Telefon LG G3: opis, lastnosti, cene, ocene

Pred nekaj leti, ko so pametni telefoni s sistemom Android prišli iz sence in začeli prikazovati jasen razcvet na trgu, je dobesedno vsak proizvajalec prišel na svetovno prizorišče z velikanskim vodilnim letom, namenjenim razbijanju vseh nasprotnikov. Na žalost je najpomembnejši pametni telefon stvar, ki je pogosto prevelika, kar je daleč od vseh, zato so proizvajalci, ki so bili glavni model, začeli izdajati svoje kompaktne različice. Samsung, HTC in druga podjetja so izdala majhne pripomočke, ki so vizualno podobni vodilnim, a tehnično veliko slabše od njih. LG ni postal izjema in povečati zanimanje za svoje naprave, ko je LG G3 lansiral telefon LG G3 s D724 - ultra-proračun, vendar eleganten in tehnološki pripomoček. Ime pametnega telefona povzroča številna vprašanja. Prvič, članek S imenuje povezavo z iPhoneom, kjer predpona S pomeni izboljšano različico telefona, in ne obratno. Drugič, LG že ima LG G3 Stylus telefon - ogromno napravo za podporo pisalom. Kljub temu Korejci teh dejstev niso zamenjali.

Torej, kaj je izjemen ta pametni telefon in ga je treba obravnavati kot glavno?

Paket

V polju najdete:
 • LG gadget sam LG G3 s D724.
 • Akumulatorska baterija.
 • Micro-USB kabel za napajanje iz omrežja in sinhroniziranje podatkov z računalnikom.
 • Garancijska kartica.
 • Zasnova in upravljanje ohišij

 • Mere: 137x696x103.
 • Teža: 134 gramov.
 • Vizualno je naprava zelo podobna starejšemu bratu. Telefonima pravokotno obliko z majhnimi zavoji v zgornjem in spodnjem delu (kot isti Nexus, ki ga je ustvaril LG izključno za Google). Ohišje je izdelano iz plastike. Posebna tehnologija brušenja je omogočila, da je naprava dražja - zunanji (od daleč) material je podoben kovini. Na žalost to ne vpliva na taktilne občutke - navadna plastika. Zadnji pokrov naprave je konveksen, ukrivljen (telefon je bolje v roki), dotik je grob, zaradi česar je naprava močnejša in ne poskuša skočiti iz roke. Skoraj nemogoče je videti prstne odtise in majhne praske na plastičnem pokrovu, kar je seveda plus za poceni pripomoček. Manjše dimenzije v primerjavi s starejšim modelom so prav tako igrale pomembno vlogo pri ergonomiji: telefon lahko zlahka zajame na obeh straneh. Montaža naprave na precej visoki ravni, brez prask ali zračnosti, vsi deli so nameščeni drug na drugega brez vrzeli, kljub temu, da je ohišje ne monolitno.
  Skoraj celotna sprednja plošča naprave je zasedena na zaslonu, razen majhnega plastičnega vložka z logotipom podjetja v spodnjem delu ohišja. Na zgornjem robu telefona je mikrofon, na dnu pa mikrofon, USB priključek in priključek za slušalke. Stranske stranice so prazne. Na hrbtni plošči so: kamera, bliskavica, mikrofon, kot tudi zvočnik in osnovno krmiljenje. Vse tipke se nahajajo na majhnem daljinskem upravljalniku v sredini pokrova, vključno s krmilnikom glasnosti. Zelo specifična rešitev, ki je mnogi niso imeli. Slot podKartica SIM in pomnilniška kartica sta skrita pod pokrovčkom, saj je v napravi odstranljiva.

  Sporočila

  Tu je vse na dokaj povprečni ravni. Uporabniki prejmejo:
 • Podpora za dve SIM kartici (standard za 90% današnjih pametnih telefonov Android).
 • USB 2.0.
 • Bluetooth 4.0.
 • Standard Wi-Fi B /N /G.
 • Funkcija distribucije vroče točke.
 • Radiomodul (običajni FM radio, brez omrežne povezave).
 • Infrardeča vrata za nadzor televizorja.
 • Podpira GPS in GLONASS (več kot 6 satelitov). Na splošno je vse v redu, vendar je antena v pripomočku samo ena, in če katera od kartic SIM deluje v omrežjih tretje generacije, se druga samodejno preklopi na drugo. V prisotnosti USB 2.0 ni podpore za kable On The Go, kar pomeni, da povezovanje tipkovnice ali gamepada s pametnim telefonom ne bo delovalo. Manjka tudi NFC.

  Zaslon

  Za razliko od "modela odraslih" je bil nameščen 5-palčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih pik. Zaslon se je kljub visoki ločljivosti izkazal za zelo kakovostno. Ločeno stoječi piksli so komaj opazni, čeprav si zelo prizadevamo, da bi jih še vedno našli, in to je pri vrednosti PPI (pixel-by-inch) 293 točk. Zaslon temelji na IPS matrici, kar pomeni, da prenaša najbolj verjetne in naravne barve. Prenos barv je dobro, gladko, vendar kljub uporabi IPS tehnologije, ko je naprava nagnjena, zaslon nekoliko spremeni lestvico in trpi zaradi ravnovesja beline. Pravzaprav iz tega sklepamo, da so koti gledanja v pametnem telefonu daleč od maksimuma, ki se razlikujeprikazati starejši model. Svetlost bo treba prilagoditi ročno, na pametnem telefonu ni svetlobnega senzorja, kar je preveč žalostno tudi za proračunski model.

  Procesor in pomnilnik

  Kar zadeva strojno opremo, čakanje na čudež v proračunskem pripomočku ni vredno. Telefon LG G3, ki je manjši od povprečja, ni izjema in se ne more pohvaliti z zmogljivimi funkcijami, zato je vredno živeti s tem, kar je. Srce pripomočka je čip Qualcomm Snapdragon 400. Procesor ima na krovu 4 jedra, vsak pospešek doseže 1200 MHz. To je dovolj za nemoteno delovanje čistega Androida, vendar zaradi dejstva, da LG uporablja lastno lupino, se vmesnik nekoliko upočasni. Zaradi pravice, je treba opozoriti, da krivda leži na ramenih korejskih razvijalcev, ker niso mogli optimizirati programske opreme. Čip je izdelan po 28-nanometrskem tehnološkem procesu, ki pozitivno vpliva na njegovo energetsko učinkovitost, kar posledično vpliva na avtonomnost telefona. Učinkovitost grafike ustreza Adreno 304. Telefon se sooča s skoraj vsemi sodobnimi igrami, čeprav je od časa do časa težka. Korist za Android je zmanjšanje kakovosti grafike.

  Dopolnjuje procesor, 1 GB RAM-a. Tudi v letu 2014 je videti kot prava pohlep proizvajalca. Ta količina ni dovolj za udobno delo tudi z osnovnimi programi, vsakič, ko se aplikacije ponovno naložijo, če zapustijo. Kar se tiče vgrajenega spomina, potem je proizvajalec nadaril lastnike pripomočka s samo 300 megabajti brezplačnegaprostor in pomnilniško kartico za dodatnih 8 gigabajtov (podpira kartice do 32 gigabajtov).

  Avtonomija

  Pripomoček je opremljen z izmenljivo baterijo 2540 MAG. Proizvajalec obljublja do 24 ur pogovorov z enim polnjenjem in do 720 ur pripravljenosti. Zaradi neodvisnih testov je pametni telefon pokazal naslednje rezultate:
 • Predvajanje HD videa 5 ur.
 • Predvajanje glasbe do 35 ur.
 • V načinu igre (samo igre s kompleksno 3D grafiko) do 3 ure.
 • Ko ste brskali z Wi-Fi, je telefon trajal približno 12 ur.
 • Precej dobri kazalniki in v realnem času bo telefon preživel brez težav do večera, pestra zasnova pa vam bo omogočila hitro zamenjavo izpraznjenega akumulatorja z napolnjenim akumulatorjem in še dodatno življenjsko dobo baterije brez dodatne opreme.

  Kamere

  Telefon je opremljen s sprednjo kamero z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik in frontalno ločljivostjo 1,3 milijona slikovnih pik. Obstaja ena sekcijska bliskavica. Glavna kamera ni zadovoljna z visoko kakovostjo slike. Sliko prihaja "glasno" tudi pri precej dobri osvetlitvi, ravnovesje beline je pogosto napačno in gre v pretirano toplih tonih, podrobnost je šibka, majhni predmeti pa se zdijo kosi. Temu problemu sledijo svetlobni viri na fotografijah. Večina teh slabosti ni posledica zmogljivosti objektiva, temveč slabe kakovosti programske opreme. Uporablja lasersko samodejno ostrenje, ki vam omogoča, da se takoj osredotočite na določen predmet in izboljšate prenos barv v temi.Fotoaparat lahko snema slike pri ločljivosti Full HD s hitrostjo posnetka 30 sličic na sekundo. Kamera za "sephi" se prav tako ne razlikuje v nečem izjemnem, vendar bo večina uporabnikov njenih zmogljivosti zadostovala. Naredite dobro fotografijo svojega ljubljenega, morda ne bo izšlo, ampak pogovor preko Skypea je lahko brez težav: slika ne erodira in ne pade na slikovni pik.

  Programska oprema

  Pametni telefon deluje na Android 422. O platformi ni smiselno govoriti, vendar je vredno govoriti o številnih funkcijah, ki jih ponuja LG.
 • Način za goste je kot drugi račun Windows. Za dostop do njega ne potrebujete gesla, razpoložljive programe in podatke v njem ureja lastnik pripomočka.
 • ​​
 • Quick Memo je majhno orodje za ustvarjanje zapisov in urejanje slik. Primerno v situacijah, kjer je potrebno izpolniti poljuben obrazec in ga poslati po pošti ali jasno označiti element na sliki.
 • QSlide je nepopularen dodatek, ki vam omogoča prikazovanje video vsebin prek vmesnika operacijskega sistema. Težava je v tem, da ta funkcija zahteva posredovanje razvijalcev programov.
 • Način Knock je druga metoda odklepanja, ki se še ni navadila na svet Android. Omogoča vam, da odklenete LG G3 s serijo kratkih trakov.
 • Mnenja

  Na splošno se večina lastnikov pripomočkov nanjo odzove pozitivno. LG G3 D724 mobilni telefon je točno tisto, kar mnogi ljubitelji podjetja pričakujejo. Uporabniki cenijo jasen zaslon in vrhunski ergonomski prikazovalnikoblikovanje Na žalost, kljub, se zdi, uspešna odločitev, od generacije do generacije naprave, ki plujejo pod isto poroko: v mnogih uporabnikov, matične plošče telefona ne more preživeti in let aktivne uporabe. Čez nekaj časa ta pripomoček vstopi v neskončni način ponovnega zagona in tako postane neuporaben. Pravzaprav je to edina resna težava, s katero se bodo morali soočiti tisti, ki se odločijo za nakup telefona LG G3.

  Cena

  Na začetku prodaje je telefon stalo v povprečju 10 do 5700 USD, zdaj pa je cena padla na 7500 rubljev, naprava pa je še vedno uradno prodana. Na rabljenem trgu lahko kupite povprečno 4.000 rubljev.

  Namesto zaključka

  LG G3 s je zelo dobra naprava, "napolnjena" z vsemi potrebnimi čipi, kot sta dve SIM kartici, velik zaslon, prenosni fotoaparat in luštna zunanjost. V tem primeru so tehnični vidiki naprave močno slabši od konkurentov. Počasi in zavira. Če ne nameravate zagnati težkih iger in aplikacij na vašem telefonu, potem je to spodobna možnost, če pa potrebujete moč, morate pogledati bolj napredne naprave s Kitajske. Uporabniki so poudarili naslednje:
 • Visokokakovostna montaža.
 • Kamera z laserskim samodejnim ostrenjem.
 • Odličen zaslon.
 • Proti:
 • Prenizek procesor.
 • Sorodne publikacije