Ultrabook Asus Zenbook UX305: Pregled, funkcije, pregledi

Sodobna gibanja dela in zaposlovanja vedno bolj zahtevajo izvajanje nalog zunaj urada. Nekateri poklici so običajno povezani s stalnim potovanjem. Za druge, medtem ko so na cesti, je povsem mogoče porabiti za izvajanje nekaterih operacij z elektronskimi dokumenti. Ja, in sposobnost, da si ogledate video iz zaslona več kot tablični računalnik, nihče ni odpovedal na cesti. Za te namene so kompaktne, a zmogljive ultrabooke optimalno primerne. So lahkejši in manjši od klasičnega prenosnega računalnika, zaradi česar jih je mogoče zlahka vzeti s seboj na cesto. O enem najuspešnejših predstavnikov te družine se bomo pogovarjali. Če želimo biti natančnejši, je to model Asus ZenBook UX305, ki je prejel dobre ocene od mnogih recenzentov. Za kaj je dobra? Katere pozitivne in negativne strani imate? Kaj pa njeni kupci, v katerih je že nekaj časa? Oglejmo vse te trenutke na dosleden način. Začnimo z videzom.

Oblikovanje in videz ultrabooka

Pred nekaj leti so majhni prenosniki zajeli precej prestižno elitno nišo drage tehnologije, ki sploh ni na voljo. Težava je bila v visoki toplotni proizvodnji produktivnih procesorjev, zaradi česar je bilo zelo težko razviti kompakten, a zmogljiv pripomoček. V primeru Asus ZenBook UX305, katerega pregled trenutno berete, se vse spreminja na bolje. Ni previsokih stroškov v skladu s sodobnimi standardi, o katerih bomo govorili malo kasneje, niso postale ovire za ustvarjanje prefinjenegain kompakten ultrabook. Poudarek je na procesorju, ki ima nizko toplotno disipacijo. Za njega smo lahko hvaležni, da je v zloženem stanju debelina ohišja le 123 mm. To je zelo pozitiven indikator, saj je zaradi njega naprava videti elegantna, vendar še vedno ohranja strog poslovni izgled.

Kar zadeva barvo primera, jo je težko takoj opisati z eno besedo. Na splošno pa je precej lepo in ne omogoča preprostejšega ogleda prenosnika v prenosnem računalniku. Treba je omeniti, da je hkrati primer v celoti narejen iz kovine, kar poveča moč ultrabooka, ki je potreben pri tako majhni debelini. Barva telesa je enotna. Ugotovimo lahko, da ima celo okvir okoli matrice enako barvo kot celotno drugo telo. Kot estetski element lahko vidite vse znane kroge, ki ga razlikujejo od drugih proizvajalčevih linij in so skupni vsem napravam, v imenu katerih je beseda "Zen". Sama površina ni mastna in ne zbira prstnih odtisov. Da bi bil primer še bolj varen med prevozom, lahko kupite dodatno firmware za Asus ZenBook UX305. To vam bo omogočilo, da preživijo lahke udare in varno zaščitite svoj pripomoček.

Zaslon

Asus ZenBook UX305 FI ima dve različici zaslona. Imajo dovoljenje FullHD ali 2K. Tukaj boste morali izbrati uporabnika. Zaradi pravičnosti je vredno omeniti, da je tudi pri FullHD pri tej velikosti (in sicer 133 palcev) slika precej jasna in za večino ne bo potrebno imeti več pikslov napalcev
Poleg tega višja ločljivost povzroči veliko porabo energije, saj obdelava izhodne slike zahteva več sredstev. Ja, in matrika se izkaže bolj čustvena. Ampak tukaj, kot pravijo, okus in barva, in da se odločijo med mejno jasnost ali boljšo avtonomijo. Matrika sama je mat, kar pozitivno vpliva na uporabo prenosnega računalnika pri svetlem soncu. Rezerva za svetlost je dovolj za tak postopek. In v sobi je pogosto celo potrebno zmanjšati njegovo intenzivnost, da ne bi preobremenili vida. Takoj sem želel omeniti precej nadležen trenutek, kar je še posebej pomembno za fotografe in oblikovalce. Matrica ima svoje resne težave pri prikazovanju barvnega lestvice, v nekaterih barvah pa zaslon včasih ne more "določiti", kaj točno mora biti ena ali druga barva. V utemeljitev, je treba še vedno opozoriti, da je povprečni uporabnik, ne izostriti svojo pozornost na idealno, oziroma, podoba izvirnika, takšne "napake" verjetno ne bodo opazne. Razkritje je neobičajno za ultrabooke in se morda celo zdi majhno. Hkrati pa obstaja prefinjena rešitev, ki se uresniči na račun takšnega kotička. Ko odprete matrico Asus ZenBook UX305, lahko vidite, da se njen spodnji del začne skakati nekoliko dlje od spodnjega dela prenosnika. Kot rezultat, tvori nekakšne noge, zaradi katerih je laptop nagnjen do uporabnika. S tem se doseže dva cilja naenkrat - hlajenje se izboljšaSpodnji del prenosnika in poveča udobje dela zaradi mehkega nagiba tipkovnice.

Zvok in zvok

Glede na majhno debelino od tega modela ne smemo pričakovati očarljivih dosežkov v globini zvoka. Je precej sprejemljiva in precej kvalitativna, vendar zaradi banalnih zakonov fizike ni globokih basov. Glasnost je dovolj, da se slišijo pogovori v filmih, ko ste v sobi, ali v divjini, kjer ni hrupa avtomobilov. V drugih primerih je priporočljivo uporabiti slušalke ali brezžične slušalke.
V primeru žične različice težav s povezavo se ne bo zgodilo, kot v tem modelu, za razliko od "jabolko" različice ultrabooka, so shranjeni vsi potrebni priključki. Na koncu modela Asus ZenBook 3 UX305 lahko najdete standardne 4-polne 35 mm priključke za slušalke. Prav tako lahko poveže in redne telefonske slušalke, glavna stvar je, da termostati vtiča sovpadajo.

Tipkovnica in sledilna ploščica

Ni primernega za udobje uporabe besedilnega gumba za ultrabook, razen za nekoliko napetega sijajnega pokrova tipkovnice, za katerim se prsti rahlo drsijo. V drugi, tipkovnica Asus ZenBook UX305 je lepo. Zahvaljujoč dobremu prostoru med ločenimi tipkami, ni skoraj nobenih napak v postopku tipkanja, in rahlo nagibanje, kot je bilo omenjeno že prej, vam omogoča, da ne preobremenite rok. V tem modelu ni luči tipkovnice. Vendar je treba opozoriti, da se ne upošteva top model, zato je ta odločitev proizvajalca popolnoma upravičena. Kot uVsi drugi prenosniki z diagonalo 133 palcev, tradicionalno manjkajo dodatne digitalne tipkovnice na tipkovnici. Na sledilni ploščici ni nobenih zahtevkov. Je zelo občutljiv in deluje pravilno tudi z umazanimi ali prašnimi rokami. To dostojanstvo je lahko še posebej zaželeno za oblikovalce, ki morajo nekaj kopirati neposredno na spletnem mestu. Gumbi miške na sledilni ploščici so njegovo nadaljevanje, kar pomeni, da je njihova površina tudi senzorična, čeprav so sami fizični.

Delovanje in polnjenje

Prva stvar, ki se zgodi pri delu z ultrabookom v tihem prostoru, je popolno pomanjkanje zvoka njegovega dela. To se doseže zaradi dejstva, da uporablja procesor z zelo nizko toplotno disipacijo in posledično pasivno hlajenje brez prisilnega zračnega hlajenja radiatorja. Odvisno od modifikacije modela je lahko vgrajen procesor Intel Core M ali njegov manjši partner Core M 5Y10. Razlika v njihovi uspešnosti, glede na teste, je približno 10%. Nemogoče je jasno povedati, kateri od njih bo boljši, ker se Core M še vedno lahko pregreje v neugodnih delovnih pogojih in visokih obremenitvah, kar povzroči izgubo produktivnosti. Toda poenostavljeni model, tudi z intenzivnimi obremenitvami, je v razumnih mejah in deluje precej domiselno, in na splošno je Asus ZenBook UX305 impresiven, saj ima relativno nizke stroške v svojem segmentu. Presenetljivo je dejstvo, da ti procesorji porabijo le 45 vatov energije, zaradi česar niso le cenovno dostopniUporabite pasivno hlajenje, hkrati pa prihranite pri shranjevanju energije. Procesor uporablja grafično kartico HD 5300, ki vam omogoča, da z vsemi sprejemljivimi rezultati poganjate skoraj vse igralne pripomočke (same po sebi, ne na najvišjih parametrih). Ta ultrabook se lahko uporablja ne samo za delo, ampak tudi kot zabavni pripomoček na cesti. Za priključitev zunanjih krmilnikov lahko uporabljate oba brezžična modula in eno od treh vrat USB 3.0. Za sodobne pripomočke postaja prisotnost teh pristanišč in celo v takšnih številkah redkost, ki dodaja drzne plus lastnosti modela Asus ZenBook UX305 in jo dodeljuje ozadju drugih podobnih naprav.

Operativni in trajni spomin

Obseg obeh teh in drugega pomnilnika je v tem primeru odvisen od natančne spremembe modela, ki ga je izbral kupec. Na podlagi zmožnosti denarnice lahko kupite pripomoček s 4 ali 8 GB operacijskega in 120 ali 240 GB trajnega pomnilnika. V tem primeru bo v tem primeru verjetno nemogoče razširiti njegov obseg v prihodnosti. Dejstvo, da je RAM razstavljen takoj na plošči, in priključki za njegovo razširitev, preprosto ni na voljo. Zato je pred nakupom potrebno večkrat pomisliti, kolikšen obseg potrebujete za delo ali zabavo, saj bodo v bližnji prihodnosti morali biti zadovoljni. V vrhunskih variantah Asus ZenBook UX305 so lastnosti povsem sprejemljive, vendar pa dolgoročna uporaba osnovne opreme dvomi. Kot pomnilnik za shranjevanjepodatki o programski opremi, kot tudi uporabniške datoteke, podpirajo polprevodniške pogone s precej dinamičnimi lastnostmi. Zaradi tega nalaganje operacijskega sistema traja nekaj sekund. Poleg tega se prenosni računalnik Asus ZenBook UX305 ne boji svetlobnih udarcev in tresenja, lahko pa ga nosite zaradi pasivnega hlajenja v preklopljenem stanju, čeprav z vrečko ali nahrbtnikom z možnostjo prezračevanja.

Hladilni sistem. Pogled v notranjosti

Uporaba hlajenja brez procesorjev je nedvomno zelo inovativen korak, ki omogoča, da je telo prenosnika čim bolj elegantno in elegantno. Ampak s tem včasih celo premišljen pasivni radiator morda ni dovolj. V gospodinjskem načinu maksimalne obremenitve v kompletu za dopolnilno hlajenje obvladajo navdušenja, če pa procesor obremenite s 100% težkim grafičnim programom ali igro, se lahko pregreje in temperatura doseže več kot 90 stopinj Celzija. V tem primeru, seveda, zahvaljujoč dobremu sistemu za zaščito pred pregrevanjem, ultrabook Asus ZenBook UX305 ne bo propadel, vendar bo nedvoumno začel kasniti, kar bo povzročilo opazen padec zmogljivosti. Vendar, če ne naložite sistema za dolgo časa, potem laptop ohladi popolnoma sprejemljivo. Znak preobremenitve je lahko segrevanje telesa v zgornjem delu, blizu zanke, na temperaturo več kot 50 stopinj. Toda tudi s tem laptop bo še naprej delovala. Pristojna lokacija ogrevane cone omogoča proizvajalcu tudipri visokih obremenitvah še naprej udobno.
Avtonomija in baterija
S temi možnostmi je ultrabook Asus ZenBook UX305 pregled, ki ga obravnavamo nekoliko kasneje, pokazal tudi dobre rezultate, ki bi jih lahko imenovali delovno orodje, prilagojeno za dolgoročno delo brez vtičnice. S preklopnimi brezžičnimi moduli in praktično največjo osvetlitvijo v načinu brskanja po internetu traja polnjenje skoraj 6 ur neprekinjenega delovanja. V tem primeru, če je treba shraniti polnjenje, lahko odstranite osvetlitev ozadja na minimum (bo deloval udobno v sobi), izklopite brezžično povezavo in prenosni računalnik bo lahko zdržal do 10 ur, kar je več kot en delovni dan. V primerjavi s konkurenti, ki niso toliko, je to najvišja ocena. Trenutek s procesorjem, ali preprosto na bateriji, je bolj pošteno označil sposobnost odločanja za vas. Dejstvo je, da lahko nekateri prenosniki s podobno zmogljivostjo trajajo tako dolgo brez vtičnice.

Pozitivni vidiki modela, ki temeljijo na povratnih informacijah uporabnikov

Želim opozoriti, da je bila naprava redko uspešna. In uporabniki ocenjujejo visoke ocene na različnih povratnih informacijah. Oglejmo si nekaj najpomembnejših vidikov pregleda Asus ZenBook UX305, ki nam bo pri tem pomagal. 1. Avtonomija je na ravni dobre tablete, vendar z veliko večjo zmogljivostjo. Večina pregledov poroča, da so dosegli 10 rezultatovur in še več, medtem ko dejavnost ni bila omejena, to pomeni, da je bil prenosni računalnik uporabljen v standardnih delovnih situacijah ali za zabavne namene. 2. Asus ZenBook UX305 je dobil zelo lepo obliko. Primer izgleda elegantno. Ampak, poleg videza, dobro premišljena in ergonomija, kot tudi kakovost samih komponent. Zaradi tega se prenosni računalnik po nekaj mesecih uporabe ne izgubi. 3. Prisotnost polprevodniškega pogona, ki bistveno pospeši delovanje sistema in s tem ne preživi vibracij, ki se neizogibno pojavijo med potovanjem s katerim koli načinom prevoza in se bojijo standardnih trdih diskov. 4. Za takšno diagonalo zadostuje ločljivost zaslona celo FullHD z glavo. Zato v 2K različici ne morete niti omeniti slik ultra visoke ločljivosti. Premaz mat matrice izboljša ta učinek in izboljša udobje gledanja medijskih vsebin. 5. Razpoložljivost vseh potrebnih in znanih pristanišč v zadostnih količinah, za razliko od konkurentov. Omogoča uporabo in omogoča priključitev vseh perifernih naprav, ne le "zaostritev" pod novim modelom. Seznam profesionalcev Asus ZenBook UX305 je mogoče prešteti dolgo časa, vendar se zdi, da jih je mogoče imenovati najpomembnejše. Vendar pa so v tem modelu slabosti, čeprav niso tako pomembne.

Negativni trenutki

Mnoga nasprotja ni, in lahko rečemo, da so povprečni, vendar jih tudi ne moremo zapomniti. Eden od ključev se pogosto imenuje pomanjkanje osvetlitve tipkovnice, čeprav bi moral biti bolj privilegijdragih modelov. Občasno pride do težav s pregrevanjem procesorja v vrhunski opremi, vendar je za to potrebno združiti več pogojev, kot so: precej visoka temperatura v prostoru ali na ulici in nadaljevanje visoke obremenitve procesorja. V primeru domače uporabe ta neugodnost ne nastane. V skrajnem primeru lahko uporabite hladilno blazinico, ki zelo hitro zniža temperaturo procesorja zaradi nizke izgube toplote. Nekateri uporabniki operacijskega sistema Windows 8.1, ki niso namestili nadgradenj na desetine, se soočajo z občasnim padcem v gonilniku videa med brskanjem po spletnem videu. Po posodobitvi programske opreme ta težava izgine. Druge pomanjkljivosti so tudi občasne ali pa jih je mogoče pripisati posameznim primerom sklenitve zakonske zveze določenega primera. Na splošno je model, kot je razvidno, po branju zgornjega pregleda Asus ZenBook UX305 precej uspešen, in če je njegova zmogljivost povsem zadostna za vaše naloge, potem je lahko tudi prednostna naloga pri končni izbiri, saj vse svoje konkurente pušča daleč zadaj.

Sorodne publikacije