ga preimenujte z imenom, na primer starim skladiščem. Ponovno zaženite sistem v varnem načinu in v konzolivnesite zgoraj navedeni ukaz. Ko se izvede, napišite vrstico winmgmt /resetRepository. Ko je izvedba končana, zaprite ukaz konzole in prenesite sistem kot običajno.
  • Namesto rezultata

    Kot lahko vidite, so lahko zgoraj opisane sorte okvar z isto kodo napake, kot tudi možnosti za reševanje problema, precej veliko. Takoj je težko ugotoviti, kaj je bil glavni vzrok takšne situacije, zato, če obstaja vsaj kak opis, izberite metodo zahtevanega popravka, ki temelji na njeni vsebini. Če pride do neznane napake, boste morali delovati naključno. Tukaj ne morete ničesar narediti.

    Sorodne publikacije