Dober, a poceni ultrabook: kako izbrati? Mnenja o najboljših modelih

V današnjem svetu splošne računalniške pismenosti se skoraj vsak uporabnik računalniške tehnologije trudi, da bi napravo čim bolj mobilno, da bi jo lahko uporabljal kjerkoli. To je lahko kavarna, železniški vagon, avto ali hotelska soba. Če pogosto potujete ali trdo delate ne v pisarni, ampak na različnih javnih mestih, kateri pripomoček je najbolj primeren za takšne situacije? Mnogi uporabniki so prišli do zaključka, da je takšna naprava lahko ultrabook.


Kaj je ultrabook?

Zdaj pa poglejmo, kaj je ultrabook. Kljub tako zanimivemu imenu je še vedno pripomoček, ki ima določene specifikacije. Kakšne so možnosti, ki razlikujejo ultrabook od običajnega prenosnika? Predpona "ultra" na začetku besede pomeni, da je ta pripomoček najbolj občutljiv in najlažji v celotni zbirki sodobnih računalnikov. Če pogledate zgodovino videza te vrste naprav, bo zanimivo, da je prvi ultrabook ustvaril Apple leta 2008. Ta koncept prenosnih računalnikov je všeč drugim proizvajalcem, v naslednjih nekaj letih pa so se začeli pojavljati računalniki tega razreda in drugih podjetij. Ko govorimo o oblikovanju cen, izraz "poceni ultrabook" ni povsem ustrezen, zato so stroški takšnih modelov precej visoki. Druga značilnost tega razreda računalnikov je uporaba procesorjev Intel v njem. Ker je bila prav ta znamka patentiranaime. Kako izgleda ultrabook? Najprej jo lahko predstavite na spodnji fotografiji.


Katere vrste ultrabookov obstajajo?

Ultrabooke, tako kot vse računalnike, lahko razdelimo v več kategorij. Vsaka od njih ima svoje prednosti in slabosti. Oglejmo si vsako od teh kategorij, kot se pojavljajo na računalniškem trgu.
 • Prvi ultrabooki, poleg teže in velikosti, se praktično niso razlikovali od prenosnih računalnikov.
 • Senzorični ultrabuki so se pojavili nekoliko kasneje in so bili logično nadaljevanje razvoja računalniške tehnologije.
 • Ultrabook-transformatorji - slednji trenutno nadgrajuje ta razred računalnikov.
 • Vsaka od teh kategorij ima svoje podkategorije, zlasti za ultrabook transformatorje. Kljub temu v zadnjem času kupci na trgu poskušajo dvigniti visoko kakovostne nizkocenovne ultrabook. Zato se proizvajalci pripomočkov poskušajo osredotočiti na te vrste računalnikov.

  Najenostavnejši modeli ultrabookov

  Če govorimo o takšni kategoriji pripomočkov kot poceni ultrabook, je treba omeniti, da se običajno nanaša na računalnike, s tehničnimi lastnostmi, ki so podobne prvim napravam Apple. Seveda je nekaj deset let spremenilo nekatere njihove parametre, vendar so funkcionalno kopija njihovega prednika. Primer takega pripomočka je lahko ultrabook "Asus S46CM".
  Če upoštevate tehnične značilnosti računalnika, je treba upoštevati naslednje:
 • diagonala 14 palcev.
 • Procesor Intel Core i73517U.
 • OperativnoSistem Windows 8 (64 bit).
 • Winchester 750GB + 24GB SSD.
 • 4 GB pomnilnika RAM.
 • Diskretna grafična kartica GeForce® GT 635M.
 • Seveda, glede na povratne informacije potrošnikov se ta precej zmogljiv igralniški ultrabook lahko uporablja tako za delo kot za zabavo.

  Touch ultrabooks

  Naslednja stopnja razvoja tega razreda pripomočkov je ultrabook touch. Kaj je glavna razlika med temi računalniki? Glavna značilnost, glede na ime, je zaslon na dotik, ki uporabniku omogoča nadzor te naprave z uporabo zaslona monitorja. Najsvetlejši predstavnik tega razreda pripomočkov je ultrabook ASUS VivoBook S550CA. Primerjajmo ga s prejšnjim modelom istega proizvajalca in ugotovimo, ali obstajajo razlike v tehničnih lastnostih.
 • Matrika z diagonalo 156 palcev.
 • Procesor Intel Core i73517U.
 • Operacijski sistem Windows 8 (64 bit).
 • Winchester 750GB + 24GB SSD.
 • 4 GB pomnilnika RAM.
 • Integrirana grafična kartica Intel HD Graphics 4000.
 • Spodaj je posnetek zaslona tega ultrabooka.
  Glede na tehnične značilnosti je mogoče ugotoviti, da je to poceni ultrabook za delo. Potrošniki ugotavljajo, da je zelo primeren za pisarne in poslovna potovanja. Toda tak računalnik verjetno ne bo primeren za ljubitelje sodobnih iger, saj ima vgrajeno grafično kartico, ki očitno ne bo imela dovolj moči za težke igralne aplikacije. Toda za delo na internetu je hitrost dovolj. Seveda, kot poudarjajo uporabniki, je glavna prednost tega pripomočka razpoložljivostZaslon na dotik, kot v sodobnem času, je večina uporabnikov navajeni na takšne zaslone na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih, zato jim bo ta način dela na računalniku omogočil več zaupanja in udobja.

  Ultrabook transformator

  Zdaj pa bodimo pozorni na najnovejšo kategorijo za današnji evolucijski razvoj pripomočkov te vrste - ultrabuck-transformer, poceni po lastni ceni, vendar kljub temu ustreza tehničnim značilnostim tega razreda računalnikov. Glavna značilnost tega pripomočka je zmožnost vrtenja zaslona v skoraj vseh smereh. Nekateri modeli imajo celo možnost, da se ločijo od primera ultrabook. Tako se lahko računalnik preprosto spremeni v tablični računalnik. Izberi enega izmed predstavnikov te kategorije ultrabookov, na primer Lenovo IdeaPad Yoga 13. Videz tega pripomočka je predstavljen na spodnji fotografiji.
  Oglejmo si parametre tega ultrabooka in poglejmo, na katerem področju se lahko uporabi.
 • Matrika z diagonalo 133 palcev.
 • Procesor Intel Core i5-3317U.
 • Operacijski sistem Windows 8 (64 bit).
 • Winchester 128 (SSD).
 • RAM 4 GB.
 • Integrirana grafična kartica Intel HD Graphics 4000.
 • Kateri zaključek je mogoče doseči s pregledovanjem nastavitev tega računalnika? Uporabniki ugotavljajo, da je to po eni strani poceni ultrabook, ki ima precej visoke tehnične specifikacije, po drugi strani pa je zaradi pomanjkanja diskretne grafične kartice neprimerna za sodobno zmogljivoprogrami iger. Najbolj pogosto pa tega ne pričakujemo od tega razreda računalnikov. Večinoma bi moral biti zanesljiv delovni konj, ki bo lastniku zagotovil delo na ultrabooku kjerkoli, še posebej, ne da bi ga omejil na njegovo težo in velikost.

  Kje začeti izbirati ultrabook?

  Torej, glede na različne vrste ultrabook, začnemo izbrati pripomoček, ki ga potrebujemo. Kaj morate začeti? Pred vsakim kupcem obstajata dve vprašanji, na katera mora dati pošten odgovor.
 • Namen nakupa ultrabooka.
 • Najvišji proračun tega nakupa.
 • Na ta vprašanja lahko kupec bistveno zoži krog računalnikov, med katerimi bo moral izbrati. Poglejmo nekaj možnosti odgovorov. Zato se odločite, da potrebujete ultrabook za poslovna potovanja in pisarniško delo. Boste morali porabiti veliko časa na spletu, vendar ne nameravate igrati računalniške igre. Pri tem dodelite precej skromen proračun za ta nakup. Zdaj pa si poglejmo ultrabuck, katerega značilnosti vam bodo ustrezale. Za izvajanje takšnih funkcij bo računalnik z dokaj skromnim procesorjem, kot je Intel Core i5 ali celo Intel Core i3, naletel na vgrajeno grafično kartico in majhen 4 GB RAM-a. Ultrabook s takšnimi parametri lahko enostavno rokovanje z nalogami in stroški kupca ni zelo draga. Če pa nameravate uporabljati ta računalnik za delo s težkimi računalniškimi programi ali igranjem sodobnih iger, boste morali uporabiti večzmogljiv procesor tipa Intel Core i7 in nujno diskretno grafično kartico, medtem ko je RAM zaželen za povečanje do 8 ali celo do 16 GB. In seveda, izbira med modeli, je zaželeno, da izberete poceni ultrabook (2016), da se ujemajo z najnovejšimi zahtevami programske opreme.

  Poceni Ultrabook

  Ugotovljen s tehničnimi značilnostmi računalnika, razumimo, kaj bo kupcu pomagalo zmanjšati proračun za nakup te naprave. Na prvem mestu je vredno posvetiti pozornost blagovni znamki, ki proizvaja ultrabook. Pregled modelov, predstavljenih na današnjem trgu, vam bo pomagal narediti prave odločitve. Najdražji pripomočki so računalniki Apple. Torej, če potrebujete poceni ultrabook (2016), potem morate izbrati drugo blagovno znamko. Med cenejšimi pripomočki morate biti pozorni na računalnike Lenovo ali Acer. Poleg tega bistveno vpliva na razpoložljivost cen in kakovost zaslona na dotik. Računalniki, ki imajo običajno matrico brez dotika, so veliko cenejši od pripomočkov, občutljivih na dotik. Nato bodite pozorni na ločljivost zaslona in njegove kote gledanja. Višja je matrica, dražji je ultrabuck. Naslednji dejavnik, ki lahko vpliva na stroške računalnika, je material, iz katerega je bil izdelan. Ultrabooki z aluminijastim ohišjem stanejo več kot pripomočki, katerih primer je izdelan iz visoko kakovostne plastike.

  Kje je bolje kupiti ultrabook v Moskvi? Seveda pogosto poskušajo opraviti takšen nakup v mestu bivanja. Toda nekateri kupci so opazili, da je najbolje kupiti poceni ultrabookv Moskvi Na podlagi tega, kaj naredijo takšne sklepe? Po eni strani proizvajalci blaga poskušajo v trgovinsko mrežo kapitala poslati boljši izdelek. In poleg tega je za metropolitanske trgovine lažje doseči dogovor o dobavi blaga s kakovostnimi trgovci na debelo. Prav tako imajo maloprodajne prodajalne v Moskvi precej velik promet, zaradi česar so dobičkonosne stranke, zato lahko dobijo težje popuste. In to pomeni, da lahko kupite ultrabook poceni, vendar dobro v Moskvi je v takih trgovinah. Torej, če ne živijo v prestolnici, vendar včasih še vedno dobite tukaj prijatelje, da obiščejo ali delajo na poslovnem potovanju, potem pa mi verjemite, da bo gadget nakup tukaj bo veliko lažje in bolj donosno. Pri izbiri trgovine, v kateri boste opravili nakup, bodite pozorni na njegov profil. Poskusite kupiti podobno tehniko v krajih, specializiranih za prodajo računalniške opreme, ki skuša skrbeti in ohraniti svoj ugled.

  Branje mnenj o ultrabookih

  Naslednja točka, ki jo je treba upoštevati, so pregledi različnih računalniških modelov, za katere menite, da so najbolj primerni za vas. Kako se pojavijo? Mnogi kupci po prvih urah zmenkov z novim računalnikom so pripravljeni deliti svoje še vedno malo izkušenj. V prihodnosti bodo obvladali svoj ultrabook. Recenzije postanejo bolj smiselne, ker ne temeljijo na izkušnjah, ne na čustvih. Kako koristne so te informacije? Z branjem teh razkritij lahko običajno izvedete podrobnejšo masoinformacije o tem ali tem modelu. Najpogosteje uporabniki predložijo takšne preglede, pri čemer upoštevajo pozitivne ali negativne vidike izbranega modela, ki ga proizvajalci iz enega ali drugega razloga ne oglašujejo. Poleg tega se ta razkritja običajno nahajajo na forumih, zato lahko vsak obiskovalec postavi svoja vprašanja in prejme odgovor več uporabnikov hkrati, kar bo zagotovilo resničnost informacij. Tako lahko branje takšnih pregledov vpliva na odločitev o nakupu enega ali drugega ultrabooka.

  Kupili bomo ultrabuck

  Torej, stehtamo vse za in proti, ocenimo preglede lastnikov računalnika, ki vam je všeč, se odločite za nakup enega ali drugega modela. In najbolj prijeten trenutek prihaja - to je čas nakupa. Malo prej je bilo rečeno o izbiri prodajnega mesta, v katerem je vredno kupiti pripomoček. Toda v sodobnem svetu je postalo modno nakupovati v spletnih trgovinah, ne da bi zapustili dom. Toda takšni nakupi imajo svoje prednosti in slabosti. Pri nakupu izdelka v resnični trgovini lahko kupec pred prenosom denarja prodajalcu preveri svojo ultrabook o uspešnosti in skladnosti z deklariranimi parametri. In v spletni trgovini od potrošnika pogosto zahtevajo sto odstotkov predplačila. Stranka morda ne dobi izdelka, ki ga je naročil. Zato se mnogi kupci strinjajo, da bodo kupili le tiste spletne trgovine, ki ponujajo možnost plačila za blago po prejemu. Prav tako je treba omeniti, da veliko prodajnih mest ponuja različne popuste indelnic, kar kupcu omogoča, da pri nakupu izdelka shrani. Prav tako lahko zmanjšate stroške gadgeta ob dostavi, če je brezplačna, ali če je spletna trgovina v neposredni bližini, lahko uporabite lastni pogon.

  Sorodne publikacije