Laserski tiskalnik HP 1320: opis, funkcije, funkcije

Tehnologija suhega elektrografskega tiskanja (poimenovana po ljudeh po laserskem tiskanju) v času svojega obstoja ni doživela bistvenih sprememb, čeprav kmalu nadomesti četrto desetletje. Toda proizvajalec ne more, ampak ne modernizacijo opreme, sicer ne bo preživela stroge tržne zakone.

Zato so proizvajalci, ki so ustvarili zanesljivo obliko tiskanja, svojo pozornost usmerili na oblikovanje in univerzalizacijo naprav. Osupljiv primer takšnega obnašanja razvijalcev je laserski tiskalnik HP HP 1320 - skromen delavec, ki bo postal zanesljiv pomočnik v vsaki pisarni.


Oblikovanje

Serija tiskalnikov HP LaserJet 1320 se je na trgu pojavila pred 12 leti in kljub velikim izkušnjam uspešno tekmuje s sodobnimi modeli. Če bi rekli, da videz opreme zaslepi svojo veličino, bo to narobe. Vendar pa se popolnoma prilega v notranjost večine pisarniških prostorov. Njegovo oblikovanje prevladuje siva barva. Črna plastika je narejena iz pladnja za papir, zgornjega dela in nekaterih elementov na hrbtni strani. Glavna prednost naprave je kompaktnost. Za razliko od drugih modelov iz leta 2005 je tiskalnik HP 1320 povlečen navzgor. Odločitev, da se poveča višina, je to že naredila - zdaj naprava ne zajema več kot škatlo pod ženskimi škornji.

Značilnosti

HP-jev laserski tiskalnik serije 1320 je zasnovan za delo v majhni pisarni. Zaradi majhnih dimenzij (350 x 256 x 355 mm) se lahko enostavno namesti na namizje.Tiskalnik se enostavno poveže z računalniki z operacijskim sistemom Windows, Linux, Mac OS, vsaj 64 MB RAM-a. Veliko več moči imajo moderni pametni telefoni, da ne omenjamo osebnih računalnikov.Tiskalnik HP 1320 ni tako problematičen, saj bodo lastnosti modelov te linije zadovoljile potrebe številnih srednjih in malih podjetij. Pri tem se prepričajte sami:
 • hitrost prve strani - 8 sekund;
 • zmogljivost - do 21 ppm;
 • RAM - 16 megabajtov (največ 144 MB);
 • priporočena obremenitev - 10 tisoč strani na mesec;
 • zmogljivost napajalnika - 250 listov;
 • uporabljeni formati - ovojnice A4 A5 B6 v velikostih od 216x356 mm do 76x127 mm;
 • poraba energije - 345 W v aktivnem načinu, 8 W v stanju pripravljenosti;
 • največja ločljivost 1200 x 1200 dpi.
 • Raven hrupa, ki ga proizvaja naprava, je manjša od 48 dBa. Malo glasnejši je od običajnega človeškega šepeta. HP 1320 tehta 10 kg, opremljen s kartušama Q5949A in Q5949X za 2500 in 6000 strani.

  Funkcije tiskalnika

  Ponovno je treba poudariti, da ima serija tiskalnikov 1320 več sprememb. Med njimi ni bistvenih razlik. Primerjalne značilnosti modelov je mogoče preučiti v tabeli. Pomembneje je povedati o funkcionalnih lastnostih kopij. Prvič, to je način varčevanja s tonerjem. Če omogočite to možnost, lahko tiskalnik HP LaserJet 1320 natisne 30% več dokumentov in s tem poveča časovni okvirkartuše.
  Drugič, to je možnost priključitve zunanjega tiskalnega strežnika, ki vam omogoča, da dodate tiskalnik kot napravo v lokalno omrežje podjetja. Tretjič, to je način PowerSave, ki hkrati varčuje z elektriko in omogoča zagon brez ogrevanja.
  Kot funkcionalno funkcijo lahko izberete in obojestransko - modul za obojestransko tiskanje, kot tudi več vrat, vključno za priključitev na prenosni računalnik. Za povezavo z računalnikom lahko uporabite več priključkov. Priporočljivo je, da izberete LPT režo, če želite, da večkratni tiskalniki HP 1320 delujejo hkrati.

  Kartuše in tiskarska tehnologija

  Kartuše se izvajajo v monolitnem ohišju v dveh različicah: Q5949A in Q5949X. Razlikujejo se le v delovnih sredstvih. Pomembna značilnost je sposobnost oskrbe z gorivom v specializiranih podjetjih, kar bistveno zmanjšuje stroške. Glavna prednost elementov je enakomerna porazdelitev tonerja po vsej širini lista.
  Posebnost tehnologije tiskanja je hitro segrevanje fotocelice. Uvedba sodobnih zaščitnih tehnologij je omogočila zmanjšanje stopnje ozonacije zraka med delom - izginila je potreba po dodelitvi naprave v ločen prostor. Uvedena tehnologija hitrega fiksiranja tonerja takoj vrne tiskalnik HP 1320 v način varčevanja z energijo.

  Sorodne publikacije