Prenosnik ASUS A6R: pregled

Pogosto gledamo na sodobne prenosne računalnike in ne razmišljamo o tem, kako hitro napreduje in kako se razvija industrija. Močni procesorji in desetine gigabajtov RAM-a postanejo norma. V modi so tanke ohišja iz aluminija in nerjavečega jekla. O količini trdega diska, ki je popolnoma pozabljena, je kot neskončna. Nazaj malo nazaj, in sicer pred desetimi leti, in si oglejte ASUS A6R - priljubljeno multimedijsko napravo iz obdobja pred iphoneom.

Specifikacije
ASUS A6R je opremljen z naslednjim nizom komponent:

Zaslon15,4 palca, 1280 x 800 pikaProcesorCeleron M (1600 MHz)Pomnilnik512 megabajtiGlavni pomnilnik80 gigabajtiVideo podsistem ATI Radeon Xpress 200MBaterija4400 miliamper * ura


53)
Operacijski sistemMicrosoft Windows XPDimenzije354x350 x284 milimetra

Oblikovanje in komunikacije

Danes je izgled prenosnega računalnika ASUS A6R preveč okoren in neroden, kar mu ne prinaša prednosti. Ohišje je izdelano iz poceni plastičnih sivih in črnih tonov. Obstaja več zavojev in napak, kjer se nahajajo pristanišča. Ustvarja občutek, da je ta računalnik prišel k vam že od začetka devetdesetih let.

Kljub precejšnji velikosti je prenosni računalnik opremljen le z osnovnim nizom pristanišč, med katerimi sta: dva omrežjavrata, tri avdio vhoda, VGA vrata, LTP vrata, kot tudi 4 druga generacija USB vrat, ki so bila, po želji oblikovalcev, nameščena na zadnji strani ohišja, kar bi negativno vplivalo na ergonomijo in bi večkrat prisililo lastnika računalnika, da goljufira. WiFi ASUS A6R je lastniška in podpira 80211 g. Obstaja Bluetooth 2. generacija in infrardeča vrata.

Tipkovnica in sledilna ploščica

Tipkovnica še zdaleč ni vgrajena v sodobne prenosnike. Uporablja tipkovnico klasičnega tipa, ključi so tesno pritisnjeni drug na drugega in imajo obliko piramide z rahlim padcem v delovnem območju. Tipke so zelo visoke in nestabilne. Veseli se samo velikosti tipk, res so zelo velike, kar nekako reši lažne klike. Obstajajo tudi številne funkcijske tipke, ki so odgovorne za izvajanje aplikacij v sistemu, kar je dobro izboljšanje zmogljivosti.

Pod tipkovnico se nahaja majhna sledilna ploščica, desno v sredini. On je zelo majhen, ima šibko občutljivost. Več gibov ni podprt in območje za pomikanje uporablja ločeno območje na desni strani zaslona na dotik. Tipke so nameščene v eno plastično ploščo in so ločene le s pomočjo vizualne funkcije.

Zaslon

Če upoštevate dejstvo, da je bil prenosni računalnik izdan leta 2007, potem je mogoče nizko ločljivost in pomanjkanje kakovostne prevleke proti bleščanju odpustiti in prenesti odgovornost za pomanjkanje ustreznih tehnologij. V vsem ostalem je zaslon precej dober. Zaslon ima ločljivost 1280 x 800 slikovnih pik in zanje je vse v reduelementi so precej jasni). Svetlost, za svoj čas, je dobra. Barve so nasičene. Vidni koti so tudi na ravni, vendar obstajajo težave z ostrim padcem svetlosti, tudi pri rahlem nagibu pokrova prenosnega računalnika.

Produktivnost in spomin

Specifikacije ASUS A6R sploh niso impresivne. Težava ni niti v tem, da enojni čip in povprečna grafika ne obvladujeta zmogljivih iger, ampak da verjetno ne bodo kos vsakodnevnim nalogam uporabnikov. Celeron M je opremljen z enim jedrom s pospeškom do 1600 megahertzov in je pripravljen sprejeti le lahke aplikacije in igre.
Procesor dopolnjuje 512 MB RAM-a. Da bi se izognili živčnemu zlomu pri delu z računalnikom, je zelo priporočljivo narediti "nadgradnjo" in namestiti dodatnih 15 gigabajtov v računalnik, tako da se vsakodnevne naloge ne spremenijo v vsakodnevno mučenje. Še več, da nič ne rečem. Pod pokrovom prenosnega računalnika je bilo najdeno mesto za kompaktni trdi disk velikosti 80 gigabajtov. To ni SSD, seveda, ampak "trdi disk" deluje dobro, in spomin na pisarniške delavce je dovolj, ne video za montažo na ta "starca". V sintetičnem testu PCMark 2005 je prenosnik dosegel naslednjo oceno:
 • skupni rezultat: 1973;
 • centralni procesor: 2602;
 • RAM: 2405;
 • video podsistem: 881;
 • trdi disk: 3232.
 • Avtonomija

  No, tukaj skoraj nič ni za povedati. Prenosnik je opremljen z majhno baterijo osmih celic in zmogljivostjo 4400 milimetrov * h. BaterijaPreizkušen je bil v vsakodnevnem delu in z baterijo Eater. Rezultati v obeh primerih so bili podobni. V povprečju traja približno 2 uri in 30 minut. Treba je opozoriti, da je bila ocena izvedena v načinu uporabe računalnika kot pisalnega stroja (minimalna svetlost, delovanje samo urejevalnika besedil, ustavitev vseh nepotrebnih storitev in programov ozadja). Popolno polnjenje računalnika traja 92 minut.

  Povzetek

  V suhem ravnotežju pred nami ne le proračunski računalnik, ampak tudi zastareli proračunski računalnik. Ta "stroj" zagotovo ni primeren za tiste, ki nameravajo resno delati na računalniku. Tudi novinarji, ki ne potrebujejo hitrih procesorjev, se bodo verjetno zanašali na neudobne tipkovnice in šibko avtonomijo. Zato je treba ASUS A6R obravnavati kot izbirni računalnik ali domači medijski center, ki ob večerih predvaja glasbo ali filme.

  Sorodne publikacije